dags för myskvällen att börja

Blod är tjockare än vatten, är boken jag håller på och läser. Jag tycker iallafall om när det är skönlitteratur på listan över kurslitteratur, och kursen startar på tisdag. Då ska vi även se en Woody Allen-film. Så kan ni ju bli lite avundsjuka över vilken underbar utbildning jag har valt. Jag älskar lektionerna! Tycker dock mindre om att plugga, som märkes. *host host*

image601
Men nu är det nog dags att göra sig färdig för natten: Jag ska nog ta och lägga denna ansiktsmask från Guam Cosmetics. Den innehåller aha-syra, som är tänkt att föryngra och släta ut min hud och även minska ärr och pigmentförändringar. Man kan ju säga att jag håller tummarna för att det ska funka ;)
Den innehåller även guam fytoplankton och som jag förstår det är fytoplankton en av våra största syrekällor och innehåller bla alger, och eftersom alger är nyttigt invändigt så talar ju mycket för att det även ska vara det utvändigt. Detta är en sådan mask som man ska 'dra av'. Så jag får se hur jag lyckas med det, men det ska nog gå bra.

Har fortfarande inte gosat in mig i soffan framför vare sig This Is England eller Förhäxad, men nu är det dags. En stor kopp té och lite hemmaspa och något trevligt på tv:n att titta på.

Puss och kram


Andra bloggar om: , ,

lilla my håller koll

Så har dagen gått och jag vet inte riktigt vad jag har fått gjort, men så här ser min fina stegpall ut numera;

image600

Kostnad: 30kr, för ett tallriksunderlägg som klipptes till och klistrades fast.
Funderar på att lacka över det oxå, men det visar sig. Nog blev det fint?

Hittade en tävling hos Dostaney där man kan vinna en mobiltelefon. Det tycker jag var och är ett fint pris minsann. Och eftersom jag hatar den mobil jag har nu, så...

Köpte kanske Sveriges dyraste juice idag. 29 spänn för en liter!! Vad hände liksom?! Den ska drickas med andakt och glaset ska diskas med världens dyraste diskborste, som jag köpte i Spanien och som jag var tvungen att ta med mig hem igen, eftersom jag är övertygad om att den måste vara gjord av guld...

Puss och kram


Andra bloggar om: , , , ,

en vanlig lördag

Så var man hemma igen. Och solo. Och naturligvis i behov av att plugga. Meeen, det är ju en dag imorgon oxå... Men helt ärligt, ena essän som jag ska opponera på, jag är helt ställd. Om jag var lärare så skulle jag inte godkänna den. Men jag ska läsa den några gånger extra, för det kan ju vara jag som bara är trög. Annars håller jag på och läser en bok om en koreansk adoptivflicka, eller ja, när hon nu skrev den var hon ju kvinna. Lättläst bok, det är bra. Dock väntar jag lite på anledningen till att den blev utgiven, för den ger mig absolut ingenting. Det är några rader på varje sida, som egentligen inte är särskilt beskrivande, men, men. Jag har ju 100 sidor kvar iallafall, så något kan ju fortfarande ske.

image599Jag har äntligen tagit mig i kragen och ska se till att avgifta min kropp.
Med dessa kinesiska örtplåster; från bodystar. Jag har kört någon reningskur förut, för något år sedan, med tabletter och kapslar, jag har några kvar och först funderade jag på att köra en kombination, men så insåg jag att det egentligen är rätt lönlöst med tanke på chokladkartongen som ligger på mitt vardagsrumsbord...
Hur som, dessa plåster, som då är baserade på Bamboo vinäger, är meningen att man under natten ska fästa under fotsulorna, eller ja, man kanske säger på fotsulorna. Och så ska de då rensa kroppen från gifter. Jag har en kur som räcker i 5 dagar och det ska bli riktigt spännande att se om man märker någon skillnad. Vill inte ens tänka tanken på hur mycket gift som lagrats i min arma kropp, hehe. Hur som, så återkommer jag med resultat, men under tiden kan ni ju alltid surfa in hos bodystar och kolla upp själva vad det är jag pratar om...

Annars är planen att se This is England, antingen senare idag, eller imorn. Fast jag är noll sugen, men jag måste ju. Men först ska jag nog iallafall kanske slöa till framför ett avsnitt av Förhäxad.

Brorsan är i Spanien och härjar runt. Och jag sitter och håller tummarna för att han får bra väder och att det inte blir massa regn och kyligt. Han ska hälsa på sin spanska mamma och pappa och sina spanska polare. Ja, eller ja, mamman och pappan är ju värdfamiljen han bodde hos när han pluggade där nere. Jag har träffat dem jag oxå och de var skitroliga. Mina spanska kunskaper sträcker ju sig till två terminer på gymnasiet för 15 år sen, eller när det nu begav sig. Och ja, de pratade inget annat, men det är ju det där med att man lyckas förstå varandra över språkgränserna med hjälp av gester och så. Så min plan är att jag oxå ska nästla mig in i den familjen, så att jag oxå får en spansk mamma och pappa :)

Puss och kram

Andra bloggar om: , , , ,

så ni vet
Andra bloggar om: , ,

lite dålig bildkvalitet kanske, men jag köpte en liten, liten chokladask

Bild041.jpg
lite dålig bildkvalitet kanske, men jag köpte en liten, liten chokladask i ullared då... Puss å kram

och så ett snabbt litet inlägg

hej alla sötaste!

jag tittar som snabbast in för att jag såg en tävling jag tänkte tipsa om. ni kommer ihåg nattkrämen från pureskin, som jag skrev om. nu har de skaffat en egen blogg, där ni kan läsa mer information om produkterna och innehåll osv.
och för den som är intressrad så finns där även en tävling där ni kan vinna en flaska face clean. jag rekommenderar er ju att delta.

ha det gott, så återkommer jag!

Andra bloggar om:så här kan det se ut bredvid frukostbordet i Vetlanda. Seriöst. Det%

Bild037.jpg
så här kan det se ut bredvid frukostbordet i Vetlanda. Seriöst. Det är skrivna små lappar om vad kannor å skålar innehåller. Jag älskar att hälsa på här.

så har jag åter igen inget nät, men jag har ju mobil å kände%2

Bild062.jpg
så har jag åter igen inget nät, men jag har ju mobil å kände att jag fnissigt måste berätta att pappa tagit över brorsans mobil, så nu när han får sms låter det Message from the darkside there is. Ha ha, skitkul ju. Ska lätt messa honom när han är på pro-resa el nåt! Puss å kram

dagarna försvinner för snabbt

Så var jag solo idag och beslöt mig för att baka lite. Det blev kladdmuffins och sockerkakor. Så att brorsan har lite i frysen. Så dagens outfit bestod av;

image594

Imorn blir det avfärd mot nordligare breddgrader igen. Kanske ett stopp i Ullared och GeKås. Jag vill köpa lite vitaminer billigt. Och sen bär det av till Vetlanda och superkocken och hans fru.

Och tro det eller ej, jag har börjat läsa en av böckerna som hör till nästa kurs. Ska verkligen försöka ha lite diciplin och läsa hela tiden den här gången, men det visar sig väl hur det blir med det.

Och så verkar det som om vi ska flyga luftballong i maj. Roligt, roligt!

Men ja, nu är det kväller. God natt på er! Puss och kram


Andra bloggar om: , , , , , , ,

om natten ler mitt ansikte

image592Jag har ju använt PureSkins face care night, ett tag nu och jag måste säga att jag är supernöjd.

Jag har ju tidigare nämnt att jag nyligen lärt mig om farorna med mineraloljor, det som finns i våra hudvårdsprodukter och som utvinns ur råolja, precis som bensin gör. Dessa oljor (mineraloljor, paraffin, vasselin) täpper till våra porer och skapar även ett beroende, så att vi måste smörja in oss hela tiden. Därför är jag glad över att jag kan berätta om PureSkin, vars produkter innehåller det nyttiga alternativet; naturliga och vegetabiliska råvaror. Fördelen med detta, förutom miljöaspekten och hur mineraloljor till skillnad från PureSkins ekologiska alternativ är dåliga för miljön i sin framställning, är att vegetabiliska oljor innehåller naturliga fettsyror som hjälper hudens egna återfuktning istället för att förstöra den.

Något annat, som mitt hjärta klappar varmt för, är att varken råvarorna eller de färdiga produkterna, hos PureSkin, har testats på djur. Att de är godkända av Djurens Rätt.

Jag kan säga att första gången jag använde Face care night så blev jag, ärligt, smått häpen. Det var som att smörja fukt direkt på huden. Just för tillfället befinner jag mig på resande fot och har slarvat lite med att ta med mig 'rätt' vad det gäller övriga produkter, så jag gör något man inte får. Jag tvättar ansiktet med vanlig tvål. När jag var runt 12, på 80-talet, och läste Starlet så gick det att läsa att vanlig tvål det var ren och skär tortyr för huden. En annan sak man fick lära sig i denna tidning var att man inte skulle smörja ansiktsrkäm runt och på ögonen, eftersom den var för fet och då skulle ge påsar under ögonen. Fråga mig inte om sanningshalten i Starlets tips, ni får ju ta i beaktning att det här är något som stod för en herrans massa år sedan, men det sitter ändå kvar någonstans och ekar i bakhuvudet. Hur som jag använde både vanlig tvål och jag smörjde in precis hela ansiktet med Face care night och resultatet blev FUKT. Inga påsar under ögonen, däremot så precis efteråt så kan jag se en lyster och faktiskt minskning av rynkorna. Den är dock inte evighetslång, tyvärr, men den varar tillräckligt länge för att ge det där lilla hoppet, ni vet, haha.

image593

Jag är iallafall kär i den här nattkrämen och nu när jag tog mig en titt på PureSkins hemsida så såg jag att den ligger som specialerbjudande. För 120kr isället för de normala 160 kronorna, så passa på att köpa den. Ta hand om dig själv och ge lite kärlek till din hy! Jag har ingen aning hur länge detta erbjudande gäller, så det är lika bra att ni är snabba i fingrarna och paxar en burk av hudens bästa vän. Jag vet att jag låter helt lyrisk och kanske mister lite trovärdighet på grund av detta, men jag kan inte hjälpa det, för jag är lyrisk och nu är jag riktigt nyfiken på övriga produkter, så att min hy kan få rätt behandling dygnet runt. Jag är framför allt nyfiken på det där med tilltäppta porer, på dagarna har jag nog tyvärr slarvat och använt min vanliga dagkräm och ja, då kanske jag inte driekt kan uttala mig huruvida detta är lösningen på problemet pormaskar. Men nu till betyget: Jag är kär i den här nattkrämen, men jag är inte helt säker på att det är den ultimata nattkrämen. Jag gör lite som konståkningsdomarna gjorde förr i tiden, jag reserverar poäng, utifall att det dyker upp någon som är bättre. Ja, ni förstår.
Men face care night, från PureSkin får iallafall; 4,3/5,0


Andra bloggar om: , , ,

(foto: jag själv och hämtat från pureskin.se)

det handlar om att ge och ta

Jag hjälpte brorsan att sortera och rensa bland sina cd-skivor. För att bära upp dem på vinden. Då passade jag på att lägga beslag på dessa, hehe:

image588

Men han ville ju inte ha dem =/

Och så är det en liten smyckestävling hos jessi.se


Andra bloggar om: , , ,

en dag på kullersten

Kom just hem efter att ha stapplat runt lite på de Lundska kullerstenarna. En kasse böcker och ett Lilla My-tallriksunderlägg senare och jag berömmer mig själv för allt jag inte köpte. För många, helt ljuvliga saker såg jag.

Är bara tvungen:
Jag är med och tävlar om 4 biobiljetter sponsrat av gratisbio.se. Tävlingen arrangeras av www.emeliehildingsson.blogg.se. Jag tycker att du också ska vara med och tävla! Kom ihåg att du har ingenting att förlora.  Skynda dig nu och var med, du har bara fram till 31/3 (måndag) på dig.

Min mamma är ju inte så som alla mammor. Riktigt riktig så där. Jag vet inte varför vi snackade om gayklubbar, men vi fnulade lite på om de fanns någon annanstans i landet än Malmö, Göteborg och Stockholm. Mamma var och är helt övertygad om det, medan jag var lite så där tveksam till ifall det finns nattklubbar överhuvudtaget i mindre städer och att det dessutom skulle finnas ett gäng gayklubbar. Men så fick jag denna briljanta förklaringen;
- Gävle är ju en stor hamnstad :-O
Så då är det ju klart att det måste finnas gayklubb i Gävle, för alla sjömäns skull. Givetvis; att jag inte tänkte på det!!

Och nej, vi har inga fördomar mot gay people, det bara är som det verkar...

Pappa har bakat kladdkaka, han är så duktig. Vi är så glada, vi andra. Kladdkaka is the shit.

Jag tycker att sådana här händelser borde få mer uppmärksamhet. När de löser gamla våldtäktsfall med hjälp av dna. Att just belysa det faktum att alla våldtäktsmän inte går fria. Men att inte göra någon mediacirkus av det och ge folk de klassiska kvällstidningssmeknamnen. Men ni, våldtäktsmän, ni ska veta att det är just det enda ni är, simpla, vidriga varelser och nån gång kommer ni att åka dit, era puckade jävlar!!

Och varför kan inte bara OS i Peking bojkottas. Jag tycker inte om när folk dör. (oj, vilken intelligent kommentar jag lämnar kring detta då, men det är för stort för att ge sig in på just nu)

Puss och kram

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Host, host ifrån en skånig soffa

Kan man åka till skåne utan att få höra Johnny va' gör du? Och helt ärligt det är bara skåningar som gillar denna låt och det är bara skåningar som får något i blicken när den sjungs. Så där som vi andra svealänningar ser ut när vi pratar om smörstekta kantareller, så ser skåningar ut när Johnny va gör du? brölas ut i luften på bred skånska. I natt var det dags för brorsans grannar att visa vart skåpet stod, så att säga... Själv kan jag inte ens säga hundra säkert att det är Kal P Dal som gör den, men jag gissar.

Pluggat? Jag? Vad gör man förresten om man har så sletet minne att man inte vet om citatet man skrivit i sin essä är något man läst eller något man själv kommit på? Vadå hybris att citera sig själv liksom... Och inte ens ha koll på om man sagt detta eller om det är från den sketna boken jag trodde att det var ifrån, men inte hittar det i och kanske att jag helt enkelt gjorde en omskrivning en gång, då, första gången jag läste den... Jag känner mig helt ställd.

Nu ska jag googla rätt på ett recept på kladdmuffins och hoppas på att jag hittar ett, så att jag kan fylla brorsans frys innan jag åker härifrån.

Hostar gör jag fortfarande och även om jag misstänker att det är dåligt på alla miljötänkochdjurtänksätt så underar jag hur folk kan leva utan vicksalva. Brorsan kan tydligen och ja, mina lungor, luftrör, bröstkorg skriker efter vicksalva.

Imorn är det iallafall deadline för essän, så att jag får väl se till att plita ihop nåt.

Puss och kram på er!

Andra bloggar om: , , , ,

den gemensamma nämnaren är att äta

Snart är det fika här. När jag umgås med min familj så äter vi konstant. Allt kretsar kring mat och den vanligaste frågan är "vad ska vi äta till middag idag?". Den upprepar vi tills vi tillslut bestämt oss för något. Fika innebär inte en latte på nåt hak, utan bryggkaffe och wienerbröd eller vaniljmunkar och gärna en dammsugare till. Hemmabakta kakor och en skorpa. Sånna är vi.

Här om kvällen, när jag och pappsen var ute och vandrade och gick lite fel, så sa han på det där pappiga sättet;
- Tänk om inte jag hade varit med. Hur hade du klarat dig då??
Så jag var tvungen att upplysa honom om att jag faktiskt är 33 år och nog kan hantera att gå lite vilse i en främmande stad lika bra själv som i sällskap. Men bara jag tänker på det så skrattar jag. Ibland har föräldrar sådan övertro på en, som när de tror att man kan lösa allt som har med datorer att göra, och ibland har de en sådan undertro på en.

Och om man vill störa sig på nån annan bloggerska, så kan man ju tävla om en väska här. Hos Kandi's mode.
Själv hoppas jag mest på att sluta hosta.

Puss och kram


Andra bloggar om: , , ,

spara eller slösa

Egentligen inte så intressant med andra människor som är rika. Så där att Ingvar Kamprad är 7e rikast i världen eller så. Mer intressant är ens egna pengar. Funderar på om jag skulle ta och köra en shoppingfri månad, eller iallafall en maxsumma... Mat måste man ju få köpa. Men som nu senast jag gick in på Åhléns så köpte jag en tésil bara för att den var så söt. Den hade en rödvitprickig kanna som hänge. Jag menar, jag äger ju ett gäng té silar och en supersnygg jag fick i present en gång och designtorgets och bla bla, men den var ju helt oemotståndlig. Men sånt där, jag kanske skulle testa bara på skoj, att spara pengar till något särskilt. Hmm, tål att tänka på, snart är det ju april liksom...


image587
Påtal om lite mode så där, så den här skon skulle jag inte böla över. Gärna i massa
olika färger oxå. Hittade den när jag surfade vidare på DN. Och jag passar på att
spara den här så att jag kan hitta igen det ifall det blir en skouppsats till slut

Har iallafall sett Darling en gång till nu, så imorn blir det till att hetsläsa och hetsskriva och se till att prestera något vettigt.

Jahapp, jag är fortfarande hostig och halsontig och rosslig och gnällig =/ och jag tackar för alla fina krya på dig-hojtningar.

Puss och kram, sötsnosar!!


Andra bloggar om: , , , ,

fortfarande suuuuuuuuk

Hallå, jag är lite bomlig i huvudet. Eller bomullig. Hur som, det är tråkigt att blogga när man sitter med datorn i knät och blir helt svettig om låren. Inte min grej. Ser ingen som helst mysfaktor på det. Ge mig ett stadigt bord och ensamhet, så kan jag fokusera mig. Men när jag har folk att prata med, ja, då vill jag ju prata. Och prata. Och prata. Och ja, prata lite till...

Och jag ska sluta säga att jag inte lägger ut dagens outfit-bilder, för nu gör jag det ju igen;

image586

Men det är ju bara för att jag älskar den här tröjan! Avanna. Så den fick följa med ner till Lund.

Håller på försöker styra upp det här med essän, men jag bubblar ju över av idéer och saker jag vill flika in. Jag vill tydligen täcka in hela problemet med den patriarkala samhällsstrukturen på fem sidor. Med dubbelt radavstånd. Jaja.

Om det är någon förklaring till påskens tur i tävling, så kan jag ju säga att kärleken är obefintlig. Och de gånger den inte varit det, så har den bara varit otur, haha. Hu ja, jag har insett mina knepiga och smått destruktiva mönster, så jag har lagt ner det där. Jag fokuserar på min egen glädje istället... För jag är så glad hela tiden, nu för tiden. Eller det är klart, det är ju mindre kul de tillfällen... Ja, inte för att vara ytlig, men jag såg ett foto på mig själv från Fidos födelsedag och det var som att få en örfil. Jag lever ju tydligen i nån fantasivärld där jag är snygg och charmig och undrar varför den och den har flickvän/pojkvän, när jag är singel... Så fick jag min tillrättavisning iform av ett foto och jag insåg att jag är bland det fulaste som gått i ett par skor - och tur är det väl då att jag är singel ;)
Eller när jag tänker på framtiden och hur jag faktiskt inte kan någonting. Hur misslyckad jag är. Och ja, dryg oxå för den delen. Men det är ingenting jag går och ältar när jag är glad, så jag fokuserar på min egen glädje jag...

Och på att försöka hitta den perfekta väskan...

Men nu ska jag nog trycka i mig lite vitaminer och hoppas på att det dyker upp nåt man kan se på tv:n...

Puss och kram


Andra bloggar om: , , , , , ,

suuuuuuk

suuuuuuuuuuuuuuk! Jag glömde visst bort att peppar peppar ta i trä och nu sitter jag här och har feberryggont, känns som att det bara är en tidsfråga innan det slår ut. Värker i smalbenen och halsen. Inge rrrråååligt alls.

Ja, det var det. Glad Påsk från en soffa i en för trång lägenhet.

puss och kram

nähä, tydligen blev man tvingad att byta kanal till så ska det låt

Bild107.jpg
nähä, tydligen blev man tvingad att byta kanal till så ska det låta, konståkningen fick helt enkelt stå tillbaka.. Ha ha, ja, då vet man helt enkelt.

att gå lite vilse

Var precis ute på en promenad. Lämnade boken för pocketutbytet, eftersom personen jag skulle skicka bok till råkade bo i Lund, så stalkade jag rätt på henne och dumpade boken i hennes brevinkast. Hoppas hon inte blev skräckslagen nu bara...
Gick lite vilse på vägen tillbaks, men till slut kände jag igen mig och gamla Mejeriet...

image584

Snart är det isdansen på tv och jag ska väl titta lite för att se vem som vinner. Eller rättare sagt vilka som vinner. Det har ju blivit lite si och så med hur jag hänger med i konståknings-vm nu, eftersom jag inte är hemma. Men oj, vad jag skulle vilja bo i göteborg just nu. Då skulle jag sitta där, förväntansfullt, på läktaren...

Annars så borde jag verkligen läsa i boken, som jag använder som andra källa, och skriva klart min essä. Kolla upp lite i filmen igen och skriva klart. Problemet är lite att jag skulle kunna slänga in det där med att det finns nåt att när män gift sig och skaffat barn så är deras liv slut. Och hur män ofta har fler kompisar en tjejer, men när de gift sig så förlorar de en efter en och tillslut har de inga och pga homofobin så skaffar sig män över 30 inte nya polare... typ... bla bla. Fast nu drog jag en liten hårddragen och snabb version. Men jag vet inte om jag ska plocka in det och strunta i att den blir längre än det är sagt att den ska vara... Nå, haha, det viktigaste är väl att den blir klar iallafall... Så imorn får jag ta mig i kragen på riktigt.. Fast först ska jag ta en sväng på stan...

Annars har jag haft en mycket trevlig dag, med téer och parfymer :)

Puss och kram!

Andra bloggar om: , , , , , , ,

en liten städdag

Tror att brorsan har smittat mig. Känner att jag har känningar i halsen. Jag kan inte ens minnas när jag var förkyld senast. På riktigt alltså. Och så kommer man ner till skåne och blir sjuk. Han får som straff betala mig en tia, hehe.
Nå, här på förmiddagen har jag dammtorkat hans kök och hall och mamma tog vardagsrummet och han själv tog badrummet. Nu ska vi fika. Har de här tidigare dagarna druckit kaffe bryggt på espressokaffe och varje gång har varit lika stor besvikelse, så idag bad jag pappa köpa riktigt kaffe...

Har ju fortfarande en essä att skriva och kanske att det dyker upp en recension oxå. Får se hur flitig jag är med kameran.

Har just fått brorsans alla cd-skivor, och jag har inte riktigt koll på vad jag ska göra med dem... Men jag ska iallafall börja med att sortera dem lite..

Egentligen vill jag dricka té istället för kaffe, haha, men eftersom det är inhandlat nytt så tar jag mig en kaffeslurk då...

Annars vet jag inte vad det blir av att göra idag... Får nog återkomma, för jag känner mig lite distraherad av alla som klampar omkring här, hehe...

image356

Jag är med och tävlar om 2 biobiljetter och ett superpresentkort å 300 kr som gäller i 60 butikskedjor sponsrat av GratisBio.se. Tävlingen arrangeras av Ninna. Läs om tävlingen. Jag tycker att du också ska vara med och tävla! Kom ihåg att du har ingenting att förlora. Skynda dig nu och var med, du har bara fram till måndag den 31 mars på dig.puss och kram

naj, jag kommer inte att måla några ägg

En tur på Lunds gator och torg. Ifall nån såg mig, så var jag den dära som såg ut som en förrymd mentalpatient, som mamma uttryckte det. Men efter lite övertalning fick jag henne att gå med på att det behövde finnas sådana oxå. Och efter att ha sett en tjej som gick med bar mage i denna kyla, så var hon övertygad att min lager på lager-stil var riktigt bra... trots allt.

Jag shoppade en kasse böcker för 30kr på någon loppis som Lions hade. Trevligt. Hittade bland annat Underbar och älskad av alla, ninas resa: en överlevandehistoria och nån handarbetsbok, som alla fick följa med... Jo, men visst, jag tänkte att det kunde vara kul att lära sig olika stygn och att kunna brodera och sånt, om man nu skulle få för sig att ja, brodera en näsduk eller nåt...

Köpte även en väska i form av en pudel och en kasse med en uggla på. Ugglor är fina!

Annars har jag bestämt att imorn är det stora dammtorkardagen. Då ska vi alla hjälpas åt att torka damm här hos brorsan. Torka allt som går att torkas. Sen kanske det blir ikea, eller så kanske jag ser till att baka lite muffins, så att han har lite fikabröd i frysen...

Körde förresten bil en sväng. Iallafall i 62km. Det gick lite vingligt, men ja, jag är ju iallafall definitivt inte rädd när jag kör bil...

Nä, nu ska jag fokusera lite på csi och förhoppningsvis blir jag sömnig snart.

puss och kram på er och glad påsk :)

Andra bloggar om: , , , , ,

en skärtorsdag

Så sitter jag i Lund och har just möblerat om brorsans vardagsrum. Han är på jobbet, men jag och mamma kom överens om att han, i sitt försök att ända det vi gjorde sist, bara förstört, så vi gjorde en snabb förbättring... Jag är nöjd - brorsan är envis.

Vetlanda ja;

image579

Vad säger man? Årets första snötyngda grenar gick att skåda den 18e mars...

Annars såg middagen ut så här;Det lutar åt att vi stannar där på vägen hem oxå. Jag överger ju mina normala vegetariska val när det gäller mat, de gånger jag är där, för allt är så suveränt gott. Crème caramel, bara sött in i munnen. Nu är jag tjock. Men glad :)

Jaha, jag ska väl kanske ta mig ut på stadens gator och torg i den här skånska staden då. Ta mig till Panduro.

Ha det gott och glad påsk allihop.

Puss och kram


Andra bloggar om: , , , ,

passar på att tipsa om en tävling hos Designa din blogg, där du kan vinna en tidningsprenumeration på en tidning du själv väljer. det låter ju trevligt...böcker böcker böcker

Jag tittar bara lite snabbt in för att hojta om att ni fortfarande kan anmäla er till pocketutbytet... eller haha, det låter som värsta grejen, det är egentligen bara en kedjebrevshistoria. 2 namn på listan, skicka en pocketbok till den på första platsen, skicka sen ett mail vidare med ditt namn som nr två osv och efter ett tag ska du själv då få ett gäng pocketböcker hem. Och det hela rör sig om begagnade och redan lästa böcker, som byter hem. Klart coolt. Nåväl, vill du vara med, så skicka ett mail till mig så mailar jag info till dig. [email protected]

nu dör snart batterierna och det ropas att det är té i köket.

puss och kram

så jag värmer mig vid den öppna spisen så länge...

Bild092.jpg
så jag värmer mig vid den öppna spisen så länge...

Det är galet vad man kan sakna internet bara på ett dygn... Nu s

Bild098.jpg
Det är galet vad man kan sakna internet bara på ett dygn... Nu ska vi snart fika å sen vidare till lund. Puss å kram

det låter väl som en kul idé?

Så sitter man lite och flummar i vanlig ordning. Håller på att ta mig ner till Lund, med ett stopp i Bergslagen och ett i Vetlanda... Och detta är vad Vetlanda bjöd på sist vi var där...

image576

och så här ser då en helt vanlig frukost ut. Det är inget skämt.. Fast det är ju en del saker som inte syns på bilden då, så som brödet tex... Det är helt galet, och alldeles underbart...

Jag vet inte, min essä klarade sig nog hyffsat, men jag får ingen känsla av vad hon egentligen tycker... Men det är som det är och jag tog med mig två böcker som är till nästa kurs... Man vet ju aldrig, jag kanske blir värsta plugghästen. Och påtal om att läsa böcker; så fick jag ett kedjebrev jag tänkte haka på, hehe... hur som, det handlar om att man skickar sina lästa pocketböcker till varandra. Dvs tanken är att du ska kunna skicka en av dina böcker vidare och få ett gäng begagnade tillbaks, fast från andra håll. Jag tycker det lät roligt, men om nån mer vill haka på, så kan ni ju maila er mail till mig helt enkelt... [email protected]

Puss och kram

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

I morse var första låten i lurarna St elmos fire med john parr. Kom%

Bild084.jpg
I morse var första låten i lurarna St elmos fire med john parr. Kom då att tänka på filmen med samma namn. Nu är ju inte george med i den, men ja, av nån anledning har jag just hans bild i mobilen.. Hur som, har ni inte sett st elmos så gör det! Underbar 80talsfilm att älska. Själv åker jag mest bara bil i regnet. Puss å kram

Mitt hem blev ett litet spa


Idag hade jag ju lite hemmaspa så här på kvällen. Tog en dusch och efter den lade jag en, för mig, ny typ av ansiktsmask - från Dainty Design.
Det hela går till så att i en påse så ligger det en bomullsmask av naturlig bomull, som är dränkt med olika örtessenser, som inte ska skapa någon form av hudirritationer. Med mask menar jag ansiktsmask, som du helt enkelt ska lägga på ansiktet, så att du ser ut som en mumie, eller kanske ett spöke. Hmm, lättare om jag visar va?

image574

Efter att ha slappnat av och myst med denna mask i 20-30 minuter så tar man bara bort den och applicerar den ansiktskrämen man normalt använder. Plätt lätt och mycket trevligt.

Lotusmasken, som är den jag testade den här gången är en fuktgivande mask med åldershämmande effekt. Detta är vad den lovar;

"Verkan

  • Täpper till öppna porer
  • Stimulerar hudens förnyelse av celler och innehåller antioxidanter som fördröjer rynkbildning samt åldrande. Huden får ett ungt framträdande
  • Mjukar upp din hy och gör den extra len
  • Återfuktar och återställer hudens naturliga spänst & mjukhet

Lotus Mask passar alla hudtyper (normal/bland/torr/känslig/oljig/fet/finnig hy)"

image573

Jag känner att jag efter en gång kanske inte kan uttala mig om huruvida min rynkbildning förändrats och hur ung min hy framträder eller så, men jag kan säga att huden känns annorlunda. Den känns lite tjockare, lite slätare eller slätare är nog inte ordet jag är ute efter, det rätta ordet är fastare. Ja, jag är förvånad själv, haha.

Konstruktionen av den här masken ger jag 4,5/5. Jag tycker det här var suveränt. Bara öppna, ha på, vila och slänga. Dock känner jag att ur miljösynpunkt kanske inte det här är det bästa alternativet egentligen. Även om själva bomullsmasken är nedbrytbar och ofarlig, så känns förpackningen inte riktigt vara det samma. Sen tog det ett tag innan man vande sig vid doften. Först luktade det lite illa, fast efter ett tag blev doften rätt angenäm, lite åt rökelsehållet eller som kanske en riktigt bra massageolja kan dofta. Men jag kan varna de som är lite känsligare då... Priset är bra, jag tycker det är okej, de säljs styckvis för 20kronor, vilket gör att du själv väljer och blandar så som du vill, eftersom det finns flera olika ansiktsmasker att välja på. Men som sagt, jag skulle gärna vilja att det här företaget satsade lite mer på en miljömärkt förpackning, så skulle det hela kännas lite bättre. Nå, det samlade intrycket och det faktum att jag bara testat en gång - så är mitt betyg av lotusansiktsmasken från Dainty Design:

3,8/5


Andra bloggar om: , , ,

 

jag kan rimma, men inte simma


Undra hur tråkigt man har när man fotar sina tvättnötter?!

image569

De verkar iallafall funka.

Måste dela med mig av sms:et jag skickade till brorsan i lördagsmorse innan han skulle skriva tentan;
"pepp pepp pepp, du är bäst,
klarar tentan bättre än en häst"
Tycker det är dags att vi börjar rimma lite mer i det vardagliga livet. Det ska bli mitt mål - att rimma oftare.

Vänta ett tag, är det inte dags att äta godis nu?! Jag tror det va, kom igen nu allihop, nu käkar vi goooodis!!

puss och kram


Andra bloggar om: , , ,

men se, en gammal kittybok

Kom just hem från loppisen i Vårberg. Ni vet, den stora, som låg i Skärholmen förut... Köpte en gammal Kittybok för 2 spänn och två coola muggar för 10kr och lite konstböcker för halva priset och så... Sen hittade jag singlar tog 16st och erbjöd honom 20spänn, då blev han galen och började skrika om sin bordshyra och bla bla och jag var snäll nog och sa lite oförstående "men du säljer ju skit???!!" så jag struntade i att falla för hans försäljningstrick 'skrik på dina kunder' och lämnade skivorna och gick. Såg även ett par balla lackkängor. Typ samma modell som doc martens och i skottskrutigt mönster. Men tyvärr var det ett litet märke i den ena, så att det nästan var hål och jag tänkte att även om jag får dem billigt så är det ju onödigt att köpa trasiga skor... Så jag la ner det.

Nu är jag omöjligt trött och vill sova lite, så där på lunchen, men jag ska väl kanske ta och försöka snygga till essän, jag vet inte...

Sen ska jag iallafall ha lite spa här hemma. Ansiktsmaska mig och så. Måste göra om bloggdesignen oxå, men det är ju så tråkigt och krångligt och pilligt, så det får vara tills nån annan gång...

puss och kram

Andra bloggar om: , , , , ,

och livets stora frågor, de svarar björn gustafsson på

Eller oxå är det bara kul att han finns på youtube, säkert redan nu....

Jag brukar ju inte köra dagens outfit, men okej då, här är den iallafall;

image568

... eller så är det bara en liten skit utanför ett stort ikea....

Jag är skittrött och borde egentligen skriva essän, men jag funderar på om jag ska somna i fåtöljen framför tv:n istället...

Melodifestivalen; jag har ju redan kommenterat alla bidragen en gång. Det jag kan säga är att jag inte blev imponerad den här gången. Inte alls, jag vet inte vad det var. Om ljudet i globen var sämre eller om de var nervösa eller ja... de enda som lät bra var BWO, men för min del funkar det med Charlotte som vinnare... Linda Bengtzing fick inga poäng av 'folket' - eat that.

Och äntligen trillade kronan ner för det där lay our love lay your love lay your love on meeeee... oh mama can't you tell oh mama can't you tell if he wants my love will he ring my bell... pjuh.

Björn Gustafsson - we still love you!!!

Christian Luuk - det är som förra året, de slänger in massa musikunderhållning mellan dina framträdanden...

Puss och kram!

Andra bloggar om: , , ,

Jag skrider till verket

Blev utmanad av hummingbird, och juppelijupp, jag antar den utmaningen.

namn - Leopardia (ja, jag har 4 st andra namn och en ledtråd är att två av dem, heter även hummingbird;))
födelsedag - 3 juni
hemstad - Stockholm
ögonfärg - Grå-blå-grå
hårfärg - Just nu, urtvättat rött
längd - 168 cm, har jag för mig minsann
högerhänt/vänsterhänt - sjukt högerhänt
värsta ovanor - att jag är kär i tv:n och soffan, samt en svaghet för Polly
stjärntecken - Tvilling
skostorlek - 38-39
är dina föräldrar skilda - Nej
skor idag - Mbt-skor, dyra och noll glamourösa och nada exklusiva, men jäkligt sköna
Svagheter - va?! Polly, shopping, skor, väskor, Julian McMahon, äh, jag är rätt klen överhuvudtaget
rädslor - Jag är en fjomp, jag är rädd för det mesta
mål för året - Att skärpa till mig
mest använda fras på msn - 'trött'
det första du tänker på när du vaknar - Antagligen det jag drömdeom
bästa kännetecken - Jag är jämt trött
mest saknade minnet - Förstår nog inte riktigt den här, något jag har glömt bort och önskar att jag minns igen? eller något jag gjort och som jag saknar? min ungdom, haha?!

FAVORIT


färg - rosa, lila, svart, turkos, grön, rött, me like alla färger
mat - pad thai, mammas potatisgratäng och pad thai igen
sport - konståkning
djur - ähum, fisk?! nä, leoparder så klart!!
glass - alltså, den här nogger black är ju supergod, men jag äter all glass, bara den inte smakar kaffe. oh nej, förresten, favoriten är blåvitts melonglass!
affär - bolagret, ikea, biltema, ica maxi, och överallt där man kan köpa choklad... eller skor...
sallad - ja, grönsaker hellre än frukt
skådespelare - jack nicholson
låt - i love europe - christer sjögren!!!!! ;)
nummer - 3
årstid - så länge det äääär årstider så är jag nöjd
parfym - l'eau par kenzo
kroppsdel på motsatta könet - jag gnager gärna på en underarm eller så

VÄNNER OCH LIVET

vad vill du bli när du blir stor - beundrad
hur vill du dö - plågsamt?! heroiskt så klart
vem av dina vänner är mest lik dig - hmm, det skulle vara titolina kanske...
vem är mest högljudd - jag?! natha?! jag vet inte...
vem får dig mest att skratta - alla!
vem har du känt längst - Natha
vem är blygast - Fido?
när grät du mest - för nåt år sen kanske...
bästa känslan - när man upplever omtanke
värsta känslan - förnedran
vart vill du bo i framtiden - jag skulle jättegärna bo i barcelona, men ptja, sverige är bra det oxå, vart som helst
om du fick ändra en sak på dig själv, vad skulle det vara - in i maskinen och stöp om, gör om bara... fysiskt skulle jag vilja ändra mina tänder, särskilt nu, efter att de fick sig en kyss...
hur länge tror du att du kommer leva - antagligen aplänge

HAR DU NÅNSIN

varit kär - jao
moonat nån - hmm, det skulle ju inte förvåna mig, men inte vad jag minns...
blivit dissad - hahaha! ja, jämt
rymt hemifrån - nä, inte längre än 100m bort iallafall...
föreställt dig ditt ragg naken - vilket ragg? tell me tell me??
skolkat - oja
tänk på självmord - jepp
sovit utomhus - jajamensan
gråtit i skolan - hahaha, ja, haha, vilken mes jag var...
spytt i skolan - nepp
velat bli modell - när jag var typ 12 kanske...
varit otrogen - naj, det har inte gått att vara...
gjort något dumt som du skrattar åt idag - jag skrattar åt det mesta
sett en död människa - nix
druckit alkohol - Ja
använt droger - Nej
ätit sushi - oja! till slut har jag lärt mig
varit på scen - Ja
snattat - japp
retats - Ja
blivit nerslagen - Ja

DU

svär - på att allt jag svarat är hundraprocentigt sant ;)
sjunger bra - Nej
duschar dagligen - knappast
vill gå på högskola/universitet - gör det, har gjort det
vill gifta dig - ja
tror på dig själv - jag ljuger sällan, men ibland så händer det...
tycker att du är attraktiv - nix, inte när jag ser en spegel, men annars så är jag lika snygg som jennifer aniston
kommer överens med dina föräldrar - jajamensan
gillar åska - ähum, nä, finns det nån anledning till att jag skulle det, haha...?!
spelar något instrument - jag kan spela piano jo
äger i ipod - Nej
sover med gosedjur -japp, pricken-lennart - för tillfället...
sjunger i duschen - naj

THIS OR THAT

pepsi/cola - cola
mc donald's/burger king - Mc Donald´s
singel/gruppdate - Singel, för jag vet inte vad gruppdate innebär, men det låter farligt...
choklad/vanilj - Choklad
jordgubbar/blåbär - blåbär
kött/veg. - vegetariskt
Tv/film - tv
gitarr/trummor - jatack.
adidas/nike - spelar mig absolut ingen roll, samma sak...
kakor/paj - jag äter allt jag kommer över!!!

KAN DU

gå ner i splitt - nix
skriva med båda händerna - lllllåååångt ifrån
blåsa en bubbla - YES!
rulla din tunga i en cirkel - Japp
nudda näsan med tungan - nepp
dansa - jag vet hur man flyttar fötterna jo...
äta vad du vill utan att oroa dig - jodå

VEM VAR DEN SENASTE PERSONEN

du nuddade - pappa
du pratade i telefon med - mamma
du msnade med - ungefär hundra år sen jag hade msn igång, men ja, joan, kanske...
du kramade - någon ur tha gang
du skällde på - idioter
du sportade med - brorsan

SENAST DU

skrattade - Idag
grät - Vet ej
filmen du såg - ja, men vilken var det nu igen då... jag såg Darling och sen dess har jag set... hmm... nån..
tuggade tuggummi - minns inte
drog ett skämt - jag skämtar alltid, även om det inte framgår jämt...
sjöng en sång - jag brukar sjunga 'kära banan' till melodin från familjen adams, för mamma i telefonen - av nån anledning, fråga mig inte...

VAR ÄR DU?

vad ser man utanför ditt fönster-
grannar?
lyssnar du på musik nu - nepp
om ja, vad
vad har du på dig- jeans, t-shirt, strumpor, kofta, trosor

RANDOM

vilket land skulle du vilja besöka - kanada, tibet, alla länder
hur många plattor äger du - om vi med plattor menar lp-skivor, så fick jag just en back med sådana, så många skivor äger jag...
hur många kuddar sover du med - 4
dricker du mjölk - jupp
person du hatar mest - hata är sånt starkt ord, men jag gillar inte ondskefulla typer, som gör ondskefulla saker
vilket är det värsta vädret - slaskigt sådant
lekte du med barbie som liten - Jjämt
hur många betyg har du ig i - inget

Jag utmanar: alla som vill, jo....

Andra bloggar om: , ,

på väg in genom dörrarna på ikea..

Bild108.jpg
på väg in genom dörrarna på ikea..

att köpa eller inte köpa, det är den stora frågan

Så har man sett ännu några mord begås i Midsomer. Hängde dock inte med på den här besattheten av fläskkorv, missade poängen med det, så ifall nån såg och vill förklara, känn er fria att göra så...

Imorn ska här frostas ur frys och hängas upp några foton på väggarna. Nepp, inte mina, utan sådana jag fått av Be. Kanske att det blir en tripp till nåt centrum. Funderar på att köpa den där gröna tvättkrogen med Elvispå, som finns på Bolagret, för att ha skor i i hallen. Ah, den fanns inte att hitta på nätet, aja, får se om den finns kvar. Bara det att jag gillar inte Elvis och jag vet inte om det är värt 350spänn eller vad den kostar...

image566

Denna var ju inte alls särskilt kul, men ännu okulare var den i färg...

Nå, ska väl lägga mig och läsa Med uppenbar känsla för stil, och försöka hitta citatet jag fått för mig ska finnas i den boken...

Om ni ville veta, så tror jag att senaste filmen jag såg på bio var, nä, kommer inte ihåg vad den heter. Det var med Tuva Novotny... Jo, 4 veckor i juli, hette den. Den kom 2005. Intressant va, haha?! Hur som, jag såg att turbotrollet har en tävling där man kunde vinna 4st biobiljetter och det tackar jag ju inte nej till...  (mm, klicka på länken där, you know the drill)


Puss och kram

Andra bloggar om: , , , , , ,

hör ni inte hur någon sjunger där borta?

För det är ju fredag. Ja, jag tror att jag hör något där borta. Hör ni? Någon som sjunger F-F-F-F-FREEEEDAAAAAG!
Egentligen ska man ju göra massor med roliga saker nu. Eller mysiga spagrejer. Men jag ska skriva klart essän, suck, vilket gör att jag måste leta på citat ur boken, suck, men ja, jag har väl hmm, en sida kvar att skriva bara, så, det får välan gå. Vilket gör att ansiktsmasken från Dainty Design, som trillade in genom brevinkastet idag, får vänta tills imorgon. Lördag får bli spadag för denna leopard.

image564

Mjo, jag är inte blind, jag gillar att bilden är suddig, ger lite nattklubbskänsla över. Nåja, det ska bli spännande att testa den iallafall, eftersom jag aldrig använt något liknande. För det ska vara en bomullsmask ju lägger på ansiktet isället för klet du smetar på. Jag ska då testa Lotusmasken, antiaging, det är lika bra liksom. Inte är de dyra heller, 20kr/st.

Och vad är det mer som gäller imorn, jo, m-m-m-m-melodifestivalen! Och kanske ett besök till ikea eller nåt annat spännande ställe. En får ju passa på nu när en har tillgång till bil...

Nu är ju inte aftonbaldet vad jag väljer som säker källa, men har ni sett det här?! Han blir sjuk. Till slut kan han knappt stå och gå längre, då börjar försäkringskassan fundera på om han inte kan ligga ner och jobba... hmm... Nä, han jobbade inte som sängprovare, utan som registrator. Jag blir helt trött på den här hetsen om bidragsfusket. Och när det leder till sånt här blir man ju ännu tröttare.

Beverly Hills
ja. Det här vore kul, om om om, det vore med samma skådisar och inte nån ny high school och bla bla bla... För då är det ju som vilken annan serie som helst... Bevvan är ju Bevvan.

Nä, jag hade visst en essä att skriva.

Puss och kram!

Andra bloggar om: , , , , ,

att gunga fram

Ah, jag har dammsugit så jag är helt lam i armen, skriver fel bokstäver hela tiden, hehe... Ska åka till Jula sen och hoppas på att jag hittar något rrråååligt! Skulle egentligen behöva en till verktygslåda, men jag har ingenstans att ställa den, så det kanske är bättre att den jag har är överfull med locket öppet?!

Alltså, jag gillar ju Patrick Cox, men jag vet inte om jag tycker att det här känns vare sig snyggt eller praktiskt... Men vem vet, de kanske fungerar som masaiskor - mbtskor.

image563

men det är klart att jag skulle använda dem, hehe. (bild från patrickcox.com)

Nä, nu måste jag sätta lite fart om jag ska hinna få i mig frukost och en dusch innan pappa kommer.

puss och kram


Andra bloggar om: , , ,

att få fatt i en brandvarnare

Sådan tur att jag irrade in i badrummet och såg att jag hade tvätt att hänga.

Fastnade framför Antikrundan istället för Du är vad du äter... Där skulle jag kunna tänka mig att ha praktik; hänga lite med dem så där. Fast det spelas väl in under sommaren och det är säkert på hösten vi har praktikterminen...

Har googlat på brandvarnare och inte hittat någon snygg. Vet inte vad jag ska googla på mer än brandvarnare och möjligtvis design... Nåja. Om någon vet om någon snygg brandvarnare så kan ni ju hojta till.

Jag ska nog skriva lite på den där essän innan jag går och lägger mig iallafall. Fast det står helt still vad jag ska skriva om, men ja, jag kanske kan börja med att öppna själva dokumentet *host host*.

Har blivit helt nojig nu vad det gäller mineraloljor, och har kollat igenom de produkter jag redan hade lite och det är ju ta mig faen i allt. I mina favoriter från Victoria,s Secret, ja i allt. VS kanske dessutom testar på djur, jag vet inte. En gång i tiden gick jag runt med lista i plånboken, över 'godkända' märken, men nu är jag helt lost. Så det får bli mitt försenade nyårslöfte - att bli lite mer medveten. Men nu vet jag inte vad jag ska göra med alla dessa produkter...

Nå, essän var det.

Puss och kram

Andra bloggar om: , , , , ,

för den vetgiriga finns inga gränser

Så där, nu har jag tagit reda på att man ska slänga tändare bland miljöfarligt avfall. Antingen vid nån bensinmack, eller på sopstationen.

image562

Nu ska jag nog ta mig en liten sväng till posten och hämta ut ett paket. Får se om jag orkar trilla runt en extra runda, men det känns som att jag skppar den, vädret är nämligen = regn regn regn. Sen har jag ju en lägenhet att skrubba lite i och en essä, som inte skriver sig själv... Suck, vad tråkigt det kändes helt plötsligt, men, men...

Nåväl, dags att hälsa på vårregnet.

förresten hos bambi kan ni tävla om att få skicka ett gottogram till någon. Det tänkte jag göra, tävla alltså, för choklad blir väl ingen ledsen av att få och det kan ju vara kul att få göra någon glad :)

puss och kram

Andra bloggar om: , ,

det är lika bra att få det gjort

Tydligen kan jag inte somna på nätterna. Det kan bero på att jag får för mig att trycka i mig lite sånt här;

image561

Hur som är jag smått trött på det och vill ha tillbaks dagarna när jag vaknade halv sju, tittade på nyhetsmorgon och sen ut på promenad och hade mig... Nåväl, idag är det göra rent hus, som gäller. Ska bara vänja mig vid tanken först. Haha, det låter som jag har skitstökigt hemma, som håller på och städar i flera dagar. Så är då inte fallet, det är mer att jag kör det där med mycket snack, men lite hockey...

Undra förresten hur man sopsorterar tändare? Jag har en liten samling i en kartong här...

Nä, upp och nicka, sockerdricka, som brorsan skulle ha sagt...

puss och kram

Andra bloggar om: ,

problemet med pärmar

Testar just nu, för mig, nya rökelser som jag fick i julklapp. Gröna äpplen, är doften. Jag vet inte vart de är köpta riktigt, det kan vara i egypten, men det känns som att hon jag fick dem av reser hela tiden, så det är svårt att hålla koll. Jag tycker de luktar té iallafall...

Hmm, det är fullt i mina bokhyllor, så jag vet inte riktigt vart jag ska klämma in de senaste... Eller ja, jag har ju bokhyllor i förrådet oxå, som är dörr i dörr med min lägenhet... Men jag gör nog som så att jag flyttar ut tidningar och magasin dit och låter den bokhyllan fyllas med lite mer böcker...

Jag har en annan liten fundering. Vad skriver man på ryggen av pärmarna man sätter in papper i? Jag menar har man inbrott så kanske det är dumt om det står "bankpapper" eller "viktiga papper" eller "olika lösenord" eller "avtal"... Det vore snyggt om man kunde komma på några kodord man sen klarar av att själv hålla reda på... Hehe, men ja, just nu sitter det inget i mina pärmar, för det ligger i högar... Men ja, det ska sorteras in - snart.

Och jag lyckades ju beställa plastfickor med metallrygg på Quill, så jag ska även testa om det håller för att trycka in lite tyngre grejer i pärmarna. Så som tex teaterprogram och dylikt.

image560

Det är iallafall planen att någongång i framtiden fixa. Men nu blir det nog ett litet besök i soffan innan John Blund kommer och hälsar på...

Puss och kram

Andra bloggar om: ,

tänk vad man kan göra med lite godispapper

Jag trodde ett tag att jag hade tappat bort en tidsskriftsamlare, men så fick jag se den längst in på en bänk. Så skönt. Den ska naturligtvis in i en hylla, men än så länge får den stå inom räckhåll från studieplatserna jag har mutat in i lägenheten. Den innehåller nämligen inga glossiga magasin utan stenciler från föreläsningarna...

Det trillade in lite godis i brevinkastet här om dagen oxå. Fick lite funderingar på att göra en Martha Stewart och klä mina lysknappar i godispapper och lacka. Jag tycker nämligen att lysknappar och eluttag är onödigt fula och har haft funderingar på att måla olika motiv på mina, men om man hittar snygga godispapper kanske det blir lite halloweenkänsla över det hela... Antagligen fult, men lite udda iallafall...

Har diskat och plockat och nu är det dags för lite té och mackor och hoppas på att tiden stå still ett tag, mitt tempo är det inte mycket med tyvärr. Men ett avsnitt av Förhäxad kan jag nog klämma in.

image559

När det gäller fotografier, så är jag lite förälskad i sepiavarianten. Jag tycker att man kan göra konst av det mesta bara man lägger ett sepiafilter över. Hehe, som ni ser sitter jag på passagerarsidan när den här bilden togs, det var innan körkortet hittade sin väg hit...

Nä, honungsté och ostmackor var det. Puss och kram på er!

Jag skulle förresten gärna säga något om Stinas avhopp, men så läste jag att Janne Josefsson tar över och Janne är en liten idol för mig. Pga ett föredrag han höll inför min klass på den tiden jag studerade vid folkhögskolan i Småland... Han visade sig ha en enorm humor och självdistans.
Det verkar iallafall råda delade meningar om varför Stina gjort det val hon har gjort - enligt kvällstidningarna blev hon mobbad och om det vill jag bara säga - sluta upp med sånt! Genast! (för att förtydliga: sluta upp med att mobbas)


Andra bloggar om: , , , ,

dags för en ny dag att dra igång

Jag ligger lite efter, inte helt otippat, men, men. Dags för dagens första kaffe. Tydligen var jag tvungen att gå och handla innan jag kunde brygga. Ja, om jag inte ville mala ett gäng bönor, men det kändes inte som någon sysselsättning för en nyvaken leopard..

image558

Det blir tyvärr inget Spanien för mig över påsken, det fanns inga biljetter som passade.. Så jag får vara i Lund och bygga om brorsans kök istället. Han har världens knepigaste kök. Tex finns det en enda låda. Okej, man kan ju ha bestick och grejer i skåp, men ändå lite märkligt tilltag av den som nu valde att designa hans kök...

Och ni vet ju att böcker är något av en passion för mig, så när ejmis tävlar ut ett hemligt bokpaket, så hakar iallafall jag på, du oxå? surfa in och ta en titt iallafall...

Nä, dags att ta tag i den här dagen. Puss och kram


Andra bloggar om: , ,

det som göms i snö

Och det verkar som om resultatet på senaste kursen/tentan legat gömt i en vecka, om inte mer... Men nu hittade jag det iallafall och pjuh, jag var godkänd. Det känns skönt, eftersom jag skrev fem sidor i ett försök att karaktärisera Diderots stilistiska stil vad det gällde hans skrivande. Man kan säga att det gjorde jag på tre rader, resten var bara olika försök att säga samma sak på ett annat sätt. Men jag är nöjd, jag är glad, ett G var mer än jag förväntade mig där, haha. Ska bli kul att se vad han har skrivit för kommentarer...

Måste verkligen ta tag i det här med sommarjobb, men jag får erkänna att det känns lite märkligt att sitta och kolla sommarjobb när man faktiskt redan hunnit med att jobba i över tio år... Och påtal om det måste jag komma ihåg att ringa och kolla om jag kan förlänga min tjänstledighet. Så det här blir en liten to do-list. För jag måste fundera ut en praktiskplats till om 1,5 år och jag måste gå iväg till min bostadsrättsförening och lämna lite kvitton...

Men nu blir det en stooor kopp té och ost på lingonbröd.

puss och kram

Andra bloggar om: , , ,

det finns bra saker på internet

Tänkte gå till posten och hämta paket förut, men på vägen ringde jag till brorsan och eftersom det är base camp som gäller 2009, så blidde det en liten extra omväg för att utöka den lilla promenaden. Ja, vad det hade med brorsan att göra?! Jo, han är ju träningsfreak nr 1. Och nej, han är ingen tönt som står och flexar inoljade muskler framför spegeln, han är en tönt som utan att blinka kan ge sig iväg och cykla 3-4 mil i ösregnet - bara för att det är sååå roligt.

Paketet ja. Det är så här att jag hittade en helt underbar sajt på nätet; Pureskin. Att den är underbar beror på att de tillverkar naturkosmetik och hudvårdsprodukter som enbart innehåller vegetabiliska råvaror. Och inte nog med det, de är även godkända av Djurens Rätt. Och jag måste faktiskt trycka extra hårt på det här att de inte innehåller mineraloljor. Det är nämligen så att jag levde helt novis vad det gällde just mineraloljor, tills jag råkade - av en slump - surfa in på en infosida om detta och blev rätt upprörd. Visst låter det bra med minrealoljor? Namnet klingar ju bra, men hoppsan, vad verkligheten är en annan. Mineraloljor utvinns ur råolja, så som bensin gör. Och ja, sen kan ni ju då gissa er till att det inte är miljövänligt och att de kanske inte är det bästa alternativet för huden. Det är detta som finns i våra skönhetsprodukter! Helt galet! Därför tänkte jag att jag skulle testa Pureskin.

image557

Närmare bestämt denna kräm, som mitt paket innehöll. En nattkräm och jag kommer att skriva en recension om ett tag, efter att jag använt den så pass att jag kan ge ett ärligt utlåtande.

Nu är det dags för en sen lunch och lite stök och bök i hemmet här. Får besök på fredag och jag har hört någonstans att man inte ska låta gästerna städa när de kommer...

puss och kram

Andra bloggar om: , ,

krokus i fokus - igen

Jag har inga funderingar idag, inte än iallafall, så jag petar in en liten krokus igen;

image553

bara för att gräset var så grönt och skönt...puss och kram på er!

tänkte förresten att jag skulle hojta om Linda, hummingbirds tävling om mycket snyggt förpackad kroppskräm, haha, får man säga kroppskräm förresten?! oh well, ta en titt ni oxå...Andra bloggar om: , , ,

jag blänker in lite tävlingstips

Det är väl ingen hemlighet faktiskt, att jag gillar att tävlar, eller ja, även att vinna då oxå ;) sen tycker jag att det är trevligt att kunna pusha lite för andra bloggar och att folk kan få mer besökare, mer reklamintäkter eller vad de nu vill. Egentligen är det ju skumt att inte hela bloggvärlden går ihop istället och skapar nån form av kollektivavtal vad det gäller detta med sponsorer, men, men, det var ju faktiskt inte det jag skulle tala om - utan jag tänkte att jag skulle tipsa om just några trevliga tävlingar...

En goodiebag hos the city, låter väl inte helt fel?! Dessutom är det en väldigt behaglig blogg att glutta i, om man nu inte vill tävla. Med behaglig menar jag snygg design på både själva bloggen och inläggen.

-

så slänger vi in en bild, och om jag har gjort rätt så klicka på bilden för att komma vidare till tävlingen! Annars klicka här!

image62

Ni som vet, ni vet att jag kör med en MD-spelare, ja, inte många som vet vad det är ens. Man kan säga att den är nog inte från det här årtusendet, så en ny musikmaskin - jag vill ha!

--

Hos shopaholicmamman kan ni vinna en Volumaster från Björn Axén! Något jag, med mitt platta hår skulle behöva. Men ta en titt ni oxå!

--

Hos glansig yta kan ni vinna en annan, hemlig goodiebag. Överraskningar är alltid kul! Vill ni inte tävla, så kan ni ändå ta er en titt och roas av kategorier som tex mode, kändisar, hår och hälsa.

--

Och vem minns inte date?! Alltså märket, hos tjockobbe kan ni vinna lite dateprylar. Jag deltar, gör det du oxå.

--

Nu vet jag att den här Elisabeth Arden-mascaran är bra! Och te gillar vi alla. Har ni hund eller katt, så finns även tävling för er oxå... Så ta en titt hos Taxen Abby!

--

En halsduk från armani, det låter väl bara hur trevligt som helst. Förvisso skulle jag ge bort den till brorsan, men jag är säker på att han skulle bli glad... ta en titt hos blogghjalpen.

--

Som sagt, jag älskar böcker. Böcker av alla de slag. Hos en mölnbobos liv, kan ni vinna När jag fyller 30 ska jag vara smal. Så ta en titt!

--

Och om någon har missat Maria Petterssons blogg, så ta en titt. När det gäller tävlingar så lär ju hon ligga i topp bland antal anordnade sådana...

--

Det var det, ha det gott nu allihop. Puss och kram!Det märks att det är måndag

Var på en slags presentation av några av de huvudämnen vi ska välja till nästa år. Men jösses, varför måste man välja?! Jag vill läsa allt! Jag vill läsa idéhistoria, jag vill läsa filosofi, konstvetenskap, media-kommunikationsvetenskap, litteraturvetenskap, arkeologi, genusvetenskap, jag vill läsa allt! Och så måste jag välja ett... Hur ska man nånsin kunna välja rätt....?!

Jag är helt färdig idag. 4 timmar i skolan och jag tänker nog inte göra nåt mer idag. Köpte med mig en subway hem och ska mysa i soffan. Iallafall ett bra tag. Kommande dagar handlar om att städa och skriva klart essän. På tisdag drar vi till Vetlanda och hälsar på vänner. Jag har nämnt dem förut. Där är det mannen i familjen som lagar maten och han lagar inte bara maten, han håller på i timmar och lagar maten, för det är gourmetkäk vi pratar om. Det är så härligt, det är så bortskämt och I love it!

Jag har en fråga, jag har en vän som gift sig, fast har ingen fest eller bröllop - eftersom de inte gifte sig i Sverige... Men köper man present ändå?

image552

Nä, lite kycklingsub och Förhäxad...

Puss och kram


Andra bloggar om: , , , ,

jag håller mig till san Francisco då

Jag vill äta chips! Jag vill ha fett! Jag vill trycka i mig transfetter och mono natriumglutamat och skita i att det är dåligt. Men finns det nå chips här hemma?! Nä ä! Det närmsta jag kommer är en burk aromat jag har. Men att jag äger den är en hemlis. Det är min stora svaghet - kryddan aromat. Det lär ju vara världens godaste krydda samtidigt som den är världens giftigaste. Och jag har den gömd i mitt skåp, för speciella tillfällen. Med speciella tillfällen menar jag de stunder man klättrar på väggarna för att man vill ha något riktigt riktigt onyttigt. Och hela ens inre skriker - CHIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIPS!!

Så jag ska nog göra mig en knäckemacka med aromat på.

Funderar även på om man kan ta ett fotbad mitt i natten. Mina fötter är helt misshandlade och ömma efter gårdagens skoval. Tunna sulor på skor är inte the shit. Tunna sulor på skor och att gå och stå länge är misshandel mot fotsulorna. Jag tycker att platåskon skulle slå till på riktigt - med en skön, mjuk sula.

Pratade med någon igår som sa att Roy Andersson inte var någon trevlig typ. Haha, om någon ville veta. Ja, nä, det var väl inte så mycket mer med det, annat än att Roy utnyttjar billig personal från konstfack. Hur det är med det har jag ingen aning.

Melodifestivalen såg jag inte igår, men om folk blir chockade över resultatet så kan de ju ge sjutton i att rösta på Nordman då... Så enkelt är det - låt telefonen vara...

Nä, soffan, mys och förhäxad. Jag har det bra jag!

puss och kramAndra bloggar om: , , , ,

trött och seg, men sugen på vinst

Trött och törstig, är restultatet av igår. Vi var först och käkade thamat på stället på Lundagatan. Fantastiskt god mat. Gå dit! Smakar precis som i Thailand. Lite dyrt, men oj så värt det!

--

image2
Det är klart att jag vill vinna det här priset! Annars skulle jag ju vara galen. Men motivera varför; I need it, I want it, I crave it! Visst jag är fattig student och allt det där, men jag tror att begäret slog till snarare för att bilden var så snyggt arrangerad och fixad!  Eller hur? Så vill ni oxå vinna, besök bloggen - något vanligt...

--

Nu ska jag nog hinka lite vatten och fortsätta glo på förhäxad, med en liten paus för Nip/tuck.
Förresten, min dagens outfitbild nåt inlägg längre ner.... jag måste ju säga att t-shirten är avanna...

puss och kram

köpte med mig lite tex mex som jag tänkte njuta av till Förhäxad.%

Bild071.jpg
köpte med mig lite tex mex som jag tänkte njuta av till Förhäxad..

dagen efter, inte så het.. Nu ska jag iaf åka hem å kanske glo

Bild057.jpg
dagen efter, inte så het.. Nu ska jag iaf åka hem å kanske glo på saw 4 till slut iaf..

snyggaste paret! Nu ska vi vidare.. Det här är ju då födelsedags

Bild029.jpg
snyggaste paret! Nu ska vi vidare.. Det här är ju då födelsedagsbarnet m pojkvän...

jag brukar ju inte köra dagens outfit, men today i'm wearing this..%

Bild116.jpg
jag brukar ju inte köra dagens outfit, men today i'm wearing this.. Är på väg för att gratta fido.. Puss å kram

jag vet inte vad som gör en talkshow bra


Så där ja, nu är jag levande igen. Nu har jag skrivit färdigt halva essän och pumpat den full med feministiska tankar kring mansförtrycket. Har mailat iväg den så att mamma kan korrläsa den innan jag skickar den vidare. Det är rätt spännande, för jag har naturligtvis massor att säga men det gäller ju att hålla sig ifrån att det blir en krönika, så även om jag gnäller en massa på plugg, så finner jag det oerhört stimulerande.

Och så hann jag även med att se Robins, ett fruktansvärt dåligt program faktiskt, men Björn Gustafsson var ju med. Och påtal om mansförtrycket så 'dög' det ju inte att han gillade tjejer som var intresserade av sig själva utan det blev lite skojhetsande kring 'stora löka, små lökar, vad gillar du?'

Jag kom på att jag dock inte kan motivera varför Robins skulle vara ett dåligt program, men det kanske är så enkelt och billigt att han saknar någon att bolla med? Så som Letterman har sin Paul.

Jaja, nu kanske jag ska ta mig en titt på de foton jag knäppte idag, eller se Matthew Perry på trean.

Puss och kram

Andra bloggar om: , , ,

och så gör man ett collage


Men om man kanske skulle ta sig en liten slummer då istället för att hoppas på att bli pigg?!
Har iallafall inhandlat min äppelcidervinäger och fotat snödroppar.

image547

kläder: odium clothing
gröna, sköna skor: steve madden

nä, puss och kram på er, igen :)

Andra bloggar om:


skaver inte det ena så skaver det andra


Fortfarande får jag inga mail från webblogg när jag får nån kommentar, så varje gång blir som en överraskning när jag väl loggar in här. Nåväl.

Till mitt stora förtret har jag fått en finne på hakan. Passar mindre bra, eftersom jag inte har någonting att matcha till ;) Nä, men det är ju födelsedagsfest imorn och trevligheter. Men jag läste ett tips att man kunde ha på äppelcidervinäger, så jag ska iväg och köpa det nu och se vad som händer. En liten huskur så här på fredagen.

Är i vanlig ordning trött och oinspirerad till att skriva den där essän jag tjatar om, men idag ska den ju vara färdig och mailas iväg, så det blir väl att sätta igång. Ska bara ta mig en promenad och lite shopping och lite kameraflaxande först. Hmm, undra om det är väldigt slött att promenera med en kopp kaffe i handen...?!

Förresten, dagens fråga: Varför finns det klädskapare som envisas med att sy in lappar som skaver i sina kläder?? Hmm, kanske blev nåt skumt syftningsfel där, för det är ju på mig de skaver, jaja. Det gör ont. De är vassa. Och det är jäkligt onödigt. Sluta upp med det!

Puss och kram

Andra bloggar om: , , , ,

så yrar jag lite igen

Graciela Iturbide är vinnare av hasselbladspriset. Fotografi. Har kollat på hennes bilder och jag fascineras alltid över hur dessa fotografer vet att de är färdiga med bilden. När de känner sig nöjda och hur och varför. För det handlar ju inte alltid om enbart motivet, utan lika ofta om ljuset. Och hur mycket av magin som sker vid själva kameraklicket och hur mycket sker vid efterarbetningen. Det är hur som ett mycket spännande medium.

Nu har jag varit trött i flera timmar och borde verkligen ha gått och lagt mig för länge sen, men så sitter man ett tag och så helt plötsligt sitter man kvar. Jag skyller på den där lepriconen som bor på min axel ;)

Om jag skulle ge en glimt av vem jag är baserat på ting eller val eller smak;
Duran Duran är en grupp vars medlemmar fortfarande lyckas vara både sexiga och karismatiska och yes, de gör naturligtvis så bra musik som det faktiskt går att göras. Såg dem på cirkus här för nåt år sen och den spelningen, my god, jag är så lycklig att jag var där. En hel konsert som bara var bra hela tiden, hur sällsynt är inte det?! Såg att killen bakom mig/oss spelade in och jag är så ledsen att jag inte haffade tag i honom så att jag kunde fått fatt i en liveinspelning, jag har inte hittat nån när jag har surfat runt på nätet.

Vispopartisten Toni Holgersson är husgud. Alla andra i all ära, men Toni, det är livet det! Han finns på myspace, men jag orkar inte länka, men ni som vill kan hitta honom där. Det känns långt, allra längst in, i bröstet när man hör honom live.

Filmen Chocolat. Choklad gör mig lycklig. Inte marabou mjöklchoklad, utan mörk, exklusiv choklad. Och jag behöver inte äta den ens, det räcker med doften och ja, det räcker med att bara få se på choklad för att jag ska känna välbefinnande. Choklad är en underbar krydda i livet!

Om jag skulle säga den allra bästa bok jag har läst så är det Inte som andra döttrar, om Nancy Spungen, men det är kanske 18 år sedan jag läste den och idag kanske jag inte skulle tycka samma sak.

Jag är kär i mode, men med mode menar jag inte kläder a la de som tex Paris Hilton bär, utan jag menar de chaneldräkter som Jackie O bar. Men visst finns det designers idag som gör underbara saker oxå. Jag gillar till exempel Alexander McQueen, för hans lekfullhet och futuristiska fetischkänsla.

Den mobiltelefon jag senast var nöjd med var min nokia 3310, hette de väl?! Sen dess har det ju bara producerats skit och jag har hatat alla jag haft efter det. Dock har jag blivit bestulen på hmm, 2 mobiltelefoner iallafall och med tanke på hur värdefull info man lägger in i mobiltelefonen och ingen annanstans (jag tänker på telefonnr) och hur handikappad man är utan mobiltelefon, så är det snudd på att jag tycker att det borde införas dödsstraff på mobiltelefonstölder från privatpersoner.

De uttryck jag använder mest är nog "jajamensan", "banne mig", "janä" och naturligtvis är det nåt där jag inte kommer på. "Typ" och "liksom" gills ju inte.

Just nu tycker jag att det roligaste ord som finns är är "smisk". Det är så otroligt fult - Nu ska du få smisk. Liksom.

Nä, nu är det dags att sova. Puss och kram!


Andra bloggar om: , ,

tha krokusar


Jag hade visst smalt fokus inställt på kameran. Det syns rätt tydligt på dessa bilder, som är rätt lika bara att fokuset flyttat sig en millimeter eller så.Och inte har jag orkat beskära dem, eller fixat till dem i nåt fotoprogram, haha, jag är verkligen skittrött och sitter bara och spammar hummingbird...

image543

Och så lite nypon som fastnade på minneskortetOch en trasig, lila krokus utan fokus. Hehe, det rimmade ju!

image546

Sen dog batterierna och det roliga tog slut...

puss och kram!


Andra bloggar om: , , ,

att dansa smutsigt


Så drog ett moln fram på himlen. Jag känner honom inte, men jag känner Johnny Castle. Och jag tror inte att det bara är det att jag hade rätt ålder när Dirty Dancing kom, jag tror att den filmen flirtar varmt med de flesta tjejer än idag.

image539

Det var ett hojt från Anna, som fick mig att kika in på saftonbladets hemsida och läsa att Patrick Swayze är svårt sjuk i cancer. Vi får hoppas att det löser sig ändå.


puss och kram

Andra bloggar om: , ,

(bild från; http://akas.imdb.com/)

återigen bara för att slippa plugga


Jag fastnade på 1,5 sidor essä. Haha, med dubbelt radavstånd, så egentligen har jag inte fått mycket gjort. Hur som, kan jag inte svara på kommentarerna i tussilagoinlägget, för jag kan inte ens se det på datorn här. Bara en vit ruta. Men solen har ju skinit i två dagar nu, eller så, så det räckte för att de skulle titta fram. Och jag går ju förbi kolonilotter när jag går mina promenader, så det är som på landet...

Var en liten kille som joggade om mig två gånger medan jag gick. Jag blev helt matt. Sååå jobbigt, såg det ut att vara, så min puls steg och jag blev helt svettig. Bra där! Här var det kondis!

Idag igen - jag går till posten och glömmer brevet jag skulle posta. Likadant igår. Kan den där lilla lepriconen jag tror sitter på min axel sluta käka på min minnesbank då?! Mmmmhmmm, se efter på era egna axlar, jag är helt övertygad om att det sitter en lepricon där oxå.
(nä, jag är inte galen, det är en lek jag och Ka höll på med på jobbet. vi lekte rätt mycket. arga leken var favoriten. särskilt när den andre satt framför mikrofonen.)

Jag kan förresten erkänna att jag har dille på ansiktsmasker. Även om jag lyckats behärska mig på äldre da'r. Men förut kunde jag ha tre hyllor med olika ansiktsmasker här hemma. Kanske inte så otippat med tanke på hur jag verkar gilla det där med att äga saker, ni som minns bilderna från min lägenhet... Men det jag är mest nyfiken på nu är jordgubbsmask. Har läst om flera olika i massa olika bloggar. Jag får se till att styra upp det helt enkelt. Oh well.. Andra passioner är naturligtvis musik, choklad, kaffe, té, hälsoprodukter, andra skönhetsprodukter och tröjor med tryck. Har ni några passioner som resulterar i ett stort lager? Ja, skor och väskor behöver vi ju inte gå in på, men ni kanske redan hängde med på det. Och böcker. För 17, de tar aldrig slut, haha.

Jag säger omg, igen. Elisabet tävlar nämligen ut Laura från Laura Biagiotti. Ni vet, parfymen. Den underbara parfymen. Kika in där och var med ni oxå. En trevlig blogg överhuvudtaget förresten, så om ni inte vill tävla kan ni iallafall ta er en titt på den.

Puss och kram

Andra bloggar om: , , , ,

men jag kör en favorit i repris då, för nu har de små liven bl

Bild112.jpg
men jag kör en favorit i repris då, för nu har de små liven blivit stora. Hatar att det finns en pannkakalag som säger att jag måste gå promenad, men å andra sidan är ju planen att ta sig till base camp nästa år..

ni vet, den här bruden till Frankenstein


Jag borde verkligen investera i ett bättre illustrationsprogram. För jag skyller på det att resultatet blir så här;

image537

Jag kan inte rita mig sittande. Hehe, och inte nån annan heller. Men det är ju helt klart Paints fel. Gah, jag har inte ens koll, jag såg nu att jag döpt mappen på datorn till pOint... Så kan det gå, som Kurt Vonnegut skulle ha sagt.

Men en tesked kanel i filtret till 6 koppar kaffe, jag rekommenderar er att testa. Mums!

Puss och kram

Andra bloggar om: , , ,

jag saknar inspiration

Haha, jag fick just ett påminnelsemail att en av mina kompisar hade födelsedag den här veckan. Från myspace. Jag bara - ähum, noll koll, jag har ingen aning, vadå, vad yrar de om?! Men det är ju bästaste darling Fido ju. Jag är verkligne kass på födelsedagar. Glömde bort J's nu senast i december. Och nåt år pratade jag med mamsingen i telfeon 3 gånger innan hon sa "du kan få säga grattis till mig idag om du vill".

Hämtade ut ett paket på posten idag :) jajamensan. 4 st tröjor som jag köpt. Fina tröjor minsann.

Började skriva på essän, ungefär kanske, hmm, 8 rader till. Haha, sen somnade jag. Men det är verkligen skitsvårt för som vanligt har jag problem med längden. Jag är lite mer åt journalisthållet, det ska vara kortfattat och tight. Men jag ska iallafall skriva mer imorn, om jag inte gör det ikväll. Har iallafall en idé om slutet, så det gäller bara att skriva sig fram till dit.

Slocknade på soffan och vaknade av telefonen som ringde och rösten i luren tyckte att jag skulle titta på Plus. Sverker, tha man liksom. Det handlade bland annat om Tradera och folk som blivit blåsta där. Någon dam, och jag är ledsen att jag missade början för jag blev så nyfiken på henne, hade köpt skor som hon aldrig fick. Varför jag blev nyfiken är för att hon var väl ja, inte den man skulle tänka sig köpte massa sådana skor, men i hennes hylla stod massa 'strippskor', ni vet lack, plast och höga klackar.

image536

min aura liksom. Är lite ledsen att jag inte kommer ihåg vad som sas och jag är rätt mycket sugen på att gå och fota den igen...

Puss och kram

Andra bloggar om: , , , ,

oj, vilken suddig bild, men lilla hjärtat försöker växa sig stor %

Bild111.jpg
oj, vilken suddig bild, men lilla hjärtat försöker växa sig stor å slå ut till en gul sol. Den som vill ge mig en ny mobil är så välkommen så att göra det..

kläder och sånt

Det ringde just på dörren. De ville sälja säkerhetsdörrar. Jag undrar om jag har blåbär runt munnen efter min blåbärssmoothie... Nåja, ska ge mig ut på promenad nu. Och hämta paket på posten.

Nå, det här inlägget tänkte jag tillägna modeakuten, för detta är vad jag skulle köpa för kr 3150, eller runt däromkring.

image533
image535

För på modeakutens blogg, så lottas det ut just ett
presentkort på 3000kr. Ta en titt där...

Nä, nu måste jag kila. Puss och kram!

dessa nötter


Jag hade tänkte lägga upp en bild på min rena tvätt, som dagens hängda outfitar, men det är nog bara jag som skulle tyckt det var ett roligt skämt. Dessutom skulle ni alla tro att jag endast hade rosa kläder, men det är mer att jag är tvättfascist. Här tvättas färg för färg, om jag inte är sjukt slö... Vilket jag iochförsig alltid ger sken av att vara, men ack, skenet kan bedra. Eller så äger jag bara så pass mycket kläder att jag alltid kan tvätta efter färg. Nå, efter denna otroligt långa utläggning om mina tvättvanor så kommer jag in på det viktigare - resultatet. För er som inte hängt med från avsnitt 1, som publicerades för nån vecka sen - när jag sa att jag skulle tvätta med tvättnötterna - så är det alltså just det jag har gjort.

Hmm, jag kanske skulle ha tvättat på 60grader istället för 40. Hmm, jag kanske skulle ha tagit fler nötter än fem, men hur som. Mensfläcketrosan blev inte ren. Dock luktade tvätten ingenting, tyg och vatten typ, och som den wannabe-klimateriekossa jag är, så svettas jag en heeeel del! Jag tror att chokladfläckarna gick bort oxå, men jag måste syna närmre imorn. Men jag ska köra ett blindtest. När mamma kommer och hälsar på nån gång, ska hon få känna på dessa kläder och några andra och se om hon känner ifall nåt känns otvättat. Hon kan sånt där hon. Men summan av kardemumman är väl att jag egentligen inte vet ifall resultatet skulle ha blivit det samma om man kört med bara vatten.

Nästa gång jag tränar, hahahahahaha, jo, det kommer ju att ske, men okej, jag ska tvätta nån sur disktrasa eller nåt, nästa gång och se hur det är med lukten på riktigt. Jaja, hur som, det blev ju mer eller mindre rent iallafall, så jag är väl nöjd med det.

Jag är riktigt nöjd med att jag har tvättat idag, men som jag brukar säga till H när han stolt säger att han har diskat - "jaja, du tryckte på en knapp, wow".

Annars har jag börjat glo på Tales from the crypt och då menar jag tv-serien, inte Tinnitussan ;) Det är lite nostalgi över det och framförallt hårdrock på nåt sätt.

nä, puss och kram på er

Andra bloggar om: , ,

Idag ska det banne mig tvättas

Jaha, dagens föreläsning, hmm, mina fyra rader blev ju inte sågade, men å andra sidan så bestod de bara av citat. Däremot kanske de uppfattades som slöjobb. Hur som, blev ingen sågad, utan alla var så snälla mot varandra. Men nu har jag ett hästjobb framför mig, eller kanske ett myrjobb - att lyfta min egen vikt...

Jag måste tipsa om taxen Abbys blogg, eller ja, självklart är det ju inte taxen som skriver, utan Abbys matte, Emma. Oh well. Det jag vill tipsa om, bortsett från söta bilder på vovven och annat, så är det tävlingarna. Först en tävling där den tusende kommentaren vinner film. Hur svårt kan det va'? för att citera Linda Bengtzing. Och så den senaste i raden, hur omtänksamt är det inte att gå ut och köpa ett av sina favorittéer bara för att tävla ut?! Bara för att man vill att någon annan oxå ska få smaka. Gulligt. Så in och tävla med er. Hon har heller inga länkkrav eller så, utan kör bara på. Men jag tänkte att jag skulle länka ändå, och hoppas på att det skapar glädje för fler.

När jag ändå är i farten och tipsar om tävlingar, så tävlar fashionstars ut ett nagelkit från depend. Kul.

Men idag, idag ska jag starta en tvättmaskin med tvättnötter. Jag kör på 5 stycken, för jag har varken hårt vatten eller hårt smutsad tvätt. Är jättenyfiken på resultatet. Jag kör utan doftolja dock, tror att det blir bäst så.

Egentligen är det poettjosan ikväll, men i vanlig ordning är jag en bangare. Jag orkar inte göra saker på kvällarna och så spar jag mig till lördag, när det vankas födelsedagskalas. Haha, vet inte riktigt vad jag fått ihop för förvirrade presenter, men jag hoppas att en loppisvara verkligen är ett loppisFYND.

Puss och kram!

Andra bloggar om: ,

kan en grå dag börja bättre än att man drar igång spelaren å f

Bild110.jpg
kan en grå dag börja bättre än att man drar igång spelaren å får i'm walking on sunshine strömmande ur lurarna?! Ja, det är en md-spelare, jag är 33, jag förstår mig inte på nymodigheter som ipod å mp3-spelare. Puss å kram

kära dagbok

Problemet med att tillhöra den ironiska generationen är att man till slut tror att allt är ironi. Är Lisa Magnusson ironisk, eller?! Jag förstår inte.

"Och så hade SVT tagit fasta på kritiken i min blogg och äntligen låtit Nour El-Refai ta mer plats"

Eller lider hon av storhetsvansinne? Eller är det så att svt verkligen anser att hennes ord är lag?

Lika så det här; "Jag tycker att det var väldigt talande att Morgan Pålsson inte ens kunde komma ihåg i vilken stad han var utan tackade Landskrona" ingår liksom inte det i poängen med Morgan Pålssons flackande runt i landet?! Eller är hon ironisk nu igen?!

Många frågor, få svar. Oh well.

Feminismen måste enas. Jag vet inte, jag är mer inne på att man måste få folk ge fan i att agera som idioter och sen kalla det för feminism. För att till exempel ta exemplet(hoho) ståhejet kring att glassen Girlie hette Girlie och var rosa och glittrig och hej och hå. Sånt är inte feminism. Eller att göra uttalande som att 'det är könsförräderi att ha sex med en man' (om kvinnor då). Inte heller feminism, bara ett märkligt påstående.

näpp, jag har seriösa funderingar på att se Saw 4, men jag vet inte riktigt om jag ska eller inte...


Andra bloggar om: ,

jahapp, ingen paddel i huvudet idag heller


Eftersom det är lag på det där med promenader, så gav jag mig ut till slut. Det snöregnade småspik, skulle jag vilja påstå och efter 2227 steg var jag hemma igen. Tur nog. Nybryggt kaffe med kanel och lite runtsurfande. Pah, jag skrev ju inledningen till essäen oxå. 4 rader, eller nåt... Men jag saknar inspiration. Men min essä ska iallafall på nåt sätt handla om mansrollen och basera sig på filmen Darling. En liten jämförelse mellan Nico och Bernhard, eller vad de nu heter.. Rätt svårt att låta bli att skriva det i nån krönikeform med jag jag jag jag, hela tiden.

Jag bjuder på en bild från den underbara boken jag fick i julklapp av pannkakan.

image530

Guds gåva till kvinnan- från bokförlaget känguru.
Den är helt underbar att bläddra i.

Och så tänkte jag att jag slänger in ett kollage, eftersom käthe tävlar ut smått läckra skor, minsann. De ger mig lite punkkänsla, så jag gör lite Carrie Bradshaw goes punk/white trash. Gick inte att hitta några bra strumpor, men, men...

image531

shorts: mina egna, köpta i thailand
linne: mitt eget, köpt i thaliand
skor: steve madden
armband: mi lajki
väska: Beck Söndergaard
strumpor: miss sixty
hehe, spännande va?! ;) Man hittar på mycket för att slippa plugga...

Puss och kram på er!

Andra bloggar om: , , ,


Undra hur många sjalar det tillverkas världen över


Me-me-melodifestivalen var det ja. Till och med min mamma vill gifta sig med Björn Gustafsson. Säkert min pappa oxå. Tänk att vara så älskad av precis alla. Jag undrar om han skulle vinna hela melodifestivalen oavsett vilken låt han ställde upp med, för det är ju glöggen han får allt ifrån ;)Niklas Strömstedt, "För många ord om kärlek": Alltså, killen har ju legat med Agneta Sjödin, så det är rätt svårt att tycka synd om honom för att han kom -> SIIIIIIIIIIIIIST!!! Mm, ja, nä, alltså(igen), jag hatade inte den här låten, men det var någon slags läskig sinnesjukekänsla över en låt där folk med sitt bredaste leende och med sina gladaste kliv sjunger 'för många ord om kärlek och för få om vem du egentligen är' eller nåt ditåt. För det ÄR ju så positivt...

Calaisa, "If I could": Vad heter de där syskonen nu igen. Från Irland tror jag. The corrs? Jag säger inte att det var nåt plagiat, bara konceptet som påminde mig om det... Bra låt faktiskt. Duktigt jobbat, men i helt fel sammanhang, tyvärr. Låtar som är för bra blir oftast inte tillräckligt bra för schlagerfestivalen, av någon märklig anledning.

Daniel Mitsogiannis, "Pame": HAHAHAHA! Jag vet inte, haha, det här är, haha, jag saknar ord. Kanske det underbaraste jag sett. Jag kan inte bestämma mig för om jag hatar det eller älskar det. Om det är Ibiza 1999 eller om det är schlagerfestivalen 2008. Jag är helt slagen ur balans. Bland det roligaste framträdandet jag sett. Och kläderna, som en jättejätteprick över i:et. ( jag såg på saftonbladets hemsida att de lagt ut bild på bulan i brallan, påtal om objektivieringen och allt kring perrelli..)

Linda Bengtzing, "Hur svårt kan det va?": Tydligen alldeles för lätt. Nu drog mina ögonbryn ihop sig av irritation. Klädsmak har hon. Men hur kul är hon på en skala 1-4?! Har det hänt någonting sen första gången hon deltog? Jag efterlyser en liten förändring, den behöver inte vara stor, men det är faen fusk att ställa upp 3 gånger med samma låt! Men jag är lite allergisk mot denna osjälvständighet som genomsyrar schlagers; 'jag kan va' fattig eller rik bara jag är det med dig' bla bla blö blö...

Nordman, "I lågornas sken": Men seriöst, vem gav svenska folket tillgång till telefonen???!!! För att rösta fram sånt här skit??!! Nordman har alltid låtit illa i mina öron, men idag lät det helvetiskt illa. Och jag insåg att jag inte längre kunde svara på frågan; "om du var tvungen att välja, vem skulle du helst ligga med av Bert Karlsson och Håkan Hemlin?"

Sibel, "That is where I´ll go": Så länge hon inte pratar låter det vackert. För sjunga kan hon, men som sagt - klyschorna, tar de slut nån gång - jäjä, we belong together...

Fronda, "Ingen mår så bra som jag": Jag gillar dragspel. Jag gillar låtar om folk som mår bra, men någonstans skar sig nåt och det här var inte så bra som det kunnat vara. En sjal, någon?!

Charlotte Perrelli, "Hero": Jag skäms för att erkänna det här, men det här var riktigt riktigt jäkla bra. Chansen/risken att hon tar hem hela kalaset är väl rätt jäkla stor. Så bra att jag inte ens störde mig över den obefintliga kjollängden.
Jahapp, det var det. I DN pussas Charlotte och Linda, så jag blir lite nyfiken på ifall Lindas utfall mot Charlottes bantning var ett spel för galleriet. Tror det var i expressen det stod; min egna nyhetskälla - mamma - ringde iallafall och läste upp det...

Naturligtvis borde jag ha skrivit inledningen till min essä idag och mailat iväg, men jag måste se om Darling, så det får nog vänta tills imorn det. Mycket som ska göras imorn, varje dag är det bara detta 'imorn', som jag hör talas om, hehe.

Puss och kram!


Andra bloggar om: , , ,

vars kom de ifrån?


Själv ska jag snart slänga mig ner i soffan framför tv:n och glo på melodifestivalen, men det har ju så gott som varit omöjligt att undvika Charlotte Perrellis dans genom saftonbladet...

Anorexiexperten Claes Norrin. Alltså, jag vill påpeka att jag är för att folk ska få se ut hur de vill, samtidigt som jag är emot smalhetshetsen. Men jag tycker det är taskigt att den envisas med att ge sig på kvinnor och jag tycker det är ruttet att beskriva vuxna människor som okapabla att ta hand om sig själva genom att sjukdomsdiagnostisera dem i kvällspressen.

Särskilt när man om man nu vill räkna ut sitt bmi på till exempel smala-sidan, hehe, sorry, men ja. Och om man skiter i sitt eget bmi och istället räknar ut Charlottes, så kan man konstatera att hon ligger ett kg från normalviktig, enligt den tabellen. Nu är ju bmi, enligt mig helt ointressant när det gäller en människas hälsa, men, ja...

Förresten, vart kom alla dessa Linda Rosing-wannabee-matexperter och ätexperter ifrån?! Nu Claes och här förut var det ju hon Annika(?) som pimpade sin gi-metod - ät fett och gå ner i vikt. Försigår det nån tävling där ute, som jag missat? Flest artiklar i Saftonbladet vinner?!

Nä, dags att stilla hungern.

puss och kram

Andra bloggar om: , , , , ,

så slogs jag av en längtan

En längtan tillbaks;

image518Jag är väl egentligen lite tveksam till att åka till Thailand, av moraliska skäl och principer, men ja... mm...

puss och kram

Andra bloggar om:

Rosa och spa i kombination. Trevligt trevligt. Flugovalpens tävling länkar jag gärna till...aaaaah, jag kan inte skriva nåt

Brorsan är i Kina.

image517

jag saknar ord...

puss och kram

Andra bloggar om: , , ,

RSS 2.0