Fotobok från Smartphoto

Jag har fått äran att utföra ett test åt Smartphoto, gällande deras produkter. Smartphoto är det nya namnet på ExtraFilm - en fotobutk på nätet, där jag har beställt många foton ifrån, men du kan beställa allt från canvastavlor, till fotoböcker, vanliga fotografier och mycket, mycket mer.


Eftersom min uppgift denna gång var att testa just en fotobok så försökte jag klura ut en lite mer originell idé till fotobok. Denna klurighet resulterade i en dikt- och konstbok.

 

Jag valde lite skämtsamt att kalla boken för "Brev från uppfostringsanstalten", baserat på att min mor brukade skoja och hota min bror och mig med att hon skulle skicka oss till en uppfostringsanstalt, när vi var små - och bråkiga. För denna bok får bli en present till mamma.
Jag har valt att blanda dikter skrivna av mig och min bror, med bilder som vi tagit eller målat.

 Priset för just detta format på fotobok är 109 kronor + porto och formatet kallas ENJOY. Denna varianten är en mjuk pärm i storleken 20,5 cm x 20,5 cm, men det finns massor med olika storlekar och sidantal att välja bland. Leveranstiden råkade i just detta fall bli lite längre än väntat, men allt löste sig och boken hittade hit. Men räkna med en veckas leveranstid. I ENJOYboken finns det redan flera olika färdiga mallar att använda. Mallar med plats för att infoga text och bilder. Jag valde dock att göra en helt egen mall. Något som kräver sitt ögonmått och tålamod. Det är nämligen så att ytterkanterna på ett uppslag är markerade, så att du kan se att allt innan för denna markering kommer med på sidan. Däremot är inte innerkanterna på uppslaget markerade, så det kan vara lite trixigt att försöka centrera och avgöra hur mycket utrymme som går åt i häftningen. Men skam den som ger sig.

Fotoböcker är ju annars en toppenprodukt att spara till exempel sina resedagböcker i - både till sig själv och kanske som present till andra som var med på samma resa i. Att blanda bilder och text i en snygg kombination.
Ciao

Heja Gina!

Alltså Svts val av Gina som en av programledare är så klockrent. Jag tvivlar inte på Ginas egna ambitioner ett endaste dugg, men den person på Svt som hade vett nog att fånga upp henne, då för nåt år sen - Bravo!

1. Ulrik Munther - ”Soldiers”
Text och musik: Ulrik Munther, Johan Åberg, Linnea Deb, Joy Deb, David Jackson
Ulrik är ju så söt som en liten karamell med gitarren som nästan är större än vad han själv är. Men jag antar att det där med Emil och gosse är något det tjatas om så att det står honom i halsen, så... Jag tycker nog att texten är lite sisådär och att det engelska uttalet är lite väl skoligt och sisådär, men musikarrangemanget är härligt. Det gillas. Men annars, njae.2.Top Cats
- ”Baby doll”
Text och musik: Mårten Eriksson, Lina Eriksson, Susie Päivärinta
Jag erkänner att jag inte var helt beredd på att Susie skulle delta med en Rockabillylåt. Pianisten rockar ju i rena Jerry Lee Lewis-anda. Undra om vi får se pianot brinna också?! Men annars tycker jag att de skulle ha repat lite mer så att de kändes mer samspelta och haft lite mer äkta glädje med sig. Nu känns det dansbandsaktigt med uttal som sVajl istället för sMajl, som det så lätt blir när man ska se galet glad ut och försöka sjunga samtidigt. Annars kan jag inte uttala mig om ifall det här är bra eller inte, det är inte min kopp té någonstans.

3. Sonja Aldén
- ”I din himmel”
Text och musik: Sonja Aldén, Bobby Ljunggren, Peter Boström
Nu tycker jag att om man nu känner för att lite ballt dölja sina scenkläder när man kommer in innan låten börjar så ska man banne sig ha en guldstrumpa a la Marie Sernholt på sig, inte en rosa prinsessklänning och klämma ur sig en ballad som heter I din himmel. Riktigt dåligt och smörigt, men visst, bättre texter än vad som är vanligt när det kommer till balladfronten och Sonja har kontroll på rösten, det har hon.

4. Andreas Lundstedt
- ”Aldrig aldrig”
Text och musik: Niclas Lundin, Maria Marcus, Randy Goodrum
Jag bara tycker att det är knasigt med en bråklåt i glatt discotempo. Jag vet inte vilken fot jag ska stå på. Men jag gissar att det går hem i Tyskland. Jag vill inte erkänna det här, men suck vad dåligt.

5. Timoteij
- ”Stormande hav"
Text och musik: Kristian Lagerström, Johan Fjellström, Stina Engelbrecht, Jens Engelbrecht
Får man rimma Stormande hav med löftena vi gav?! Jag tycker inte att de behöver åma sig eller göra vougedans, jag tycker att det räcker med att de sjunger och spelar instrument. Det räcker ju för män för att det ska vara sexigt. Jag tycker att det påminner lite om en upptempovariant av Den vilda eller vad den heter, som Nanne och co, sopade mattan med.

6. David Lindgren
- ”Shout it out”
Text och musik: Tony Nilsson, Fernando Fuertes Vargas
Har Tomas Ledin en krogshow om sig själv?! I Göteborg?! Hur tänkte man då?!
OJ! Vad bekant det lät! Men na, jag kan inte placera det.

7. Mimi Oh
- ”Det går för långsamt”
Text och musik: Anton Malmberg Hård af Segerstad, Niclas Lundin
Neon is the shit! 80-tal is the shit! Nu råkade jag läsa lite att de jämförde det med Veronica Maggio lite överallt. Jag tycker nog att det är lite orättvist. Det här är ju en barntext och Maggio gör ju vuxenlåtar. Sen kan man ju inte hjälpa att man är lite lik utseendemässigt, vad ska man göra åt det liksom?!

8. Thomas Di Leva
- ”Ge aldrig upp”
Text och musik: Thomas Di Leva
Alltså, jag ju tycker att man ska vara snäll. Även mot kvinnor...
Jag undrar hur det här gick till. Har Di Leva skickat in det här bidraget och blivit uttagen, eller har han blivit ombedd att skriva en låt och gjort det? Nåväl, Di Leva har gjort sååå mycket bättre, ungefär alla andra gånger han skrivit en låt. Faktiskt.

 

Det här tyckte Aftonbladet, Expressen och DN.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Lite om Melodifestivalen minsann

Mello liksom. Sarah, Helena och Gina glittrar för fullt. Men jag förstår faktiskt inte vad Helena gör där. Varför har de frågat henne?! Inte för att hon är fel, jag är bara nyfiken på hur de tänkte ...

 

1. Sean Banan - "Sean den första bananen”
Alltså att ett klipp på nätet har fyra miljoner tittningar betyder inte att det har setts av 4 miljoner tittare. Ursäkta, jag måste bara rätta Svts marknadsföring av Sean Banan. Enligt mig är det här skit, hur mycket humor det än görs med, men nu tror inte jag att Sean Banan är med för att vinna utan för att underhålla.

 

2. Abalone Dots - ”På väg”
Undra om man får sälja de där sångfåglarna av Ernst Billgren ... Är de numrerade? Jag bara tänker lite att man inte får sälja sina Oscars i USA ...
Jag förstår inte texten. Jag är på väg tillbaka till nån annan (?) jag har förlorat dig... bla bla jag är på väg från dig... Och så vidare. Jag får det inte att gå ihop, vilken sida jag ska stå på.

 

3. The Moniker - ”I want to be Cris Isaak"
Jag vet faktiskt inte om Daniel vill förändra schlagervärlden eller om han känner att han har hittat sin nisch. Jag minns ju honom som cool och ball i Idol. Jag tror förvisso att jag är rätt ensam om det här, men jag tycker att det låter lite som Di Leva ...

 

4. Afro-Dite - ”The boy can dance”
Det här är väl lite out of date, men hittills den snyggaste låten. Det låter ju bra också. De kan ju faktiskt sjunga och göra det tillsammans, så att det låter samspelt.

 

5. Dead by April - ”Mystery”
Jag måste kolla reprisen för jag tyckte precis att hon sa att upphovsmannen var Jonas Hjelm och i tv-rutan står det Pontus Hjelm... Antagligen hörde jag fel.
Om vi nu ska till Azerbajdzjan tycker jag att Dead by April ska vinna. Det finns ju en enorm ounderground-scen för rock i forna Ryssland/Sovjet.

 

6. Marie Serneholt - ”Salt and pepper”
Hade inte Marie nån gulddress sist hon var med?! Och fläktar? I wanna crank it up just a nacho???? Kul ju. Jag har ju till slut börjat att acceptera Marie Sernholt. Jag ska erkänna att hon var först ingen favorit i dessa Inför mello-programmen, men efter några gånger så växte hon och man tycker att hon är trevlig och ödmjuk och ja, hon kan ju uppträda.

 

7. Thorsten Flinck och Revolutionsorkestern - ”Jag reser mig igen”
Jag tyckte att jag läste nånstans att Torsten var förhandstippad. Publiken i arenan ser mest frågande ut. Men visst, jag tror ju att chanserna utomlands är minimala, men annars så Allan Edwall är bra, Stefan Sundström är bra osv osv osv, så varför inte Thorsten Flinck är bra....

 

8. Loreen - ”Euphoria”
Jag erkänner - jag minns inte Loreen från förr. Eller då. Men jag tycker ju då att hon gör ett snyggt framträdande. Något jag säkert är rätt ensam om.

 

 

Jag har faktiskt ingen aning om hur det här kommer att sluta, men här kan ni läsa vad DN och Aftonbladets bloggare tyckte.

Ciao

 

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

RSS 2.0