bidrag 9


Och så bidrag nummer nio i Panduros kreativitetsutmaningJag tänkte att jag skulle göra en lite höstig dörrkrans så här lagom till halloween. Dock kan jag säga att ett bra och snabbtorkande klister/lim kan vara på sin plats. För pjuh, vad kastanjerna kunde vara envisa.
Det är kastanjer, rönnbär, alkottar, nypon och grankvistar. Några av kastanjerna målade jag i guld, bara för att. Bären lackade jag så att de inte ska skrumpna ihop för snabbt.

Jag vill även tillägga att man inte ska klippa grenar direkt från träden utan leta på marken, man ska vara snäll mot naturen.

Jag använde mig då av den guldfärgade hobbyfärgen Craft paint och själva stommen är av kartong som jag tog från en av väggdekorationsförpackningarna. Jag måttade upp kransen med hjälp av en tallrik och hålet i mitten med hjälp av en assiett. Den är inte jämn, men jag tycker inte den ska vara det, det kan bli lite för mycket Stepford Wives över det då ;)

Puss och kram

andra bidrag och tävlande hittar ni här.

bidrag 8


Lite på skoj så därJag erkänner, den hade kunnat göras bättre, om jag hade vetat om det här innan jag slukade påsen. Men jag ville bara visa idén.
Bakgrunden är från scrapbook-kitet.

Puss och kram

andra bidrag och tävlande hittar ni här.

bidrag 7

Och så har jag snott ihop bidrag nummer 7 i Panduros kreativitetsutmaning. För snott är just det jag har gjort.För jag har snott garn kring pinnarna som är på den där vita plastmackapären och sen sytt fast blomman på en av ringarna som följde med smyckesstartkitet som vi fick.
Jag valde att sy fast blomman, eftersom jag tänkte att då är det bara att klippa bort den lite snabbt och enkelt utifall att man vill byta färg på sin ring. Jag virkade inte heller någon ytterkant, som det är på den vita/rosa blomman, jag tänkte att på det sättet kan man ju även variera storleken lite.

Puss och kram

andra bidrag och tävlande hittar ni här.

plugga plugg och utställning

Och idag har jag tänkt försöka få ihop något skrivet. Har ju en inlämningsuppgift att virka ihop. Har ingen aning om hur det ska gå, för just nu har jag glömt bort allt jag har läst.

Och jag har anmält mig till en kurs i att skriva uppsats. Ja, alltså akademisk uppsats, som sammanfaller med när jag ska skriva min c-uppsats. Jag tänkte att det kanske kunde vara värt att få lite extra hjälp, med tanke på att jag har så förbenat svårt att få ihop alla sidor som krävs. Jag är sådan som kan säga det jag vill på två meningar. Nåja.

Och så lite dåligt av mig - jag fick D i betyg på inlämningsuppgiften i italienska. Men näsan hålls över vattnet iallafall. Jag har tänkt att fokusera lite mer på den delen av studierna nästa vecka. Och nu, när jag pysslar så lyssnar jag på italiensk musik, eller ja, låtar med italienska texter. Jag har nämligen funderat lite på hur man så smidigt lärde sig engelska och det beror ju på - bortsett från övning - att man hör det överallt, nästan hela tiden, så jag sitter vid köksbordet, pysslar och lyssnar på italiensk musik. Och hrm, Italien må ha ett fantastiskt kulturellt arv, men när det gäller populärmusik - iiiiinte så mycket min stil. Ungefär som att lyssna på Ingela Pling Forsman-låtar dagarna i ända. MEN ja, det finns ju undantag. Men om nån råkar veta något goth- eller rockband som kör med italienska texter, mot all förmodan, så får ni gärna hojta till.

Min studievägledare ringde och lämnade telefonnr dit jag kan ringa och fråga omd en praktikplats jag såå gärna vill ha. Just nu iallafall. Jag skickade först ett mail och fick till svar att hon vidarebefordat det till programansvarig och att jag skulle höra av mig efter den 15e oktober - ni vet sista dagen att söka till högskola/universitet. Jag har inte hört av mig igen än, men så nu, under vecka 44, dessutom, ringde hon upp. Jag måste säga att det verkligen är att sköta sitt jobb. Och jag blev glad. Dock kanske det hade varit lättare att förhandla till sig en praktikplats ifall skolan själva hörde av sig först. Men, men, skam den som ger sig.

Nu blir det nog en promenad av, innan jag somnar. För om jag somnar så kommer nog den här dagen att inte leda till så mycket mer spännande.

Puss och kram

Förresten - tips på en kommande utställning. Palle Torsson är cool. Jag har nämnt honom tidigare - här.

bidrag 4, 5 & 6


Den här gången är det återvinning som är temat. Ni vet, sådana där påsar man får om man till exempel köper en smörgås på ett fik?

Jag försökte variera mitt kludd lite och försökte köra olika stilar. Jag får väl erkänna att mina konstnärliga talanger är myyycket begränsade, men det spelar nog ingen roll för mamma ;) Och det är hennes födelsedagspresenter jag hade tänt slå in i de här påsarna. För tanken är att man just kan göra lite mer personliga klappar och presenter på det här sättet.

Jag har använt;

Hobbyfärgen (Traditional Craft Paint) som kom med paketet vi fick, samt annan akvarellfärg.
Lack, men jag har använt vanligt universallack man kan köpa lite var som helst. Man tager vad man haver. Men jag tänkte att det är säkrare att lacka dem, utifall att någon vattendroppe träffar ytan.
Papperspåsar från fiket.

puss och kram


andra bidrag och tävlande hittar ni här.
bidrag 3

Så kommer ännu ett bidrag till panduros kreativitetsutmaning.

Det gäller ju lite att se sig runt omkring och se vad man har för användbart.
Den här gången blev det ett halsband.

Jag har använt mig av det svarta mockabandet, samt lås från smyckesstartkitet och det röda är faktiskt en kylskåpsmagnet i plast. Superenkelt.

Puss och kram

andra bidrag och tävlande hittar ni här.

Bidrag 1 & 2


Okej, jag har pysslat en del, men bara en sak är färdig, en sak som gick snabbt att fixa, men det är sådant jag har bänt hjärnan kring den här tiden. Jag har tagit fasta på de ledmeningar som pandurobloggen gav oss;"Är mest nytänkande
Har mest kreativ höjd
Är mest troligt att inspirera andra att börja pyssla"

Nu kanske kreativitetens höjd inte gnistrar i dessa bidrag, men det jag tog fasta på är att poängen är att man ska inspirera andra att börja pyssla. Och jag tänkte lite att hmm, då ska det ju inte vara fööör svårt eller föööör mycket jobb, utan det ska vara något alla kan - även vi som inte ens kan dra raka streck med linjal.

Nåväl, jag börjar med bidrag 1 (de hör ju ihop lite, så de får dela inlägg)

Som vanligt får ni ursäkta bildkvalitén lite, jag har inte tillräckligt med ljus här hemma, så det blir lite grovkornigt och skuggigt, MEN, poängen är denna - en dekorerad vinflaska, en passande värdinnepresent, för den här är dekorerad med två silverörhängen i form av ringar.

Jag har använt;

delar av smyckesstartkitet och verktygen som kom med panduropysslet på posten
pärlor från olika ställen, jag valde två stycken större i plast, för att de inte skulle bli för tunga att bära för de små öronen
2 silverörhängen från panduro, inte från kitet vi fick dock

Okej okej, jag ser att örhängena har lite fallosform över sig, men delarna är lösa, så man kan vända på dem och flytta om dem efter tycke och smak, om man vill. Nå, det som är att när vinet är uppdrucket så har man ändå smycken kvar att bära.

Jag körde en annan variant här, där jag lindade ett tygband lite löst runt flaskan och lät örhängena agera tyngder, för att snöret skulle stanna på sin plats.

Jag har använt öronkrokar i guld från smyckesstartkitet och tängerna för att böja till slutet på pinnen, likadant som i det andra paret. Sen är det pärlor från lite här och var. Jag har en förkärlek till turkost och rött ihop, så det fick bli ett armband från Thailand som rök och fick bidra med de större glaspärlorna.

Och samma här, örhängena är bara att haka loss och börja använda.

Jag vill även påpeka att man inte behöver dekorera just vinflaskor på det här sättet, utan det går lika bra med andra alkoholfria drycker. För jag är rätt övertygad att vilken värdinna som helst skulle bli glad över en flaska flädersaft eller hemmagjord hallonsaft.

Puss och kram


andra bidrag och tävlande hittar ni här.alla som tycker att

Idag är jag lite sur så där, lite bitter. Jag hör av mig till en utställningslokal (jag försöker undvika googleträffar nu) och säger att 'hej, jag ska skriva c-uppsats om det här och det här och om den och den, har ni några förslag på frågeställningar eller finns det något ni vill att jag ska ta upp?' och får tillsvar 'ja, jag kan ju inte bestämma vad du ska skriva om'. Men SUCK! Tack för hjälpen och vänta nu, det ligger ju i deras intresse att samarbeta med studenter med studenter som skriver om deras utställningsverk liksom. Nåja. Idag frågade jag om jag fick fota under ett föredrag som hölls i den här utställningslokalen - dvs inte något konstverk utan föredragshållarna, till min uppsats och fick ett 'nej, tyvärr' - vilket då inte är någon policy utan bestämdes så där lite hipt som hapt efter en halvtimmes väntan på svar. Men åter igen TACK FÖR HJÄLPEN! Nu fotade jag ändå na na na na na. Men ja, jag kan ju inte använda det i uppsatsen, men kul ändå - in ya' face!  Hmm, jag tror att jag ska starta en facebookgrupp 'alla som tycker att XX är dryga'.

Så kan det gå, skulle man kunna säga.

Angående Panduros kreativitetsutmaning - här är de andra bloggarna som oxå blivit utmanade.


http://www.sagoliktpysslar.blogspot.com/
anneliscrapkort.blogspot.com
lillnettan.wordpress.com
carinaspysselsida.blogspot.com
carolas-kortblogg.blogspot.com
millanpillans.blogspot.com
tussans.blogspot.com
thereselittlecorner.com/blogg
jennys-kreativasida.bloggagratis.se
johannadesign.blogspot.com
thereisnoplacelikehome.blogg.se
www.familyliving.se/bloggare/fingerspitzengefuhl
http://www.johannabillingskog.se/
http://www.ulrikaulrika.se
engronballong.blogspot.com/
http://www.scrapika.blogspot.com/

kellybellybutton.blogg.se
myownhome.blogg.se
tjohalia.blogg.se
http://www.inredningsgalen.blogspot.com/
inredningsbloggen.blogg.se
livinglikelinda.blogg.se
hemmariket.blogg.se
camillasnyahem.wordpress.com/
aboutellasinspiration.blogg.se
familjeniuttran.blogspot.com
mikaelarudhner.blogspot.com
pysseltanten-pysseltanten.blogspot.com
mindrom.blogspot.com
hemochliv.blogg.se
sepetraso.blogspot.com

Man kan säga att jag ligger lite i lä där, vilka proffs det finns!

Men nu ska jag dricka kaffe och andas ut.

Puss och kram

Pysselnörd

Okej, här kommer kanske världens sämsta mobilfoto, men jag hade ont om tid;Men det här är vad jag tänker pyssla med i helgen. Just det - pyssel.
Jag fick ett paket från Panduro, eftersom jag tänkte vara med i Panduro Creative Challenge. Superkul att få tillfälle att vara lite kreativ. Jag har dock inga idéer än, eftersom jag är lite läs-stressad.
Men önskar ni er något speciellt pyssel i julklapp, så kan det ju vara bra att passa på att önska det nu ;)

puss och kram
naglar och tips

Jag tänkte bara titta in här och passa på att tipsa om några hemsidor.

Först har vi Get Ready! En suverän tjej som hjälper folk till ett bättre och sundare liv. Hälsocoaching, helt enkelt.

Sen har vi StudioTitolina, om ni är på jakt efter en fotograf. Hon tar bland annat morgongåva-foton. Jag tror inte det är så vanligt här i Sverige, det är nog mer en amerikansk grej. Att bruden tar lite fina foton, som hon sen ger till sin make i morgongåva.

Och sen är det tjejen som fixade mina naglar som har startat Nageloasen. Så funderar ni på att fixa naglarna, ring henne - hon är pålitlig och seriös.Puss och kramAnna Anka, jag ligger lite efter

Jag såg inte det här när det gick, för jag tycker att Robins är ett sjukt dåligt program. Men tack vare Å så missade jag inte det här;Hon är så galet bra på att imitera Anna Anka. Särskilt det där med disktrasorna.

Puss och kramShow and tell: favoritfilmer


Så är det fredag. Min fredag ska inte bestå av film, utan av plugg. Dock kanske jag måste ge mig ut på ytterligare en promenad för att vakna till liv. Jag har redan varit en sväng till Liljeholmen och hämtat ett paket, och ja, jag räknar det som en promenad - jag var ju tuvngen att gå liiite iallafall.

Nå, med fredag så kommer ju fredagstemat och idag och det är Erica som håller i trådarna.
Dagens ämne är favoritfilmer.

Först tänker jag bara inflika att jag hoppar av Show and tell. Jag tycker att det tyvärr har blivit dålig stämning när man kan läsa lite nu och då att folk är sura över att andra inte kommenterar överallt. Och eftersom jag tillhör dem som inte kommenterar överallt, så tycker jag att det är lättare för mig att hoppa av och låta folk slippa bli irriterade. Jag vill ju att alla ska vara nöjda och glada :)

Men jag kör den här fredagen, eftersom jag tycker det är ett kul tema och jag aldrig någonsin kunner komma bestämma mig för vilka mina favoritfilmer är... Men jag kan lista de givna - Dirty Dancing, Grease, När Harry mötte Sally, St Elmos Fire, Livet från den ljusa sidan, Breakfast Club, Sökarna, Reality Bites, Trekant, Fredag den 13e-filmerna, True Romance, Hans vilda hjärta, Pulp Fiction, Big Lebowski, Cry Baby och Måndag hela veckan.

Men det finns ju fler;Jag älskar choklad. Jag blir glad av att vara i närheten av choklad, att känna doften av choklad, ja, att bara se choklad. Och Johnny Depp, samma sak där.Jag är ju gammal rockerbrud, så därför ligger Bill & Ted-filmerna mig varmt om hjärtat. Jag vet, det är lite skräp, men att höra Keanu säga dude, ger rätt mycket ändå.

Och på tal om Keanu Reeves. Jag är inte särskilt förtjust i actionfilmer, men Point Break har jag sett ett par tusen gånger säkert. Och så är ju "Johnny Castle" med.Bridget Jones-filmerna. Och när jag ser det här klippet så fattar jag inte hur inte alla bara älskar dessa filmer.
Och jag kan inte hjälpa det, men jag tycker att Thelma & Louise ÄR coola!Ibland är det en dragspelskille som står på vägen till t-banan och spelar themelåten till Love Story och då smälter jag totalt, för den står sig fortfarande som en av de bästa kärleksfilmer någonsin.

Det var några, det är nog bäst att jag slutar innan jag lagt upp hela youtube här.

Puss och kram

Andra fredagsbloggare;


Nilla, Simone, Desiree, Annika, Anne,(deltar inte i temat under september månad) Petra ,
Millan, Anki, Victoria, Leopardia, Strandmamman Jemaya (deltar inte under september månad)
MiaD Lena Erica Marie Saltis Lia (deltar inte just nu) Anna Taina Christel Musikanta
Under ytan Emma Västmanländskan Norrsken och stjärnfall I am Annika
Maisoui Inga-Britt Sparkling Helena Ebba Lullun Gerda-Thyra Anetteroooosa rattar

Så där ja, så var det redan natt. Idag när jag kom hem, efter ett besök på biblioteket, låg det ett paket på hallmattan. Från "en okänd välgörare".
Rosa Rattar!
Mimo är en feeder!
Så nu har jag gått runt och flinat hela dagen och mumsat på rosa rattar.Puss och kram

festival och tatuering

Så har bidragen till kommande melodifestival presenterats. Det är inte så att jag saknar Ingela 'pling' Forsman, men man blir lite nyfiken på ifall det är så att hon inte skickade in något bidrag i år, eller om hon bara helt enkelt inte kom med. Eller nyfiken och nyfiken, nu överdriver jag nog...

Och eftersom jag tycker att tatueringar som begrepp ska vidgas lite och inte enbart ses som kroppsutsmyckning, så tycker jag att det är kul att DN uppmanar folk att maila in bilder på sina tatueringar. Förvisso på livsstilssidorna, men det är nog bara en tidsfråga innan de hamnar på kultursidorna. Så seså, maila in bilder nu, ni som har tatueringar!

puss och kram

suck och stön

Suck!
Men å andra sidan kanske det innebär att KD inte ställer upp i nästa val. Jag tar det som ett löfte.
Mental anteckning till mig själv: kolla upp vilken kurslitteratur som ingår i kurserna om intelligent design, någonstans ligger ett ägg begravet.

Jag har inte läst någonting idag. Jag ligger omöjligt mycket efter. Med allt.
Jag har tvättat, diskat, promenerat, postat brev, gjort hemuppgift och glott på tv. Och just nu försöker jag räkna ut hur många sidor jag behöver läsa per dag för att hinna ikapp. Och sen får jag väl erkänna att jag inte riktigt hängde med på 3 teman, inte fler. Jag kanske borde lära mig lite retorik.

Jag saknar att ha en köksbänk!

Jag har fortfarande inget bloggsug.

Puss och kram

ps. angående hägglund, undra om det kan finnas en elit om majoriteten tillhör denna klunga. ds.

Marilyn och Andy

Mina nya übersnygga parfymflaskor. Som dessutom råkar innehålla parfym.puss och kram

Men män och kvinnor då

Okej, jag läste här om dagen om att centerpartiets Fredrik Federley ville skrota sexköpslagen. Att ha en lag som reglerar sexköp är väl inget unikt, även om den ibland kan uppträda tvärtom än i Sverige, dvs att de prostituerade är kriminella. Hur som, min första reaktion på Fredriks åsikter är den jag står fast vid - HALLÅ, FOLK SVÄLTER DÄR UTE, FOLK DÖR DÄR UTE, kan vi liksom inte fixa the big problems först, innan vi måste engagera oss i huruvida torskarna har rätt att köpa en annan människas kropp för en stund?
Schyman tycker väl kanske inte helt otippat att lagen bör skärpas.
Som feminist är hela frågan rätt komplicerad, eftersom jag anser att folk ska få bestämma själva, men vad gör man när dessa val inte sker frivilligt... Och med icke frivilligt menar jag alla sociala konventioner som spelar in och alla ens habitus som man dras med.

-

Pannkakan har skrivit ett tänkvärt inlägg om skottlossningen i Malmö, som skedde inatt. Dock brukar man oftast hamna i blåsväder om man påstår att videovåld, dataspelsvåld och p-filmer leder till en snedvriden människosyn och mer våld. Själv är jag helt övertygad om att det finns ett samband, för världen är ju inte så där fin att den består av folk som kan tänka, till största delen är den ju full av idioter, trots allt.

och i förhållande till att Fredrik får betalt för att sitta och lämna in motioner om sexköpslagen, så blir man ju lite trött...

Ja, nä, god natt på er!Show and tell: sport

Så var det fredag och det är Erica som är den person som bestämmer ämnena denna månad.
Denna fredag är det: Sport.


Jag är ledsen, jag är totalt helt och fullt ointresserad av sport, för mig existerar det endast en sport som är värd uppmärksamhet och beundran;Konståkningen!
Min favoritgren är egentligen isdansen, för då behöver jag inte sitta och vara nervös över att de ska slå ihjäl sig...

Nåja, puss och kram


Andra fredagsbloggare:

Nilla, Simone, Desiree, Annika, Anne, Petra , Millan, Anki, Marianne , (deltar inte i temat just nu) Victoria, Leopardia, Strandmamman Jemaya MiaD Lena Erica Marie Saltis Lia (deltar inte just nu) Anna Taina
Christel Musikanta Under ytan Emma Västmanländskan Norrsken och stjärnfall I am Annika Maisoui Inga-Britt
Sparkling
Helena
Ebba
Lullun
Gerda-Thyra
Anette

kartor och myter

Eftersom förra veckan bestod i att läsa en avhandling om Amasonen, så var det ju lite roligt att amasonmyten nu åter igen aktualiserats. Bla bla bla, myten om Amasonen handlar helt enkelt om kvinnliga krigare, som skapade ett matriarkat - en egen nation dit inga män hade tillträde annat än för avel. Det råder lite olika versioner på vart denna nation fanns och vad de gjorde med de pojkbarn som föddes... Alltså, nå, ja, det som är intressant med myten är väl mer intressant ur ett hbt-perspektiv, ni vet, könsöverskridande och bla bla bla... Varför myten lever kvar, om det är för att stabilisera normen osv...
Nå, det som aftonbladet skriver om är att någon nyhetsbyrå i Kina skulle rapporterat om en 'lesbisk by' i norra Sverige. Denna by skulle då heta Chako Paul City.  Eftersom jag inte befinner mig i Kina så har jag ingen aning om huruvida saftonbladets nyhetsrapportering av en annan rapportering är sann eller inte, MEN lite lustigt är det att om man söker på Chako Paul City på google maps/kartor, så ser det ut så här;Nu blev jag lite nyfiken på hur google maps fungerar egentligen...

Puss och kram


Show and tell: tre saker man skulle ta med sig till en öde ö

Jag tänkte försöka få ihop ett inlägg här, samtidigt som jag slänger ett öga åt tv:n och Idol. Jag missade förra fredagens fredagstema och funderar fortfarande på saker som överraskar/överrumplar mig, men den här månaden är det Erica i Piteå som klurat ut fredagarnas teman och denna fredag är det: Vilka 3 saker skulle du ta med dig till en öde ö?

Det är ju verkligen jättesvårt eftersom man inte vet om man ska begränsa sig till överlevnad eller trevnad. Jag tror jag fokuserar på det trivsamma.Kakor och kaffe, jag räknar det som EN sak, för det hör ju ihop... ju... eller hur?Dykarutrustning. Det är väl lika bra liksom.

Och så -Myskläder!

Andra fredagsbloggare:

Nilla, Simone, Desiree, Annika, Anne, Petra , Millan, Anki, Marianne , (deltar inte i temat just nu) Victoria, Leopardia, Strandmamman Jemaya MiaD Lena Erica Marie Saltis Lia (deltar inte just nu) Anna Taina
Christel Musikanta Under ytan Emma Västmanländskan Norrsken och stjärnfall I am Annika Maisoui Inga-Britt
Sparkling


Helena
Ebba
Lullun
Gerda-Thyra
AnetteRSS 2.0