Oscarsgalan

Jag tänker göra mitt bästa för att hålla mig vaken i natt under oscarsgalan. Tyvärr styr mitt trådlösa bredband ut tv-sändningen lite. Jo, jag kör med trådlös tv-antenn.
Av filmerna är det nog bara Black Swan och Social Network. Kan väl säga att jag hade rätt höga förväntningar på Black Swan och ja, jag tycker verkligen att den är en av de mest överskattade filmer någonsin. Nåväl.Jennifer Lawrence ser ut att bära American Apparel, vilket är ungefär likamed tråkigt. Jag hörde inte om de sa vilken designer det var. Jag skulle gissa att det är den där som gör tighta kläder som alla stjärnor bär, men som jag tappat namnet på. Oh well. Nej, det var visst en Calvin Klein.

Det roliga för i år är att det är Filip och Fredrik som håller i kanal nios visning. Det gillar jag. Det finns få programledare som är lika bra.

Puss och kram
Jag kommer ihåg nåt år när Amy Adams kom till oscarsgalan som Donna i Beverly Hills, när Donna kom till dansen som sjöjungfru. Det var förra året och förrförra året osv... Hon ser på nåt sätt alltid likadan ut, vad hon än har på sig.Jag ber om ursäkt för de taskiga bilderna. Jag tar utan blixt och med mobiltelefonen i ren lathet...

Puss och kram
Jesse Eisenberg från The Social Network konstaterar att han kanske skulle ha skaffat ett facebook-konto, så hade han kunnat statusppdaterat att han var på oscarsgalan.

Russell Brand
, en av de galnaste komikerna på länge, dök upp i sällskap med sin mamma. Så klart att han gjorde. Ska bli kul att se när han delar ut ett pris. Russell försöker få ihop hella rollbesättningen av Vänner i sin frisyr. (taskigt översatt, han blev tillfrågad om sin hair style) och hans mamma vill bara att Russell ska vara stolt över henne;
- Not gonna happen
Och så skrattar de så rart ihop.

Och nu börjar det bli lite tråkigt, för de visar bara samma personer om och om igen.

Haha, Jennifer Lawrence berättar att hennes smeknamn är Jeff Bridges, på grund av att hon jämt citerar honom. Ett litet smålustigt tics.

Nu kännns det som jag måste leta på något gott att dricka. Kanske lite hallonsaft.

Puss och kram

Letar ni andra uppdateringar om Oscarsgalan, så kika in hos Pyttis. Det gör jag.

Jag håller på och försöker multitaska ordentligt. Borde ta reda på ett bättre uttryck för det. Det är ju så fånigt med svengelska. Nåväl, jag kika bloggar, jag kikar twitter, försöker twittra själv, försöker hålla koll på kanal nios hemsida, men nu ska jag kika lite på intervjun med Marisa Tomei, som är skitsöt i sin vintageklänning. Kanske lite tråkig i svart, men kul med vintage på röda mattan.
Matt Damon gjorde en imitation av Matthew McConaghey hos David Letterman. Så nu hoppas man ju på Matthew i bar överkropp...Robert Downey JR är alltid rolig och han och hans fru ser alltid lika kära ut. Jag är helt kär i dem!

Reese Witherspoon är magiskt vacker i Armani.

Hale Berry ser ut som hon alltid gör, i en beige klänning.
Kanske inte det snyggaste paret, men väl det coolaste;Helena Bonham Carter och Tim Burton.
Jag har ännu inte sett någon klänning jag bara dör över. Hittills ligger nog Reese överst på min topplista. Och jajust ja, Matthews flickvän, Camila Alves, tror jag att hon heter.

Cate Blanchet kommer nog i den mest knepiga klänningen. Jag vet inte om jag ska tycka att den är snygg och ball, eller om jag ska tycka att den ser ut som en inredningsdetalj. Givenchy iallafall.


Filip och Fredrik dissar Anne och James, själv tycker jag att de var jättefnissigt roliga.
James 'mormor' hade minsann sett Marky Mark där i publiken.

Men nu ska jag nog ge upp bloggandet och fokusera på tv:n.

Puss och kram
Mello jello 4

Så drar Melodifestivalen igång igen. Jag går gay all way nu. Tar ett glas champagne och glittrar med ögonen. Angående Marie och Rickard; Jag har fortfarande inte riktigt förstått det här varför programledarna ska sjunga? Det liknar mest ett misslyckad försök att kopiera Oscarsgalan. Jag lider förvisso inte av det, jag bara förstår det inte. Marie har en Kim Basinger-make up, hon ser ut som en riktig femme fatal.

 

Jag och brollan diskuterade förra gången att vi borde döda all konkurrens och skicka Robyn.
- Nej, Abba!
- Och så skulle irland skicka U2
- England skulle skicka Oasis
- Norge skulle typ låna in Whitney Houston från USA
- Och Tyskland, Tyskland skulle skicka ... David Hasselhoff!
Det är sånt vi tycker är roligt. Tyskland är enda landet i världen som inser Hasselhoffs storhet, övriga Europa skulle få svart i tv-rutorna.


1. Melody Club
”The hunter”

Det är ju lite fusk med Melody Club, eftersom de faktiskt är bra. Och det är nåt med synthpopgrupper som gör att de gillar svart och vitt och allt är snyggt.


2. Julia Alvgard
”Better or worse”

De har hållt ute - holding out - på oss. Helt plötsligt två helt okej låtar på raken. Även om det här inte är min kopp te för fem öre. Coola trummor.

3. Lasse Stefanz
”I surrender”

När jag var på loppis idag så satt två gråhåriga tanter i åldern över 75 och snackade;
- Ska vi dra till Erikshjälpen också?
- Ja, sen är det ju skidåkning på tv:n, som man kan titta på
- Vad är det ikväll då?
- Det är ju Melodifestivalen *suck*
- Jag har inte sett en enda gång
- Ikväll ska ju Linda Bengtzing vara med och tänk jag tål henne inte helt enkelt, jag bara tååål henne inte! Och så ska ju Lasse Stefanz vara med. Jag fattar inte vad gamla gubbar som spelar dansband ska vara med i melodifestivalen för?!

Och det är väl lite sånt jag skriver under på...

 

4. Linda Pritchard
”Alive”

Hon är så jäkla snygg i håret! Sisådär va?! Men om vi jämför med tidigare omgångar så är det ju bra. Jag kan höra henne sjunga goth och ja, se henne sjunga goth - hon borde byta musikstil.


5. Anders Fernette
”Run”

sms: "Bad hair day" och champagnen gör att jag fnissar högt. Nåväl, jag citerar mig själv från twitter "ibland hatar jag popröster helt utan anledning, jag bara gör det. Och ja, ibland har jag rätt att göra det."
MEN det är ju charmigt att han tyckte att det var kul. Jag ger ett extra + för det.

6. Linda Bengtzing
”E de fel på mig”

Det är här nånstans mitt gaywannabe (och då pratar jag manlig gay) försvinner. Linda är inte  min favorit. Har aldrig varit. Jag tycker att hon är lite läskig. Så nu går jag och fyller på mitt glas. Okej okej, hon kan väl sjunga. Vänta nu?! En låt om otrohet? eller nästan-otrohet?

Alltså, de här mellansnacken, sk förhören, är ju inte särskilt roliga. Det är inte Linda Bengtzing heller.
Så kan det gå.

7. Nicke Borg
“Leaving home”

Lite lustigt var att när jag såg namnet så skämtade jag lite om att det kanske var sångaren i Backyard Babies. Och det var det. Så kan det gå.

Jag tar tillbaks lite: "Det här är melodifestivalen, man kan inte se ut som om man har Moderna Museet på armarna" - från 'förhöret'.

Hans stylist kan ju söka ett nytt jobb. Det är inte ens så fult att det är coolt. Det är ungefär som när han från Fame dök upp i diarrébruna skinnbyxor.

Fy 17 vad de smäller på med helt okej låtar den här omgången!

Jag är stum över den här omgången. Nej, det är jag inte. Men hittills har ju alla faktiskt kunnat sjunga. Nicke Borg är bra. Jag sätter honom på plats 3 eller 2, kan inte bestämma mig riktigt. Och ta i beaktning att den här bedömningen kanske gäller ihop med alla omgångarna.

8. Love Generation
”Dance alone”

Äntligen lite sisådärröster! Och åmar sig gör de också! Som sig bör! Fy faen, nu kan jag äntligen bli mean drunk!
(Den här tyckte brollan var bra!!!! Det kommer han att få ångra resten av livet - ungefär. Fick ju ont i ögonen när jag läste det sms:et!)


Och det här tyckte DN.

ps. The Ark är ju superduperroliga! som ironiserar över Christer Sjögren! ds.

Ciao


Mello Jello 3

Jag har väl inga direkta kommentarer om Richard och Marie idag. Jag pratade i telefon under inledningen. Men jag tycker inte att de är sååå dåliga som folk verkar tycka. Jag hade ju naturligtvis gärna sett Magnus Betnér hålla mello, bara så där för att få höra hur det skulle låta då. Men ja, vi har ju haft Luuk och Björn Gustafsson, och ja, där blev väl ribban satt liksom.


1. Linda Sundblad - ”Lucky you”

Alltså, Lambretta är ju ett av Sveriges bästa band. Nu är det här inte något som borde påverka, men det stör mig att denna a la Stock Atkin Waterman-liknande låt ramförs i kängor. Jag gillar kängor, men de är inte 80-tal. Allt jag tänker är att jag nog måste leta på mina Lambrettaskivor, för Lindas soloprojekt tänker jag inte engagera mig i.

 

2. Simon Forsberg - ”Tid att andas”

Om man nu känner att man måste göra ballader, då ska man banne mig ha vett nog att ha en pipa som heter duga. Och för att ta ett exempel, nej, Ronan Keating har inte någon pipa som heter duga. Sebastian Bach är däremot ett exempel på en kille som har en pipa, som ja, just det heter duga.

3. Sara Lumholdt - ”Enemy”

Det här är riktigt, riktigt bra - OM rösten hade hållit och refrängen inte varit pisstråkig. Men jäkla bra, helt enkelt. Men hon är jäkligt lik både hon i Ghostwhisperer och den här brittiska sångerskan med skrattgropar. Jag kommer att lyssna på den här igen. MEN ja, det luktar lite plagiat - brorsan säger Rihanna, jag tänker på något annat, som inte riktigt kommer fram just nu.


4. Playtones -
”The king”
Jag kan inte bedöma det här. Mammas favorit? Nu har inte min mamma aaalltid dålig musiksmak, eller jo. (förra omgången tyckte hon att Elisabeth Andreassen var bäst)  Men de här kunde iallafall sjunga och spela. Helt värda beröm - de kan sin sak.

5. Shirley’s Angels - ”I thought it was forever”

De kan ju sjunga och Bard kan ju producera - men för mycket åmande för min del. Men jag gissar att den går vidare. Jodå,  nåt annat vore märkligt.


6. Sebastian - ”No one else could”

Även det här hade kunnat vara så mycket bättre, men jag känner mig tjatig. Men jag hade kunnat tänka mig sångaren i Depeche framföra den här - eller sångaren i Rammstein - och yeah, jag hade varit tyst och nöjd.


7. Sara Varga - ”Spring för livet”

Visor ligger ju i tiden med Cornelis-filmen osv... men jag är lite för bitter, men för 17, jag hör ju att det är helt okej, men jag vill inte eller, jag tycker inte att den här bör gå vidare, men det är bra. Brollan kom med det mest nytänkande idag - Nu undrar vi bara om det stämmer; är hennes kläder ett politiskt ställningstagande?


Roligast hittills: "mina är Gandhi, Mandela och Stalin" påtal om förebilder.

8. Eric Saade - ”Popular”

Oh, en repris från förra året. Ja, varför ändra ett vinnande koncept?!
Näst roligast hittills: rutorna som sprängdes vs dusch
Gissar att den utan tvekan går vidare...


Det här är vad DN tyckte.
Ciao


Ett litet tips när du köper glas

Eftersom Antikmässan drog igång idag och kommer att hålla på för fulla muggar, över helgen, så tänkte jag tipsa lite om något man verkligen kan fynda. Dock kanske just Antikmässan inte är det stora fyndarstället om man nu inte letar efter något speciellt. Men på loppisar och auktioner så är dryckesglas något som kan vara ordentliga fynd. I videon nedan delar jag med mig av ett litet tips.

Den kant som syftas på är den kan jag smeker med tummen och pekfingret, det vill säga den kant du dricker i från.

På loppisar brukar glas oftast kosta 5 eller 10 kronor/styck och det är oavsett om de är i kristall eller inte. Det kan dock vara svårt för den oinvigde att veta vilket glasbruk som står bakom alla dessa glas. Och är det något man tycker är viktigt eller intressant så kan man lika gärna fynda glas på auktion, där det oftast står i katalogen vilket bruk glasen är tillverkade vid. Så istället för att gå och köpa nya glas när det är dags, så rekommenderar jag att ta en loppisrunda eller kika på ett auktionshus nära dig.


Ciao

dagens dag

Imorn är det pressvisning på antikmässan, så planen är att ta sig dit. Det innebär att idag blir det plugga av. Jag skulle behöva skriva tentan i riktigt rask takt, så att jag kan fokusera på italienskan. Lite så där med tanke på att jag ligger 3 veckor efter där. Eller ja, egentligen inte helt och fullt kanske, eftersom jag har läst lite italienska förut, men det kan ju vara bra att plugga ordentligt den här gången.

Delkursen, som tentan gäller handlar om genus. Och ja, konst så klart. Men det betyder ju inte att man inte kan ägna sig åt andra konstteorier. Min söta mor som var snabb i tanken och ringde och väckte mig för att jag skulle få se Ernst Billgren i Godmorgon Sverige.

CiaoMello Jello 2

Dags för lite mello jello igen. Idag har jag ingen favorit what so ever. Jag tycker absolut inte att det är något fel på att vara smal, men antingen tränar Marie väldigt mycket eller så äter hon väldit lite. Det hela gör mig nyfiken. Annars tycker jag att stå upp-komiker borde vara lite roligare, även om de själva inte har skrivit manuset...


1. Brolle: ”7 days and 7 nights”

Jag har lite svårt för rockabillydansen, måste jag erkänna. Jag kommer ihåg när Brolle sökte till kanal5's talangshow Popstars och fick erbjudandet på uttagningen "hoppar du av nu så är du garanterad ett skivkontrakt", vilket kanske säger en del om producenters syn på dessa program...  Intetsägande, blir tyvärr min bedömning av den här låten...

2. Loreen: ”My heart is refusing me”

Loreeeen eller Loreen?! Ricky... Det här påminner mig om något från 90-talets ljuva eurodiscoera, fast inte något av det där som fastnade i skallen. Gillar dock dansarna den här gången. Androgyniteten och anonymiteten. Trots röst och kläder och utseende så kommer jag att ha glömt bort den är låten när de kör genomgången sen..

3. Babsan: ”Ge mig en spanjor”

Den kan ju gå vidare med hjälp av folkets röster, men jag tvivlar på den skulle vinna juryns röster. Ja, om det nu fanns någon jury... Gissningsvis snyggast klädd ikväll. Jag vill inte kommentera det rasistiska och fördomsfulla i texten, det räcker så.

4. Elisabeth Andreassen: ”Vaken i en dröm”'

Om jag har förstått det rätt så är det 4 låtar av 8 som går vidare någonstans. Det är för få låtar att välja bland för att kunna plocka ut hela 4 stycken som klassas som OK... De här standardskrivarna i festivalen, jag vet inte, men de gillar ett enda koncept iallafall. Det känns tryggt och ja, lite tråkigt.

5. Sanna Nielsen: ”I’m in love”

Jag är rätt säker på att några toner där är snodda från Flashdance.. What a feeling... Men annars är jag elak och vill efterlysa en push up... Om någon framförde sin kärlek till mig på det här hysteriska sättet skulle jag bli skraj, men jag gissar att det går hem i stugorna, som man brukar säga...

6. The Moniker: ”Oh my god”

Det är inte dåligt, men för att vara Daniel så känns det väldigt repeterat, ospontant och lite småtrist... Att sälja sig själv smakar lite beskt.

7. Anniela: ”Elektrisk”

Jag tror att det är så här det låter när man tänker att Britney Spears Toxic var en cool låt och vill göra något liknande och så slutar allt i katastrof för att man måste ändå försöka få ihop texten på nåt sätt och även om jag föredrar svenska över engelska så är vi inte riktigt lika vana att vara balla på svenska.

8. Christian Walz: ”Like suicide”

Alltså Christian har ju "funnits" längre än Salem och ändå känns det som att nummer 1 är inspirerad av nummer 2. Jobbigt. Men det här var väl bäst hittills och nu är det slut, så...

Och det här tyckte DN .

Ciao

For the Win

Efter att ha läst både hos Ulrika och Lotten har jag fnissat flera gånger. Och jo, gott folk, läs kommentarerna också. Det finns en unik behållning i det.

Men det slog mig att jag bara på några få dagar har börjat använda FTW. På några usla timmar säger jag att saker är For The Win. Saker jag tidigare sa 'is the shit', men ITS känns ju sååå förra året helt plötsligt. Och nej, jag kan inte sluta. På spåret FTW liksom! Som någon fyllepensionär i en 30+kropp med en kolloungdoms språk. Nåväl.

Efter melodifestivalen sa min kära mor om Danny
- Han borde åka ut för att han har så fula byxor på sig!
Tyvärr minns jag inte vad han hade för byxor på sig, eller ens tänkte på det. Men det är väl sånt man har google till?!Ciao!

Kläder, klänningar och hattar

Jag blev ombedd att skriva ett inlägg om kläder och framförallt om att shoppa kläder. Jag tillhör den kategorin människor som främst impulsköper sina kläder. Detta har lett till att garderoberna väller över, hur många gånger jag än försöker rensa ur dem. Jag tillhör även den kategorin människor som tycker att de aaaldrig köper kläder längre. Dock köpte jag nu senast ett plommonstop och en Alexander McQueen-klänning. Dessa båda inhandlades på tradera. 500kr för ett prima plommonstop och 600kr för klänningen.


(ett stycke plommonstop och ett stycke knallblå klänning)


Jag fick bara för mig att jag ville ha ett plommonstop, sökte och hade turen att hitta en kubb som kom med hattasken. OCH i rätt storlek. Det var kärlek. Klänningen var mer att jag ville ha en stickad klänning, råkade se designernamnet och tänkte krasst att den borde ju iallafall behålla sitt monetära värde.

När det gäller att handla på tradera, så är det viktigt att kolla säljaromdömet innan. Av 100 ting jag har köpt på tradera så är det en gång jag aldrig fick varorna. Och det förekommer. Både luriga säljare och att saker försvinner på posten.

Någon som har koll på det här med att shoppa kläder online är ju Charlotte, som driver en blogg i ämnet.

Fördelen med att handla kläder på tradera är för mig att jag kan hitta sådant som jag inte kan hitta i butiken, samt att man alltid kan fynda. Att köpa kläder på nätet har ju även den stora fördelen att man kan delta i alla reor utan att behöva trängas med folk eller stå i kö.


Puss och kram

Mello Jello

Jag har alltid undrat om Richard Olsson skriver sina egna manus eller inte... Och Marie Serneholt ser ut som den där retuscherade Ralph Lauren-modellen ...

Dilba
”Try again”

Jag försöker förstå kombinationen av låt, kläder och dans och ja, Dilba... Ärligt så känns den som en av Madonnas dåliga låtar... Det är förvisso snyggt, men obegripligt.

Swingfly
“Me and my drum”

Varför ska tjejerna dansa? kunde de inte ha stått där och bara trummat sig igenom numret?

Jenny Silver
"Something in you eyes"

Jag gillar Jenny Silver, så det här ska bli spännande ... Oj, plagiat, men det hör man ju titt som tätt i dessa sammanhang, så det gör ju inget... Är det samma producenter bakom den här som bakom A-teens?

Jonas Matsson
”On my own”

Googlade just Jonas Matsson, tror att jag missade vart han kom ifrån .. Det är väl kanske ingen sångprestation som kommer att knocka norrmännen. (tänker på deras bidrag förra året) Känner att 90-talsmodet är tillbaka igen. Hello Beverly Hills 90210.

Le Kid
”Oh my God”

De här borde gå vidare rakt av på grund av klädsel och scenografin!

Rasmus Viberg
”Social butterfly”

Hahaha! Undra hur de tänkte med det här scenframträdandet. Låten, inget fel på.

Pernilla Andersson
”Desperados”

Kanske att jag tycker att fru Dregen är lite för bra för det här sammanhanget. Stort + för att hon sjunger på svenska. (inte för att jag är nationalistisk, jag tycker bara att det är roligare när låtarna är på hemspråket så att säga)

Danny
”In the club”

Som vanligt undrar jag vem är idol-Danny och vem är idol-Ola... OMG vad dåligt, för att använda mig av Le Kid lite...

Och här är vad DN tyckteoch AB...

Puss och kram

 

 

 

 

Julmustkaos

Nu har jag mailat bryggeriet som ligger i mitt kök. Eller om jag ska ta det från början här, så exploderade en julmustflaska i mitt kök/vardagsrum igår. Av någon anledning ville den inte stå kvar på golvet, under köksbordet utan roade sig med att spricka i botten och ge sig av upp på diskbänken. Och ja, på vägen dit, spruta ner det mesta med klibbig must. Jag kan tillägga att denna must blev bäst i test, hos ICA. Och sen behöver jag ju inte säga så mycket mer, eftersom jag älskar julmust, men ... okej, jag är inte så där jätteglad nu. Och nej, jag är inte färdig med fejandet efter denna incident. Och jo, jag är fortfarande upprörd. Jag har inte riktigt tid med sånt här - jag har plugg att göra. Mycket plugg att göra. Men som vanligt när jag har mycket att göra så blir jag lamslagen när planerna sätts ur spel. Så ja, jag ligger i sängen och glor på Chuck istället.

Nå, imorgon är det nya, friska tag som gäller.

Och jag har fått massor med gratulationer till min examen, från alla de håll. Vykort från föräldrarnas grannar och mail ifrån min polska mamma och kort från min småländska mamma. Eller ja, det är bara jag som brukar kalla folk för mina extramammor. För att jag tycker om dem, så klart.

Annars har jag sålt en del saker på tradera. Och det är ju alltid bra att bli av med ting som bara ligger. Även om jag har svårt att slita mig ifrån dem. Men jag har iallafall sålt 3 stycken hattar, nej, 4 stycken. För att ta ett exempel. Nu är det ju så att jag inte har slut på hattar för det, neeej, tok heller. Hattar is the shit.

Och om du läser detta E, så ska jag gå och köpa ett grönt kuvert i helgen och paketera krämerna i. Så jag har inte glömt bort dig, jag har bara inte fått arslet ur vagnen.

Jag kan säga så här - jag struntade i att söka jobbet, jag överväger fortfarande att skicka iväg ett mail utifall att de behöver akuthjälp en dag eller så. Men jag ska ju resa och ner till Lund och skriva tentor och plugga till magister och språk och grejer, så ja... Jag tror alltid att jag kan göra allt och helst samtidigt, men ni ser ju - jag har fortfarande kvar saker att diska rena från julmust.

Puss och kram

RSS 2.0