det är en evighetsmaskin

Just nu är bloggen galet seg, men eftersom jag tänkte att den och jag kan tävla i att sätta världsrekord i seghet, så kan jag ju berätta den sega historien om mitt busskort. Vad sägs?!
När jag registrerade mig på skolan den 18e augusti så fick jag inte köpa terminskortet som började gälla from 1a augusti pga av att det gått för många dagar. Så jag köpte ett månadskort och tänkte sen då uppdatera till terminskortet som börjar gälla den 1a septemger. Hua, det är redan september!
Och det var det här förra inlägget gällde. Jag fulade dessutom till mig en lapp med 20 nr lägre siffra på. Träsmak i baken efter att i en och en halv timme suttit på stengolvet och försökt läsa nån abstraktpluggtext samtidigt som en röst hela tiden ljöd "nummer ett betjänas nu i kassa 2, nummer tre betjänas nu i kassa 4" osv. När jag kommer fram till kassan så får jag veta att jag tjänar på att skaffa ett terminskort som började gälla den 1a augisti, eftersom jag då kan lösa in hela det kortet jag rest på. Mmmhmm. Hade jag vetat det här hade jag ju kunnat gått och fixat det vilken dag som helst och inte behövt sitta där en söndageftermiddag med två hundra andra pers.  Men samtidigt blev jag ju glad över att få 700 minus istället för 60spänn, vilket egentligen i slutändan bara rörde sig om 130spänn. Men samtidigt försökte jag ju köpa det den 18e augusti, så nu tjänade jag 130pix på att sitta på ett stengolv och lida. Ja, ni märker vilken seeeeg historia va? Jag tror att jag vann!

Yogan ja. Jag är möööör. Men nu har jag iallafall varit på en hel intensivkurs och att jag kommit iväg varje dag är värt en applåd. Och att även Panki gått varje dag. Fy fasiken vad duktiga vi har varit.
Men idag kan jag säga att jag hade väl kanske ingen så där träningsvärk direkt, men jag märkte hur slut och sliten jag var i musklerna när jag inte orkade spänna magmusklerna för att hålla buklåset. Det gick bara inte. Så nu är mina muskler rejält trötta och jag känner att ryggen är svullen och att baksidan av benen fått arbeta lite.
Än så länge har jag kommit på två bonusgrejer, sånna bonusar som om man bortser från det träning ger.
1. Man tränar upp sin koncentrationsförmåga. Super för mig som inte kan läsa böcker utan att slockna.
2. Man kan träna yoga i pyjamas!

Imorn är jag tur nog ledig. Då ska pluggas och då ska diskas. (men antagligen kommer inte kunna röra mig)

Puss och kram

Andra bloggar om: , , , ,

jippi nu betjänas 001

MMS

jippi nu betjänas 001

så var det färdigyogat för ida

MMS

så var det färdigyogat för idag... Snacka om att det är svårt, jag är helt borta, men det är som det är med det, som jag brukar säga. 'Den vilande hunden' är förresten en ren bluff, den är inte alls vilande...

kylskåpet har vaknat

Jag tillskriver yogan mitt sinnestillstånd när jag vaknade. Jag vaknade pigg. Helt otroligt. Nu börjar jag iofs sacka av, men det kan bero på att det är dags att ta sig iväg på nästa yogapass, vilket inte känns så där överdrivet kul, men, men... Jag är stenhård på att vi ska gå nu. Vi ska ju må bra!! Jag och pannkakan!

Har fortfarande inte pluggat nåt, jag läser Fjärlien i glaskupan istället. Den är lagom lättläst och tevlig som färdlektyr. Dock kommer den att ta slut idag, så då blir det väl kurslitteraturen. Suck. Och blä. Tänk att det finns folk som skriver så otroligt många tråkiga texter. Bara det är ju iofs fascinerande.

Nä, dags att dra.

Puss och kram

Andra bloggar om: ,

vig som ett kylskåp

Har just kommit hem från mitt första yogapass någonsin. Bara det att komma iväg var nog en rätt stor bedrift både för pannkakan och mig. Nu måste jag googla för att ta reda på vilken sorts yoga det var jag testade... mhm, ashtanga yoga. Så bra.

Effekter av ashtangayoga

  1. Ger fastare och mjukare muskler, avlägsnar onödigt fett och ger en lätt och energisk känsla.
  2. Renar kroppen från de gifter som samlas genom en ohälsosam livsstil och återför förlorad livskraft till kroppen.
  3. Håller kroppen och sinnet ungdomligt, friskt och livskraftigt.
  4. Utgör effektiv träning kombinerad med olika sporter och fritidsaktiviteter.
  5. Minskar risken för sträckningar och skador.
  6. Förbättrar immunförsvaret och ämnesomsättningen.
  7. Förbättrar syreupptagningsförmågan, kvaliteten på andningen och medvetenheten om andningen.
  8. En forskningsresa i din kropp och ditt sinne.

Jag vet inte, jag har alltid trott att yoga är superkul och bra, men jag kände ändå 'kan inte det här bara ta slut nån gång, jag vill hem'... Så antingen tyckte jag att det var tråkigt bara för att det var svårt att hänga med i alla positioner, eller oxå är jag för rastlös för detta - även om ashtanga ändå är en rätt fysikt krävande form av yoga...

Jag yogade i pyjamas, om någon ville veta.

Nu är jag hungrig och ska nog göra lite té.
Det verkar vara ett vackert te om inte annat... Jag ligger lite efter med recensioner, men jag lovar att jag ska lämna mitt tyckande angående detta Wild Flower-te.

Puss och kram

tröttoberta

saker gjorda: jag har sovit hela dagen
dagens fråga: varför vill folk ha gamla slitna mattor?
dagens låt: hit the road jack, and don't you come back no more no more no more
dagens känsla: sterss
dagens citat: "din mamma är en äcklig apa" (rai grottpojken)


Hujedamig så trött man kan vara då. Frukost vid tvåsnåret, somna om och sov till sexsnåret, iväg och handla nåt att äta, hem och dö i soffan... Av två skoldagar och pga yogan i helgen. Det är ju katastrof. Jag är ett vrak. Jaja.

Såg iallafall Antikdeckarna. En antik, sliten, persisk matta - 3000 pix. Jag förstår verkligen inte varför någon annan än ett museum skulle vilja ha sånt...

När jag var och handlade idag, så handlade jag paj, chips och halstabletter. I kassan drog han nån kupong två gånger så att jag fick 20kr rabatt. Jag fattar verkligen inte varför... Sånt tycker jag är mysko, men jag antar att han visste vad han gjorde...

Har fortfarande inte varit iväg och kollat livmodercancer och imorn går min kallelse ut. Men att gå upp 07:30 för att ge sig iväg, känns så omysigt... Fast, man borde ju...

Nä, jag måste nog sova igen.. Puss och kram


en guidad tur

Idag har det varit konstbetraktande så det heter duga. Och med konst menar jag främst arkitektur. Men även den offentliga konsten i flempan;Det hela blev ju lite mer spännande med kranen i bakgrunden, men hur som kan ni ju roa er med att gissa konstnären bakom denna skulptur... Om ni vill...

Annars, ja, jag var ju bara tvungen att säga vad jag ansåg om Rembrandt. Det finns ju inget hänglås för käftar på marknaden än, så...

Sen blev det fika med the wolfman och en promenad rakt genom söder.

Hela dagen är det, som till största, delen upptagit mina tankar hur trött jag är och hur gärna jag ville krypa ner i soffan istället för att slussas runt och ... glo... Men nu sitter jag här aptrött och kämpar med någon slags 'jag ska vara vaken hela natten'-attityd... Jäjä, så kan det gå.

Nu ska jag iallafall inte blogga, så puss och kram!

Andra bloggar om: , ,

du käre gamle busshållplats hä

MMS

du käre gamle busshållplats här kommer jag igen. Nu är det bråttom kan du tro, nu är det plugg igen...

skolflicka, som man är

Jag har haft min första lektioner. Eller ja, mina första lektioner. Det var helt okej. Imorn blir det att titta på konst. Så vi hoppas på att det inte regnar. Naturligtvis kom lässchemat upp först igår. Inte helt otippat. Och inte helt oväntat så skulle vi ha läst 65sidor i en bok tills idag, som jag inte ens har skaffat. Det var att maila runt till folk som hade den utannonserad på nätet och hoppas på svar. Så om jag inte blir blåst så hoppas jag att jag har den här imorn.

Jag skulle kunna skriva ett långt inlägg om "vi och dom-perspektivet". Men jag tror att det mesta redan är sagt. Jag skulle kunna skriva massor om bidrag kontra kapitalism och elitism och fallskärmar och rättigheter och skyldigheter, men någonstans känner jag bara att jag vill upprepa hur dagens regeringen återigen visat sig vara helt verklighetsfrämmande och jag har huvudet fullt med bilder/fotografier, för att göra min poäng tydligare än så här.

Besökte förresten Alby igår, för ett jobb. Återigen, jag älskar förorterna av flera anledningar, men just igår var det för att i förorterna ser inte alla helt klonade ut. Folk kliver utanför ramen hela tiden. Det är skönt. Och ska man köpa vattenmelon så ska man göra det i Alby. Jag hade kunnat ro hem i en, så stora var de.
Mest älskar jag i och för sig min förort. För den är bäst.

 Miracle Foot Repair 60% Ultra Aloe/Fotkräm med 60 % Ultra Aloe. Förresten, för ett tag sen så landade en fotkräm på hallmattan här hemma.
Det var Miracle Foot Repair från Bodystar. Jag recenserade ju deras snigelextraktkräm här (länk till recensionen) förut och skrev då att jag använde den som fotkräm. Och det fungerade ju aldeles utmärkt. Dock så tänkte jag nu testa en riktig fotrkäm, eller ja, jag har redan börjat att använda den och tänker återkomma med en recension på den också. Den innehåller aloe vera och aloe vera är ju en växt som används i många hälsoprodukter, både utvändigt och invändigt. Nåväl, jag återkommer, som sagt.


Puss och kram

Andra bloggar om: , , ,


Att gå eller inte

Just som jag satt här och funderade på om jag skulle skippa promenaden idag så snubblade jag över den här artikeln på saftonbladets hemsida. Jag tycker alltid det är så lustigt att de hela tiden ska pusha sina artiklar med saker som "Gå dig smal" eller "Ät fett och gå ner i vikt", men i varje artikel, förutsatt att man läser hela så står det där lilla " Samtidigt strök hon läsk och godis och tog mindre portioner av grillsäsongens lömska bearnaisser och potatissallader". För det är ju det det handlar om; det finns inga genvägar. Det är enkel matematik - rör på dig mer än vad du äter och du går ner i vikt, sen är det skitsamma hur. Och förövrigt så tror jag att om man äter godis och dricker läsk och slutar med det kan minska rätt mycket utan dessa powerwalks. Dock är det ju alltid bra att röra på sig och jag har inga planer på att ge upp min choklad. Inte heller kommer jag att göra grodhopp eller något annat liknande. Fast vem vet, jag kanske blir besatt och börjar kväka...

Måste däremot göra back up på innehållet på min dator. Varför gör man inte sånt med jämna mellanrum? Varför tycker man att det är så kul att vara idiot...?! Men det är mycket jag måste göra...

Gjorde några jobb idag och räknade ut att jag fick en timlön på 480pix. Dock var det ju bara en timmes jobb, men ja... Då undrar man ju vad företaget som anställt mig tjänar egentligen... Man kanske skulle starta eget...

Plugga måste jag dock göra. Nu.

Puss och kram

Andra bloggar om: , , , ,

så nu tar jag mitt svärd och går

Det börjar bli dags att krypa till kojs, som det så vackert heter. Har dock fått syn på en serie jag helt missat. Burn Notice. Vet inte alls, men jag tänkte ge den en chans. Jag försökte ge mig på The Middleman tidigare, men jag ... okej, jag gillar Batman, som tv-serie, men annars gillar jag väldigt sällan sånt som baserar sig på serietidningar...Jag föredrar ju liksom att vara min egen superhjälte... Kanske är därför...

Nu önskar jag dock god natt och håller tummarna för att vi alla ska vakna pigga imorn. Jag har ju iallafall hälften av mitt halva kilo center kvar, så det blir en lämplig nattasnack.

Puss och kram

Andra bloggar om: , ,

En rosa solnedgång ikväll

En höstpromenad blev det iallafall...Fast jag hörde att det skulle bli varmt i veckan... Vi får väl se... Jag ska iallafall ha mina första lektioner, så får vi se om detta år blir lika roligt som förra...

Nu ska det värmas potatis och bäras ut böcker i förrådet. De får vila där så länge, tills jag fått lite bättre ordning på vilka böcker jag egentligen har. Jag får nog kanske börja använda stringhyllans om bokhylla, eftersom jag gått och blivit kär i zebraserien och dess framsidor. Och de passar ju där...

Nå, under tiden så kan man ni ju roa er med... felhörda låtar, eller vad man ska säga...Puss och kram

Andra bloggar om: , , ,

den där hallicken

Har äntligen fått iväg verifikationerna på jobb och kompletterat och haft mig. Så var det gjort iallafall. Har bangat fika med the wolfman idag pga att jag var tvungen att fixa det och att jag nog måste läsa de där 30sidorna i introduktionen på boken om visuell konst. De är på engelska och av de sidor jag läst än så länge har det inte varit några knepigheter, men snart kommer det väl egenhändigt ihopknåpade ord som inte går att slå upp och massa facktermer man måste slå upp... Men jag slipper ikoner iallafall. Även om det känns lite sisådär att läsa en bok som är från 1999 och tar upp internet... Men, men...

Passade på att slänga i lite färg i håret oxå. Dock har jag i vanlig ordning glömt bort att kolla på klockan, så jag vet inte riktigt hur länge jag har haft i färgen, men ja, trillar det av så gör det väl det...

En promenad måste jag oxå fixa till. Jag kommer aldrig att komma till base camp i den här farten. Men jag ska bara... som Alfons sa... Och om nu några danskar sitter och googlar på hallick så kanske de hamnar här... eftersom hallick heter alfons på danska (slang)... Fast jag vet inte hur vitt det är, för när jag googlade alfons på danska sidor, så dök bara Alfons Åberg upp som första träffar... Jaja...

Nä, dags att styra upp här. Puss och kram.

Andra bloggar om: ,

bland troll och skor

Jahapp, och om någon ville veta så har jag diskat idag. Man kan säga att jag hade kunnat gjort så mycket mer, men det blev lite vajsing i kugghjulen och jag slutade ta mig framåt. Jag vet inte, jag landade i soffan med datorn i knät och glodde på lite Law and Order CI. Imorn tror jag att de skulle ha ett Heroes-marathon på 4+, så ifall du inte sett den serien, så gör det. Om inte annat för att spana in konstnärens tavlor. Jag gillar popart i de flesta tappningar.Jahapp, och så en bild på pappa och mig. Det roliga, eller ja, det är nog bara roligt för mig att minnas hur dum jag var när jag var liten/mindre. För det finns särkert nån skylt nånstans som talar om att man ska ge sjuttsingen i att röra de pälsbeklädda gubbarna... Men de var ju mjuka och goooosiga, så jag var väl tvungen att smyga av mig träskon(!) och fotklappa honom lite. Så där diskret. Sen att jag samtidigt ska posera och det hela kommer fastna på bild, tydligen smällar man får ta...

Undra vem i hela världen som kom på den otroligt briljanta idén att låta ungar springa runt i träskor... Och som på nåt märkligt sätt fick hela Sveriges alla föräldrar att haka på... Det är ett under att jag några fotknölar kvar...

Men annars så tillhör jag den skaran av människor som har sett vartenda renhorn i hela Norrland och vartenda glasbruk i hela Småland. Det kallas husvagnssemester. (fast vi har varit bra på att tälta oxå)

http://sweartoshakeitup.files.wordpress.com/2007/09/marc-jacobs-spring-summer-08.jpgJust ja, jag såg ju dokumentären om Marc Jacobs;
Lite rolig så där, han verkade väl vara rätt okej människa även
om jag personligen inte är så där besatt av att mina väskor ska vara gjorda i skinn. Jag kan förstå klädskapare, visst, men ändå, det hade varit lite tuffare ifall han istället för att lyriskt säga att väskorna var "skinn. Gjorda av vävda skinnremsor" sagt något i stil med "blandband. De är gjorda av ihopvävda gamla blandband". Kassettband då, så att de som är uppvuxna med cd-skivan inte undrar vad jag yrar om....

Men lite besviken blev jag över att jag fick känslan av att han snor rätt friskt och inte bara den där sjalen från Härjedalen. Men å andra sidan, det är nog så de flesta konstnärer gör....

Nä, dags att återgå till mitt hobbyliv som kriminalare i NY.
Puss och kram


Andra bloggar om: , , , , , ,

saker gjorda än så länge


Men jag är ju stolt över att jag gick en promenad innan...frukost...

bortglömda funderingar

Det brilianta jag skulle skriva här om dagen, var inte alls något briliant. Det bara lämnade en känsla kvar av att ha varit något sådant, när det föll i glömska. Men så dök det upp igen. Det var det att jag hittade en tom ikea-kartong, ni vet, och funderade på om jag skulle ta och börja fylla den med några ex av de här postorderkatalogerna som kommer i brevlådan. Denna tanke dök upp eftersom ikeakatalogen föll ner på dörrmattan och jag verkligen inte, inte gillar ikeakatalogen. Men så började jag tänka att om 20 år, så kanske det är kul att kunna blicka tillbaks på klädstilar och inredningsgrejer. Jag vet ju själv att jag tycker det är kul när man hittar nåt från 80talet nu... Jaja, det var min halvtaskiga fundering iallafall. Hehe.

Och nepp, jag har inte gjort ett jota idag. Jag har bara legat i soffan och glott på The Closer. Nu ska jag nog fortsätta med det, samt äta tunnbröd och paprika. Jag har helt havererat på väg mot mitt effektivitetsmål, men det är smällar man får ta, någon gång kanske man kommer ifatt igen.

Och ifall någon trodde något annat bara för att jag deppade lite förut, så har jag världens bästa vänner, det behöver varken ni eller jag tvivla på. Jaja.

Men banne mig, imorn ska jag nog, kanske, eventuellt, ta mig i kragen och få något vettigt gjort. Men idag är det bara några timmar kvar tills det Dr Tony Hill dyker upp i rutan...

Puss och kram

Andra bloggar om: , , ,

nu blir det reklam


för jag vill jättejättegärna ha en flodhäst som bor i min vägg och kommer fram om nätterna och käkar smulor.så det så.

Puss och kram

Andra bloggar om: , ,

kanske lite styrka idag då

Migrän, migrän, migrän. Fast det visste jag ju att jag skulle få förr eller senare när jag kommit hem och slappnat av. Kruxet är väl att man inte gärna vill trycka i sig tabletter på fastande mage och att man är bra osugen på att äta nåt, så tydligen sitter man hellre och fortsätter ha migrän. Nog för att tabletter sällan hjälper, men jaja.

Min basilika blir uppäten av nåt som inte syns. Inget kul alls. Min chokladkrage får ett nytt blad, varpå ett annat dör. Min gräslök kommer nog inte överleva vintern, den ser så klen ut. Tur att jag har en kaktus mitt i allt det här.

Nu ska jag nog fixa kaffe iallafall. Får vi se om jag lyckas göra det lite starkare än sist kanske...

Puss och kram

saker som är

Och så börjar jag bli nojig över att jag inte gick på uppropet idag. Får inget svar från läraren, på mailet jag skickade och bla bla mams tyckte att 'tänk om du blir av med din plats nu när du inte gick på uppropet' och jag, ja, vad ska jag liksom göra, det är ju försent nu iallafall. Blä.

Annars gör jag ingenting just. Glor på Law and Order typ. Men ja, imorn blir det till att styra upp lite. Det där med papper i pärmar och dylikt. Lite motion. Lite plugga.


Puss och kram

ett blä och bristande logik

Egentligen har jag ingen lust att skriva något, för jag känner mig fortfarande besviken. Och rätt mycket självhat. Jag är ju så jäkla odräglig. Jag vet det. Blä. Jag bara är jobbig. Käften går i ett på mig.
Och när folk vräker ur sig 'Du snokade bland Xs sms' utan att betänka vem källan till detta påstående är. Och jag kan inte hjälpa det att återigen ska mina vänner tro det värsta om mig istället för tvärtom. Utan att blinka tror de att jag är en lögnare, bara för att nån annan säger så. Utan att blinka tror de att jag gör saker och andra är helt oskyldiga. Jag vet inte vad jag har gjort för att förtjäna det, för det är inte jag som ljugit för mina vänner så att säga, snarare tvärt om. Men visst, jag har väl varit en pain in the ass-kompis. Visst, det vet jag. Men är det inte 6-8 år sen. Jaja...
Naturligtvis, imorn kommer jag inte att bry mig det allra minsta om det här. Life goes on och jag orkar aldrig älta saker längre. Men just nu är det väl fortfarande nån slags bakfylleångest eller nåt.

Annars är jag 1250spänn fattigare idag efter mitt besök till tandläkaren. De höjer priserna men inför tandvårdsbidrag. Den här regeringen, nån gång vill jag ha en förklaring på hur de egentligen resonerar. Jag vill se pusselbitar till logiken i hela den politik de för.

Nä, nu är det dags att jobba lite... Puss och kram

svaghet och mjölk

Jag måste säga att dagens kaffe var ohyggligt svagt. Hej, jag dricker varm mjölk med socker i... Inte så smart att vara vaken till 5-6snåret i morse kanske, när det är mys med vänner och öl ikväll... Nåja.

Jag hade något väldigt briljant att skriva här, men det försvann ur minnet när jag gick och besökte min fina unisextoalett. Så nu får vi aldrig veta...

puss och kram

på tal om träffar

Eftersom jag har lite tråkigt så kan det ju vara kul att ta sig en titt på de stackare som råkar googla på nåt och hitta hit. Eller nej, jag ska inte ta mig en titt på dem alls, jag ska ta mig en titt på vad det googlats på...


6 leopardia
4 giuseppe finiguerra
2 nostalgicafe 2008
2 mi rydell
1 ig ladok
1 asperger ljuga
1 amanda jensen naken
1 ge mig lite sodavatten
1 straffhippa
1 trissifniss
1 mormorskänga
1 bloggdropper
1 aftonbladet gudskoden
1 blåmrken hiv
1 mysdress i sammet
1 var köper jag bivax
1 blåmärken på kroppen
1 visseljohanna
1 tändare sopsorteras
1 bakningsrecept
1 tårtspade sko
1 gay masturbation
1 nu gr vi ut på tigerjakt
1 aj aj aj det bultar och det bankar sen du lämnade mig
1 en kram, för jag antar väl att det är nåt sånt du menar och inget snuskigt hoppas jag
1 köpa bivax
1 när inte haspen är på
1 bergslagsstenar
1 tv.nu
--

jag blir klart nyfiken på vad man egentligen vill hitta när man gör en sökning med tusen ord så som; en kram, för jag antar väl att det är nåt sånt du menar och inget snuskigt hoppas jag...

och nog för att jag kan minnas fel, men jag har nog rätt lite att erbjuda vad det gäller gay mastrubation...

och kul att det är fler än jag som undrar vart man kan köpa bivax...

och en tanke till den stackare som googlade på ig ladok, inget kul med ett ig...

--

jahapp, det var det det... nu ska jag väl kanske glo på moonlight istället...

puss och kramAndra bloggar om: ,


lill-babs rockar

Jag har ju tidigare berättat om min pappas, vad ska man säga, hat till Martin Timell. Eller hat, kanske är ett starkt ord bara för att han börjar svära och lämna rummet så fort Martin dyker upp i tv-rutan... Hur som, sitter jag nu och kollar på Ett herrans liv där Lill-babs är med och blir påmind om att min far avskyr även Lill-babs. För att hon svettas, är hans anledning... Hehe, vilket är lite lustigt att han fått en dotter som avskyr att duscha... Nåväl, nu sitter jag här och funderar, samtidigt som jag kollar, ifall det är så att papsen stör sig på folk som är de där mystomtiga, folkkära artister/programledare. För helt plötsligt har han fått tokspel på Ernst, för att kameran i hans senaste serie 'far och for och klippte och hade sig'... Jag förklarade ju att 'jo, det är jobbigt när man är gammal och inte hänger med i de nya programformaten'... Men åter till Barbro - hon är fasiken cool, som hela tiden, genom hela sin karriär varit helt öppen mot pressen och ändå lyckats hålla det på en ptja städad nivå och inte bb-lindas nivå...

Jaja, heja lill-babs!


Andra bloggar om: ,

hahaha, nu är barbro inne i dataspelsaffären och vill ha en nytänding i sitt spelande...

böcker, böcker, böcker och en fin tröja

Så tänkte jag att jag skulle presentera mina fynd från bokloppisen...En krona stycket och de är köpta faktiskt bara för den fina framsidan, fick tre lösa omslag på köpet, eftersom jag hade funderingar kring att rama in... Ja, inte Clintan då, den följde med bara för att...En fotobok och en bok om den svenska surrealismen... 20 pix stycket.ett exempel på vad fotoboken innehöll... den heter ju Killing me softly, så att säga...Och självklart Strindberg. Nu är min serie nog komplett. Tror att det bara finns 14st böcker i den iallafall...
Betalade 50kr för dessa 3, eftersom jag spräckte serien genom att bara ta dem jag ville ha, annars hade jag fått alla plus några till för 120, men man ska ju orka bära oxå...15 kr för alla dessa. Per Hagmans har jag nog och kanske Hörstadius oxå, men det kanske finns nån som inte har dem. Jag har iallfall haft Hörstadius, men gav bort den, men risken finns att jag köpt den igen någon annan gång. Det är lite av ett nöje att läsa hur de drack slattar, dvs det andra lämnat i sina dryckesglas, på Stockholms krogar...Den här fick följa med hem för en tia. Såg recensionen av den på nyhetsmorgon förut och ville ha den då och nu är den min.Dessa är Fidos för 35 spänn, om hon vill ha dem... Fällan tror jag iofs redan att hon har, men jaja...Och dessa är köpta för 6kr för att vid tillfälle ges till brorsan, på kul...En femma gissar jag, den verkade lite bra och jag har för mig att det är samma författare som skrivit Underbara kvinnor vid vatten..Mams och paps grannar ville ha någon om De fyra, av Enid Blyton, men så såg jag den här och tänkte att det kanske var den, så jag tog den för en femma, annars kanske den går att sälja på tradera eller nåt. Och tjugo spänn för Marlene Dietrichs ABC, kändes som ett måste både till min filmstjärnesamling och ordlistesamling...Fjärlien i glaskupan, fanska Elles chefredaktörs bok. Läste om den för längesen och ville ha den och nu blev den min för en tia. Han drabbades av hjärnblödning och blev nästan helt lam. Han har skrivit den här boken geom att blinka bokstav för bokstav... Och så såg jag ju en bok med en passande titel. Och normalt skulle jag ju inte betala tjugo spänn för en pocket, men som sagt, hon sa att jag hade fin väska och att den var bra. Hon, var en kvinna över femtio i helt vanlig svenssonstil som sa att hon älskade Nightmare before christmas, som pryder min väska, så jag var ju tvungen att kontra med att handla hennes böcker...För fyra kronor fick jag dessa. Albert Engström följde med, nog för att jag har en samling kåseriböcker, men ändå mest för att jag läste ett citat av Hjalmar Söderberg om hur det inte fanns någon författare som gjort så mycket för konservatismen i Sverige som vad Albert gjort... Och den andra är ju en underbar kalender ju...Och naturligtvis föll jag för denna bok, både för framsidan och för att det var operettprimadonnan Margit, som var med... Tror att hennes syster var gift med Nils Poppe, om ni vill höra lite gammalt skvaller så här...

-
Ja, ni får ha lite överseende med kvaliteten på bilderna ovan, det var natt när jag fotade och ljuset och tålamodet var bristfälligt...

-

Och imorse föll det ner ett tjockt kuvert på hallmattan. Oj, vilken överraskning liksom...En helt originell Avannatröja!! Pimpad p3startröja, oxå, faktiskt... Jag hade helt glömt bort den tävlingen och så gick jag och vann. Och om någon vill veta hur så kan ni ju leta lite på P3stars hemsida, mjo... Ah, bra dag.

Puss och kram
Andra bloggar om: , , , , ,

så var det dags för tag med ka

MMS

så var det dags för tag med kaffe i mugg, igen. För snart börjar terminen och idag är det registrering på schemat. Puss och kram

Hemma och utmanad

Så har jag sörjt alla böcker som blivit förstörda i regnet. Och sörjt att jag inte hade bil så att jag kunde ta hem dem... Men nu är jag hemma iallafall och ska snart ta reda på mina små fynd. Jag tänkte så förståndigt att jag struntar i ryggsäcken, eftersom jag ska ju bara leta Folke Mellvig och om jag råkar hitta nån kurslitteratur, men ack... Vissa böcker till vissa priser gick ju inte att motstå. Dock stod folk som besatta vid ett bord där pocketböckerna kostade en tjuga. Och jag skulle just säga att det skulle jag aldrig i hela mitt liv betala för en begagnad pocketbok som var på svenska. MEN så kom jag på att det gjorde jag ju idag faktiktiskt, men det var för att hon sa att jag hade snygg väska ;)

Men innan jag sätter igång med allt så ska jag ta mig an utmaningen jag fick av Barbamorsan.


1. Skriver du att göra listor på allt du "måste göra"?
Nej, men jag har köpt en kalender det här 'skolåret' eftersom ett av mina jobb var på ett ställe som sålde sådana. En söt och rosa med Betty Boop på, så kanske blir det nån slags lista i den, så småningom...

2. Om du bara skulle skriva tre saker som är viktiga (privat eller jobb väljer du själv) vilka vore det?
a.) Trygghet. På senare år har det blivit något jag värdesätter högt. Och det är både trygghet i att inga faror lurar och trygghet i att kunna vara sig själv.
b.) Omtanke. Den där lilla gesten att någon bara sträcker ut en hand för att fånga en igenfallande dörr kan göra mig alldeles varm av hopp inför världens framtid. Och att få ge omtanke.
c.) Vänner och familj, är ju det viktigaste som finns och jag har haft sån tur som har dem jag har i mitt liv.

3. Nämn en sak som du anser att du måste göra och varför du måste!
Jag måste nog skaffa lite mer diciplin. Att plugga mer, eftersom det både är roligt och viktigt. Diciplin att göra saker på utsatt tid.

4. Formulera om samma måste som om du ville göra det!
Jag vill verkligen vara lite mer ordningsam och diciplinerad när det gäller studierna, för det underlättar ju bara för mig själv och det är ju så roligt när saker och ting går lätt :) ähum...

5. Vad är det viktigaste i ditt liv?
Glass? Nä, men engagemang är nog det viktigaste jag kan erbjuda iallafall. Och glass... Engagemang i relationer och i andra frågor. Att sprida lite ringar på vattnet av någon form av godhet - och då menar jag inte nån religiös variant.

6. Beskriv hur du kan ägna mer tid åt det som är viktigt.
Framförallt att umgås mer med dem jag tycker om! Jag saknar mina vänner! Så om jag pluggar mer ordentligt så får jag ju massa ledighet över till dem som betyder mest.


Gör så här!

•1. Skriv ett inlägg och svara på ovanstående oavsett om du blivit inbjuden eller ej.

•2. Kopiera texten och skriv dina egna svar.

•3. Gå till den som startade reflektionen, http://enbart.blogg.se/ och till den du fick inbjudan ifrån och ge en kommentar.

•4. Innan du svarar med ett eget inlägg på din sida så sätt dig ner och fundera en stund. Ta några djupa andetag, koppla av och först när du känner dig lite avslappnad så svarar du.

•5. Välj ut några personer och länka till dem som du vill skall svara.

•6. Gå till dem du utmanat och skriv en kommentar att du utmanat dem.


Jag utmanar

Alla som vill! Det blir lite roligare så...


 Andra bloggar om: , , ,

 

jag är bra osams med brandvarnaren just nu

Dagen inleds med regn och huvudvärk. Attans, jag ska ju in till världens längsta bokbord är ju planen. Vidare fortsätter dagen med att den där jä*ra brandvarnaren får spel när jag duschar igen. Pip pip tjut tjut. Tur att det sker dagtid iallafall, även om jag är ytterst misstänksam till att varje gång det har skett, så har jag varit inne i duschen. Och som toppen på smultronberget så går inte min nya  mixer igång. Så kan det gå, skulle man kunna säga. Det hade ju varit bra mycket trevligare om jag testat den innan jag körde i massa fil och bananer och hallon, men, men, det är smällar man får ta helt enkelt.

Så får vi se vad den här dagen mer bär med sig...

Puss och kram


fattiga kameramän

Man fascineras ibland över hur fattigt liv folk måste ha. När de liksom smygfotar på stranden. Men samtidigt undrar man ju om det är bättre att bli fotad av Expressen, bara för att det inte sker i smyg... eller...

Däremot har ovanstående kvällstidning återigen skrivit om något som fick mig att köpa blaskan bara för att ännu en gång inse att de inte skrivt något jag inte redan visste. Glutamat = dåligt.

Och varför jag nu köper papperstidningar beror på att mams inte riktigt har anammat det som kallas att surfa, internetta, slösa bort tid framför datorn osv... Så hon får något jag aldrig trodde att jag skulle sluta med - papperstidning. För jag är så gammal att jag minns när internet inte fanns och det kom på tal det här att 'nån gång i framtiden' kommer vi att läsa tidningar via en datorskärm. Ve och fasa och usch och huga vad jobbigt... Men nä. Bara skönt.

Men nu är det nog dags att äta lite och dricka något annat än kaffe... Puss och kramAndra bloggar om: , , , ,

Dags för lite soloaktiviteter

Jag stod där i provrummet på Gina T och övervägde att ringa efter mams så att hon fick komma och hjälpa mig dra av byxorna. Och så bannade jag mig själv lite. Så dumt. Men jeansen kostade 29 spänn så jag var ju tuvngen att prova ett par 27tum. Trots att jag visste att de var för små. Hur som, efter att ha krånglat och frustat bra länge så kunde jag kliva ur dessa jeans. OCH jag köpte dem inte som 'morotsjeans'. Ni vet, jeans att ha som morot för att 'när jag blir smal igen...'
Nepp, jag har gett upp.

Idag far föräldrar och bror hem. Och jag har köpt en ny mixer. På jula. Den är vit. Finn två fel. Men det fanns ingen annan mixer som inte hade en behållare i glas. Jag sörjer. Men livet går ju vidare ändå, hehe...

Nu ska jag iallafall fira att jag läst ut boken om ikoner med att se ett inslag på aftonbladets webb-tv. Efter att ha läst en bok om ikoner och alla idéer och besattheter kring dessa så känns det helt naturligt att det finns företag som kluddar och plitar dit 'gudskoder' lite överallt. Spännande. Eller ja... där ser man, kanske mer är vad jag skulle vilja säga.

Nä, nu är det nog dags för en promenad.

Puss och kram

Andra bloggar om: , , , , , ,

Tjena, jag provar jeans på gin

MMS

Tjena, jag provar jeans på gina t och kommer liksom inte ur dem. Håller på att svettas ihjäl... Undra om jag kan flytta in här i provrummet...

där hade de ingen bivax iallafall

Idag har jag köpt en ny kyl och frys. Så kan det gå liksom. Sen blev jag blåst. Jag och mams köpte Expressen. Suck. Jag trodde att jag skulle få veta nåt nytt och nåt otroligt sensationellt som skulle göra det möjligt att gå i klackar dygnet runt. Men icke. "Ha fotriktiga skor på dig" var deras råd. Jahupp.

Hann även med att fixa till egenhändigt gjort örtsalt. Eller ja, jag hackade färska kryddor och mortlade med havssalt - om det nu gills som att göra eget. Gott luktar det iallafall.

Försökte köpa bivax för att göra egen ringblomskräm. Men tydligen vet jag inte vart man kan köpa bivax. Eller jo, numer vet jag att man kan köpa på Panduro, men det var ju skitdyrt om man jämför med vad jag såg att en biodlare tog för det.  Och nu hade jag ingen Pandurobutik runt hörnet ändå så...

Ingen framgång vad det gäller ikonerna heller. Trots att jag får läsa om ikoner som, med egen kraft, förflyttar sig mellan Ryssland och Rom... Jojo. Men snart så, snart kan jag börja gnälla över en annan bok. För på lördag försvinner familjen härifrån och då tar de ikonhistorien med sig.

Ikväll är det Antikdeckarna. Tjoho.

Skulle behöva följa med in till stan imorn. Skulle behöva köpa ny syrenparfym på yves. Men det lär ju vara trångt med folk inne i stan, är ju kulturfestival och hej och hå...

Puss och kram

här bor det ingen badkruka

Så har jag till slut landat i min egen soffa, men så har även familjen, så det är inte lugn och ro här. Hur som låg det ju en hög post innanför dörren och till min glädje fann jag...Alltså ska man bada eller duscha utan att bli blöt i håret så är det ju finemang om man kan vara flott och stilig samtidigt... Denna badmössa är ju helt underbar. Tack Maria!!! Jag bara ler :)

Annars har jag gjort ett jobb idag och tagit mig 5-6 sidor framåt i boken om ikoner. Jaja, jag tänkte väl försöka få till några sidor till, jag har ju ändå 80 sidor kvar... Men nu måste jag göra kryddat salt så som Ernst gjorde :) Eller måste och måste - inte direkt så att jag står under pistolhot och gör kryddsalt, mer att jag ville testa så jag plockade lite oregano, basilika och timjan hemma i mams trädgård. Havssalt har jag hur mycket av som helst här. Och små medicinburkar tror jag att det finns oxå minsann - man är ju samlare... Tjusigt tjusigt.

Puss och kram


Andra bloggar om: , , , , ,

så har vi stannat till i nosta

MMS

så har vi stannat till i nostalgibyn i bergslagen. Och någon lämnade kvar sitt cigpaket för 40 år sen och det ligger kvar än...

jag har gjort en skylt till br

MMS

jag har gjort en skylt till brorsans stuga, så nu har jag dragit mitt strå till stacken...

man blir ChÅklad, mjo

Man blir chÅklad. De ringde från anstalten i förmiddags. Imorn flyttas AH från Skåne till ett hem i en förort på andra sidan stan. Iallafall bättre än en på min sida om stan, men man kan ju inte hjälpa att tycka nåt om krossade knäskålar. I början på september släpps han, så det blev två veckor extra för rymningen. Jag tycker ju att om man avviker från sitt straff så ska man sitta klart hela tiden och inte släppas efter två tredjedelar plus två veckor. HATA!!

Imorn är det tack och farväl till Bergslagen och Hej till ett fullpackat hem i storstan. Så resten av dagen lär väl gå åt till att försöka packa och fnula och läsa om ikoner. Har läst om grekiska ikoner och är nu inne på ryska. Jag visste faktiskt inte att man kunde mala så om just munkar och ikoner, men tydligen. Det är så ospännande. Men jag kan ju berätta att i de ryska hemmen hade de ett 'heligt hörn' i sina hem, där de ställde sina ikoner och under den bysantinska eran var det många strider mellan ikonförespråkare och ikonmotståndare - mm mm, folk var väldigt engagerade i den frågan. SUCK!

Puss och kram

en ilsken tjockis far ut

Men gosh, jag är så otroligt sur och irriterad. Jag bad nyss mimo dra nånstans. För att sen bara logga ut från msn. Utan anledning annat än att han typ inte gav respons på det jag sa... Men jag har haft sån galen mensvärk hela dagen idag. Riktigt jäkla ont. Eller vadå men, hehe, man kan ju inte bara fara ut mot folk bara för att man har ont... Men nu har jag gjort det och jag är sur och irriterad på ingenting. Jag sitter och är sur för att det är OS. Jag HATAR sport. Jag sitter och är sur för att jag har mage. Den är GIGANTISK. Jag är skitirriterad för att jag inte fått gjort allt jag borde ha gjort. Och jag tycker att alla som det skrivs om i Saftonbladet(mams läste högt) är idioter.

Puh.

Men man är aldrig nere med en ballong.

Håller fortfarande på och tragglar med den där sketna boken om Ikoner. Har 90 sidor kvar. Suck. Jag hade hoppats på att vara klar igår, men jaja. Och jag gissar att vi egentligen bara ska läsa första, möjligtvis sista kapitlet, men jag tänker att det skadar ju inte att läsa alltihop. Så nu vet jag att det finns ikoner på Gudsmodern(stånk) som blödit... Jojo - oooh...

En balkongkväll är iallafall inplanerad hos Fido. Något jag verkligen, verkligen ser fram emot. Osis att Pannkakan inte är i landet, men vi får ha en till när hon kommit hem sen...

Nä.

Puss och kram

Tjockisfunderingar

Det har säkert varit så länge, men jag upptäckte just här om dagen att jag inte har något mellanrum mellan mina två lår längre. När jag står upp. Och jag menar inget snuskigt alls, utan den som vet vad jag menar vet vad jag menar... Jo, jag tittar på Du är vad du äter, just nu... Jag bara växer och växer. Kan ju iochförsig bero på att jag, utan att blinka, köper godis för 250spänn. Men jag är bra nyfiken på om det går att få mindre lår, för tränar man så bygger man ju upp lårmuskler istället. Nog för att det inte gör nåt med muskler... Jaja.. Nu ska jag äta iallafall, hehe...

Puss och kram

jag har just råkat köpa tre vä

MMS

jag har just råkat köpa tre väskor för 840kr, bra försäljare i den affären kan man säga... Men jag är glad, jag lyckades dessutom pruta lite...

en riktig galgskräll

Jag har inte tänkt att nämna Emmas så kallade 'silverskräll' mer än att jag råkade se den. På tv - inte live i Peking. Eller Beijing, som man nu mer - av någon anledning jag missat - säger. Och om nån nu tror att jag inte har koll på själva grundanledningen så kan jag lugna er, det jag tänker på är mer att vi säger inte att Melodifestivalen gick av stapeln i Helsinki eller Beograd utan vi säger envist Helsingfors och Belgrad. Ja, beroende på vart den nu gick av stapeln då... Men nu och någon vecka tillbaks så säger vi alltså Beijing och inte Peking.
Nåväl, det var duktigt av Emma, men ännu duktigare av kollikock, eller Nicole Cook. Inte av någon som helst brist på respekt alls, utan bara för att jag först tyckte att de sa Kollikock och föll in i något slags nostalgimys medan Emma kämpade sig framåt den sista milen i hällande regn.

Men nu lämnar jag Emma och går in på lite auktionsinköp istället -Bortse från ljusblänket som bildar som en vit rand in under damens haka. Dock lyckades jag inte ropa in den här, utan gav med mig. Men jag gick till inroparna och köpte den i efterhand för en tjuga. Fanns dock två till av samme konstnär, men jag vågade inte riktigt föreslå att få köpa alla tre... Ville inte påpeka att de kanske hörde ihop så att jag inte skulle få min kära tavla och tänkte att de hade väl en anledning till sitt inrop.

Och sen -Och tre av de fem-sex galgarna min mamma skällt över. Jag gav 35 spänn för en kartong som dessa galgar låg i och hon tyckte att jag var galen. Galgar kan man ju köpa på Ikea. Och det kan man ju, men jag ville ha den nedersta just. Så så var det med det.

Ikväll är det repris på måndagens avsnitt av Durham County. Missade det då. En sådan ljuvligt sjuk serie. Eller serien är väl inte så galen, men personligheterna och händelserna. Som om David Lynch och Lars Norén gjort tv ihop. Hur som är det bra, än så länge iallafall. Ska bara hålla mig vaken oxå. Men ja, planen är att skaffa som passar i färg till min hall då, så nån gång... Eller så får jag virka egna överdrag och trä över mina galgar...

Puss och kram

Andra bloggar om: , , , , , ,

hej, jag är en russinblogg

Hej, det är jag som är pensionär - tillbringar dagen på auktion och sitter just nu i soffan och väntar på att Mord och inga visor, ska börja...

Vad jag köpte?! Hmm, ett stycke infravärme eftersom en av mams och paps pajat när jag använde den sist... Ett stycke vit pappersduk som jag hoppas kommer att funka fint som bakgrund vid fotning. Ett stycke sådant där jox med fack som man har skor i och som man hänger på väggen, som jag då tänkte ha att ha glasögon och glasögonfodral i istället. Böcker, tavla, galgar, örhängen, hattar och väskor. Så kan det gå.

I en kartong följde det med massa grytlappar. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med grytlappar som någon annan har virkat... Men jag kanske kommer på nåt... Och i en annan kartong var det med massa blomsterkorgar... Jag känner inte riktigt att jag behöver dem heller, jag har inte tänkt att ställa mig och göra julgrupper i vinter...
Jaja.

Sen vet jag inte... om Håkan Hellström slutade hänga kring Stuerplan med alla andra kompisar som oxå bara hänger runt Sturplan och som befinner sig i samma bransch och istället började umgås med lite vanligt folk, med en normal månadsinkomst, som hänger på lite vanliga ställen så kanske... de där snobbiga stockholmarna skulle verka va lite färre... Kanske...


Nu ska jag äta godis.

Puss och kram

Andra bloggar om: , , ,

har köpt lite skräp på auktion

MMS

har köpt lite skräp på auktionen... Sitter å väntar på en stringhylla... Just nu ropar de ut fiskegrejer... La la li...

Så blev det ännu fler muffins

Nu har det skett lite muffinsbak här i huset...Blåbär och hallon!
Och nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på... Jaja.

Puss och kram

Eller varför inte tävla om muffinsformar hos Hem och Lycka?Klicka på bilden så kommer ni dit :)

Det regnar idag

Har just kommit hem från två loppisbesök. Köpte kapsylöppnare med handtag i teak. Och en bägare i onyx eller något liknande. Det var det. Imorn är det auktion tydligen och jag funderar på att gå dit. Trots att jag kilar runt som besatt här hemma och dammar av böcker och försöker packa ihop grejer på ett bra sätt...

Jag antar att de flesta tittar på OS-invigningen, själv ska jag fika. Funderar på att baka ännu lite mer muffins, men jag vet inte... Det får nog kanske bli imorn... Behöver ju plocka klart och plugga oxå...

Blablablö, jag har inget att skriva om, ifall det nu inte märks..

Puss och kram!

dagen blev kväller

Idag har jag läst om Ikoner och deras betydelse för den ortodoxa kristendomen. Jag kan inte med ord beskriva hur intressant jag tycker att det är. Eller inte intressant alls...

Fick visa leg på systemet. Jag vet inte, men sånt piggar väl alltid upp....

Sen gjordes det thaimat och dracks singha.

Vill ha fatt på fler Folke Mellvigdeckare. Jag vill ha alla, men man kan ju inte gärna köpa på tradera, när portot är det det är... Men å andra sidan kanske det är skönt om man inte lyckas hitta alla på en gång, som att det blir en liten hobby av att leta efter dem...

Nästa vecka återvänder jag tyvärr till storstan. Ångrar planen lite, men ja, jag har ju ett liv där att ta tag i oxå :)

Puss och kram

Andra bloggar om:

den här godisråttan ger inte upp


Jag försöker övertyga Fido om att bullen på magen inte är fett...
- Det är förslappade bukmuskler som gör att inälvorna inte håller sig på plats utan rasar neråt...
- Fett! Jag kallar det för fett iallafall...

- Men på morgonen, innan man har ätit, då har man ju nästan platt mage, då kan det ju inte vara fett.....!!
- Så när du grabbar tag i magen, vad är det du får tag i då? Tjocktarmen, eller??!!

Jag får erkänna att jag fettkapitulerat, men säg inget till Fido, jag står fast vid mina tidigare uttalanden...

--

Har oxå insett att jag på grund av något underligt resonemang jag inte minns, lämnade alla kursböcker utom en, hemma. Och den har jag 15 sidor kvar i, så jag får väl börja läsa på nästa kurs' böcker - om ikoner. Det kanske är bra mycket mer spännande än det låter... Det kanske inte rör sig om jungfru Maria, utan om Liza Minelli, som gayikon... Vem vet...

Som stockholmare är det ju sällan man faktiskt utnyttjar möjligheterna som finns bara just av den enkla anledning att man har adress-huvudstad. Alla gratiskonserter bara trillar obemärkt förbi, teaterbesök uteblir osv... Och inget har man att skylla på annat än sin slöhet och tröghet, men den här gången är jag faktiskt inte i Stockholm, annars hade jag kanske nästlat mig in på gratis frukost i Globen, bara för att det verkar så härligt med frukost...


Så nu är det iallafall pluggdags och sen blir det äppelpaj.

Puss och kram

Andra bloggar om: ,

dagens loppisköp. Köpte den hä

MMS

dagens loppisköp. Köpte den här singeln faktiskt bara för att den var så snygg. Funderar på att rama in den..

åh, vad jag älskar majs

Så har jag mumsat majskorvar och landat i föräldrarnas soffa - istället för brorsan. Någon borde anställa mig som sofftestare, man kan säga att jag har sofferfarenhet iallafall...

Hehe, jag inser ju det smålustiga i att jag kallar det värstingfrukost och sen har lite småsaker på tallriken, men jaja, buffébordet hemma hos familj F&G var av värstingsorten iallafall.

Jag måste leta på någon form av träningsblogg. Vilket inte är så svårt kanske, för jag fick en kommentar förut och det var från en tjej med superkroppen! Man kan säga att hon tränade bra. Nåväl anledningen är att jag har hört förut att när man gör sit ups så måste man hålla in magen, annars formar sig musklerna efter den 'bullen' man har, kallad mage... Jag är som lite nyfiken på om det stämmer...

Och så har jag ett kusinbarn som tydligen har ett band. Fick veta det idag. Och jag tycker att det lät riktigt, riktigt bra minsann! Men man kanske bör vara lite av en rocker för att tycka det...

Men nu ska jag äta vaniljpraliner och glo på Morden i Midsomer. Puss och kram!Andra bloggar om: , , , ,

så är det dags för lite värsti

MMS

så är det dags för lite värstingfrukost...

den förlorade sonens återkomst

Idag ska vi hämta brorsan, som landar i Sverige med buss. Jag har 'gömt' lite godis i hans lägenhet, så han har sen när semestern tar slut... Annars blir det nog någon bakluckeloppis idag. Önskar att jag kunde ta med mig E, men jag antar att vi åker direkt till Helsingborg sen, och det kanske inte är så kul för henne...

Igår var jag på loppisen på esplanaden, köpte inget direkt, lite virknålar och böcker och nån ljuslykta och så där...

Imorn åker vi hemåt, fast landar i Småland förstås, så att vi får oss lite mumsig mat.

Puss och kram

små händelser från dagen som passerat

Jag har missat ungefär tre fjärdedelar av Mord i sinnet på grund av att jag hållt på och sorterat brorsans bokhylla under tiden. Ja, alltså, vi bor hemma hos brorsan och han är i Italien och så råkade vi köpa en ny bokhylla till honom, eftersom han fått 30 böcker på spanska av mig, så... Nåväl, nu har jag hållt på och rensat i röran så att säga.

Annars var vi först till Nova. Jag shoppade ett stycke klänning, en t-shirt, en ring, en almanacka, ett par skor, 4 armband, två halsband och inget mer. Men det var ju rea.

Gjorde två jobb idag oxå. Sen drog vi till antikvariatet och jag köpte väl kanske 15 strindbergböcker och några andra. Jag tänkte att om jag redan har dem så kanske jag kan ge bort dem eller sälja dem till ett annat antikvariat. Vem vet. Jag bara kände att det kanske var värt det iallafall... Utifall att jag lyckades välja några jag inte redan har.

Imorn blir det loppis igen. Tidigt tydligen. Och kanske ännu en sväng till Botaniska och Hökeriet.

Och när jag kommer tillbaks hem så måste jag banne mig sätta igång med projektet att nå 300 sit ups om dagen. Man har ju alla möjligheter i världen att träna gratis, hemma, men icke. Istället ligger man bara i soffan och drar. Eller man och man - jag gör det.

Puss och kram

Se dig som utmanad

God Morgon! Jag börjar den här dagen med att ta tag i utmaningar. Jajamensan. Först är det den som kommer från den flitiga läsarinnan //D.D\\.

Tre saker jag gör när jag vaknar:

- kisar och kollar vad klockan är
- funderar på om jag kan somna om eller om jag måste rusa upp
- drar igång datorn, värmer kaffe el té

Tre saker jag måste ha under dagen:
- vatten
- el till lägenheten
- papper och penna

Tre personlighetsdrag på mig:
- cynisk, som marge simpsons systrar
- glad, för mig är cynism humor
- slarvig

Tre saker jag gärna ägnar mig åt:
- nära och kära!
- tv-serier
- uteliv; både krog och natur

Tre saker jag är rädd för:
- att någon som står mig nära far illa/dör
- skuggor i buskarna
- skräckfilmer med djur i

Något jag drömmer om:
- lyckan
- trygghet
- lycka och välgång till mina nära och kära

Tre jag utmanar:
- den
- som
- vill :)

------

Och sen kommer det en från spättan Pelin.

Att göra under dagen:
jobba, besöka nova, kanske gå tillbaks till antikvariatet och kanske fixa lite med brorsans nya bokhylla...

Vad gjorde du för tio år sedan?
för 10 år sen var jag ju redan gammal - 24 år och stockholmare. jag hängde med största sannolik på rockhaket Kellys så ofta jag var ledig från jobbet. fast antagligen inte fredag-lördag, för på den tiden orkade vi inte riktigt med det där att gå ut på helgerna, för det var ju så sabla mycket folk, så då kanske det snarare blev gröns i sumpan...  försöker komma på vad det kan ha varit för konserter 1998, kan möjligtvis varit så att vi åkte med rockbåten - monsters of sea, eller vad den kan tänkas ha hetat. annars så gick nog säkert vänner och fiender på tv:n 1998... men ja, jag jobbade väl och hängde med polarna...

Ställen du bott på?
bergslagen, småland och stockholm

Fem saker du skulle göra om du var biljonär?
1. Plugga och plugga och plugga
2. köpa manolo, louboutin - skor skor skor
3.Resa
4. Antagligen flytta från sthlm och kanske köpa ett litet hus på landet med getter på tomten...
5. Ordna en festivalkväll på Münchenbryggeriet, med bra band och bjuda in mina vänner och deras vänner och bekanta

Personer du vill veta mer om, men bara om dom vill och orkar.
jag vill veta mer om alla! Jajamensan! :)

Puss och kram


RSS 2.0