jag lyssnar på stål

Två föreläsningar avklarade idag. Det är väl inte så mycket att orda om det. Tills på torsdag ska vi läsa bla bla bla och skriva nåt om när? vad? hur? varför? eller nåt om dessa bilder.

    

Och jag får väl erkänna att jag inte riktigt vet vem av konstnärerna bakom är, så där på rak arm... Den som vet, kan ju hojta till, så slipper jag sitta och leta i mina papper.

Svängde förbi biblioteket och lämnade in svar till månadens-bok-tävling. Tror på Brott och straff. Inte för att jag vet vad man vinner, men jag gissar på böcker och sånt uppskattas ju alltid.

Nu ska jag inte läsa om grottmålningar, utan jag ska glo lite på medium och hoppas på att bli pigg igen. Galet trött och galet törstig.

Handlade mat, glömde ost, men köpte fem st chokladkakor. Så vem behöver ost liksom?!

Och så fick jag besked om sänkning av fackföreningsavgiften. Det var snabbt jobbat. Postade ansökan i torsdags, tror jag. Nu kan man ju tycka att som studerande kan jag ju skita i fackavgiften, men jag känner att det kanske är bra att vara lite solidarisk ändå. Det är min far, som låter arbetarklassblodet flöda vidare i mig.

Det var förresten en ung kille, som kikade lite på mammas loppis här för några dagar sen. Och så skulle hon berätta hur cool han var, han hade nån lång, svart kappa a la rockarstil.
- han sa vad det var han hade för stil, det var nåt med metall eller stål...
Jag gissar att han sa nåt med metal... som tex black metal, eller nåt...
Hon är så söt... Jo, den där musikstilen stål... hårdstål.

Puss och kramAndra bloggar om: , , , , , ,

det kanske man kan säga

Okej, mimo kallade mig för 'pryd kristdemokrat' när jag funderade på ifall en vuxen man verkligen kan säga "du är så söt att jag vill äta upp dig" till en 16-åring. Så som Anders Bagge gjorde i idol. Nu var hon visst 17, såg jag på hemsidan, men jaja. Jag får väl erkänna att jag är lite smått fascinerad över de här unga deltagarnas resonemang. De säger saker som "jag känner att jag redan har utvecklats, både som artist och som människa". När jag var 16-17 så var det knappast nåt snack om att utvecklas som människa, då var det musik, killar och kläder, som var intressant. Och deras självförtroenden sen. Okej att ingen kan väl mäta sig med Amanda Jensen, när det gäller coolhet och självklarhet på scenen, men.

Och nu låter det som att jag har stenkoll på idol, men det är mitt plugga-till-program.

Puss och kram
Andra bloggar om: , , ,

Ett blommande te

Ibland lyxar jag till det lite här hemma. Jag pratar om Wild Flower, blommande jasminte från House of tea. Jag tänkte att jag kunde dela med mig lite av upplevelsen.
Det är ett grönt te från kina och ja, som bilden visar är det små, handgjorda bollar. 70 gram, vilket är ungefär 9 stycken bollar kostar 104 kr. Men, som vanligt, med äkta te, kan du brygga på samma boll flera gånger.
Det går till så att du lägger bollen i ett stort glas eller, som jag har här, i en glaskanna. Sedan häller du 80-gradigt vatten över den och efter ett tag börjar den sakta, men säkert slå ut.Man brukar väl säga att vattnet är ungefär 80 grader, när det börjar sjuda så smått.
Själv tycker jag att det här är värsta partytricket. Det här med att se på när bollen blir till en vacker blomma.Så jag kan varmt rekommendera blommande te vid till exempel en middag - istället för kaffe på maten. Eller varför inte som en trevlig present.

Jag kan passa på att tillägga att när jag säger 'äkta te', så menar jag te av hög kvalitet och som är smaksatt med tex blommor och inte med essensoljor, så som är vanligt här i väst.

Just detta te smakar jasmin och min personliga åsikt är ju att jasminte smakar som godis. Och om man fuskar lite och har i ett uns socker, så blir det ännu godare, särskilt om man inte är "van" tedrickare. Men om man nu verkligen inte gillar just den här smaken så har House of Tea, andra blommande teer än just Wild Flower. De har till exempel ett jasmin- och osmanthuste. Och eftersom jag nu satt och klickade runt lite på House of teas hemsida så såg jag att de även säljer ekologiskt te. Ett bra initiativ!

Jag tycker det är oerhört spännande att botanisera bland olika sorters teer och Wild Flower är ju en klar favorit, när man vill skämma bort sig själv lite. Jag har till och med fått en tekanna, direkt från Kina, gjord i Yixinglera. Det var min storebror, som till slut gav vika och köpte med sig en kanna på en av sina resor. Men, hur som, Wild Flower är ju inte bara ett te, vars förändring i det varma vatten, är vackert att se på, grönt te är ju även nyttigt.

Och om man vill kan man ju göra iste på sitt gröna te.
 • Brygg grönt te.
 • Lägg i ner skivad lime eller citron och lite honung, blanda och ställ kallt.
 • Servera med färsk mynta.
Jag känner återigen att jag inte kan betygsätta te så där, men jag hoppas att bilderna förklarar min uppskattning inför det här teet.

Andra bloggar om: , , , , , ,

humor är en konst


När jag var på vintagemässan så kikade jag lite närmare på en väska. I väskan låg prislappen och på prislappen stod det "en äkta satc-väska" eller något liknade. Jag tyckte att det var lite smålustigt att pimpa väskor med hjälp av satc, så jag skrattade till lite tyst för mig själv. Nu stod det en brud/kvinna bredvid mig, så jag visade henne lappen och sa;

- "en äkta satc", det var väl lite småroligt?
- ja.... jätteroligt.
lång paus, följt av ett tillgjort artighetsskratt.

Hon var så klockrent sarkastisk att jag höll på att garva ihjäl mig. Men jag höll tyst. Men det är ju humor på hög nivå.
Och hon såg mer ut att vara en  snäll mullefröken, så det hela blev ännu mer, ja, komiskt, enligt mig då.

Jag vet att jag borde plugga nu, men jag glor på csi new york istället. NY är min favvo, av de tre. Har blivit favvo iallafall. Första säsongen var väl lite sisådär, men sen stylade de om och blev bäst.

Mitt knä är paj och nu har jag kommit fram till att det nog beror på skorna och att jag är klen. Men jag kanske inte ska gå pormenader på asfalt i annat än joggingskor. Får testa och se om det blir bra igen.

Har just börjat lyssna på kapitel 14 ur Män som hatar kvinnor. Jag glömde min md-spelare hos päronen och min mp3-spelare är köpt på Lidl och skitknepig att få igång, den fungerar när den själv vill med andra ord. Men jag försöker använda den på bussen och på promenaderna och har bytt musik mot ljudböcker. Men ifall nån vill sponsra mig med en bra mp3-spelare är det bara ni hojtar till ;) Nä, men någon som har nåt bra tips på en prisvärd mp3spelare som inte krånglar och går ner i byxfickan. Jag har inte några höga krav, jag vill bara ha nåt så att jag kan ljudboka på promenaden. Den får förvisso gärna ha en display som även kan användas i solljus. Mjo.

Puss och kram

vintagemässan - igen

Bara lite snabbt så där.
Det här är vad jag shoppade;Haha, jag vet att det typ ser ut som ett semester-vykort från något varmare breddgrader. Typ, snart börjar grisfesten. Men iallafall.
Solglasögon: Något fulare och coolare i verkligheten - 80 pix
Halsband: Något gulare i verkligheten - 30 pix
Örhängen: Något plastigare i verkligheten - 60 pix
Så den här shopaholicen har nog skärpt till sig lite. Men jag kände som inte att jag var i behov av något direkt så där, så det blev inte så mycket handla av, nej...

Men hade det varit för tio år sen så hade den här byxdressen, eller catsuiten fått följa med hem;Dock känner jag mig inte lika het nu för tiden... Och 700 pix är det inte värt bara för att ha nåt fint att titta på i garderoben.

Puss och kramAndra bloggar om: , , , ,

kan vi inte kramas istället

I saftonbladet kan man läsa "De drabbas av blogghatet". De, i det här fallet är Linda Skugge, Linda Rosing och Blondinbella, som får representera kvinnor som skriver självutlämnande i sina bloggar och därför, av nån anledning, provocerar folk till att kalla dem öknamn. Alltså, jag har inget till övers för folk som tillbringar sin tid med att förstöra för andra. Men hela artikeln blir så ostadig, när de valt 3 tjejer, som lyfter rätt bra måndadslöner via sina bloggar. Jag menar, jag kan nog tillbringa en hel dag med att läsa skit om Håkan Hellström, men, ja, han är ju man och säljer skivor... Men ni fattar, har man det som jobb, så hör det på nåt sätt till att man får och kan ta kritik för sin arbetsinsats... Sen kanske inte ord som 'bitterfitta' är särskilt konstruktiv kritik.
En annan sak, som gör hela artikeln ostadig är att de valt att slå ihop Linda Skugge och Linda Rosing, till nåt som liknar samma sorts 'offer'. Jag är tillräckligt gammal för att minnas att Linda Skugge skrivit flertalet mer eller mindre hatkrönikor om just Linda Rosing och nu ska de helt plötsligt befinna sig på samma sida i universum.
En tredje sak som gör artikeln ostadig är att Linda Skugge faktiskt setts som en av Sveriges mest hatade journalister, en gång i tiden. Och nu, ska då detta hat lyftas fram som 'blogghat' och riktat mot kvinnan som bloggar... Jag vet inte. Visst, kan könet spela en roll när hon var en av Sveriges mest hatade journalister, men å andra sidan kan det ju även ha att göra med vad hon skrev och hur hon skrev det.
Linda Rosing likaså. Linda Rosing har väl typ alltid fått ta skit, att hon får göra det i bloggen känns ju inte som rent 'blogghat'.

Naturligtvis ska man inte mobba. Det är dåligt, men den här typiskt svenska pekpinnen, ni vet det här med 'lev för rädslan'.

"Men hon påminner om att de som har en dålig ton på nätet också kan råka illa ut.

– Nätet upplevs nog som anonymt och många skulle inte säga de här sakerna rakt ut. Men kommentarerna ligger kvar och någon kanske upptäcker att det är du som skrivit dem. Då kan du sen bli sedd som en mobbare och en person som beter sig dåligt."

är ju nästan komisk. Na, men du har skrivit bra otrevliga saker till Linda Skugge, du kan glömma det här jobbet på 3's kundtjänst. Typ.

Sen det här med att de här kvinnorna tvunget måste tala om att "det rinner av dem" osv... "folk är bara avundsjuka"... Hela tiden denna 'jag är inget offer-mentalitet'. Som att det på nåt sätt är negativt att vara ett offer. Det är liksom situationen och förövaren som förvandlat en till offer, som är negativt, inte det stackars offret självt. Att ta åt sig, att visa sig svag, att vara svag, faktiskt, att ha känslor är inget fel. Våga vara ledsen! skulle jag vilja säga.

Så, nu tycker jag att vi alla ska vara snälla istället! Hela jävla tiden! Så det så.


Puss och kram

 

Andra bloggar om: , , , , ,

show and tell: väggar

Denna veckas fredagstema från Petra är väggar... Hmm... Jag gör helt enkelt så att jag presenterar dagens väggar, helt enkelt. Så here we go...vägg i tunnelbanevagn, minsann...vägg i/på tunnelbanestation, ni kan ju roa er med att gissa vilken... eller ja, den här kanske alla lägger märke till, jag insåg att jag inte hade gjort det, trots att jag gått här flera, flera gånger...

och så tog jag mig in i lokalen;Jag får nog be om ursäkt för att jag inte har några direkta ord till den här bilden...Och så en annan vägg... haha, ni får ju ha överseende med kvalitéen, men folk gick ju ivägen hela tiden, så det fick bli med elkopplingsmojängen, helt enkelt.en stringhyllevägg. Jag kanske inte skulle använda den där hatten med fågeln direkt, men jag skulle inte tacka nej till att äga den... Här köpte jag förövrigt ett par örhängen.Cafévägg. Det var två tjejer som gjort hela caféinredningen av secondhand. Även väggarna. Och allt var till salu. Och jag kan ju säga att stolarna var rejält snygga, men de får ni inte se, för det satt ju folk på dem hela tiden. Och de var olika allihop, så då hade fredagstemat fått bli stolar och nu är det väggar och bla bla bla... hehe...House of Paggilo-väggen... Här stod jag och sörjde lite över att jag var för stor för en orange, vacker skapelse...
och så träffade jag, of course, Maggie, kvinnan bakom shemind-bloggen och chitt chattade en stund...

Och om ni undrar vart de här väggarna ni sett ovan finns, så är det här en ledtråd;Vintagemässan, mm-mm.

Men sen bar det ju av hemåt igen...Och den som vill kan ju gissa vilken tunnelbanestation, haha, men jag tror att den är för lätt...

Puss och kram

Andra fredagsbloggare;
Anki, Anna, Anne, Anne-Marie, Annika, Aurorabuddha, Barbamorsan, Cecilia, Desiree, Inga-Britt, Jemayá, Leopardia, Lia, Lullun, Marianne, Marie, Marina, Millan, MKB, Nilla, Nina, Petra, Saltis, Simone, Strandmamman, Ulrika, Victoria and 30+ kvinna in the city.Andra bloggar om: , , ,

lite vintage. Och eftersom det

MMS

lite vintage. Och eftersom det är show and tell idag, så är det ju lite vägg i bakgrunden ;-) men jag fixar ett inlägg lite senare...

så var det dags för mässa. Får

MMS

så var det dags för mässa. Får väl se om den här shopaholicen hittar nåt att köpa... Puss och kram

viktiga vikter

Okej, jag länkar till den här artikeln för att jag tänkte att pappa skulle skriva ut den och ge till mamma. Däremot är det bra om han INTE läser den först...

Alltså, jag brukar inte kolla in Sophies mode så där, men jag hittade en länk.

Bilden “http://gfx.aftonbladet.se/multimedia/archive/00740/milanodragandra_740476w.jpg” kan inte visas, då den innehåller fel.

alltså, jag tycker att folk ska få vara hur smala eller hur tjocka de vill, men när man befinner sig i en bransch som styr det allmänna idealet, så blir man ändå lite rädd när man ser sådana här bilder, som hon med bar mage... Jag vill ge henne sushin jag nyss slukade... och mina ostbågar... och lussebullar!!

Och imorn kanske det blir vintagemässa :) Eftersom jag mer eller mindre är klar med tentan :)

Puss och kram

Andra bloggar om: , , ,

Tenta: Uppdatering

Och nu så ser tentan ut så här;De där röda markeringarna är nog faktiskt inga felstavningar, haha, utan mer namn och engelska ord. De gröna, som brukar antyda meningsbyggnadsfel eller liknande tror jag är nåt med skiljetecken inom parentes, eller nåt. ska väl kolla upp det... Dock kanske jag behöver trycka dit några rader till, eftersom jag citerar själva frågorna... oh well...

Puss och kram

Vi kör väl en...

Jag har nu iallafall skrivit ett svar på fråga ett, även om det kanske inte håller toppmåttet, så. Nu funderar jag på om jag ska ta en promenad innan frukost. Det kanske vore trevligt. 'Lika bra att få det gjort', som jag brukar säga.

Eftersom jag egentligen inte har något att skriva så googlade jag fram en lista att sno. Hittade den här hos Fröken T.


BRUKAR DU:
Peta dig i näsan:
inte utan papper, nej.
Titta på dig själv i spegeln:
jag har upptäckt att jag inte kan borsta tänderna utan spegel, inte heller ta på mig deodorant utan att titta i spegeln.
Gnälla:
Ja
Skrika:
inte så fasligt ofta, nej
Sova:
här är nån som sover bra mycket
Ha ångest:
jo, det händer väl
Skada dig själv med flit:
nepp
Ta mediciner du inte borde ta: ehh, nä...
Vilja dö: det händer väl.
Drömma mardrömmar:
inte så ofta på sista tiden
Drömma sexdrömmar: hehe, nä, dessvärre
Ta droger: det är sällan jag dricker alkohol, men det händer...
Försöka vara annorlunda: nä, jag vill va som duuu, se ut som du, va som du, du-uu-uu
Klä dig i svart:
jajamensan
Gå till kyrkan:
näpp
Gå i skolan: japp
Ha sex: nä, johnny depp bor ju som inte i min lägenhet....
Ljuga: jag är bra på att ljuga, men jag gör det inte
Hata folk: jag kan hata dumhet
Lita på folk: svår fråga... jag brukar nog vara lite avvaktande..

VEM:
Saknar du:
mormor
Vill du döda: my god, nej!
Rörde dig sist: rörde, som i tog i, hmm... Det kanske var P, som knackade mig på axeln eller nåt...
Vill du slå: det finns många puckon jag skulle vilja slå en paddel i skallen på
Kysste dig sist:
ingen aning, och det betyder inte att jag hånglar runt till höger och vänster utan på att det var bra länge sen...
Vill du kittla: haha, jag har nog inget sånt behov direkt...
Kramade du sist: Panki
Vill du prata med: Vem som helst, jag tycker ju om att prata
Skrek du på sist: skrek på av ilska? det vete fulingen...
Vill du vara som: som Ernst. jag vill vara som Ernst.
Sårade dig sist: jag är så lättsårad, så jag blir sårad av småsaker lite nu och då...
Vill du bli galet full med: mina stackars vänner!!
Gjorde dig riktigt glad senast:
Jag är glad hela tiden, mest. men brevbäraren, som kom med post kanske...
Fick du sms från senast: Panki :)
Ringde dig senast: Mamma, antagligen
Är vackrast på jorden: snälla människor

HAR DU:
För många vänner:
nej
Förföljelsemani: haha, nä, men ibland kan man ju bli lite nojig
Tvångstankar: inga allvarliga, jag har saker jag gör, men det är inte så att jag _inte_ kan låta bli för att jag tror att något dåligt ska hända...
Någon annan psykisk sjukdom:
Någon fysisk sjukdom:

Någon skada:
Färgat håret: X antal gånger!
Brutit några ben: nope
Några piercings: öron och navel
Egen dator:
2 stycken
Bra självförtroende:
tyvärr inte
Kysst någon:
Jo, det har jag!
Köpt kondomer: Nej
Tagit nakenbilder:
nepp
Sagt jag älskar dig till någon idag: nej
Bjudit ut någon:

Varit kär: jag tror det
Dumpat någon:
ja
Stulit någonting:
tydligen stal jag en av Fidos plastspindlar på deras inflyttningsfest, haha, men hon fick tillbaks den...
Lämnat landet: jo, fast bara för semester
Tuttat eld på nått:
jo, bilder på NKOTB faktiskt....
Gjort något olagligt: japp, gått mot röd gubbe tex

HUR:
Går du:
framåt?
Svarar du i telefonen: med mitt förnamn
Fördriver du tiden: surfar eller glor på nån tv-serie eller sover
Mycket pengar har du: det är så osexigt att prata om pengar
Tjänar du pengar: CSN och lite extra jobb
Ofta diskar du: en gång i veckan iallafall, men det beror ju på om jag lagar mat hemma eller itne
Ofta städar du: för sällan
Många stör du dig på: haha, det går i perioder....
Ofta träffar du din familj: ett par gånger om året..

TROR DU:TROR DU:

Att du kommer bli något:
jag är väl redan något??
På gud: näe, inte riktigt
På rymdvarelser:
alltså, det känns väl lite som why not?
Att folk tycker om dig:
njae, jag förutsätter nog mer att folk snackar skit om mig
På ett liv efter detta: jo, eller jag tror att man föds om, typ...
Att fiskar kan tänka: jag antar väl att de kan det för att kunna fortplanta sig.

istället för tentan

Det kommer bli en kall vinter i år;Eller det är ju iallafall vad det sägs när det är rikt med rönnbär.

Men nog får man äta  bullar och dricka varm choklad och se på csi miami, istället för att skriva tenta? Jag har bestämt för mig att det är så iallafall.

Puss och kram


Det här med att skriva tenta

Så här långt har jag kommit på tentan;Dvs, jag har öppnat ett dokument och klistrat in fråga 1. Och det skedde för ungefär en timme sen. Tjohopp. Ja, nä, jag ska väl hämta hit kurslitteraturen då... Och vatten... Och godis... Och nån bra dvd att se på.. Hehe...

Puss och kram

Andra bloggar om: ,

ett litet inlägg

Okej, tydligen ska det vara femton grader ute, så tydligen måste man gå en promenad. Nå, den här kvinnan gör som hon blir tillsagd.

Puss och kram

lite mer kriminella psyken

Nu har jag snart sett alla avsnitt av Criminal Minds, som jag har. Dock så undrar jag alltid... Det är ju som ingen hemlighet att det finns kriminalpsykologer/profilierare, så varför gör mördare som inte tvärtom...? Nå, det kanske man ska vara glad över...

Har för första gången på länge ställt mig vid spisen och lagat egen mat. Eller ja, stekt grönsaker, nudlar och sweet-chilisås. Inte så avancerat direkt. Imorn blir det nog dock att köpa sushi...

Inget har blivit skrivet på tentan och även om dagen inte är slut än, så tror jag inte att det blir av idag heller. Suck. Varje gång, samma sak. Ambitionen att göra den på en gång finns där, men jag kommer som aldrig till skott.

Puss och kram

Förresten, HannahSthlm, håller just nu en tävling. Vinsten är ett HOPE-SMYCKE från Barncancerfonden's Shop.
Men det är just inte så mycket tävlingen det handlar om, som att VI ska få upp ögonen för just Barncancerfonden! För vårt engagemang behövs och de gör ett fantastiskt arbete. Så var med och sprid budskapet om Barncancerfonden!


Dags för julmust

Okej, jag hittade en julmust i min läskeback. Me happy. Så nu ska jag ta en promenad och sen komma hem och fira med en julmust. Synd att jag inte har några lussebullar i frysen bara.Nån gång ska jag ju lära mig att teckna. Hittade Le Bruns övningar, när han på 1600-talet nån gång bestämde sig för att experimentera med olika känslouttryck/ansiktsuttryck. Ska ta tillvara på det tipset att använda diagram, istället för att bara tro att man kan rakt av. Nåväl. En promenad var det.

Puss och kram


vad tycker du?

Det här fick mig att fundera;

Bästa musikvideorna någonsin enligt MTV-omröstningen

1. Duran Duran – ”Rio”

2. Björk – ”All is full of love”

3. A-ha – ”Take on me”

4. Michael Jackson – ”Thriller”

5. Sigúr Ros – ”Svefn-g-englar”

6. Nirvana – ”Smells like teen spirit”

7. Radiohead – ”Just”

8. Jamiroquai – ”Virtual insanity”

9. Madonna – ”Like a prayer”

10. OK Go – ”Here it goes again”.


Det är inte så att jag protesterar mot Duran Duran som förstapristagare. I löv them. Även om kanske Come undone och Ordinary world är snäppet bättre videor. Men det som förvånar är att ingen av Aerosmiths finns med bland topp tio... Chris Isaks Wicked Game... Guns n Roses har väl gjort flera enormt bra videor... Jag känner att jag inte riktigt vet vart kvalitéen i Nirvanas ligger... Eller Like a Prayer... I jämförelse då... Eller George MIchaels, både Freedom och Too Funky... Och nog har Robbie Williams gjort bättre ifrån sig än Jamiroquai...

Nåja;

 Puss och kram

idag

Det verkar som om den här dagen inte heller blir så där överdrivet effektiv. Jag har hunnit gå en promenad. En liten sådan. Kaffeinköp och snart ska jag äta rostade mackor med jordnötssmör och marmelad på. För det tycker jag gör dagen vacker igen. Lite Criminal Minds. Har burit ut reklam och ska väl försöka få till lite diska.

Jag tycker att sånt här bör uppmärksammas. Och jag tycker det är viktigt att det kommer fram att det egentligen inte handlar om pengar, det handlar om en principsak. Det blir som en måttstock på att samhället accepterat ens sorg och smärta. Det går inte att skita i det. För det är en del av dommen och dommen ska följas fullt ut.
Jag tycker dessutom att det inte är första gången man hör talas om att Astrid Lindgrens sjukhus anställt sexbrottslingar. Jag minns nu inte hela historien, men det var någon läkare som var pedofil. Huruvida han agerade eller inte, låter jag vara osagt, för jag har för mig att han anmälde sig själv.

Puss och kram, till alla vettiga människor.

Saker som är svåra att förstå

Naturligtvis sover jag bort dagarna istället för att göra vettiga saker, som att skriva tentan. Och nu ska jag snart käka och glo på Criminal Minds, så inte blir det plugga av nu heller. Jag är en slarver.

Såg att på tvåan går Lilja 4-ever ikväll, så de som inte har sett den, bör kanske ta och göra det...

Det här att det blir en artikel i DN om att Kalix får en rulltrappa. Är det nån mer än jag som kommer ihåg det där avsnittet av Simpsons när Springfield fick en rulltrappa som inte ledde någonstans? Skitkul avsnitt. Men jag menar, min lilla födelseort har inte heller rulltrappor, det känns så där lagom sensationellt...

Jag kommer aldrig att fatta varför vissa kristna ser det som något dåligt att Jesus skulle vara bög eller lättfotad. Jag menar, kristendomen bygger ju ändå sina värderingar på saker som Aristoteles vräkte ur sig. Och vem var han, om inte elev till Platon. Och vad ansåg Platon, jo, det där med kärleken till unga män, ni vet...

Jaja.

Puss och kram

Show and tell: låtar från land, region och stad

Tänk att jag är med rätt dag, den här gången. För idag är det fredag och dags för fredagstema. Show and tell. Visa och berätta. Idag handlar det om musik. Liksom under hela september månad, från Petra på Puerto Rico och det är låtar som gäller. Låtar som ska representera var vi bor---land, stad, region---

Jag börjar med att köra ett litet Bergslagstema. Dock tror jag tyvärr att det är Mora Träsk, som sjunger här och inte läraren som faktiskt skrivit denna låt;För mina rötter finns i Bergslagen och kanske en sisådär några mil från Köpparberg. Dock pratar jag väl inte riktigt så här, nej, men det finns folk som gör det :)

Men nu bor jag i Stockholm och valet var lätt.Robban är ett geni! Vilket inte har med dagens tema att göra, utan mer bara att jag måste hej, jag måste hej, jag måste hejda mig :)

Dock bor jag ju inte helt centralt, så där innanför tullarna, som verkar vara så himla viktigt för folk att göra. Inte för mig. Jag är förortskär. Läste i City om bostadsbristen för studenter och hur de bodde på vandrarhem några veckor i terminsstarten innan de fick bostad. Oj, men jag är rätt övertygad om att det finns lediga lägenheter, dock kanske de råkar ligga i Alby... Och när jag tänker Alby så tänker jag ju de största och främsta representanterna för förorten. Alla förorter, även min - som dock inte råkar vara Alby, dessvärre, hehe... Men de får helt enkelt representera Stockholms alla förorter minus Lidingö och Djursholm och ja, kanske Danderyd...Fasiken, de här killarna är genier, de oxå!

Sverige då... Först sökte jag på Sverige och försökte komma på låtar om Sverige, men så dök svaret upp, vilka har vi som satt Sverige på kartan om inte;Honey I'm still free, take a chance on me!!

Och eftersom det är ett gäng utlandssvenskar med i denna fredagstemagrupp och om ni känner att ni saknar Sverige, så tänkte jag låta Johan Glans påminna er om hur det är här;;)

Puss och kram

Fredagsbloggare:
Nilla,Simone,Anna,Desiree,
Annika, Anne,
Petra ,Anna-Saltis ,Millan ,AuroraBuddha,Anki,Lullun, Marianne,Victoria,Susanne,Lia,Cecilia,Leopardia
Anne-Marie, Marina, Marie
Strandmamman
M.K.B
Ulrika
Jemaya
NY FREDAGSBLOGGARE: Nina
Kicki
Barbamorsan

Andra bloggar om: , , ,

Fem utmanande saker

Hoho, det är någon som sjunger långt där borta. Jodå. Nu kommer det, för det är Freeeeeeedag! Och jag inleder denna dag med en utmaning från härliga Miss Lyckad.

Fem saker i min frys:

1. Muffins
2. Bullar
3. Grönsaker
4. Mandlar, Hasselnötter, Valnötter
5. Bär

Fem saker i min garderob:

1. Underkjolar
2. Stickade tröjor
3. Slipsar och flugor
4. Pyjamasar
5. T-shirtar med tryck

Fem saker i min bil:
Här är nån som tar sig fram med apostlahästarna istället...

Fem saker i min handväska:

1. Kvitton
2. Skräp som väntar på att slängas, ni vet, man har ingen papperskorg i närheten, så det hamnar i väskan så länge...
3. Pennor
4. Reklam, information, flygblad och stuff
5. Vattenflaska

And the challenge Goes on 2;

De som gillar utmaningar och listor :)

Puss och kram

tärningsspelaren

Mimo fick spel här om dagen igen. Jag vete fasiken vad det är. Eller hur jag lyckas vara så provocerande att man bara vräker ur sig saker och ting. Den här gången handlade det väl om att jag inte fick ha min sorg, eller helt enkelt, jag var kass för att jag hade gråtit när jag var liten, för att han hade haft det värre än vad jag har haft, under barndomen. Och då konstaterade jag att Jaha, så att då menar du att jag ska säga saker som 'åh, stackar mimo, ont i nacken och scared for life' (uttrycket han använde om mig) lite ironiskt, samtidigt som jag slänger i ansiktet på honom att själv har jag blivit våldtagen. Och nånstans där tyckte han att jag hade varit med om 'rövergrepp EN gång för flera år sen' och då tyckte jag helt enkelt att jag inte hade lust att prata med honom nå mer. Slängde väl ur mig nåt att ifall han trodde att en våldtäkt inte pågick i flera år, när man blir bemött med sån idioti han just visat, så skulle han vara tyst. Och det har han varit :)

Annars har jag gottat mig i Heroes. Gottat mig lite i/åt David Anders. Som är bra het.

Tydligen verkar det som att jag ska vara vaken hela natten. Kan inte somna. Ont i magen har jag oxå. Surt, som räven sa.

Puss och kram

Den här veckan

Nu så är det tentavecka för min del. Dock är jag lite glad över det. Att slippa glo på bilder lite, haha. Men jag vet inte, jag får väl vara nöjd över att jag iallafall förstår frågorna den här gången. De är konkreta och inte abstrakta. Det enda negativa är väl då att det inte är så där jättemycket diskussionsfrågor där man kan vända och vrida och vinkla och presentera egna tankar och åsikter. Och sånt brukar ställa till det lite när det gäller att få ihop sidantalet; men, men. Jag ska försöka vara duktig och börja redan imorn.

Men nu är det Heroes.

Puss och kram

om någon undrade

Jag tänkte bara lite snabbt förklara vad detta är;


som jag lagt i kanten. Jo, man kan tydligen vinna en mobil hos nokia om man laddar upp sommarens bild... eller om man röstar bland de uppladdade bilderna. Så jag tänkte att jag skulle haka på, eftersom jag hatar den mobiltelefonen jag har nu. Jaja, det var det...

Kan även passa på att informera om Childhood, som samarbetar med Vattenfall under något som kallas Uppdrag Barn.
För varje blogg som har ett inlägg som länkar till sidan bidrar Vattenfall med 20 kronor till Childhoods verksamhet.

Puss och kramDet här med att tänka

Jag drömde att jag var gravid med Jo. Eller först drömde jag att han var gravid och jag bara ville ut på krogen och hänga och sen blev det tvärtom och då ville han hänga på krogen och vara otrogen och då kunde som inte jag säga nåt, eftersom jag hade velat det först... Kanske kan vara en orsak till varför jag har ont i magen nu :)

Iallafall, så i tisdags hade vi föreläsning med Ernst Billgren. Inom fem sekunder hade han krossat alla fördomar jag hade om honom som stureplansstekare. Karln är mäktigt klok och intressant. Alla människor som tänker är intressanta, men ännu bättre är det när de får mig själv att tänka. Han hade någon teori kring hur vi lägger så stor vikt i val och använder oss av val, till skillnad från att agera. Att man måste ha val för att filtrera verkligheten ungefär. Ska jag ha röd eller blå tröja... Osv... För själv hade han testat att göra val han inte skulle ha gjort och kommit fram till att livskvalitén var ju den samma ändå... Och nu är det här kanske lite snabbt ihopskrivet för att vikten av val ska komma fram, men iallafall. Naturligtvis pratade vi konst med honom och hur han anser att man inte längre behöver konstbegreppet. Att det är helt förlegat och har så varit ett bra tag. Vilket naturligtvis kanske inte var någon höjdare för våra lärare, att derast gästföreläsare hävdar att konst, som begrepp, inte behövs. Hehe... För min del löd dialogen;
- när kan man kalla sig för konstnär då?
- på torsdagar... till exempel...
I löv him!

Påtal om folk som inte tänker. Den här Papa Dee-historien... Man vet inte om man ska skratta eller gråta när man läser kommentarer här och där som lyder "så går det när man gifter sig med en neger". Killen heter liksom Daniel Wahlgren och är född i Göteborg. Och sådana där uttalanden har ju ungefär lika stor substans i sig som att jag skulle hävda att alla som heter Markus är otrogna, bara för att jag vet om en som varit det... Och när jag råkar få veta om två, så blir det en sanning... Folk är faen idioter.

Nu ska jag duscha, äta paj, glo på Heroes, plugga och ja, antagligen kommer jag att plugga framför Idol.

Puss och kram

Det här med panikångestattacker

Igår fick jag en panikångestattack när jag satt i soffan. Det var första gången, som jag fått det hemma. Jag har fortfarande svårt för att förstå benämningen panikångest eller panikattack. Eftersom det för min del är varken eller. Utan mer irritation och frustration och smärta. Fysisk sådan. Däremot reagerar jag alltid på när folk säger att de har panikångest eller panikångestattacker eller liknande de tillfällen de gråter ohämmat och livet känns blä, eller liknande... För det är liksom ingen panikångest eller panikångestattack. Och för mig är det rätt viktigt att jag inte blir missuppfattad när jag pratar om mina attacker, jag vill inte att folk ska tro att jag gråter livet ur mig. Inte för att gråta är fel, inte heller att uppleva självhat eller annan form av nedstämdhet, som ofta brukar benämnas som panikångestattacker, men ja, det är bara inte vad det är, helt enkelt.

Det slår till utan förvaring. Eller ja, jag kan ju ha mina aningar om att stress är inblandat, men man går runt och tänker att 'oh, vad himlen är blå' eller 'hmm, vad är klockan?' och så vips, så finner jag mig i en ny värld. Jag har dock ofta upplevt en känsla av att de ligger och bubblar i bröstet och att de kan göra det i flera dagar, innan de bryter ut. Däremot när de väl behagar slå till så är det helt oförberett.

Minst 4 av följande symtom uppträder under en attack:

 1. Hjärtklappning.

 2. Svettning.

 3. Darrningar eller skakningar.

 4. Muntorrhet.

 5. Lufthunger.

 6. Kvävningskänslor.

 7. Smärta eller obehag i bröstet.

 8. Illamående eller magbesvär.

 9. Känslor av yrsel, ostadighet, virrighet, svimfärdighet.

 10. Upplevelse av overklighet som rör den egna personen eller verkligheten.

 11. Rädsla att förlora kontrollen eller sitt förstånd.

 12. Ångest för att dö.

 13. Känsla av att plötsligt bli alldeles kall eller varm.

 14. Stickningar, domningar eller klåda i händer och fötter.

För min del är det 1, 2, 4, 7, 9, 13 och ibland 10 och ibland lite domningar i nån arm. Vilket inte ger mig vare sig ångest eller panik, utan mer får mig att tänka "fasiken, inte igen, inte nu. attans oxå"... Naturligtivs är det obehagligt, mest smärtan i bröstet och yrseln eller det där att man "förlorar synen", för det gör jäkligt ont, den där smärtan i bröstet, men jag överlever ju liksom. Jag vet vad det är, det är bara så jäkla irriterande i och med att man aldrig någonsin kan veta när, var, hur eller varför. Och för att det heter panikångestattack. Jag är rätt övertygad om att jag kan agera till synes helt normalt under mina attacker. Naturligtvis är jag ju tvungen att stanna till när synen försvinner om inte det handlar om att bara gå rakt fram, men ja, det är som när man reser sig för snabbt, man står still ett tag så ser man strax igen. Och jag tycker att jag har försökt allt för att stoppa dessa när jag märker att de är på väg, men detta har jag aldrig testat;

"En bra behandling vid begynnande panikångest är den s k "rut-metoden":

Se på ett fyrkantigt föremål i omgivningen (ett fönster, en dörr, ett hus etc). Följ ena kanten på föremålet med blicken och andas långsamt in under det att du långsamt räknar ett, två, tre. Följ sedan med blicken nästa kant under en långsam utandning och likaså långsam räkning ett, två, tre. Följ därefter fyrkanten runt några varv under långsamma ut- och inandningar och långsam räkning till tre."

 

Och om jag ska fortsätta gnälla samtidigt som jag försöker förklara att det, för mig, inte är lika jobbigt som det kan vara för andra, så förstår jag helt och fullt att agorafobi är vad dessa små otyg kan leda till. För jag kan dra mig för att göra saker, eftersom mina ofta sammanfaller med just detta - vara på väg någonstans. Så hur undviker man det?! jo, man låter bli att förflytta sig och stannar på punkt A. Stabilt så. Men samtidigt så försöker jag ju tvinga mig att göra saker,, eftersom jag inte vill acceptera att något annat än jag själv ska bestämma över mina val.

 

Och, hehe, det är inte ett jäkla dugg fashionabelt eller trendigt att ha dessa irritationsattacker.


Nå, nu ska jag sluta mala och skriva förvirrat.

Puss och kram

bara för att

Jag råkade surfa in på bloggportalen tidigare idag och såg rubriken "Jättetavla av 'Honken'". Jag erkänner, jag är gammal, jag är ingen sportnörd. Och jag erkänner att kunskapen jag sitter inne med egentligen baserar sig på Hassansketcher och inget annat. Men jag trodde att det var en riktigt jättestor tavla av Honken.
Konstintresserad som jag är så råkade jag alltså istället surfa sport idag... Sicket antiklimax.


Puss och kram

ernst

Försökte mobilblogga tidigare idag, så det kanske trillar in ett inlägg så småningom som visar vad som skett idag... Just nu är jag supertrött och hungrig, men tänkte ändå inflika att den där Ernst Billgren, han är ingen idiot han. Jag får nog tillstå att han vann min respekt rätt snabbt.

puss och kram

ett litet tidsfördriv

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?

tin E. Mortenson två år före Marilyns födelse. Han tycks ha varit (Gudinnan - Marilyn Monroes hemliga liv av Anthony Summers)

2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?

Det går som inte. Inte åt vänster iallafall, för där tar soffryggen emot på en gång.

3. Vad var det senaste du såg på tv?

I ditt ansikte :) med Magnus Betnér. Han äger igen. Tack.

4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:

23:42 rätt svar 23:53

5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?

kylskåpet

6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?

Igår blidde det en promenad

7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?

Criminal Minds och ja, Pelins blogg så klart.

8. Vad har du på dig?

Pyjamasbrallor och en långärmad topp

9. Drömde du något inatt? I så fall - vad?

Jag drömde att jag hade med mig min lap top på lektionen och råkade spela nån låt med Duff McKagan och då ville min lärare att jag skulle inleda lektionen med att spela nåt med Belinda Carlisle, sen blev vi kära i varandra. Och jag glömde min lap top och kamera i föreläsningssalen och när jag skulle gå dit och hämta den var jag pissfull och kunde knappt se nåt, men det pågick någon knepig form av krokilektion där, där alla eleverna hade en egen nakenmodell. Jag sluddrade fram en förfrågan ifall nån sett min kamera och då slet alla upp massa kameror och frågade om den var min. Så fick jag min kamera och då hade jag slarvat bort fodralet. Och så nån gång gick jag hem och då visade det sig att jag bodde ihop med några gamla klasskamrater från låg/mellanstadiet och allt var så där typiskt studentkorridor a la amerikansk film och våra mobiltelefoner var rosa med blingbling på... Nåt sånt var det...

10. När skrattade du senast?

My God, åt Magnus Betnér så klart, när han skulle stå uppa på tåget...

11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?

ett gäng tavlor och några inramade vykort

12. Har du sett något konstigt på sistone?

Alltså, jag gillar Unni Drougge som författare, men hennes blogg är bra konstig.

13. Vad tycker du om den här utmaningen?

Det är väl ett trevligt litet tidsfördriv

14. Vilken var den senaste film du såg?

Hmm, What happens in Vegas, kanske...

15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?

Ett sånt där Jet, som jag har hört att Robert Wells har. Fast istället för en bild på Wellsan så skulle det ju givet vara en mycket retuscherad bild på mig och ja, utgången skulle vara genom mitt gap... Skit i miljön, jag är rik!!

16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.

Finns det nåt?! Hmm... Min frys är knökfull med bröd, grönsaker och nötter.

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?

Att våldtäktsmän fick ballen/arna bortskjutna.

18. Tycker du om att dansa?

Vet inte.. Det beror väl på.

19. George Bush?

Ett märkligt fenomen. Nu när jag sett lite på Arkiv X så undrar man ju....

20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?

De har namn som Golfsteyped och Bjarnped inplanerade. Det är inte så noga vem som heter vad...

22. Skulle du nånsin överväga att bo utomlands?

Oja.

23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?

Han skulle ta fram guran och börja spela

24. Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna?

Den som känner sig manad.


--

Puss och kram

Andra bloggar om: , ,

det där totalt oviktiga

Okej, det är inte längre till flashbacks forum man vänder sig för att få de allra snaskigaste detaljerna kring saker som har skett... Man surfar berörda personers bloggar. För nu har alla en blogg och har man en blogg så betyder det tydligen att man måste kommentera saftonbladet. Men ey, jag tackar för det. Jag har använt google till tråkigare saker än så här.

Folkkär artist misstänkt för att ha misshandlat sin fru.
Blogg.

Artist frias från misstanke om våldtäkt.
Blogg.

De såg förälskade ut.
Blogg.

Så där ja, nu har jag oxå dragit mitt strå till stacken och kommenterat saftonbladet. Jag är stolt.

Annars har jag försökt plita ner en recension av ett galleri, men insett att det är för mycket bla bla om allt oväsentligt och för lite filosofi. Oh well.

Nu ska jag iallafall äta pasta och glo på Criminal Minds, första säsongen. Jag har lagt ner Arkiv X. Jag tröttnade. Och Melrose Place väntar jag med tills jag fixat dvd-spelaren. Så har jag nåt att se fram emot.

Puss och kram


Andra bloggar om: ,

show and tell: flaggor

Petra på Puerto Rico är den som står för valet av fredagstema under september månads ”show and tell”. Idag är det flaggor som gäller här...

Jag är fullkomligt medveten om att det är söndag idag, men det hindrar ju inte att jag låtsas att det är fredag och kör igång med "visa och berätta". Tricket är att knipa ihop ögonen hårt och låtsas, så vips är det fredag ;)

Jag har absolut ingen relation till flaggor what so ever. Eller möjligtvis har jag små fördomar om patriotism när det gäller flaggor, men efter att ha grävt lika ordentligt som vilken journalist som helst har jag ju kommit fram till andra användingsområden för just flaggor.Studenten... En och annan flagga hissas. Jag vet faktiskt inte riktigt anledningen till varför, men i Sverige känns anledningar till det mesta mindre viktigt. Är det sommar - grillar vi. Är vi glada - hissas en flagga. Oh well.Regnbågsflaggan. En flagga som symboliserar mångfald och respekt. Fiiiiint!Festivalflaggan. Ypperligt användbar för att hitta tillbaks till sitt tält...Eller för att hitta igen sina polare i folkhavet framför scenerna...

Puss och kram!

Fredagsbloggare:
Nilla,Simone,Anna,Desiree,
Annika, Anne,
Petra ,Anna-Saltis ,Millan ,AuroraBuddha,Anki,Lullun, Marianne,Victoria,Susanne,Lia,Cecilia,Leopardia
Anne-Marie, Marina, Marie
Strandmamman
M.K.B
Ulrika
Jemaya
NY FREDAGSBLOGGARE: Nina

OCH, om någon ny vill vara med är det BARA att hojta till. ALLA är välkomna!!!

Andra bloggar om: , ,

mitt eget krig

Jag bedriver ett krig här hemma. Mot bananflugorna och deras herre. Den som nu säger att det är fuktflugor har fel, jag har studerat dem noga och det är mina gamla bananskal som de attackerar och inte mitt avlopp. Så innebär det här att jag måste sluta äta bananer?! Jag försöker febrilt hitta något som skrämmer de små envisa djävlarna, men de verkar tåla det mesta. Hmm, jag kanske ska visa Arkiv X under diskbänken istället för framför soffan. I soffan. T-röd, they love it. Gamla cigarettfimpar, hey en god efterrätt. Tomatgrönt, jag har hört att blomflugor inte gillar den gröna lilla ploppen av blomresten på tomater, men bananflugor, ptja, den bekommer dem inte... Så mitt krig fortsätter. Det finns risk för att jag kommer att kapitulera och sluta köpa frukt. Eller äta upp skalet på bananerna oxå... Hmmm... kanske värt ett försök.

Nu ska jag kolla flaggor.

Puss och kram

matproblem

Hua, jag har sovit hela dagen. Och om nån tycker att det är det enda jag gör hela dagarna, så kan det stämma. Men jag är som ett barn, att inta för många intryck får mig att bli sälen. Nu ska jag iallafall testa om jag kan äta till Arkiv X. Jag har för ovana att äta framför tv:n och jag har försökt med Arkiv X förut. Då var det avsnittet med fettvampyren. Min Arkiv X-oskuld blev tagen av en fettvampyr och jag höll på att kräkas. Jag får fortfarande upp bilder i skallen som gör mig illamående, trots att det lär vara närmare 15 år sen, eller när det nu sändes. Men friskt vågat tänkte jag och gav serien ännu en chans. Då var det avsnittet med inavelsfamiljen. Då gav jag upp. Men i brist på annat så tänkte jag se om jag blivit lite mer härdad.

Annars sänder tv4 Sweeney Todd klockan 4 i natt. Jag trodde att den filmen skulle vara dyr att köpa in sändningsrättigheterna till, men tydligen anser tv4 att Johnny Depp är skit.

Men nu är det paj och förhoppningsvis bara en helt vanlig et-utomjordning som gäller och ingen vidrig fettvampyr.

Puss och kram

show and tell kommer... senare... det var ett svårt ämne...

Andra bloggar om: , ,

hej, jag är en säl

Idag skulle det ha gjorts ett show and tell-inlägg, men efter min älskade sushi så slocknade jag i soffan. Och där befinner jag mig fortfarande, kan jag säga... Hur som får mitt visa och berätta-inlägg nog vänta tills imorn, för jag är en säl just nu.

Fick förresten ett brev om det här pocketbytet igen. Så vill nån vara med så kan ni ju slänga iväg ett mail hitåt, så hör jag av mig. Det fungerar som ett vanligt kedjebrev och det är begagnade pocketböcker som på detta sätt byter ägare. Ifall alla hakar på så skulle det fungera som så att man skickar iväg en bok och får 36st tillbaks. Nåja. Som sagt, hojta till om det är av intresse.

Annars så hittade jag just pocketogram. Jag tror att man banne mig kan låta företag ograma iväg allt nu för tiden...

Planen för morgondagen är annars att jag och pannkakan ska försöka ta oss iväg på yoga. Kruxet är väl att komma ur sängen klockan 7 för att röra kroppen, men klockan är iallafall ställd.

Och mitt missfärgade hår funderar jag på att försöka råda bot på med hennafärg. Jag ska bara leta på någon återförsäljare. Jag hade för mig att man kunde köpa på apoteket, men tydligen inte. Får försöka hitta någon orientalisk affär vid tillfälle...

Puss och kramAndra bloggar om: , , ,

så har vi besökt konsthall och

MMS

så har vi besökt konsthall och galleri. Ett kaffebord för 39tusen, någon?

Som om jag kan sy

Jag känner att jag måste kommentera Lipstick Jungle igen.För rollistan är ju inte att leka med Brooke Shields, Andrew McCarthy (och om ni inte sett St Elmos fire, så gör det), Julian Sands, Kim Raver mfl mfl... Jag känner att de iallafall kanske inte lägger ner den här serien lika snabbt som Cashmere Mafia. Men nu är det ju den riktiga versionen på tv - Sex and the City.

Jo, men visst är det så - jag vill ha mer sushi. Nu helst.

Fodret är trasigt i min svarta ullkappa. Jag har frågat lite hos skräddarna, men nån sa många hundralappar för att fixa nytt och jag är för snål. Jag gav en hundring för den på Myrorna liksom... Så frågan är om jag kanske nån gång skulle ta och styra upp det för egen maskin. Symaskin that is. Nu har jag absolut ingen erfarenhet av att sy, annat än ett örngott som råkade bli till två örngott, men hur svårt kan det vara när det inte är så noga?!  Jag ska ju bara slita mig från alla mina tv-serier först då kanske...

Nä, nu önskar jag god natt. Puss och kram


i en djungel av läppstift?

Har precis sett första avsnittet av Lipstick Jungle. Och innan dess så såg jag andra avsnittet av det sk nya Beverly Hills. Jag veeet, jag är 34 och gottar mig i Bevvan... Jag vet oxå att det inte är helt pk med dessa serier, men ta inte mitt knark ifrån mig, snälla...

Något som däremot känns som att det börjar bli mer och mer pk (med pk menar jag politiskt korrekt) är att snacka skit om invandrare som grupp. Jag känner så väl igen dessa argument från den vite mannens tidigare barbareri, kolonialisering osv. "jag är inte som dom, alltså är jag bra". Suck.
Alla idioter är idioter, jag skiter i hudfärg eller dna-sträng.
Nå, ingen har väl missat dramat i Södertälje? En tjej slogs ner av ett tjugotal killar med, jag citerar aftonbladet, "invandrarbakgrund". Det här har ju fått både Ny Demokrati och SverigeDemokraterna att börja vilja gräva fram Klas Lund och duscha ihop med honom. Offentligt. Argument som 'den dolda rasismen' slängs fram och tillbaka, hit och dit.
"för vad är svennehora om inte rasism?" bla bla blääääää. Jag undrar lite, alla de gånger en kille med svennebakgrund kallar någon för hora då....?! Det här handlar om att männen i dagens samhälle är vilsna och i vissa fall så vilsna att de förvandlas till, just, idioter. Jag fattar inte hur någon kan se ett humanistiskt problem som etniskt problem. Att spöa brudar och kalla dem för hora är inget som den vite mannen inte gör. Men det som är surast är att SD och ND får ha sina vattenkvarnar ifred, för vi har ju demokrati i det här landet, så vi kan inte tvångsförflytta dessa fascistwannabes till Texas.

Annars så var jag lite modig och köpte sushi idag. Men jag tänkte att det har ju iallafall varit rätt kallt i ett par dagar, så... Och det var faktiskt helt ljuvligt gott. 8 bitar var för få. Det finns risk för att det blir sushi imorn oxå...

Fick fasiken en panikångestattack påväg till bussen imorse. Ingen fara, jag hade känt hur den låg och sparkade i bröstet redan igårkväll, så jag blev inte förvånad den här gången. Bara irriterad, i vanlig ordning. Kan man inte få vara lite småstressad ifred liksom?!

Nu ska jag nog fortsätta frossa i Lipstick Jungle och äta vaniljpraliner. Imorn är det gallerivandring på schemat och förhoppningsvis blir det yoga på lördag. Såg att yogamattorna kostade 89kr på Lidl, jag betalade 350 spänn för min, har jag för mig... Hua, kan den ha varit så dyr? Nåja, pengar kostade den iallafall.

Puss och kram

Andra bloggar om: , , , , ,

Och de nominerade är...

Eftersom härliga Barbamorsan fann tid, mitt i havandeskap och jobb, att nominera mig, så känner jag mig ju extra smickrad och vill passa på att skicka vidare den här nomineringen.

1) The winner can put the logo on her blog
2) Link the person you received your award from.
3) Nominate at last 7 other blogs
4) Put links of those blogs on yours
5) Leave a massage on the blogs of the girls you´ve nominated

Nummer fem kommer jag inte att göra, ni får hitta hit ändå :)

Sandra - sandra skriver viktigt strunt, minsann. Jag har riktigt, riktigt kul åt den här bloggerskans charmiga narcissism ;) och andra finurligheter. Jag saxar;
"Jag har återupptäckt jordnötssmör.
Jag är frälst. Helad, jag har hittat meningen med livet.

Ok, nu tog vi i så vi nästan gjorde i brallan här,
men jag är i alla fall riktigt jäkla nöjd över min upptäckt.
"

Annika - Annika har en riktig feelgood-blogg. Jag blir glad när jag läser om hur hon ser att uppskatta de små sakerna här i livet. Jag saxar;
"Tänk vilken skatt det är för oss som bor i utlandet! Vilken enorm källa! Vilken glädje! Jag talar om allt vi kan se, och höra, och ladda ner på våra datorer. Jag talar förstås om public service tjänster som Sveriges Radio och Sveriges Televison. Är det inte smått fantastiskt att vi som sitter på andra sidan jorden kan se, och höra, samtliga program som ni därhemma tittar på? /..../ Teknikens under! Public Service! You just have to love it!!"
För Annika är svenskan som bor i USA.

L80 - En helt vanlig blogg, mja, fast med en tvist i sina tankar och inlägg, som får mungiporna att dansa lite extra. Jag önskar att jag oxå hade en förmåga att lägga dialoger och vardagsglimtar på minnet och framförallt att kunna återge dem med finess. Jag saxar;
"Monster går tillsvidare i åttan /.... / I morse vaknade jag av kaffelukten, Monster klädd i slips och hängslen... och kajal och nagellack...

- Vaddå? Jag är stor nu!

Sedan bäddade han sängen med riddarlakanen.
"

Magnus Betnér - Jo, jag vet, han är känd, men ey, killen kan väl få en utmärkelse ändå?!  Ibland behöver man liksom läsa fördomar presenterade av en fördomsfri kille... Jag saxar;
"Jag är mot högern, vänstern och mitten. Men det verkar inte hjälpa. Det verkar inte heller hjälpa att jag kallar mig både Liberal, feminist och ateist. Eftersom de ettiketterna tydligen inte räknas. Säger man feminist så tror folk att man går runt i batiktröja och hatar män. Utom de feminister som faktiskt gör det då... De tycker inte jag kan vara feminist alls."

Björn - Jag läste punkt 5 på listan över vad man ska göra, så jag fyller på med ännu en kille - you go girl! Jag har nyss hittat den här bloggen och ja, den är kul... Jag saxar;
"3. Jag fick inte ta med mig min latte in på toaletten på Malmö Centralstation. "Den stannar här," sade tjejen som satt i toakassan.

Varför? Är de rädda att jag ska skada mig själv genom att försöka kissa/bajsa i muggen och inte i deras toaletter? Tror de att jag har någonting i muggen? I så fall - varför var jag inte tvungen att lämna den GIGANTISKA JÄVLA RYGGSÄCKEN jag tilläts släpa med mig in på toaletten?"

 

Molly's Grove - Just det, tjejen med grove. Illustrationer till låtar. Jag kan ju då inte saxa eftersom det rör sig om just - illustrationer.

 

Daysbloggen -  Alltså bloggen om Days of our lives... Ni greppar va?! Även om jag tycker det är fånigt med tv3 och deras Girlylicious, så är ju den här bloggen nödvändig att glutta i om man råkar glo på Days... Det rör ju sig om viktiga frågor och även om jag inte följer Days, så är jag ju bra sugen på att börja pga den här bloggen.  Jag saxar;
"Ska Shawn och Jan bara stå där och kolla på när Stubben och Belle ligger loss i sänghalmen? Är inte det lite väl kinky?"
(haha, nä, inte följa serien pga det jag nyss saxade.... utan pga att de kommenterar samtidigt som programmet sänds... vilket gör serien ännu mer bisarr...)

 Sen kan ni även kika in hos Pelin, Pyttis och Pancake. Bloggar jag tittar in hos varje dag...

 

Puss och kram

 

det är ju kul det här

Jag har såååå roligt just nu och har jag roligt så är det ju inte mer än rätt att ni får ha lika roligt;

"Verkets subjekt är alltså ett habitus i relation till en position, dvs. till ett vält. För att visa detta och, om jag tror, åskådliggöra detta, är jag tvungen att återgå till de analyser jag ägnat åt Flaubert. Där försöker jag visa hur sanningen om Flauberts projekt, vilken Sarte förtvivlat (och oändligt) söker i Flauberts egen biografi, är inskriven utanför individen Flaubert. Den är inskriven i den objektiva relationen mellan å ena sidan ett habitus som formats under vissa sociala villkor, och å andra sidan en bestämd position i det litterära produktionsfältet. Detta fält har självt en bestämd position inom den dominerande klassens fält. (De sociala vilkor, som formade Flauberts habitus, definieras genom de fria liberala yrkesgruppernas, "förmågornas", "neutrala position", i den dominerande klassen. De sociala vilkoren inbegriper även den postion som barnet Gustave inehar i familjen i funktion av hans födelserang, samt hans relation till skolsystemet.)
Jag preciserar litet. Flaubert, i egenskap av försvarare av konsten för konstens skull, innehar en neutral position i det litterära produktionsfältet. Det är en position som definieras av en dubbelt negativ relation (upplevd som en dubbel vägran), till å ena sidan den "sociala konsten" och å andra sidan den "borgerliga konsten". Globalt sett är detta fält självt placerat i en dominerad position inom den dominerande klasses fält. (Det var därför han tog avståmd från "borgaren" och den återkommande drömmen om en värdighet lik de kinesiska "mandarinerna" - vilken den tidens konstnärer generellt sett delade.) Detta fälot organiseras enligt en struktur som är homolog med strukturen hos den dominerande klassen i sin helhet. Vi kommer att se att denna homologi är principen bakom en automatisk, och inte cyniskt eftersökt, anpassning av produkterna till de olika konsumentkategorierna. Man borde utveckla detta. Men man ser med det samma att man utifrån en dylik analys förstår logiken i vissa av de mest väsentliga egenskaperna i Flauberts stil. Jag tänker till exempel på den indirekt fria diskursen, vilken Bachtin tolkar som ett exempel på att Flaubert har en ambivalent relation till de grupper vilka han låter föra dialogerna."

Tänk att man kan förstöra konst så. Det är imponerande må jag säga.

Puss och kram

Andra bloggar om: ,

Snart är ju dagen över och här sitter jag

Ja, jag kan erkänna klockan är tre och jag har inte ätit frukost än. Dessutom känner jag mig lite illamående, men det kan ju finnas ett samband mellan de två faktorerna.

Alltså, jag får väl erkänna att jag oxå reagerade över 'oralsex i nya Beverly Hills'. Kanske inte i form av någon moralpanik, utan bara mer en reflektion över hur dekadent världen har blivit. Eller ja, dekadent kanske är fel uttryckt, inget fel med lite dekadens. Men det där hur gränserna tänjs och något Brandon aldrig skulle ha gjort gör nu hans lillasyster... Ungefär. Nu är det ju en tv-serie, men på något sätt så visar den ju ändå på verklighetens toleransnivå och ja... Hur som, annars tyckte jag att det var lite charmigt att se Kelly igen och Nate och så, men en ny version kommer aldrig kunna mäta sig med den gamla... tyvärr...

Nä, dags att stoppa nåt i magen.

Puss och kram

det var arja som ställde frågan

Mimo fick spel på mig igår och överhuvudtaget. Jag berättade att AH släpptes fri förra veckan och mimo börjar flippa ut över nåt jag INTE gjort, som om det vore något jag gjort. 'jag säger bara, nästa gång gör du inte så'. Vilket kändes oerhört märkligt eftersom jag gjort som han sa att jag skulle göra nästa gång. More or less. Och han gav sig inte. Han skrek på mig, bad mig dra åt helvete om jag inte fattade och där satt jag och blev fascinerad över det som hände. Helt jäkla otroligt. Det här är något helt oviktigt, jag bryr mig inte, utan det som fick mig att fundera är att det här är inte första gången. När jag hade min bakfylleångesthistoria här senast, så sa jag att jag var låg och mådde skit, varpå han börjar säga massa elaka saker, tills jag ruttnar. Sen när man lite senare försöker förklara för honom så konstaterar han bara saker som att jag 1. bara gnäller, eller 2. är en diva. Vilket oxå är rätt ointressant, det jag funderar på är att när det är 'synd om andra' han känner så får de chokladpudding typ, jag får en utskällning av något slag eller blir kallad nåt. Varje gång. Det är helt barockt egentligen.
När jag säger att jag inte kommer att klara tentan så är reaktionen att jag går en utbildning som inte är värd nåt, utan bara kostar skattebetalarna pengar eller att jag är ett pucko, medan jag är övertygad om att någon annan som skulle säga så skulle få responsen 'jodå, det är klart att du gör'.
Nå, det jag funderar på är varför. Varför är jag tydligen så provocerande när jag visar mig svag? Han är ju inte den enda som skiljt ut mig som slagpåse de gånger jag visar mig svag och gett andra wienerbröd och kramar. Ungefär.
Det är ett rätt spännande fenomen iallafall.
Alltså, missförstå mig rätt, jag menar inte buhu folk är dumma, utan jag bara fascineras över situationen... och folks beteenden. Och funderar över vad det är i mitt som provocerar fram detta..

Både igår och inatt har jag annars drömt helt underbara drömmar. Glada drömmar. Kanske lite skadat att bla drömma att jag är på föreläsning och se det som en glad dröm, haha..

Idag är det plugga som gäller. Men jag är ruggigt trött.

Nä, fy vad trött jag är, okej att jag somnade 3, men nu är ju klockan ändå en hel del. Kaffe kanske.

Puss och kram

Dexter finns inte på riktigt, men

Mitt fd jobb blev rånat här förut. Nån sprang in och viftade med pistol. Det är ju sånt som gör en så jäkla förbannad. Och så pratade jag men pannkakan och vi konstaterade hur sjukt det är, saker man är med om. Eller folk man känner är med om. Nån polare som blivit pistolhotad av sin pojkvän, nån bekant som blivit pistolhotad av sin chef, jag har blivit knivrånad, polare har blivit knivrånade på jobbet osv osv... Som om det är vardagsmat. Det finns ju en gemensam nämnare i det här och det är inte så att jag påpekar det som rabiat feminist, men ändå - det är män som begått dessa dåd.
Världen är sjuk.

Slocknade helt när  jag kom hem från föreläsningarna. Vaknade inte ens av telefonen. Det är nästan så att man sitter och längtar efter tentan, så att man får sitta hemma och arbeta själv.

Jag fryser som en liten gnu, så det är nog dags för en kopp té här.

Puss och kram

och så glor vi på bilder igen.

MMS

och så glor vi på bilder igen...

i brist på annat

Har inte gjort någon yoga nej. Kan inte påstå att jag läst så ivrigt heller. Somnar ju hela tiden. Men å andra sidan så har jag inte heller glott något på Dexter.

Mitt knä är liksom paj. Det tycker inte om att böja på sig och här om natten hade jag tydligen sovit med böjda ben i någon form av fosterställning, för jag hade riktigt ont när jag vaknade. Jag förstår inte riktigt varför, eftersom jag är ju inte direkt utsliten eller söndertränad...

Den svarta hårfärgen vägrar sitta i mitt hår, dessutom. Efter en tvätt är det grått och nu är det väl grått-brunt+inslag av min naturliga hårfärg. Surt är det. Och ingen annan verkar heller veta varför det blir så med just svart färg.

Puss och kram

Andra bloggar om: , ,

tänk att tiden går så fort

Så, vad ska jag skriva om den här dagen då?! Jag tror liksom att jag har gjort mitt när jag har gått en promenad. Då har jag varit nyttig så det räcker, då kan jag ligga i soffan resten av dagen. Och det är vad jag har gjort. Och glott på Dexter.

Jag öppnade boken vi ska läsa tills på tisdag och kände rätt snabbt att sidan 8-38 kan man nog hoppa över rakt av. Så var det avklarat. Och jag har läst ett kapitel iallafall... Nåja, nästan...

Jag som minns 80talet minns ju att det var hård kritik mot hårdrocken. Hehe. Eller, sorry, jag garvade bara åt hård och hård... jaja. Nåväl, det hävdades att hårdrock fördummade folk. Medan då klassisk musik gjorde folk smarta. Så se på den; det är tydligen samma skrot och korn. Nå, om jag vore forskare så skulle jag oxå forska musik, så jag ska väl inte klaga på att folk har konstiga idéer till höger och vänster....

Nu ska jag se mer Dexter. Bra skumma karaktärer.

Jag kan ju förresten passa på att tipsa om Buzzador. Man får erbjudande om att testa produkter, för att sedan rapportera tillbaks om dem. Vad man själv tyckte och vad ens vänner tyckte. Vill ni läsa mer om det, så gör ni det här;

Annars så finns ju Buzzscout, som ska fungera på samma sätt. Jag har dock inte själv tagit del av någon kampanj därifrån, så jag vet inte riktigt hur stora de är, men ni kan ju alltid kolla upp det själva.Puss och kram

Andra bloggar om: , , , ,

Show and tell: ett sommarminne

Kanske inte helt otippat ligger jag efter. Med det mesta, men just i det här fallet syftade jag på Show and tell. Den här månaden är det Petra Holm på Puerto Rico som står i dirigentpulpen. Dagens ämne är: Ett sommarminne...

Så nu sitter jag här och bläddrar bland bilder... Ett sommarminne är ju rätt svårt att gräva fram eftersom de alla sitter ihopkopplade på nåt sätt, ja, ni förstår... Men jag tänkte hur som att jag gör en vandring bland de bilder som är tagna med mobiltelefoner. En mobiltelefon är ju någonting som de flesta har nära till hands... Jag har ingen plan än, utan vi får se hur det här inlägget blir, helt enkelt...Mm, för när häggen slår  ut i blom så känner man att det verkligen är sommar, det här är väl inte knytet till något direkt minne annat än att det är ifrån den sommaren jag lyckades kämpa till mig lite kondis för att kunna springa en halv mil. Den konditionen är sedan länge, just, ett minne blott...Tv ses det ju i och för sig på året runt, men den här sommaren har det blivit extra mycket tv. Och när det är något på tv så brukar det allt som oftas plinga till i mobilen och det går att läsa saker som "jag är kär i honom"... Hehe, vem där är kanske vi inte behöver säga, men jag kan säga att hon äts på torsdagar efter ärtsoppan.Året är 2006, månaden är juli, platsen är utanför stadion, orsaken är väntan på DEPECHE MODE! Vilken totalt underbar konsert! Den som vill kan lägga märke till att jag matchar armband med stegräknaren i midjan. Nåja, minnet är att jag dagen efter köpte min nya, fina röda soffa!Somrarna består ju ofta av dåliga löpsedlar, men den här från (sommar och sommar) september 2006, känns faktiskt som att de var något på spåret...Samma år, fast i augisti. Dvs 2006, satte jag mig i en frisörstol i Polen utan någon annan kommunikationsmöjlighet än händerna, och så blev jag korthårig och ungefär 10 år äldre.Den här sommaren blev det ju annars massa häng med föräldrarna och loppisar och auktioner, men min födelsedag firades på ett fik på söder med underbara vännerna, som förövrigt pimpat min plats med girlanger :)Den här sommarens mest onödiga var ingen löpsedel faktiskt, utan den här boken... But why, känns den lite som...Mms från soffor i andra delar av landet....Bad i Falsterbo blev det oxå...

Men vad 17, nu ska här letas på ett sommarminne och jag ska sluta upp med att bara lägga ut bild efter bild...Det får bli det här. Eftersom det symboliserar både somrarna jag tillbringade som barn, i Finland och min dramatiska ådra. Det är kortet är knäppt när jag surar för att katten inte ville vara hos mig. Jag försökte säkert kela med den där katten i en halvtimme och den ville bara vara hos alla andra, så jag blev till ett moln i ansiktet.

Nå, jag ber om ursäkt att jag faktiskt inte kommer på något sommarminne att presentera, men ja, det beror lite på att ballongfärden har jag redan skrivit om osv osv.

Puss och kram på er!

Fredagsbloggare:
Nilla,Simone,Anna,Desiree,
Annika, Anne,
Petra ,Anna-Saltis ,Millan ,AuroraBuddha,Anki,Lullun, Marianne,Victoria,Susanne,Lia,Cecilia,Leopardia
Anne-Marie, Marina, Marie
Strandmamman Barbamorsan
M.K.B
Nyanländ temabloggare: Ulrika
Jemaya

Andra bloggar om: , , ,

saker som är plättlätt

Hmm, vardagens glädjeämne var en liten promenad och det glittrande nöjet var tydligen en tupplur på soffan, som varade hela eftermiddagen.

Imorgon är planen yoga med uppstigning klockan sju. Dock har jag fått mens och jag vet inte riktigt om jag vill stå i träningsbrallor och böja mig fram och tillbaks med arslet i vädret då, men vi får väl se vad som sker.

Det här med att ändra lagen om ofrivilligt sex. Det här miljöpartiet nu lägger fram som förslag och som, i min värld, borde vara helt självklart för alla. Jag har nu surfat runt lite och läst i olika bloggar om att de tycker det är lite luddigt hit och dit och att det finns tillfällen när 'tjejer får skylla sig själva' tex att lägga sig naken bredvid någon ger vissa signaler. Alltså, jag kommer aldrig att förstå det här när det gäller våldtäkter och sex... Om man nu tycker att saker och ting är luddiga - fråga först! Hur jävla svårt ska det vara?! Och vill man inte fråga, låt blir att stoppa in den vid de tillfällena då. Hur svårt ska det vara?! Det är så jäkla tröttsamt. Och signaler hit och dit - jag utgår inte från att folk vill ligga med mig om de inte visar det först, så jag har inte för vana att gränsla folk hit och dit, mot deras vilja. Och det är inte ett dugg svårt. Försök. Jag lovar, det är plättlätt!

Våldtagna är inga idioter
, men tyvärr verkar 43% av aftonbladets läsare vara det. Som anser att det krävs att kvinnan gör motstånd för att det ska räknas som våldtäkt.


Nu ska jag iallafall torka håret och glo klart på Bones.

Puss och kram

Andra bloggar om: , , , ,

De olika rollerna, hmm

Jag känner mig väldigt fånigt tjejig när jag läser om sånt här och håller med. Det där med lite mer glamour i vardagen. Samtidigt känner jag mig prioriterad, som får göra det och inte har tvingats in i nån machoroll där jag måste anse att ett rosa förkläde är fjompigt. Sådana här saker kan bli lite komplexa ibland när man går in lite mer på djupet och försöker ta reda på vem man är och vem man är styrd till att vara. Men hey, jag förespråkar glada färger och chokladpraliner på huvudkudden, fina skor och långa skumbad. För alla!

Jag håller på med att försöka ge tv-serien Dexter en chans, men jag har svårt att komma ifrån att jag tycker att han är lik Mac Gyver. Fast de är nog egentligen inte lika alls. Men det är min lyx idag. Soffan och tv.

Har just gått en promenad och jo, det är varmt ute. Men jag kände det som att jag inte hade någon kondition alls. Inte så att jag blev anfådd, mer att jag inte kunde få upp farten. Har en bok på engelska. 150-170 sidor nånting, som ska läsas tills på tisdag. Yeak. Men just nu är jag för trött. Skulle bara slockna om jag försökte.

Om någon annan är tvilling, till stjärntecknet alltså så lyder dagens horoskop;

Tvillingarna 22/5-21/6

Du får en mycket trevlig fredag som innehåller både vardagens glädjeämnen och glittrande nöjen.

--

 Hmm, undra om Dexter kan räknas som ett glittrande nöje...

 

Puss och kram

 

Andra bloggar om: , , , , ,

ibland får man göra sin egen t

MMS

ibland får man göra sin egen take away-kaffe...

mitt i regnet

Tog en promenad. Köpte kaffe på OK och hamnade mitt i ett ösregnande. Så har jag suttit framför datorn ett tag och funderat över vad jag känner för att göra nu. Borde naturligvis plugga. Borde göra några solhälsningar. Bläääääää.

Men alltså, seriöst. Något är ju fel när man erkänner att man varit tvungen att bända isär benen på en kvinna för att penetrera henne och sen blir friad för våldtäkt. Man blir ju helt mörkrädd inför tingsrättens dom. Påtal om det, så imorn släpps ha fri. Misstänker att han kommer att bo hos sina päron, som bor ett stenkast härifrån. Suck.

Nä, här kommer en solhälsning a.

Puss och kram

Andra bloggar om:

ett stycke skaldjur och en staty

Spännande. Idag har det glotts på, jag höll på att säga diabilder, men nu förtiden används ju datorer. Oh well. I FYRA timmar iallafall. Naturligvis. Inget konstigt med det på den här utbildningen.Men ska jag, så  ska ni. De där snuskhumrarna under barocken tyckte minsann att den här var på tok för vulgär och obscen. Men inte var det kön eller tuttar eller Plutos bortförande av Proserpina, som var det upprörande. Upphovsmannen är förresten Bernini. Men nänä, det var en liten, liten detalj;Den där detaljen hur hans fingrar sjunker in i köttet. På tok för köttsligt. Så kan det gå.

Annars har det inte skett mycket vettigt. Svängde in på biblioteket men man får visst inte låna utan lånekort och jag hade glömt mitt hemma. Att man kan legitimera sig spelar ingen roll. Men jag glodde lite i en bok, men hittade inget intressant, så imorn blir det verkligen plugga av. Jag ska försöka iallafall. Instuderingsfrågor, kallas det.

Det här är oxå spännande. De här lirarna får alltså forskningsbidrag för att komma fram till att män är som sorkar. Men så som då männen kan svära sig fria från otroheter och sexköp, så kan ju då vi kvinnor åter bli passiva - det är ju inte upp till oss - det är ju hans gener, som bestämmer. Pust.

Nä, puss och kram, nu ska jag återgå till Pushing Daisies.
Andra bloggar om: , , , , ,

jag var och hämtade hem min ny

MMS

jag var och hämtade hem min nya polare från posten. Jag kallar honom Sverker, för nog påminner han om Sverker Olofsson? Tack lisso.

RSS 2.0