Att sälja sin bostad

Jag blev ombedd att skriva ett inlägg om Mäklare Stockholm och lite funderingar kring säljandet av en bostad. Nu har jag ännu inte sålt min lägenhet, även om jag tittat på en herrans massa lägenheter runt om i Stockholm.

Det jag alltid har tyckt är att det är så fånigt att homestyling fungerar. Men det gör ju det. Ögat lurar hjärnan i det fallet. Eller hjärnorna, för det krävs ju att det är fler som bjuder än bara en person. Så det är mitt första tips, styla till det - och med kunnig hjälp kan investeringen på 30 000kr ge det mångdubbla. Antingen det eller att i största möjliga mån tömma lägenheten. Vilket även leder in på en helt annan sak; det här med att tömma lägenheten - för nog förekommer det att visningsbesökarna är där i ett helt annat syfte än att titta på lägenheten...

Något annat är ju att hitta en mäklare som man kan kommunicera med. Det vill säga att man förstår varandra, så att man kan göra klart hur pass engagerad man är att få sin bostad såld. När vi sålde brorsans stuga fanns den på hemnet - ingen annanstans. Till slut lade vi själva ut annonser på Blocket och det var via Blocket den blev såld. Vi fick även själva sätta upp 'Till salu'-skyltar vid infartsvägen, när den som mäklaren hade satt upp blivit ivägskyfflad av snöplogen. Så det är oerhört viktigt att man känner att man har hittat en mäklare som förstår de krav man har - för de tar ju betalt, det gör de. Via länken i början av inlägget kan du själv få hjälp att hitta en bra mäklare.

Ett annat tips är ju att försöka hålla ut och försöka se till så att man säljer när boräntorna är låga - då det blir lite lättare att få köpare till sin bostad.

Själv skulle jag mer än gärna köpa en lägenhet i det här huset;

 

Men det ligger ju dessvärre i Wien och inte alls i Stockholm. Jag tycker dock att vi ska ge arkitekterna och konstnärerna lite mer frihet när det gäller att rita hus. I detta hus är det till exempel ont om raka linjer.

 

Ciao


Läs även andra bloggares åsikter om , ,Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0