någon dag efter jul

Jo, jag vill önska er allra finaste en god jul och gott nytt år, och tacka för alla söta hälsningar! Kärlek till er!

Jag lider av konstant trötthet och vill bara ligga och sova, inte ett dugg bra när jag fortfarande inte är färdig med uppsatsen eller tentaplugg. Och sen vill jag baka. Såg Leila på tv:n och nu är jag så sugen på att baka och baka och baka.

Nu ska jag nog iallafall ge mig ut i snön på en lång promenad.
- Ta med dig kameran utifall du ser någon varg eller björn, säger mamma.
Jo, för om jag ser en varg eller björn så tänker jag ju förstås stanna och fota, jodå...

Puss och kram

Julafton

Tydligen har jag inte alls lagt ut något foto på mitt julpaket, utan det är bara videon, och inte kommer det att komma något foto, för oups, här har godiset ätits upp! Men det var Malin som var min hemliga bokvän iallfall :)

Nåväl, julafton och jag har tillbringat förmiddagen framför Leila bakar. Jösses vad sugen jag blir på att baka när jag ser henne där i köket. Men det är ju julafton, så då kan man ju inte ockuppera köket.

Inget nytt har hänt med c-uppsatsen. Men jag ska, för jag måste plugga italienska som 17 nu, för visst fick jag underkänt på tentan. Vilket jag accepterar helt och fullt, även om det visst hade varit skönt om man lyckats chansa sig till godkänt, men å andra sidan är ju syftet med studier att man ska lära sig...

På tal om ingenting så är brorsan ute och cyklar. Alltså, han har inte fel, han är seriöst ute och cyklar. På en cykel. Tvåhjuling.

Puss och kramJulklappspåse large special


Okej, Albert Bonniers förlag är inte särskilt givmilda. De är hjälpsamma, men jag tycker att det är jobbigt att jag ska behöva skicka tillbaks och dona med något jag inte har beställt utan att få någon kompensation. Men nåväl, problemet är iallafall nu löst. Det hela rörde sig iallafall om någon bokklubb och någon sådan har jag definitivt inte gått med i. Men ja, ja, hon skulle skicka en returneringssedel eller formulär eller vad det kan tänkas heta.

Däremot var det ju desto trevligare att öppna jullappspåsen! :) Den som inte orkar titta på videon, vilket jag har full förståelse för, särskilt när reklamen är envis, men jag har valt videofyme över youtube, så så är det med det. I ett försök att begränsa det hela lite. Nå, för den som inte orkar titta på videon så kommer jag att försöka ta mig i kragen och uppdatera det här inlägget med ett foto oxå.

Jo, det var väl det.

Puss och kram

Smycken och skor

Jag har nu hittat ytterligare ett favoritsmycke från Mi Lajki.

december 1 amanda berg red shoe charm

 

Och jag kan bara säga: jag gillar.

Annars ser himlen väldigt mörk ut idag, men klockan är ju bara morgon än så länge. Tänk den som ändå vore klar med uppsatsen. Nåväl, jag får väl sätta fart helt enkelt.


Igår åt jag en Ben&Jerry-glass för första gången i mitt liv. Som bloggare ligger jag omöjligt efter när det gäller trender. Ingen trendbloggare här inte. Det var någon cookiesandwich och den var väl god, men jag fattar inte riktigt det här halabalooet kring Ben&Jerry, så är ju GBs sandwich med lussebullesmak godare och den finns inte längre. Stor sorg.

Nå, god morgon och puss och kram

 

 

Till salu

Det är snö ute idag minsann. Så vem vet, kanske det blir en vit vinter trots allt. Kyligare och då kan man ju behöva Fidos kappa.Det är alltså min polare Sofia, som säljer sin persianpäls. Jag kan intyga att den är väldigt fin och i mycket bra skick. Så om du är intresserad, surfa in på Got to Get, via länken ovan.

Annars har jag pantat flaskor och köpt toapapper. Oerhört intressant för alla andra. Men vanligtvis brukar jag aldrig panta flaskor utan de brukar följa med hem till ma och pa så kör de storpantning vid nåt tillfälle. Men nu tror jag att jag och Lasse Kronér har satt rekord i att dricka julmust, så för att få plats måste flaskorna bäras iväg.

Jag är så sjukt trött hela tiden. Sover som en liten gris och jag lyckas ändå inte vara vaken hela nätterna utan somnar i god tid. HA! förresten har Kronér flyttat klockradion längre in i sovrummet, så idag vaknade jag inte av den, utan med ett ryck 20 över 6 och trodde att den aldrig ringt. Det har gått rätt så friktionsfritt det här med vårt boende, lite lite gruff på grund av morgonirritation har det nog varit, men mest är vi glada på varandra och snart är sagan slut.

Jag har blivit presenterad för Farscape och har själv presenterad Lasse Kronér för Eureka. Jag gillar ju inte Sci-Fi, men det beror mest på att det alltid brukar vara nåt slemmigt, äckligt väsen/varelse med, men dessa två serier är helt okej tidsfördriv.

På biblioteket säljer de ut cd-skivor för 5 spänn. Inte så att jag jublar högt, men jag köpte de som fanns med Toni Holgersson, det finns nämligen en risk för att min Lyckliga slut är utsliten och så kan det ju vara bra att ha i bilen som jag inte äger, men kan låna.

Jag veeet, skriva uppsats är det som gäller. Den skulle ha varit färdig i fredags och jag har kommit 1,5 sidor längre än sist. Jag blir galen på mig själv. Men så är det.

Och så lite om Italien.
Jag vet egentligen inte vad majoriteten här i Sverige tycker, men jag antar att de flesta inte skulle gråta över ett maktbyte i Italein. Nåväl, Berlusconi fick sig en smäll igår, men han är nog så pass hård att han överlever det. Smällen ifall hans fru får igenom skilsmässokraven kanske svider hårdare. Hon kräver 450 miljoner om året.Puss och kramFrån imorseOsammanhängande, men HejJag tror minsann att jag kallade Picasso för surrealist. Nåja.Lisa Jevbratt och bilden.


Puss och kram

Ps. Nu ser man att jag inte bör raka skallen, hur mycket jag än vill...


Moderna Dalí och Vezzoli

Förra veckan var jag på Moderna Museet och läste lite i deras böcker. Jag hade inte helt och fullt massa tid över för att kolla samlingarna, men jag sprang runt snabbt en liten sväng och såg massor med nytt och så schwoop in på Dalí-Vezzoliutställningen.Vilken helt makalös utställning Moderna har fått till. Jag blev helt stum.Utställningen i sig är en slags undersökning av hur dessa konstnärer står i förhållande till massmedia, makt och den kändisfixering, som existerar.När man ser denna brosch, så tänker iallafall jag lite på popkonsten och det är väl ingen hemlighet att Dalí hade stort inflytande över den.Och så lite Vezzoli.

Utställningen pågår till den 17e januari och jag ska dit, utan tvekan. Den var vacker i allt.

(bilderna är upphovsrättsskyddade och lånade från Moderna Museets hemsida.)

Puss och kram


haltelihalt

Jag vet att bloggen haltar lite, men Kronér har varit hemma pga sjukdom, så mina rutiner om dagarna blir helt avbrutna vilket leder till att ingenting känns bekant. Nåväl, idag var planen att åtminstone promenera lite. Helst skulle jag behöva skriva 8 sidor på min uppsats, hur nu det skulle gå till. Jag skulle behöva lära mig italienska och jag behöver gå till ica maxi och handla. Och skriva en önskelista inför julen förstås...

Men annars händer det just ingenting här, mest bara massa borden. Nu ska jag iallafall brygga kaffe och morna mig.

Puss och kram

smyg och design

Igår var jag ute mest hela dagen. Smög runt lite här och där i stan. Köpte småsaker där och här. Och så slog jag till och beställde Melrose Place säsong 3 av cdon. Men jag hade ju ett presentkort på 200kr, så jag tyckte att det var okej. Dock kunde man inte lägga till fler rabattkoder, vilket jag anser är skit. Jag är student, jag ska ha fritt porto. Så jag slängde iväg ett mail och ett litet klagomål. Men det lär ju inte lösa någonting.

Annars, vad jag köpte? Inget jag kan berätta om här, tror jag. Jag köpte nämligen till min julklappspåsevän och inte så mycket till mig själv. Men jag var inne en sväng på designtorget, dock utan att handla, men det är ju precis vad man vill när man är där inne. De hade bland annat en kalender med pinupor. Alltså old style och i block där du drar bort en siffra varje dag. Den var fin.

Får se om jag tar mig in till stan och något bibliotek idag, måste kolla öppettiderna bara.

Puss och kram

RSS 2.0