Paket, kanel och bok


Idag tog jag mig till posten och hämtade ut paketet som kom för någon dag sedan. Det var från ViktoriaE, som har en intressant och inspirerande blogg - så kika in där.
Urfint inslaget och med en påse kanel. Och till råga på allt är ju kanel min favoritkrydda.Agneta Sjödins bok, Flickan från paradiset.
Den sägs vara ¨Alkemisten möter Marianne Fredriksson¨ och det känns som att det passar mig utomordentligt! Jag gillar både Marianne Fredriksson och Alkemisten. Okej, jag kanske tyckte att det var lite väl mycket Gud i Alkemisten, men man kan ju använda klokheterna på andra sätt än i religiösa sammanhang.

Ciao


Hermès och Tradera

Jag har suttit och kikat på Tradera och då på Hermès. Jag tycker så synd om folk som handlar designvaror och tror att de är äkta. Visst, absolut, det säljs äkta designvaror på Tradera, men just Hermès är det lite si och så med. Tidigare ville alla ha dessa klick-armband och det låg drösvis med sådana ute.Hur vet jag då att de inte är äkta? Ja, du kan ju till exempel börja med att bli misstänksam när utropen är på tok för låga. Ett nytt armbad kostar runtt 3-4000kr. Men jag får ju asken med och dustbag? De är också fejk.

Men väskorna är ju ett kapitel för sig, så jag tänkte börja med att tala om att en ny Kellyväska kostar minst 50000kr och en Birkinväska är något dyrare och kan gå upp till priser som ligger över flera hundra tusen. Second hand-priset för en Hermès här i Sverige rör sig iallafall minst om 25000kr, så bara priset hintar ju om att det är fejk, fejk, fejk.

Jag tänkte dock att jag skulle visa några små detaljer av det som ligger ute på Tradera just nu.
En äkta Hermès har raka linjer - en falsk är inte riktigt lika välgjord och man kan se hur den buktar på ställen där linjerna ska vara raka;En äkta Hermèsväska, med raka linjer
ochen fejk, som inte riktigt  är lika rak då... En annan sak jag kan nämna är att en äkta väska kan stå för sig själv utan stöd, så kan din väska inte det så är det garanterat en fejk.

Så kan vi titta lite på metalldetaljerna;
Gravyren på en äkta väska är tunn och elegant, är den däremot djup och bred så är den oäkta.En äkta väska med nätt gravyr. Ni kan även titta på stygnen, för en äkta väska är handsydd och med stygnen åt samma håll, stygnen är sneda och med jämna mellanrum.Inte så nätt graverat på denna fejk. Ni kan även vara uppmärksamma på è i Hermès, då många piratkopior missar på detta. Ni ser även att det ser ut som att metallplattan med gravyren sitter snett, något som aldrig skulle passera på en äkta väska.

Så har vi stämpeln eller den övriga märkningen. Den är placerad under locket, på framsidan.Och ovan är den äkta varianten. Den ^ tror jag är en markering för vilket skinn det är, för en äkta Hermès är alltid gjord i fint läder eller äkta skinn, som krokodil i det här fallet. Vilket för oss till den oäkta varianten;Som ovan ser alltså inte en Hermèsväska ut. Vare sig märkning eller inuti. I den här annonsen står det dessutom att det inte är äkta krokodilskinn, så gissningsvis saknar säljaren kunskap om designen och tror att hennes dotter har en äkta väska...

Sen finns det ju en hel del andra detaljer man kan titta på, så som låset, dragkedjan och att metalldelarna antingen är guldpläderade eller av palladium och inte av silver,  osv...

Ciao
Lite Wien

Idag är det midsommarafton och jag ska inte fira. Däremot läste jag i Saftonbladet en artikel med rubriken Därför firar vi midsommar. Dock behöver ni inte läsa den artikeln, för den svarar inte på sitt påstående... Märkligt men sant. Visst, de nämner Johannes Döpare i artikeln, men inte mycket mer än så och inte som förklaring. Nåväl.

Jag kom ju på att jag inte visat några bilder från Europaresan jag gjorde här förut i vår. Vi kan väl börja med lite Wien.I Wien ligger H&M på i ett riktigt glammigt hus. Tror dessutom att det är K-märkt. Kanske skulle byggnaden passat bättre för Chanel eller Ferragamo, som ligger på samma gata tillsammans med massa andra lyxbutiker...
Och det är ju inte bara Berlin som har en mur klädd med konstverk...


Ciao


Test

Sitter och kollar test på Råd och Rön. Det är lite trist att vissa test känns lite inaktuella, som detta - som är från 2008;Klicka på bilden för att läsa...Nåväl, jag menar - nya modeller lär ha kommit, priserna lär ha förändrats osv... Men å andra sidan hur ofta kan man testa olika produkter?!

Så kan det vara, jojo.

Ciao

Körkort och frågor och några svar

Eftersom jag numer har körkort, men tidigare skrivit en del om körkortsfrågor och dylikt så tänkte jag att jag kanske kunde vara snäll att infoga svaren. Jag har nämligen märkt att jag får rätt mycket besök från folk som vill veta saker som;

Du ökar hastigheten från 40 km/h till 80 km/h. Hur påverkas bromssträckan?
Så ja, svaret är helt enkelt att om man ökar farten med det dubbla så ökar bromssträckan gånger 4.
Vill du räkna ut bromssträckan så stryker du nollan i hastigheten, multiplicera siffran med sig själv och multiplicera sedan med 0,4. MEN, det är aldrig exakt, eftersom så många faktorer påverkar, som tex väglag. Men ja, på ett ungefär. OCH bromsstärcka är inte likamed stoppsträcka

Du ökar hastigheten till det dubbla. Hur många gånger större blir rörelseenergin (levande kraften)?
Se ovan, men - Om du ökar din fart till det dubbla, blir rörelseenergin fyra gånger större och därmed också bromssträckan fyra gånger längre. Om du ökar farten tre gånger, blir rörelseenergin nio gånger större och bromssträckan nio gånger längre. Så om jag var otydlig i förra svaret så är det så att man tar ökningen i kvadrat.

Vilket ämne i avgaserna har störst inverkan på växthuseffekten?
Koldioxid

Det är förbjudet att bogsera en tvåhjulig motorcykel?
Svar Ja, eller helt enkelt en tvåhjulig motorcykel får inte bogseras, inte heller får en motorcykel bogsera något annat fordon.

Om motorn inte går på den bil jag bogserar, så fungerar i alla fall bromsservon?
Svar Nej, om motorn inte går så fungerar varken styrservo eller bromsservo.

Det var det. Och här kan du vinna ett konto med tillgång till körkortsfrågor. Så där för att öva dig. Varje dag dras en vinnare.

CiaoRensa i röran


Jag hittade den här bilden på nätet;Närmare bestämt i den här bloggen.

Var tvungen att spara ner den, eftersom jag fann den just inspirerande.

Jag tänkte lite på det där hur 'shit' kan betyda olika saker i det här fallet. Och på betydelsen av Feng Shui. Rensa i röran lite. Det är vad jag har gjort idag. Eller ja, jag har gått igenom och slängt papper och sånt som samlats på hög. Men det där med att lämna sitt bagage är lite svårare. Jag tror att det har med att vi människor - åter igen - är bekväma av naturen och hellre väljer det vi känner till över det okända. Oavsett hur destruktivt det kan tänkas vara.

Tankens kraft är mäktig och även om jag kanske faktiskt föredrar att vara smart framför att vara lycklig, så är det ju inget som hindrar att man är både och.

Ciao

Lite hobby och lite pluggOj, vad jag har varit trött de senaste dagarna - ja, åren förvisso, men, men. Jag kunde iallafall pusta ut lite i fredags när jag såg att ett betyg trillat in och jag slipper ha CSNpanik. Dock 8 uppgifter kvar att göra. Men skam den som ger sig.

Jo, min lilla sidohobby började för en herrans massa år sedan. Det här med att kolla efter IKEAgrejer. Det var faktiskt den här serien som är orsaken;


För den där spegeln, som hängde i Monicas lägenhet, är från IKEA. Annars bestod ju hennes inredning av vad som skulle föreställa loppisprylar - typ.

Annars har jag slut på meducin. Var på apoteket för ca 1,5 veckor sedan och de la in en beställning, men inte hade den kommit igår än... Så nu har jag sökt igenom hela lägenheten i hopp om att hitta någon bortglömd karta någonstans, men icke. Så vad gör man då? Nåväl, sånt är väl livet liksom.

Ciao

Dum dum di dum


Monica Gunne har skrivit en ovanligt dum krönkia i Aftonbladet idag. Den heter "Ge barnet en strategi att undvika våldtäkt" och går i stort sett ut på att man ska diskutera strategier att övergrepp sker och framför allt diskutera strategier för att undvika att detta sker. Jag blir så otroligt trött på Gunne att hon inte finner det viktigare att vi ska diskutera med våra barn att man inte ska växa upp och begå övergrepp. Istället för att ge barnen panik över att om de inte lyckades kissa på sig och blev våldtagna så är det deras eget fel... Däremot har Gunne en poäng i att övergrepp bör diskuteras, även med barn, för att de just ska veta att det är okej att prata om.

Annars har det varit Städa badrummet-dagen idag. För er som har missat det är det bäst ni sätter igång. Imorgon är det Städa köket-dagen. Jo, jag vet att jag är över 35, men har mamma sagt det så är det nog så.


Ciao

Inspiration


Det är ju rätt mycket diskussioner kring inspiration och så vidare. Tänkte att jag skulle ge ett exempel på vad jag blir inspirerad utav.
Det är sånt här som får mig att vilja kunna måla.  Att få se hur någon experimenterar med en och samma bild.
Konstnären i det här fallet är Carsten Regild.ciao

Angående tanken och hjärnan och minnet

För ett tag sedan läste jag om Callisto Utrianien, förvisso var det i tidningen Blossom, men jag tycker att både den tidningen och hemsidan är lite sisådär. Ja, det är trevligt att tidningen inte är ett glossigt magasin, utan mer känns som att den är gjort på returpapper, men annars är artiklarna om intressanta saker endast som små korta halvsidesnotiser. Nåväl. Tillbaks till Callisto;

För ännu ett tag sedan läste jag någonstans om vikten av, framförallt för äldre personer, att bryta rutiner. Små enkla saker som att inte alltid sitta vid samma plats vid köksbordet osv. Detta hjälpte till att hålla hjärnan aktiv och därmed förebygga demens. Nu vet jag inte om det är sant eller inte, men efter att ha läst mer och funderat över det, så låter det väldigt logiskt att alla borde försöka bryta rutinerna lite. Just för att hålla hjärnan aktiv och för att utveckla hjärnan.

Det finns fler exempel, till exempel så enkelt som att ta en ny väg till jobbet, torka höger fot först istället för vänster när man kliver ur duschen och så vidare.

När det gäller att minnas sifferkoder kan det vara att ge varje siffra en bild istället. Om du har en pinkod som är 1234 så kan till exempel 1 symbolisera en chokladkaka, 2 en skata, 3 en bil, 4 en svan och så vidare. För att hjälpa minnet.

Läs mer om Callisto.


Ciao

FrukostTV

Jag vet att klockan är lite mycket för frukost, men jag var tvungen att leta på dessa klipp innan jag åt. Eftersom jag aldrig tröttnar på dem...
The Daily Show With Jon Stewart Mon - Thurs 11p / 10c
The Stockholm Syndrome Pt. 1
www.thedailyshow.com
Daily Show Full Episodes Political Humor & Satire Blog The Daily Show on FacebookThe Daily Show With Jon Stewart Mon - Thurs 11p / 10c
The Stockholm Syndrome Pt. 2
www.thedailyshow.com
Daily Show Full Episodes Political Humor & Satire Blog The Daily Show on Facebook


Ciao

Jag tänkte att jag skulle komma med ett tips


Ni vet hur man vid olika lärosäten och i olika klasser och inom olika ämnen får lära sig något som är det där allra viktigaste. När jag pluggade journalistik var det Slaget vid Hastings. Inte mer än att det skedde år 1066. Fråga mig inte varför, men det var lite "Om du inte kan något annat så ska du iallafall veta att Slaget vid Hastings var 1066". När jag gick i högstadiet var det att medar inte kan dansa. Därav kan man inte skriva medanS, hur mycket man än säger det i talspråk.

Så nu tänkte jag att jag skulle göra er en tjänst, eller ja, att jag skulle komma med ett tips på vad ni bör kunna för att era barn inte ska bli knarkare. För det är så, att om man kan sin kolonnordning, då blir ens barn inte knarkare!

Here you go:
Ciao

Mera TV

Idag fick jag höra att jag är väldigt ojämn; att ibland är jag briljant och ibland presterar jag inte alls. Det kanske inte direkt är något jag vill skriva på min CV, men jag tycker ändå att det är lite vackert att man lyckas vara briljant ibland... Just ordvalet briljant, det är lite disco på det.

Just nu är jag vrålhungig och tänker moffa i mig pizza och apelsinläsk och glo lite på The Good Wife. Jag har inte riktigt lyckats hitta några definitiva IKEAgrejer i den serien, men om vi fortsätter med House, så lampan där i bakgrunden...Ciao

Hipp hipp

Hurra för mig! Födelsedagen firades i Liljeholmen och med glass i solen. Men tidigare har jag fått en ångkokare från Hackman, eller ja, inte av Hackman, men deras ångkokare. Nåväl, nu har jag iallafall testat ångkokta färskpotatisar med gräslök. MUMS! Och ett litet husmorstips till alla som köper sig en kruka gräslök - min gräslök lyckades övervintra inomhus. Små saker som gör en glad.

Annars har ännu en dag gått utan att något pluggande blivit gjort. Shame on me! Men jag måste sluta fokusera på allt jag inte gör och fokusera på det jag gör. Det handlar ju om att uppleva sitt liv, inte bara att färdas.

Imorn ska jag äntligen få träffa Fidolito, som tagit sig tillbaks till Sverige. OCH lilla Empeliempan och Pannkakan! Och förhoppningsvis massor med andra glada spättor.

Ciao

Uppe i ottan

Undra om man kan gå upp kl 4, utan att det ställer till dygnsrytmen... Nåväl, är man vaken så är man.

Jag har ju en liten sidohobby när jag tittar på tv. Det är att försöka se alla IKEAdetaljer. Nu kan jag ju inte svära på att det är just IKEA, men är det inte bokhyllan Expedit där i bakgrunden?Med en hyllinsats och allt.

Och längst bak till vänster, är det inte byrån Malm, som står där...?Eftersom jag använde internet för att hitta dessa bilder, så är det kanske inte de bästa exemplen, men det är iallafall vad jag pysslar med när jag ser på tv...

Ciao

RSS 2.0