påtal om fredagstemat

Jo, jag har missat show and tell, plitar bara ner några rader om att det kommer... jag har inte några batterier laddade och just nu väntar jag på nya bokhyllor från Ikea, så det blir lite att stå i, med att få ihop dem och plocka ut gamla böcker osv... Men månadens fynd kommer, jag lövar.

Puss och kram

Moderna modernadagens outfit visas exklusivt från dasset på moderna museet... Eller det kanske mer är dagens titt-ut.. Ja ja.

Mja, jo, vi hade föreläsning på Moderna Museet idag. Och seminarie. Så det blidde en heldag där. Jag har så roliga kursare... och en del som kanske inte alls tänker som jag, hum, hum ;)
Och så fick jag bullar från Dess. Kanelbullar. Ni fattar att jag är bortskämd va?!

Igår skrevs det inget i bloggen - jag somnade kl 5 på eftermiddagen och sov till cirkus tjugo i 8 på morgonen... Så kan det gå, skulle man kunna säga.

Kom nyss hem efter en sväng till biblioteket. Jösses vad jag fyndade.
Sånt är livet. Den svenska schlagern.
om john lennon
om john lennon 2
om billie holiday
om opera
att manipulera ett sammanträde
att skriva för barn
om melodifestivalen (den översta versionen)
och ett tiotal till. Och alla fick jag gratis. Galet. Mycket galet.

Mor hade med sig en fin klänning hit. En fin klänning som är ett arv efter mormor. Jag provar den varpå hon förvånat utropar;
- jaha, du kunde ha den???!!!!
och sen mumlar nåt om att hon tyckte den såg så smal ut när hon hållt upp den tidigare...
Då vet man, skulle jag vilja säga.

Puss och kramFruktsoda är säkert giftigt

Till sushi ska man dricka fruktsoda.

Och så är jag hungrig igen.

Och under dagens föreläsning fick vi bla se denna bild;

http://www.nlm.nih.gov/research/visible/image/thighs.jpg

Ni kan ju roa er med att gissa vad det föreställer... Är det konst? eller bara konstigt?
Fast det var ju inte föreläsningens frågeställning, nepp, den berörde väl mer vetenskap, teknik och det mekaniska vad det gäller fotografi. Oh well.

Jag kan ju förresten tala om att om du inte passar på att se Coupling på tv4+ kl 22:55, nu när det går varje dag, nästan, så är du dum och får skylla dig själv för att du missar alla garv. Brittisk humor på topp, skulle man kunna säga.

Nä, nu ska jag nog se Night Stalker och fundera på vad jag ska svulla.

Puss och kram


Manic monday

Så har man haft ännu en föreläsning. Idag var det besök från kriminaltekniska i Linköping, som höll i det hela. Mycket intressant faktiskt. Jag skulle kunna haft den föreläsningen för mig själv och bara fått ställa frågor... Fast å andra sidan ska jag ju inte bli kriminaltekniker... men intressant är det.

På vägen hem traskade jag förbi biblioteket och plockade med mig några ex av tidningen axess, som de gav bort. Mest för att en av mina fd lärare hade skrivit i en och så var det nån artikel om Said och orientalism och det är ju ett kärt ämne. Sen var det väl några ex av tidningen Arena, som fick följa med hem eftersom det var några artiklar av Katarina Wennstam i nån och nån artikel om lite intressanta feministämnen... Jaja. Tog förresten ytterligare en bok oxå. En fotobok om att vara privatdetektiv i New York.

Nu ska jag äta sushi och kanske se nåt avsnitt av Lost. Fast ärligt, jag börjar tröttna på Lost. Okej att jag redan från början bara längtade efter att folk skulle dö, men varje gång nån dog så dök det ju upp tio nya, men nu börjar det bli lite vääääl... Jag vill hellre se nåt spännande, men jag har ju mer eller mindre glott igenom alla csi, som jag har... Nåja.

Puss och kram

allergi, något att använda till sin fördel

Jag såg den här när jag svängde förbi hannas plats. Jag garvar så mycket att jag nästan kissar på mig. Tänk att det kan vara så smittsamt med folk som bryter ihop i radio...Puss och kram

i snigelfart

Det går inte undan här. Hittills har jag endast lyckas läsa tio sidor om holländska konstnärer. Och alla dessa namn som det förväntas att man känner till... urk... Men å andra sidan så är det paus just nu, för det är konståkningsgalan, så jag tänker roa mig med att kolla distanskurser på SU... Det kanske finns någon intressant, man kan haka på nån gång...

Och så lite godis.

Puss och kram

Det är bra grått ute

På helgerna ställer jag klockan på 8, för att ringa och väcka brorsan. Nänä, det är inte av snällhet jag gör det...

Den här killen har ju drömjobbet. Han och så programledaren för Solens mat.

Klockan 15 är det konståkningsgalan. Den ska ses, men först ska det frullas på havregrynsgröt, en snabb titt på ett gammalt avsnitt av Lost och så plugg. Borde ju städa oxå, eftersom jag är upptagen resten av veckan och ja, får besök på torsdag. Så så ser planerna ut för idag.

Puss och kram

Bokfynd

Har fyndat på biblioteket idag igen. Jag fick nåt ryck och kollade öppettiderna och med en halvtimmes marginal sprang jag och lämnade igen en kursbok sen förra kursen... Och de hade gratis böcker och tidningar. Jag plockade med mig en biografi om mästaren Hjalmar Söderberg hem, samt lite annat smått och gott.
Sen tog jag några ex av tidningen Ordfront oxå. När jag kom hem ringde jag mamma och frågade om de inte kunde sälja huset och köpa en större lägenhet till mig istället, men hon verkade inte tycka att den idén var så briljant som jag tycker... Sen ansåg hon att jag måste ju kunna betala hyran oxå... Så jag får väl kanske fundera på att rensa bland böckerna lite... Jag får nog iallafall fundera på att skaffa en vägghylla, som går längst med taket eller nåt...

Nå, nu ska jag se klart ett avsnitt av Supernatural, sen ska jag banne mig plugga. Iallafall se till att läsa texterna i kompendiet.

Puss och kram

Vem är det där egentligen...?

Det här inlägget gör jag mest för Dess skull. Och för att jag tycker att det var hysteriskt kul!!

Jag börjar med LÄNK.

Sen ska vi se om jag kan få upp en liten bild på vad jag menar...Nu blev ju slutet och skribentbylinen och nån mening bortklippt i mitt fina montage... Men ja, ni har ju länk till artikeln...

Puss och kram

show and tell: min farfar

Igår var det strömavbrott här. Flera gånger. Försökte mmsa en fin bild till bloggen. Med mitt mörker och levande ljus, men det ville inte komma fram... Jag vet inte hur det är i andra hem, men jag kör ju ip-telefoni så här fungerar inte telefonen när strömmen går. Det är lite surt. Men å andra sidan kunde jag ju då meditera i fred... Jaja. Idag har varit en slö dag, men det får vara så, det är ju frrrrrreeeeeedaaaaag. Och nu vet jag att ni vet vad som kommer. Jajamensan, Show and tell.


Strandmammans val av fredagstema idag är Min Farfar.Man kanske inte direkt tänker bonde, det första man tänker när man ser den här bilden, men min farfar var bonde i Bålsta.Jag vet inte om det finns något släkttycke i vår familj, men här är iallfall farfar och pappa...

Nå, farfar var inte bonde längre,  när jag dök upp på jorden. Då hade de flyttat till Bergslagen. Jag har tyvärr och sorgligt nog inga anekdoter eller klara minnesbilder av min farfar. Han dog när jag var 7-8 år, så egentligen borde jag ha starkare minnesbilder, men han var en rätt lugn typ. Satt mest och rökte sin pipa. Där, klädd i sin keps och sina coola glasögon.Jag tyckte att den är bilden var så härlig. Att de har picknick och sitter i det gröna, men ändå har riktiga kaffekoppar och fat med sig... Bredvid farfar sitter farmor förresten...Och snyggingen bredvid honom här är mormor... Den här bilden är från någon av mina födelsedagar, så det är mina föräldrars trädgård man skymtar...


Puss och kram

(jo, jag snor annikas lista igen...)

För här är andra fredagsbloggare:

Nilla,
Simone,
Desiree,
Annika,
Anne,
Petra ,
Millan,
Anki,
Marianne ,
Victoria,
Cecilia,
Leopardia,
Strandmamman
Jemaya
MiaD
Lena
Erica
Marie
Saltis
Lia (Lia deltar inte i dagens tema)
Marina
Jennie

Nygammal fredagsbloggare:
Anna
Andra bloggar om: , ,

Fasiken vad bra jag har det

Jag vet att jag inledde den här dagen med att smsa Dess att jag hatade allt. Men nu sitter jag här och älskar den här dagen och kan inte sluta le pga att jag har det 'så bra. Jag sitter och dricker coca-cola ur mitt Betty Boop-glas som jag 'fyndade' på loppisen på esplanaden i Lund i somras. Bara det glaset gör mig glad. Jag köpte med mig sushi hem. Tänk vilken tur att jag bor i ett singelhushåll så att jag slipper dela med mig. Jag köpte lussebullar. Jag köpte 3st chokladaskar. Jag har det sjukt bra just nu och ska snart mysa i soffan och glo på ett avsnitt av CSI Miami.

Seminariet idag handlade om porträtt.och det här att runt 1450 och en stund framåt i tiden, målades kvinnorna i profil. Mm, ni vet dygd och en kvinna som blickar tillbaka är ju farlig. Attributen och det abstrakta i porträttkonsten, ni vet -igen, det där med att hon säkerligen inte såg ut så här som ovan, utan var tillsnoffsad och så... Nåja... Jag är ju jättemegamycket feminist, men ibland blir jag så förbenat trött på andra feminister som hela tiden ska göra kvinnor till offer och män till förtryckare. Det är ju samhällsstrukturen det är fel på, inge folk,* och i den så är även män offer. Jo, människan är fasiken patetisk, så där att utan andra människor som bekräftar oss så upphör vi existera... Och vi lägger vår identitet i abstrakta saker istället för saker vi kan råda över. Jaja.

Nu får ni hadet så bra snyggingar. Förresten - eftersom ni är så snygga och coola allihop så; har ni sett den här utlottningen? Jag måste bara, alltså kolla in dessa killars bloggar överhuvudtaget. Man blir ju lite glad, jo jag vet, fördomar om sex drugs and rock n' roll, men för 17 en rockerkille som refererar till Aristoteles och en annan som smyger upp på morgonen och gör iordning frukost till tjejen, samtidigt som han spelar Otis, det ger ju en hopp om mänskligheten. Så in med er och delta i utlottningen om en dejt med dessa guldkorn i vardagen. Jag är ju själv lätt hemligt förälskad i båda två. (Ja, nä, jag tror inte att inlägget jag länkar till är helt och fullt seriöst, så ni behöver inte förklara skoj för mig, men å andra sidan så kanske jag inte heller är helt och hållet allvarlig, även om jag står fast vid att de är guldkorn.)

Puss och kram

*Jag kommer att ångra varje dag, resten av mitt liv nu, att jag hävdat att det inte är något fel på folk.

mitt lilla sidoprojekt

Och om någon undrar vad jag har gjort idag så...Jo, jag har varit på första föreläsningen på mitt lilla sidoprojekt till kurs... Tyvärr endast teoretisk och inget praktiskt, men, men... Det kan ju vara kul ändå.
Tyvärr fick jag en panikångestattack när jag kom fram till plugget. Ytterst irriterande att inte hinna köpa med sig en kopp kaffe för att man är tvungen att sitta och försöka få hjärtat att sluta löpa med hjälp av rutmetoden. Oh well.

Jag har sålt min kamera. Det var ju trevligt. Men nu ska jag käka, glo på night stalker och plugga, jag misstänker dock att jag kommer att somna.

Puss och kram

klockan är redan fem

Slutade tre och nu är klockan redan fem. Ojdå. Det var den terminsstarten det. Nu vill jag bara sova, men först ska jag iallafall äta bakelse (jag var ju tvungen att köpa med mig hem, den är ju gjord av choklad...) och glo på Night Stalker. So far, verkar den lovande.

puss och kram

eld, gå med mig

Klockan är halv ett och jag är redan hemma igen. Jag är nöjd. Nu hinner jag sova, städa, studera. Tentan är lämnad, dock läste jag aldrig igenom den igen, så vem vet - det finns risk att den är helt förvirrad.

Kollade just googlesökningar, som har tagit folk hit... hittade inget sensationellt, i vanlig ordning är det nån stackar som vill se Amanda Jensen naken och jag kan tala om för dig en gång för alla - Nej, jag tänker inte lägga ut nakenbilder på Amanda. Men så var det "recension jabushe" och det ska jag faktiskt skriva, det är en evighet sedan jag lovade att göra det och det kommer att komma. Vidare; "lapidus uttalas", jag vet inte du, har aldrig tänkt på det, men jag utgår ifrån att det uttalas som det stavas...?

Har förresten sett klart på Twin Peaks och nu vill jag ha en fortsättning! Underbara serie.

Sherilyn Fenn lär ju vara världens vackraste, nu levande, kvinna!
Men nu är det slut och jag får hitta på något annat att ägna mig åt. Eller ja, glo på...

Puss och kram

söndagsgodispåsen

Så där ja, nu har jag iallafall skrivit klart tentan - äntligen. Sen om den blir godkänd eller inte, det är en annan fråga, men, men. Så nu pausar jag och ligger i soffan och kollar på Nip/Tuck, som svt sänder idag. Trycker i mig lite Twist, för jag fick en twistpåse i julklapp. Det var inte igår man höll en sån i handen kan man konstatera.


Det smålustiga är att man inte märker att något skett med påsen.
Inte ens när man håller i den, utan den ser ut 'som vanligt'...Men visst har något hänt.
Med innehållet oxå. Numer innehåller den marabouklassiker
som Japp, Daim och Toblerone...
Lakritsen är dock densamma :)

Funderar dock på vad jag ska göra resten av kvällen... Jo, naturligtvis vore ju plugga, ett förståndigt svar, den nya kursen börjar ju på tisdag, men det känns bra tråkigt att börja läsa en bok på engelska och som handlar om holländska målare... Hmm, kanske ska uppdatera min tipsarblogg med lite tävlingar. Satt i en timme här förut och flyttade inlägg från förra året till en 2008-kategori, bara för att det inte ska ta så förbenat lång tid att ladda sidan om man klickar på en annan kategori... Oh well... Eller så tar jag och kollar om man kan se Solens mat på stvs hemsida, eftersom jag var upptagen då det sändes tidigare idag... Den gubben lär ju ha världens bästa jobb... Jag vill ha!!

Puss och kram

Uppdatering: Jag har förresten min Konica Minolta dimage z6 ute till försäljning för en tusenlapp. Inkl väskan och 64mb minneskort. Inte för att man direkt kommer långt med det kortet, men det är iallafall nåt...Show and tell: längst under

Fredag Fredag Fredag. Jösses, vilket svårt tema Strandmamman valt idag :) Men here we go med show and tell och temat: Längst under.

Jag lät helt enkelt kameran följa med på promenaden idag... Den började;i soprummet och längst under sopvagnarna så ser det ut så här... Jojo.Längst under lövhögen.... Nepp, hittade inget spännande där inte...ohc inte under ljungen heller... bara att vandra vidare...Nähä, inget längst där under heller...(nästan) längst under massa grenar var det iallafall fest....

Och håll i er nu, för det är inte varje dag jag drar så här roliga skämt.... *host host*Längst under gubben... Jaja...

Och så till sist... Längst under himlenvandrar herr gårman och under honom vilar jag...

Oh well, det var det det... Klockan är tio på fredagkvällen och jag har ännu inte börjat med tentan... Skiiiiit. Men allt är långt ifrån skit, för idag hämtade jag ut ett finfint paket, som jag fått av Karin, som har LIghtElegancebloggen.Tack Karin! :) Och jepp, Panki, nagellacket säger att det vill flytta hem till dig om det får....?

Puss och kram

(Jag kopierar Annikas lista över fredagsbloggare nu, så att jag inte missar nån... hehe, tack Annika)


Nilla,
Simone,
Desiree,
Annika,
Anne,
Petra ,
Millan,
Anki,
Marianne ,
Victoria,
Cecilia,
Leopardia,
Strandmamman
Jemaya
MiaD
Lena
Erica
Marie

NYGAMLA fredagsbloggare!!
Saltis
Lia
Marina

NY fredagstjej!!
Jennie

Andra bloggar om: , ,

Fido och Donald

Alltså, vad gör man här egentligen?Jösses, vad jag vill vara där och oxå tycka att Stina saknas!!

Och så bara för att jag tycker den här filmen är så sjukt kul... Jag garvar hela tiden. Kanske inte riktigt någon annan som tycker att det är lika kul att de filmar när de ska köpa tröja och hur A och K glider förbi som om det vore en Hitchcockrulle.Puss och kram

Att åldras med grace


Hua, jag hittade honom på hitta.se. Brukar söka ibland, bara för att. Suck. Dock var han inte skriven här, i min förort *pust*, men efter samma linje. Nå, inte mycket att göra nåt åt.

Men gaaah, vad trött jag blir på mig själv, har ännu inte börjat med tentan. Nejdå, jag sover istället. Och jag är noll sugen på att börja. Men ja, jag måste ju.

Har pratar med päron och bror om att åka en bussresa till Italien i vår. Jag veeet - smått pensio, men så jäkla soft att slippa släpa väskor och ordna saker, bara slussas runt - och så kan man ju shoppa hur mycket man vill. Får se hur det blir med det hela. Det här med bussresor känns som min grej - åka runt och shoppa och slippa släpa runt på flygplatser och elände eller ens vara tvungen att packa ordentligt.

Nä, nu ska jag laga mat.. Det blir klyftpotatis och vegonuggets och keso. Funderade ett tag på sås, men keso med vitlök/ost krydda känns bra. Jag är nöjd med mitt val. Och så Antikrundan. (My God, jag ÄR verkligen pensionär!)

Puss och kram

Hopp och hallå

Naj, jag brukar inte läsa Magdalena Ribbings lilla spalt, men så råkade jag se en liten fråga som handlade om hur man svarar i telefonen. Det var för ett par år sen och jag svarade i telefonen och hör hur en främmande röst säger;

- Hej Leopardia.
(jag trar efter andan och tankarna snurrar)
- Hur vet du vad jag heter???!!!
- Ja, kanske för att du svarade med ditt namn...
(sen visade det sig att det var Jonas som ringde och inte någon främmande människa. ps. Jag svarar inte i telefonen med Leopardia nej, det vore ju... skumt...)

Nå, Ribbing anser att man bör svara med sitt namn eftersom;

"Att svara enbart hallå i telefonen anses faktiskt inte vidare hövligt här. Det är en sed i länder där hemlig polis jagar regimens motståndare, exempelvis, för att inte avslöja något om var eller vem. Eller från den tid då en del hade en betjänt som svarade först med att säga "Hos Xxxx" och skickade samtalet vidare om det råkade passa den som skulle ha det."

Lite humor är det ju....

Själv lider jag av det tekniska problemet att under tiden jag svarar och säger mitt namn så, antar jag, hörs något klick(kopplingsklick) för personen i andra änden, så det är ändå aldrig nån som hör vad jag säger... När jag var liten svarade vi dock alltid med telefonnumret... Hmm, det kanske var någon 70talstrend...

-

Hittade lite spännande vandringsresor.
I år vill jag dock bussa till Italien, köra en weekend i Paris och en vecka på Island. Men jag skulle behöva någon utmaning, eller göra något adrenalinkickande... Hoppa fallskärm, någon?

Puss och kram

Andra bloggar om: , , , , ,

Böcker, grisar och ögon i glas

Eftersom det går rykten om att jag äger stora mängder med böcker, så passade jag på att utöka samlingen idag. Biblioteket skänkte bort utvalda böcker. Jag lät dock bli att ta Inger Alfvéns Städpatrullen, Unni Drougges Jag Jag Jag och några andra. Men om någon därute gillar Alfvén, så tror jag att det fanns flera av henne och jag kan då kila och hämta dem imorn... Nå, de som fick följa med hem var en Astrid Lindgrenbok på finska, att ge till en som samlar på Lindgrenprylar, Pappa Polis - den hade stor text och ja,  kan ges till nån som har svårt att se helt enkelt, trots att det är en ungdomsbok... Galgen, gigan och tärningarna, som handlar om. Välkommen till hjärtespalten, av ren nostalgi... Och Lövbacken.

Så kollade jag rean på Lindex, men såg inget som var värt pengarna... Det jag kom hem med var istället en liten...Marsipangriiiiis!!

Jo, gick förbi Synoptic, som säljer bågar för 1kr... Där sög det till i min glasögontarm och jag konstaterade att två nya glasögon inkl synundersökning skulle gå på 5500pix... Och då var bågarna Pilgrim och Ray Ban. Men så sitter man här med 10 par redan, så jag vete fulingen va...

Puss och kram

kvällsfunderingar och annat

Jag har blivit erbjuden 250 pix för den här tröjan. Och jag går runt och funderar på hur jag ska göra. Om jag vill ha den kvar eller inte. Om jag vill ha den själv eller inte. Svåra frågor så här på kvällskvisten...

Imorn är det iallafall dags för registrering på alla kurser. Fasiken, vilket dilemma det är om jag ska gå en extra eller inte. Nåväl, jag ska registrera mig iallafall...

Annars har dagen gått åt - inte till tentan, utan  till Twin Peaks.

Jag har kikat lite på Stora Bloggpriset och de nominerade. Inte för att jag är så där överdrivet engagerad, men lite besviken är jag ändå.
"- Med Stora Bloggpriset vill vi premiera de bästa bloggarna i Sverige. Inte bara de största. Det är därför vi använder oss av en bloggpanel som i sin tur nominerar bra kandidater. Hade man fått rösta på vem som helst tror vi att det mest gynnat stora och kända bloggprofiler på bekostnad av små bloggare."
Jag har än så länge inte sett till någon av de små bloggarna bland de nominerade. Okej, visst, naturligtvis ska de bästa nomineras, men jag vet att det finns bloggare som är bättre eller lika bra som Kling, Gynning, Fridén, Manolo, Birro och som inte redan lyfter månadslön på sina bloggar, utan istället sitter och sliter med 10 läsare istället för flera tusen. Och det är dem, som det hade varit roligt att hitta och det är därför jag blidde lite besviken, jag ville uppleva någon form av bloggrevolution och inte bara upprepa VeckoRevyns stora bloggpris....
Så, jag är lite besviken på att än så länge inte kunnat finna en enda favorit bland nomineringarna... Så jag struntar i att rösta... Eller jag kommer väl antagligen att rösta på Kulturbloggen eller Mannen med skägg, men annars får det vara...

Nog om bloggar och tjosan, för nu ska jag äta.

Puss och kram

My bejbi bara cares for me

Sitter just nu framför Guldbaggegalan och tycker att det är lite väl strikt i publiken... Torkel Pettersson gymnastiserar inte smilmusklerna direkt, om man säger så. Skittråkigt när folk inte kan kosta på sig ett gapskratt. Jag menar Johan Glans och Björn Gustafsson är faktiskt roliga.

Min gäst och lekkamrat åkte hem igår;Saker som gjorde mig förvånad är att han verkade trivas ypperligt i Stockholm, om jag går efter hur mycket han mös på det ställe i stan där mest och flest folk befinner sig samtidigt - T-centralen. Så nu kommer han aldrig kunna klaga på Fjollträsk igen, utan att få äta upp det... Samt att han faktiskt inte petade och grejade med min dator. Att ha en seg dator och samtidigt ha en datanörd på besök KAN lätt resultera i att man helt plötsligt har Linux installerat och Windows slängt i papperskorgen och så får man sitta där när besöket gett sig av, och annonsera ut datorn på blocket pga att man inte fattar nånting...
Nå, jag hade roligt och jag fick sej i äggsås och rumpfenschteken och pasta med vegobiffar, så jag är nöjd.
(GAAAAAAAAH, nu fick den där jäkla John Ajvide Lindqvist bagge för bästa manus! Buuuuu!)
Och jo, jag fick faktiskt laga mat. Sista dagen fick jag peta på spisen.

Annars har jag bara sovit idag. Vaknade vid tolv, men bestämde mig för att det var lika bra att vila ut sig. Har tentavecka, så jag måste väl ta tag i den oxå. Pust. Är bra osugen på det här ämnet. Ikoner, ikoner, ikoner...
(GAAAAAAAAH2, nu fick Tomas Alfredsson en bagge och det hade väl varit okej om det varit för Kenny Starfighter och inte för Låt den rätte komma in!)
Bäst att börja fokusera på kvalitet istället.... Som Nina SimonePuss och kram

show and tell: förändring

Då ska vi se... Jag missade ju fredagstemat i fredags, men jag tänkte att jag styr upp det lite nu...
Det är Strandmamman som valt och den här gången handlar Show and tell om förändring.

Jag har tänkt så det knakat och kikat runt hos andra fredagsbloggare, men det står helt still... Men det första jag tänkte på var ju photoshop och att man kan skapa förändring i bilder...Om man nu själv skulle få för sig att vilja besöka Moes...I och för sig, så kanske man ska vara bättre på att fotoshoppa än vad jag och Kattapulten är, men, men...

Puss och kram


Andra fredagsbloggare:
Nilla, Simone, Anna, Annika, Anne, Petra , Anna-Saltis, Anki, Marianne, VictoriaCecilia, Leopardia, Marie, Strandmamman, Jemaya, Barbamorsan, MiaD, Ingabritt...

Om jag glömt någon, så hojta till...!

fisk och ägg

Okej, jag tvingar inte mina gäster att diska, så det gjorde jag nyst... Men visst puttrar potatisen i kastrullen och visst är fisken inhandlad...

Det kan vara bra roligt med folk som pratar i sin sömndvala...
Precis när jag skulle gå imorse så
- du, kom hit, det är två saker jag måste säga...
- mhm
- först, jag är fortfarande mjuk i nacken efter massagen och att jag har det bra
(inget direkt märkligt eller roligt med det, men så fortsätter det); MEN, alltså, det står så mycket konstiga saker på fettpaketen...

Hmmm... Nu ångrar jag ju att jag inte frågade vad det stod på dem då, utan jag frågade istället ifall människan sov...


Det är ju fredag idag. Grannarna borrar och jag funderar på show and tell, men har inte riktigt klurat ut något än, så jag får återkomma...

Puss och kram

Tha G

Jag har äntligen fått betyg på senaste kursen. Ett G stod där och väntade när jag loggade in. Det känns skönt. Det som känns mindre skönt är att jag råkat beställa fel bok till nästa kurs. Råkade titta på en gammal kurlitteraturlista... Nå, den är säkert intressant den med...

- Jag skulle peta dig i magen och hälsa från El att du är tjock
- Men det tror jag väl ändå inte på
- Jo, och så sa jag att "men då kommer hon ju bara att bli ledsen och börja äta massa kakor" och då svarade El "mm, det är så det går till":
- Hehe, mm, men jag ska nog allt maila henne och fråga om det där är riktigt riktigt sant du...
- Nä, men jag tycker att om man blir ombedd att hälsa, då ska man få göra det på vilket sätt man vill...
- Men det hade ju kunnat sluta illa det där...
- ?
- Jag hade ju kunnat skicka ett mail till El nu där det stod "tjock kan du vara själv"...
Det tyckte han skulle ha varit kul...

Jag fick rumpfenschteken och pommes och brunsås igår. Mamma har dock någon dålig idé om att det är värdinnan som ska laga maten... Sånt har jag aldrig förstått... Nu borde jag nog plugga inför uppgiften imorn, men jag är ju sååå trött...

Puss och kram


Och i klapparna låg...

Jag satt här och tänkte på Julklappspåse Large och kom på att jag inte kikat in hos alla och sett vad de fick, så det ska jag göra nu...

Little Miss Sunshine
Lapperiet o Stickeriet
Merveilleuse
Absolute brownie - le blogg
Livet blir inte bättre än så här
Jenzzzan
The adventures of Little Red Rucksack (uppdatering kommer)
Essko
Maneki Neko - Lyckokatten
Kajsas (hittar ingen info dessvärre..)
Jolie Suédoise
Camillas blogg
Virginias läsning (hittar ingen info här helller...)
Granivoren (och nepp, inte här heller)
Angos bok- och filmblogg
Fröken Nina
Theresans
Made by Erika
Malins sida
Energikakan
Mammatankar (hittar ingen info dessvärre)
Hyllan
Hannas bokhylla
Boktimmen
Kerstins krumelurer
Nina på Johangården
Tre trappor utan hiss (hittar ingen info)
Prins Loves kungarike
Västmanländska i Skåne
Dagbok av en leopard
Petras egen sida
Marias stickning och läsning
En full bokhylla är en rikedom
Lilla livet, stort
Ett hem utan böcker
Laflasa
Dievas liv och äventyr
Holly Hock
Maries blogg
Bokmala
Malins hörna
Bokmamman
En skolfrökens bekännelser
Mademoiselle J
Britt-Marie
Helenas hem
Sinneskatten


Det var det det. Påsen jag fick var nog allra, allra bäst ;)

Puss och kram

Felkoppling

Den här killen känner sig lurad...
"Spärren som förhindrar att man övertrasserar sitt konto saknades. Och på saldot såg mannen inte hur stora uttag han gjorde, de syntes först dagen därpå. "
Jag vet inte, jag läser i artikeln att det beror på ett fel hos banken... Ingenstans kan man läsa att det beror på fel hos den som glatt satte sprätt på 700tusen pix för att sen skylla ifrån sig... Nej, eget ansvar, det finns inte i det här landet, det är så... så... onödigt...

Annars kan man ju säga att det var något fel på jordnötterna...

Tillbaks till Twin Peaks

Jag stoppade Twin Peaks i dvd-spelaren idag och håller på med första avsnittet. Jösses, vad agent Cooper ser ung ut! Alltid, tidigare, när jag tänkt på Twin Peaks (vilket faktiskt har skett rätt ofta) så har jag tänkt på Coop som Orson i Desperate Housewives, men nä ä, han ser ju ut som om han just blivit torr bakom örat...

Nåja. Hittade den här listan hos Barbamorsan, så jag tänkte att jag snor den då'ra...

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag flög luftballong för första gången och besökte Klara Soppteater för första gången och så var jag på bio på Heron city för första gången.. Hmm...  Testade Yoga för första gången...
2. Höll du några av dina nyårslöften?
Jag kommer inte ihåg att jag avgav nåt löfte, men om så är svaret: antagligen inte...
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Japp, flera stycken, eller två iallafall, som jag kommer på så här, men jag tycker att det var babyboom hela året...
4. Dog någon som stod dig nära?
Näpp. Warrick Brown, dog dock...
5. Vilka länder besökte du?
Inget, tyvärr...
6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009?
Ja, betyg på senaste kursen =/
7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
Jag är så dålig på att lägga sånt på minnet...
8. Vad var din största framgång 2008?
Hmm, det har nog mest rullat på i samma gamla hjulspår, men att jag sa upp mig från jobbet då...
9. Största misstaget?
Allt onödigt jag har shoppat, kanske...
10. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Nepp, liten förkylning bara...
11. Bästa köpet?
Mina matsalsstolar på auktionen. Jag tycker om dem ju...
12. Vad spenderade du mest pengar på?
Böcker... Godis... Kaffe...
13. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Mina vänner gör mig alltid glad och så blev jag löljligt glad över julklapparna...
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008?
I love Europe... Fattar den fortfarande inte....
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Gladare
16. Vad önskar du att du gjort mer?
PLUGGAT och rest och läst
17. Vad önskar du att du gjort mindre?
Sovit
18. Hur tillbringar/tillbringade du julen?
Med familjen...
19. Blev du kär i år?
Men ja, ge mig en Björn Gustafsson att ha i byrålådan... Men nä...
20. Hur många one night stands?
0
21. Favoritprogram på TV?
Antikdeckarna
22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Visst, när man läser om idioter i tidningarna så blir man ju smått hatisk ibland...
23. Bästa boken du läste i år?
Oj, ska man komma ihåg det oxå... Hmm, om jag ens läst någon som kan ses som bästa boken... Jag läste om Med uppenbar känsla för stil. Fin feministlitteratur, trots att den är dåligt korrläst och redigerad...
24. Största musikaliska upptäckten?
Duffy
25. Något du önskade dig och fick?
Pingvinbyxor, ritbord/platta, medlemskort i moderna museets vänner, Vallgrenbok, LUSSEBULLAR och ja, massor!
26. Något du önskade dig men inte fick?
ENERGI
27. Årets bästa film?
Jag kan ju lätt säga årets sämsta... Men jajo, jag smultade lite för PS. I love you, ingen grymling på det djupare planet, men oj, vad jag bölade... Sen har vi ju SATC-filmen...
28. Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
Jag fikade med Ka, Pannkakan, Fido och Kas brolla på en uteservering på söder...
29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Massa energi och tid att resa...
30. Hur skulle du beskriva din stil år 2008?
Klädesstil? Ryck tag i det som finns närmast och kliv i... T-shirtar med tryck är att föredra...
31. Vad fick dig att må bra?
Vänner, familj, lussebullar och många skratt...
32. Vilken kändis var du mest sugen på?
Allihop.
33. Vem saknade du?
Jag saknar mina vänner, rätt ofta. Att vi ses och hörs så sällan...
34. De bästa nya människorna du träffade?
Ska jag namnge kursarna? Hehe...
35.Vad sammanfattningsvis tycker du om året som gått?
Trött, men det går...

Puss och kram
På bussen intet nytt

Jag har just fått det trådlösa nätverket som swebuss har i sina bussar, att fungera. Var tydligen tvungen att ändra nån inställning och jag har absolut ingen aning om vad jag pysslar med, men vad är det värsta som kan hända liksom?
Kanske inte världens snabbaste bredband, men småkul ändå. Såg att de även har eluttag... Nu ligger min sladd i bagageutrymmet, så det är som det är med det, kan man säga... Men nu blev jag lite glad. Nu kan jag ju rekommendera Swebuss, man kan ju roa sig hur mycket som helst på resan... Nu hade de nån policy, som jag inte riktigt läste, men jag antog att den gick ut på att man inte får göra olagligheter osv... Om jag hade kortläsaren hade jag kunnat lägga in lite bilder och redigerat under tiden. Kanske lagt ut nåt till försäljning och så, men, men...

Nu är vi i Västerås. Om nån snor min väska så kommer blodet att flyta, som vildvittrorna säger. Min kurslitteratur ligger nämligen i den. Och ja, nästa vecka är tentavecka. Naturligtvis surar jag lite över att jag glömde kompendiet i väskan, men jag kan ju roa mig med att skriva tusen blogginlägg istället....

Förresten, om någon vet någonstans i Sthlm där man kan köpa yes care and clean, så kan ni ju hojta till. Jag mailade, ja, de som har hand om Yes i Sverige, men de ville inte skicka mig två flaskor mot betalning utan de tyckte att jag skulle tjata på affärerna att ta hem diskmedlet istället och det tänker jag inte göra... Men de tipsade om att Coop var ett hetare förslag än Ica... Nåja...

Träffade Ti och hennes små söta barn. Höll på att missa bussen, men med kom jag ju iallafall... Vi tog en fika på Pressbyrån på stationen i Örebro. Kallt och smuligt, men jag tycker om Ti och hennes söta barn, som bara ville hem hela tiden, haha...

Jag fick inte med mig Leilas bok hem, men mina päron kommer upp om nån vecka, för pappa fick bandybiljetter i julklapp, så vi ska gå på bandy. Jag är ju verkligen typen som avskyr sport, men å andra sidan kan det ju vara kul att göra något man aldrig gjort förut och bandy har jag definitivt inte sett live nångång...

Okej, nu kanske jag ska surfa något annat istället för att skriva världens längsta blogginlägg...

Puss och krammassor med snö

Imorgon lämnar jag mitt barndomshem och far till storstan igen...Det har varitv -20 grader idag. Inte hela dagen, men där omkring. Detta har lett till att jag hållt mig inomhus iklädd en stor, röd bingotröja och byxor med pingviner på.  Har rensat lite kläder och gått igenom några lokaltidningar. Såg att Nyström den yngre, hade gift sig, men annars såg jag nog inte till nån jag kände igen, vad jag minns...

Nu är det nog dags för en dusch och en yankiebar efter det. Puss och kram.

snö och leg

På måndag åker jag hem igen =/ Ett nödvändigt ont, men jag ska nog lägga mig till med bakning som hobby tror jag. Om jag kommer att ha tid. Ska ju läsa två kurser samtidigt nu... Nåja... Får väl se när He trillar in på besök oxå. Jag har iallafall som plan att tvinga till mig lite kokt torsk i äggsås då... Och så fick jag ett fint medlemsskap i Moderna museets vänner, i julklapp. Så nu ska jag bli en flitig utställningsbesökare :)

Idag, när jag vaknade, så föll snön och marken var täckt med ett lager på några centimeter. Härligt.Och av nån anledning fick jag visa leg när jag handlade på systemet. Det är ju inte så att jag ser ut att vara under 20 direkt, men, men, jag tackar och tar emot, hehe...
(det är inte min mössa, nej)

Hmm, 6800 steg idag och inga igår, men, men... Och så läser jag en såååå oooootroooliiiigt intressant text om helgande, eller invigandet av ja, lurifaxar till gudasymboler och liknande. Den tar aldrig slut. Jag håller på att bli galen!

Puss och kram


show and tell: ögon

Det är ju frrrreeeeeeeeeeeeedag, kom jag på, så där helt appropå. Och årets första Show and tell kommer från Strandmamman i Jakobstad, Finland. Där jag förresten har ett gäng släktingar i krokarna, varav en har gett ut en bok med gammelmormor och gammelmorfars brev.... Nåväl, fredagstemat denna gång är Ögon.

Det första jag tänker på är;

Bilden “http://badelements.net/goaway.jpg” kan inte visas, då den innehåller fel.

Mi-mi-mi-michael Jackson och Thriller. På nåt av alla mina videoband har jag en dokumentär om hur denna musikvideo kom till och i den får man se dessa linsbyten och linsisättning och Michaels tårar bara rinner... Oh well...

Annars kanske dessa känns igen?

Bilden “http://ulejbro.blogsome.com/images/%C3%B6gon.jpeg” kan inte visas, då den innehåller fel.

Hmmm.... Okej, om jag lägger till en bild till då...

Bilden “http://livingbyw.blogg.se/images/mazetti_1147427698_1147463604.gif” kan inte visas, då den innehåller fel.

Och säger att jag såg dem glo på mig när jag tittade in i skafferiet förut....
(Mazetti)

Bilden “http://www.moviewallpapers.net/images/wallpapers/1999/eyes-wide-shut/eyes-wide-shut-2-1024.jpg” kan inte visas, då den innehåller fel.

Eyes wide shut, är faktiskt en film jag antagligen inte kommer att se igen.. Men maskerna var snygga...

Så har jag konstaterat att Ögon heter Eyes på engelska... Om en tysk hör det så kanske han snarare tror att man säger;

[godis_glass.jpg]

GLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAASS!

Men jag avslutar med en av mina favoritlåtar, från ett av mina favoritband... Som förövrigt är ifrån Finland
The 69 eyes.

Puss och kram

Fredagsbloggare:
Nilla, Simone, Desiree, Annika, Anne, Petra , Millan, Anki, Marianne , Victoria, Cecilia, Leopardia, Strandmamman
Jemaya
MiaD
Lena
Erica

(om jag missat någon, så hojta gärna till)

Andra bloggar om: , ,

mer och fler böcker

Ingen promenad har det blivit idag, gårdagen slutade dock på över 15tusen steg iallafall.. Idag blev det stället ett besök på bokavdelningen på loppisen och böcker för 40pix fick följa med hem... Eller ja, sen gick jag ju till bokhandeln och köpte t r e böcker för halva reapriset oxå... Iochförsig...

Nu har jag fikat med grannar och familj och ska nog lägga mig och läsa lite plugg. Det har inte blivit något utläst här inte, men jaja, ju mer jag läser nu, desto mer slipper jag iallafall läsa näst-nästa vecka, när det är dags för tenta...Liten mobilbild från promenaden på nyårsafton. Mer snö, ge mig - mer snö!

Puss och kram

Året som gått

Inledde dagen med fika och muffins efter Leilas recept. Choklad med banan och hackad choklad... Riktigt goda faktiskt, om jag får säga det själv... Sen blidde det en promenad med storkokoflängen. Vi kämpade på och till slut var vi uppe i 11500 steg, så då tog vi oss hem.

Lite gäster och lite kladdkaka a la Leila. Den funkade oxå, enligt alla... Fast vad skulle de säga...

Så har jag sett i bloggar lite här och där att ni sammanfattar året som gått och så. Trevligt, men så ska man ju vara i form att minnas året som gått oxå.. Och kanske börja med att skriva gått med Å och inte med O... Nåväl.. Jag känner inte att jag gjorde något året som gick...

Jag började så smått att försöka rita med datorns klickverktyg, även kallat - musen.
Jag fikade på samma fik och samtidigt som Peter Siepen. (Han har varit tillsammans med Regina Lund). Och jo, Jugge/Jögge(?)
Jag fick hallen omtapetserad.
Tappat bort en tröja. (somär oanvänd till och med)
Såg ju naturligtvis SATC-filmen.
Flög luftballong med Fido.
Fick smak på auktioner.
Bakade en herrans massa muffins.
Och pluggade...
Ja, nä, det är väl det som jag lyckas skramla ihop då... Hehe...

Puss och kram på er!
RSS 2.0