Femtio nyanser av Grey

Jag kan inte låta bli att fascineras av hur fyndig originaltiteln är och hur trist den svenska titeln är. Jag brukar sällan hänga upp mig på boktitlar annars. Filmtitlar däremot. Vi har ju tex Hudson Hawk, som förvandlades till Höken är lös. Eller hur Grosse Pointe Blank av någon anledning blev till Även en lönnmördare behöver en träff ibland...
 
Men annars är det ju, inte helt otippat, på väg att bli film av nämnda bok;
 
 
Inte för att jag på nåt sätt vill se Skarsgård i kopparrött hårsvall, men;
 

In fact, the vampire guy has another trick up his sleeve (or down his pants) that might make him even more comfortable with the idea of playing the fetishistically inclined Mr. Grey. He claims to have a basement "sex chamber" of his own. Sort of.

"That wouldn't be an issue," he said. "I have a sex chamber in my basement--my character on 'True Blood' [does]--so I've had training."

 

Ciao

 

Ljus, lyse och ledlampor

Jag har blivit ombedd att skriva en recension på ljustema.se's hemsida. Ljustema är en nätbutik som säljer ledlampor.
 
Som ni säkert vet håller de gamla glödlamporna på att sorteras bort ur handeln pga de miljövänligare alternativen, som till exempel LEDlampor. LED står för Light Emitting Diode, och innebär att lampan är uppbyggd av lysdioder. Fördelen med lysdioder är att de har längre livslängd, samt mindre värmeutveckling och därmed mer energisnåla.
 
På ljustemas hemsida finns de flesta varianter av ledlampor att tillgå. Även, passande nog, julbelysning. Du har en tydlig meny i vänsterkanten på sidan, vilket gör att det är lätt att överblicka vad som finns att köpa.
Det finns även menyflikar i överkanten på sidan, där du kan läsa lite mer fakta om ledlampor, hur du får rabatter och köpvillkor med mera.
Ett intressant tilltag är detta med rabatter, som du kan få om du gillar ljustema på Facebook eller länkar till dem. Jag tycker personligen alltid att det är en fördel när företag inser vikten av olika sociala medier och att de anstränger sig för att hänga med i den utvecklingen. Sen kanske 5% i rabatt inte är så mycket att hurra för, men med tanke på hur mycket ledlampor kostar, så ska man köpa till ett helt hus så blir den rabatten ändå en hel del.
 
Ja, priset ja, en ledlampa hos Ljustema i storleken E27, vilket man väl kan kalla standard, kostar från 199 kr för 240 lumen till 720 lumen. Samma storlek med en ljusstyrka på 400 lumen, kan du få på ett av våra möbelvarhus för 99 kr. Och jag vet att jag baxnade lite över priset när jag köpte min första ledlampa. Men å andra sidan räknade jag snabbt ut att vi pratade om en livslängd på flera, flera år. Samt just detta att ledlampor inte blir varma och därmed inte missfärgar lampskärmarna på samma sätt.
Det som skulle väga upp priserna hos Ljustema är att de nu i November har fri frakt. Och att du kan köpa alla dina ljuskällor på samma ställe. Dock är det ju bara en tidsfråga innan du kan det precis överallt, så hur Ljustema ska vinna i längden kanske blir svårare.
 
 
En annan fördel är att de satsat på att ha ledlampor som har det där varmvita ljuset istället för det mer kalla vit/blå ljuset och oftast är det ju det varmvita ljuset man är ute efter. Själv vill jag dock kanske faktiskt ta mig till varuhuset och testa lamporna innan. Nu erbjuder ljustema 30 dagars öppet köp och två års garanti, men man vill ju ändå slippa krånglet att kanske få en lampa som inte fungerar eller som inte alls var vad man tänkte sig och så ska man returnera och hålla på. Men det mest avgörande är nog priset. Även om andra ledlampor har en livslängd på 20tusen timmar i jämförelse med Ljustema, som lovar 30-50tusen timmar är det ju här och nu du betalar.
 
Men oavsett är det ledlampor jag ämnar att köpa i fortsättningen.
 
re
 
 
 

Tjäna pengar på din blogg

Jag har blivit ombedd att skriva ett inlägg om hur man tjänar pengar på sin blogg. Det finns flera olika affiliatenätverk där ute på Internet, ett av dessa är Adtraction.
 
Olika nätverk fungerar på olika sätt, men oftast kan man själv välja vilka annonser man vill ska visas på ens blogg. Alternativt att man kan blocka de annonser man känner att man kanske inte riktigt står för. Hos just Adtraction fungerar det som i det första alternativet.
 
Vad får du då som bloggare betalt för?
Även här kan det variera mellan olika nätverk. Hos en del får du några ören för varje klick annonsen i fråga genererar. Det alternativ som Adtraction däremot använder sig av är att du får provision på det någon av dina läsare köper via den länk de just klickat på.
Fördelen med Adtraction är då snarare de varumärken de representerar. För ska du som bloggare tjäna pengar så är det ju en fördel om reklamen kommer från företag som är attraktiva och som leder till att folk handlar. Några exempel på dessa företag är  Sportamore, Interflora, Stayhard, Bubbleroom, Linas Matkasse, Halens och Cellbes.
 
Men du får inte enbart provision på det som dina läsare shoppar, du kan även värva andra bloggare/webbplatser så får du även en liten provision på det deras läsare köper via deras länkar. Ungefär som ringar på vattnet.
 
Adtraction har även ett verktyg så att du kan bygga egna banners för de produkter du vill promota eller tipsa om.
 
Nåväl, det här är ett av de sätt som du kan använda dig av för att tjäna pengar på din blogg.
 
 
RSS 2.0