hej, jag är en tävlingstipsarblogg

För just så är det, jag tänkte tillägna det här inlägget till tävlingar jag hittat. Och det är ju lika bra att köra igång på en gång.

-

Vi börjar med ett härligt skumbad med ginseng och kanel och lyx, som flachan tävlar ut. Sånt gillas, så jag hakar på och deltar, gör så du oxå!

okej, nu kan jag inte skriva efter varje tips att ni oxå kan delta, haha, det får vara underförstått. jupp.

--

Om du deltar i Sötnosens tävling, så japp, då kan du ha tur att vinna 4 biobiljetter! Kanske ta igen lite och se de där filmerna som kammade hem oscarsstatyetter?!

-

Bra hudkrämer är det ju ont om. Faktiskt. Jag söker fortfarande efter den ultimata. Möjligheten finns att det är just den som Azzle tävlar ut. Jag tycker minsann att det låter som det, när jag läser om den.

-

Det kan inte vara sant ;) fast det är det! FridaCharlotta tävlar ut en finfin klänning designad av Liv. Trevligt för oss som gillar rosa. Och svart. Och det som är fint.

--

Jag tycker att armbandet, som guccimama tävlar ut är superläckert. Det påminner mig om kanelbullar, och eftersom jag blir helt rusigt glad av tanken på kanelbullar, så tycker jag att det ligger i allas intresse att jag vinner - eftersom jag är mmmycket trevligare när jag är rusigt glad än bara ja, som nu ;)

--

Lika svårt som det är att hitta den perfekta ansiktskrämen så är det ju att finna den ultimata mascaran. Tips mottages gärna, men jag nosar direkt på denna här tävlingen hos joxxxxi. Jag har testat dior, jag har testat helena r, jag har testat fan och hans moster till och med, och nu vill jag testa den här från Lumene!
(nä, jag vet inte varför jag skrev denna här och inte den här...)

-

Alltså, vad gör man inte för Homer?! Men doh, jag snackar Simpsons så klart. Oh, well. Ferhat tävlar ut lite smått och gott och jajamensan, jag länkar för honom oxå, inte bara Homer.

--

Jag tycker att den necessären som HappyFlower tävlar ut är urtjusig, och ja, herre gu' visst behöver man bli av med mörka ringar under ögonen och små rynkor ska vi inte prata om. Ro hit, så jag kan fortsätta glo på tv nätterna igenom ;)

--

Jag säger bara; OMG!! (eftersom pappa läser min blogg - det betyder Oh My God!), kök och stök i hemligt paket. Ejmis vet minsann hur man ska få mig att dreggla av habegär. Det här är sant; det har hänt att jag och pannkakan skickat mms till varandra när vi inhandlat just grejer som har med kök och stök att göra, bara för att visa upp våra nya kärlekar för varandra...

--

Min mamma gillar rött. Och eftersom det är dagen efter internationella kvinnodagen, som fredriiicas tävlingen tar slut, så tänkte jag försöka vara med att vinna den fina ringen. Ingen som förstod vad mamma och kvinnodagen hade med saken att göra? Nä, inte jag heller. Men jag deltar i tävlingen, gör så du oxå.
(ja, ni måste klicka på länken för att se vad det är för fin ring jag yrar om, det gäller alla tävlingarna, haha, klicka på länkarna!!!)

--

Alltså, det är inte så att jag bara vill vara trendig, jag har en svag kärlek till ryssland. Sedan jag läste ryska i gymnasiet. Naturligtvis har jag alltid ångrat att jag inte köpte någon äkta rysk sjal, så när LittleEllie tävlar ut en snygg sjal med stil, så hakar jag på.

--

Shopaholicmamman tävlar ut det som är min absolut största kärlek och passion - SKOR! Och det är inget skämt, hos Steve Madden har jag även hittat ett par drömskor! Oh my!

--

Det är inte Johnny jag är ute efter; det är en tavla av Raz jag är ute efter!
"Lilija har, i samarbete med Raz, en tävling där du kan vinna en tavla med Johnny Depp!
Tavlan är endast målad för den här tävlingen så ingen annan har en likadan :)
Självklart är jag med i tävlingen & det hoppas jag du också är?
Kolla in tävlingen här för att delta du också. Lycka till!"

--

Hallå där! Ho ho! Här länkas det till TYSKUNGENs tävling om en ipod.
(jag vet att formuleringen låter lite knepig, men ey, sånt är livet, sånt är livet - just en låt som lätt skulle finnas på/i min ipod.)

-

Böcker är ju alltid trevligt och moonzanna lottar ut en bok, som hon själv gillade väldigt mycket och som jag blev nyfiken på. Jupp.

-

Och Liz tävlar ut boken Visst finns det gudar i Alabama. Trevligt. Leta på inlägget skrivet den 28e februari runt halv tio, så ser ni vad jag snackar om.

--

Är lite osäker på om den här tävlingen är igång ännu eller inte, men body shop och choklad, mumma. det är Josefine som tävlar ut iallafall.

--



Jag hoppas länkarna passar er som handen i handsken, själv ska jag sitta i soffan och glo på - buuuhuuu - mitt sista avsnitt av Supernatural. Sen vete fulingen vad jag ska glo på, den här manusförfattarstrejken har slagit hårt på mitt beroende... Så kan det oxå gå.

Och jag hoppas även att ni tävlingshållare inte har nåt emot att dela inlägg...?

puss och kram!


Andra bloggar om: , ,

men herre gu' ja, för ve å fasa, tänk om hon dög precis så

Bild109.jpg
men herre gu' ja, för ve å fasa, tänk om hon dög precis så som hon är.

som världen ser ut

Visst är det kul att vara sexig, men är det lika roligt när man får läsa;
"Fyra på listan är Tilde de Paula, mamma till Naemi, Zion och Naemi. "Det är sååå sexigt med en kvinna som leder ett eget nyhetsprogram", skriver QX."
För man kanske just vill vara programledare för ett nyhetsprogram och man kanske vill vara någon som tas på allvar och inte ett objekt? Eller det kanske är meningen att de ska vara smickrade för att det är QX och inte Slitz som kommer med utmärkelsen?! Suck.
Själv skulle jag bli rätt besviken... Faktiskt.
Det är som Filippa Reinfeldt. Är det någon som har en aning om vad hon för för politik? Nä, men vi kan nämna färger och design på varenda en av hennes klänningar.

Min underbaraste mamma har skickat tidningsurklipp till mig. Hon är så rolig. Var tvungen att ringa och fråga om det verkligen var meningen att jag skulle ha artikeln "så blir du whiskeyexpert på 5 minuter", men det var det. Jag tror att det är ica-kuriren hon läser...

Brorsan är i kina och när han kommer hem så kanske, kanske det blir en tripp till Lund. Jag har ju för 17 bara en essä att skriva, vem bryr sig om det liksom?! haha, gaaah. Jag kan inte skriva. Jag vill inte visa mina kursare det jag skriver. Det här är världens mest ångestladdade kurs. Och vad gör jag; en lermask och en kopp té istället för morgondagens uppgift.

Har bokat fikadejt med T iallafall. Hehe, ska bli skönt att se hur elitistisk han är nu, efter att han doktorerat tillochmed. Lite fascinerande är det att han bara vill träffa mig och fika, men ja, kul är det iallafall...

Nå, nu ska jag duscha och sen ska jag nog bara sitta i soffan och glo på tv - igen. Men ja, haha, jag börjar återhämta mig från massagen iallafall. Sakta men säkert. Har dock inte kommit mig för med världens enklaste syssla - att slänga in en tvätt i maskinen, så att jag får testa tvättnötterna...

Jag är oerhört kräsen när det gäller schampoon och balsam. Gillar riktiga grejer och lägger gärna pengar på det. Eller gärna och gärna, men det är som med smink, när du väl provat dyrare produkter så går du inte tillbaks till h&m's standard. Tyvärr. Däremot är jag lite nyfiken på de produkterna som Maria tävlar ut. Jag tror nämligen stenhårt på Aloe Vera - oavsett pris.
So here we go;
Jag är med och tävlar om ett schampo och balsam från Aloe-Vera butiken i Marias blogg. Var med du också!

puss och kram!


Andra bloggar om: , , , , , , ,

det som tar knäcken på en


Usch, jag är verkligen kass just nu. Jag orkar inte läsa, svara eller kommentera. Och varje gång jag försöker se This is England, så somnar jag.

Den här oscarsgalan tog knäcken på mig tydligen... Och i tisdags fick jag en helt uuuunderbar massage av Helena på Sparadiset. Inget fjösande där inte. Men shit pommes frites, vad jag däckade av den. Att inte vara spänd gör tydligen att jag glider omkring som en slinky rakt till soffan. HELA TIDEN. Jag sitter och ser mig omkring och orkar inte med det vakna livet.

Igår slocknade jag till Martha Stewarts show, när den nu sänds, halv sex på eftermiddagen?! Sen sov jag natten igenom. Men jag hann tänka att jag måste leta på receptet till Devil's food cake och att Martha påminde om Freud. Helt i avsaknad av ödmjukhet och självdistans. Och att det var ett mycket märkligt program.

Och så sitter jag här och har just slängt iväg en youtubelänk till H. Mohaha, det var alcazar!



Men jag orkar inte vänta på svar, jag är helt väck. Och nu får det vara färdigtjatat om det.

puss och kram

enligt pannkakan är det tydligen lag på att man måste gå promenader,

Bild092.jpg
enligt pannkakan är det tydligen lag på att man måste gå promenader, så det var bara att ge sig ut, oavsett...

Ha ha ha! Jag vet inte hur jag ska sluta garva åt den här boken,

Bild098.jpg
Ha ha ha! Jag vet inte hur jag ska sluta garva åt den här boken, som jag fick av underbaraste Panki. Jag dööör! Ha ha ha!

Jag är med i Marias tävling där hela 10 personer kommer vinna varsitt naglack från Stjärnglitter .
Var med du också. Tävla Här


det är ungefär två tusen år sen jag befann mig på centralen för%

Bild085.jpg
det är ungefär två tusen år sen jag befann mig på centralen för att åka blå linjen.. Märkligt.

the gala


Yes! Jag är fortfarande vaken och sitter och suckar över alla fina klänningar på röda mattan. George Clooneys donna hade verkligen bland det snyggaste jag sett, på sig.

Nåväl, här i förrgår, tror jag det var, fick jag ett mess från B. 'Hej, åker förbi ditt hem just nu, imorn drar vi till LA'. Misstänkte vad som lurade runt hörnet där och jo visst, fick ett mess nyss. Har just varit och fotat en massa vid röda mattan-messet trillade in nyss! Ska verkligen bli kul att se de bilderna!

puss och kram

Andra bloggar om:

piggelin piggelin piggelin


Shit bananas. Klockan är halv elva, jag har just sett Juno och allt jag vill är att sova. Och jag som tänkt vara vaken hela natten. Hmm, en red bull kanske funkar.

Jag såg Darling tidigare idag. Ångestfilm. Som att se pappan i teliareklamen.
Juno, men oj vad jag nog ska kolla in soundtracket.
Michael Clayton står på schemat.

Har allvarliga funderingar på att sova och ställa klockan på halv två, men jag är för rädd för att jag inte ska vakna och sen för sova mig imorn till föreläsningen. Ja, jag har prioriteringarna rätt där iallafall, även om jag tycker att de borde låta oscarsgalan vara en del av utbildningen; filmen Darling är ju det.

Alltså, varje dag blir jag kär i min förort igen. Jag fattar inte att det inte är värsta hypen att bo här, allt är bara bäst hela tiden.

Nä, dags att piggna till. puss och kram på er!

Andra bloggar om: , , , ,

Asså, finns det nåt underbarare än elisabeth ardens eight hour cream? nope, här är en tävling, livet på stenvreten. Egentligen vill jag ju inte att nån annan ska hitta dit, för jag vill ju vinna, men haha. oh well.

ho ho, jag bloggar min röviga röv, för billy idols skull...

Bild075.jpg
ho ho, jag bloggar min röviga röv, för billy idols skull...

han heter Oscar

Och så igår kom jag på att det är i natt som det smäller. Oscarsgalan, för 80e gången. Så idag ska jag nog se juno och michael clayton, innan galan drar igång. Har föreläsning imorn, men jag tänker ändå göra mitt bästa för att vara vaken hela natten.

image511

Tog en liten promenad längs med memory lane...


Och snart ska jag ta en ute i det grå vårvädret. Måste nog inhandla lite energidrycker för att lyckas med mitt projekt.

puss och kram!

Andra bloggar om:

och vill ni vinna filmer, kan ni titta in hos emma&abby, som lottar ut några stycken...

Är det nu man ska vara 19 och heta Carina Berg?

Christian Luuk - hahaha.
Lasse Berghagen - we love you!
Björn Gustafsson - hahahahahahahahahaha! Funderade faktiskt på varför Carina Berg var i lokalen, men...


Jahapp!

BWO - Lay your love on me: Abba, behöver man kanske knappast nämna, men det är nån annan låt. 80talet, början på 90talet. Jag vet det, det är den enda musik jag har i mina lurar nu för tiden och där nånstans finns den. Jag antar att det bara är jag som tycker att Martin(sångaren) har blivit väldigt lik Hugh Grant?! Alexander kan sin sak, men är jag impad? Hmm, helt klart snyggaste framträdandet, men BWO är väl faktiskt bättre än så här?! Men visst, de var bland de bästa ikväll.

Mickey Huskic - Izdajice: Ja, nä, jag är ledsen, jag har inget att säga, men han var duktig på basket iallafall...

Frida feat. Headline - Upp o hoppa: Väldigt mycket likt Dunka mig gul o blå, så pass likt att de själva lagt in en referens till den. Glatt framträdande. Som BWO; det kan bli bättre, mycket bättre, men ja, bland de bästa ikväll.

Thérèse Andersson - When you need me: Jag är ju lite gothare, så heja, opera rockar. Nightwish. Men med risk för att bli tjatig så även ett Jaha?! Tråk. Och kanske inte bästa klänningen i världen för vind.

Patrik Isaksson & Bandet - Under mitt tunna skinn: Alltså, den här texten. Skriver man en låt som går 'jag vill ha dig tillbaks under mitt tunna skinn', då är man inte världens största poet direkt nej. Men lite roligt är det att han ser ut som anders lundin i markoolios kropp...

Caracola - Smiling in love: Den där gröna klänningen är bland det snyggaste jag sett! Lite kort, men det är de ju alltid i melodifetstivalssammanhang. Men verkligen skitsnygg! Låten, det finns nån annan som oxå har en dobe do da da-refräng, som jag fick lust att lyssna på nu. Väldigt mycket Kylie vid tiden runt I should be so lucky. Kul. Glatt, men som de andra - vansinnigt Jaha?!

Ainbusk - Jag saknar dig ibland: Rosa är min favvofärg, men nån måtta får det ju va på det hela. Jag tyckte inte alls om att se på det här. Kommer nog inte ens ihåg låten faktiskt...

Eskobar - Hallelujah New World: Men shit, skriv gärna en låt som heter hallelujah new world. Jag hade förväntat mig sååå mycket mer av Eskobar. Jag fattar precis att det här inte gick hem, det här vill jag ha skränandes på hög volym när jag putsar fönstren eller i en källare i gamla stan.

Summan av kardemumman är att dagens festival var rätt tråkig, trots att det svängde riktigt bra om de flesta. Men ingen stack liksom ut åt nåt håll. hmm.

Nu ska jag kolla vad DN tyckte.

Förresten, jag ställde en fråga, eller ja, ett par frågor till HKH Hertiginnan Anne af Uppsala, angående vad tarotkorten sade om mig.

Puss och kram på er!


Andra bloggar om: , ,

snart, snart, snart


Tänkte att jag skulle skriva ett litet inlägg lite snabbt så där _innan_ melodifestivalen drar igång. Jag har inte hört nån av låtarna, men Dunka mig gul och blå, var ju en av sommarens bästa, så jag får väl hålla lite på Frida... Eskobar finns ju redan i mitt hjärta. Men för sjutton, det ser ut att vara ett sjukt bra fält ikväll. Det enda jag inte vill ska hända är att herr Isaksson går vidare. Han är tyvärr, en enda stor gäsp för mig och kommer alltid att vara. Han och Ledin, jag pallar inte, jag är ledsen.

Men nu ska jag dra igång msn och hoppas på att mina darlingar finns där och kan glo ihop med mig. Skulle ha åkt dit och glott tillsammans med dem, men som den tröttoskrutt man är, så blev det inte så... En promenad är allt som har blivit av.

puss och kram

och Denna sanna kvinna har en tävling där man kan vinna ett smycke från snö of sweden, ett pris jag gärna är med och tävlar om, med tanke på att snö of s gör mycket fint.





men det är ju beppe wolgers

Hos Tilde är Pippis pappa 'bara' kung på en söderhavsö. För att säga att han är negerkung på Kurrekurreduttön, känns fel. Jag vet inte, är det viktigt att uppfostra barn till att agera politiskt korrekt, eller är det viktigare att uppfostra dem till att ha sunda värderingar kring ordet neger? Jag vet inte, själv har jag lärt mig att neger syftar på och kommer ifrån ordet för svart, och jag vet att jag kanske är ute på hal is genom att hävda att ordet för mig absolut saknar rasistisk klang - jag är vit och drabbas på så sätt inte av det. Men jag läste förut att ordet nigger, skulle förbjudas i New York. Jag bor inte i New York, men jag gissar att ordet nigger till största delen används av de färgade själva, som en slags återerövring av ordet. Det är så det brukar fungera med skällsord som saknar grund. Vilket gör att förbudet då bara förtrycker de redan förtryckta. Och att censurera Pippi leder till ett tåtassande som i sin tur leder till att folk blir kränkta av helt orimliga ting. Jag tycker att ärlighet ska värderas högre och att barn ska ges kunskap istället för censur.

puss och kram på er!

Andra bloggar om: , ,

i ditt ansikte


Funderade lite på ifall det är ett medvetet tilltag att man kan få köpa en Carola-greatest-hits-skiva med saftonbladet, samma dag som de publicerar artikeln när Aexander Bard uttalar sitt förakt inför fröken Häggkvist. Det känns nämligen lite, vad ska man säga - IN YOUR FACE, ALEXANDER, IN JÅ A FÄJS! Vilket fick mig att fnissa lite.

Andra bloggar om: , ,

små videkissar

Jag har just lämnat in tentan och om han lottar ut betygen så kanske jag klarar mig, annars är det väldigt, väldigt tveksamt. Men, men. Just nu ska jag dricka kaffe och chokladmunkar, men först ett litet vårtecken;

image510

Jag får se vad resten av dagen har att erbjuda. Antingen blir det att tvätta och städa, eller så blir det Supernatural för hela slanten. Alternativt en paus för veckotidningsbläddrande. Ojdå, glömde visst att jag varit och köpt litteraturen till nästa kurs... la la li la la la.

puss och kram!

Andra bloggar om: , ,

I Elin's blogg så kan man tävla om en ring till ett värde på 540kr som kommer från sponsorerna Galaxy piercing and accessories klicka HÄR för att komma till hemsidan.
För att komma till tävlingen, klicka HÄR.

mitt favoritrecept


Mitt tentasvar består av tre sidor och jag har ingen aning om vad jag ska fylla ut med mer. Kommer få underkänt om jag inte hittar på nåt mer. Problemet är att jag inte vet hur man ska kunna mala på om någons litterära stil i fem sidor. Galet. Men jag tror att jag försöker peta ihop lite imorn bitti, innan jag drar och lämnar in den, för just nu känns det lite för segt.

Hoho, däremot tänkte jag dela med mig av mitt favoritrecept just nu;

image509

puss och kram

Andra bloggar om: , , ,


Kaffe är gott!

Jag har lyckats brygga världens godaste kaffe. Vet dock inte om det var för att jag la choklad eller kanel i filtret, men gott är det iallafall.

Haha, jag insåg nyss att jag verkligen börjat gena på min promenad. Vadå missuppfattat syftet med det hela?!

Idag är sista chansen att skriva på tentan. Den där historien jag inte ens börjat med. Behöver inte gå in på hur trött jag blir på mig själv. Hur trött jag är på mig själv, för idag är jag naturligtvis galet trött och vill bara sova.

OK sålde ingen frukt. Inga bananer till min smoothie. Fast jag ska inte klaga över det, för jag såg inte till några pringles heller, så då slapp jag köpa det oxå.

Nä, nu är det, ähum, frukosttajm då.

puss och kram

Andra bloggar om: , , ,


Jag är med och tävlar om ett ett väldigt fint myspaket sponsrat av t4u.se. Jag hoppas verkligen att jag vinner det! Tävlingen arrangeras av JunitjejLäs om tävlingen. Jag tycker att du också ska vara med och tävla! Kom ihåg att du har ingenting att förlora.  Skynda dig nu och var med, du har bara fram till torsdag den 21/2 kl. 20.00 på dig.


artisten vi förut kände till som Petter

Jag ställde klockan på 11 för att kunna följa chatten med Petter Askergren. Eller nä, men jag sitter och gluttar på den nu iallafall och jag vaknade klockan 11 så vi kan alla låtsas att det som inte var, det var. Förutom det det inte var, en chatt. Av nån anledning så börjar alltid dessa chattar från fel håll och det första man möts av är ett 'det här var kul, hej då', fast i det här fallet pimpar Petter sin blogg. På bloggen står det "Posted by Petter Alexis" hela tiden. Nu är jag förvirrad på riktigt. Heter killen Petter Askergren? Petter? Petter Alexis? Är inte Alexis hon i tv-serien Dynastin? Oh well, chatten ja;

Förresten har jag en fråga till Petter; alltså, det ser ju skitfult ut att skriva rapare på svenska, men rappare är ju ett adjektiv? lös detta problem åt mig, tack.

Jösses, vad säger man om en chatt med Petter Nånting? Har Petter humor?

snoop frågar; "Är Åreskutan Sveriges Compton? Blir det nån drive-by i Olympia-liften ibland?"
Petter svarar; "Hahaha!!!"

Gangstahumor iallafall.

nån frågar; "Vad tycker du om Örebro?"
Petter svarar; "Helt ok stad"

nån, har helt missuppfattat, men Åre låter ju nästan som Örebro. Tillräckligt nära iallafall, så heja nån!

nån är på hugget; "Var det verkligen ditt mobilnummer som Schulman skrev i Aftonbladet?"
Petter svarar; "Ja."

snoop frågar; "Åre är ju jäkligt gangsta, eller hur? När börjar du spela golf?"
Petter svarar; bla bla bla, jag struntar i hans ointressanta svar, jag är mest impad över att han spelar golf (sen lovar jag att det var faktiskt fler än två som chattade med Petter)

Jakob frågar
; "Har du funderat på att göra musik i någon annan genre än hiphop och i så fall vilken?"
Petter svarar; "Jag har ett öppet sinne."

Det är nu jag ser Petter som ledare för Allsång på Skansen. Golf och ett svar som tyder på att han kan tänka sig att göra vad som helst...

DN i all ära, men nu får de bestämma sig. Där jag har valt att skriva Petter svarar, står det (i deras version) Petter Askegren, jag trodde de hade bestämt att det var Petter AskeRgren jag kunde chatta med?!

Nå, Petter svarar på frågorna om backarna istället för att kränga DN's artiklar och tips. Han pimpar istället sin blogg där han inte pimpade att han skulle chatta på DN. Om ni inte har märkt det tycker jag det är roligt att säga att en hiphopare (likadant där petter, hipphoppare?!) pimpar saker.

-

Själv tänkte jag pimpa en tävling hos Frisörtips. Intressant blogg om hår, helt enkelt.

Puss och kram!


Andra bloggar om: , , , ,

En chatt eller?

Jag valde lite på måfå en chatt. Blundade och klickade. Äh, nejdå, det var ett helt godtyckligt val som gör att jag nu länkar till chatten med Ebba von Sydow. I DN. Om skidåkning i Sälen. Jag har inte riktigt klurat ut det här tilltaget av DN, varför de menar att jag ska chatta med Ebba om skidåkning i Sälen. Jag kan även chatta med Petter om skidåkning. Och skicka mina frågor redan nu. Inte för att jag heller riktigt klurat ut än om det verkligen kan kallas chatt, när jag skickar mina frågor nu och han eventuellt svarar på onsdag. DN gör mig mycket förvirrad idag, kan man säga. Petter har även fått sitt efternamn av DN; Askergren. Är detta permanent nu?! Är han inte längre bara Petter? Mystiken tätnar...

Olle frågar; "Hej! Jag håller på att slita ut morbror Jens tighta 70-talsracinghängslebyxor. Vet du om typ Francital har nån skön retrokollektion? Tycker du också att skidlärar-rött är bäst? Soliga hälsningar från Serre Chevalier"
Ebba svarar; Skidlärarrött är en klassiker, snyggt tycker jag! Matcha med snygga pilotbrillor med spegelglas. Vet tyvärr inte om just Francital har en retrokollektion, mitt tips är att googla och kolla upp. Lycka till!

På nåt sätt är det väl lite charmigt att Ebba idiotförklarar Olle genom att föreslå google.

Emma frågar; "Bästa backen i Sälen?"
Ebba svarar; "Kolla in artikeln med alla tips här på Dn.se!"

Och nu undrar jag verkligen varför DN vill att jag ska chatta med Ebba om skidåkning i Sälen, när hon inte kan svara på vilken som är den bästa backen... Har de skrivit en artikel där hon lämnar tips? Och kräver att jag ska läsa den? Men om det är så, vad ska jag då chatta om? För klädtips hänvisas jag och Olle till google.

Amanda frågar; "Kör du med smink i skidbacken? Vad packar du i necissären till fjällen? Varifrån kommer de produkterna?"
Ebba svarar; "Jag kör med mjukt läppglans från Philosophy, "Kiss me" som är hallonrosa men nästan transparent. Eight hours glossiga stift med lite färg är också fina och mjukgörande. Annars packar jag ner bästa skrubbkrämen från Ole Henriksen och Hydra floral ansiktskräm från Decléor, otroligt bra!"

Jag trodde att Amanda skämtade...

Ellen frågar; "Hello Ebba! Åker du med hjälm...? Jag köpte en hjälm förra året! Jag har aldrig tidigare känt mig mer säkrare och som en drottning i backen..! KÖR MED HJÄLM! E"
Ebba svarar; "Bra idé, man borde verkligen göra det, min lillebror August är bättre på det där än jag."

Jag skulle elakt kunna säga att det här känns som förklaringen till hela chattkvalitén, som jag misstänker starkt inte är nån chatt sen jag läste om Petter. Förlåt, Petter Askergren.


Nu ska jag istället gå och se den forna blondinen Gynnings program

puss och kram


Andra bloggar om: , , , , ,

Dags för ännu ett citat från Coupling

saker gjorda: Sitter och dricker mitt kaffe jag
dagens fråga: Vilka grönsaker innehåller långa fibrer och vilka gör det inte?
dagens låt: torn - chamber*
dagens känsla: börjar bli lite irriterad på mig själv
dagens citat: "Steve: [slams hand down] We are men! Throughout history, we have always needed, in times of difficulty, to retreat to our caves. It so happens that in this modern age, our caves are fully plumbed. The toilet is, for us, the last bastion, the final refuge, the last few square feet of man-space left to us! Somewhere to sit, something to read, something to do, and who gives a damn about the smell? Because that, for us, is happiness. Because we are *men.* We are different. We have only one word for soap. We do not own candles. We have never seen anything of any value in a craft shop. We do not own magazines fill of pictures of celebrities with all their clothes *on*. When we have conversations, we actually take it in turns to talk! But we have not yet reached that level of earth-shattering boredom and inhuman despair that we would have a haircut *recreationally*. We don't know how to get excited about... really, *really* boring things, like ornaments, bath oil, the countryside, vases, small churches. I mean, we do not even know what, *what* in the name of God's *ass* is the purpose of pot-pourri! Looks like breakfast, smells like your auntie! Why do we need that? So please, in this strange and frightening world, allow us one last place to call our own. This toilet, this blessed pot, this... fortress of solitude. You girls, you may go to the bathroom in groups of two or more. Yet we do not pass comment. We do not make judgment. That is your choice. But we men will always walk the toilet mile... alone."

* If I tried to show my world to you
I'd destroy yours
I'd make you cry.
I feed a rising urge to do so


En gång för massa massa år sen, början på 90talet kanske, när jag och Fido åkte tåg; Vi sitter där och tjattrar, tills bruden mittemot oss tittar upp och säger;
- Guuuuu' va' ni pratar!!
Först tänkte vi att 'jäklars vilken dryg människa', även om vi själva mobbar folk som pratar ointressanta saker på tågen. Men sen hakade hon på i vårt tjatter och berättade nån historia när hon varit på krogen och blivit dissad. Det var hon, hennes polare och nån kille. De hänger sina jackor på samma bricka. Vår brud vill gå och går fram till killen och rycker lite i honom för att få brickan varpå han säger;
- Men jag vill inte va' med dig, jag vill va med huuuun! (och pekar)
Vi hade verkligen skitkul åt dialekten och hela grejen och om du råkar läsa det här och känner igen dig, så hojta till.

Idag ska jag börja med tentan, jag lovar. Ska bara ta mig ur stolen först.

Läste brorsans dagbok igår. Det var så hemskt. Han hjälpte en gammal gubbe med rullator. För den här gubben ramlade hela tiden och ja, lär ju ha slagit sig rejält, så brorsan hjälpte honom hem till ålderdomshemmet. Där säger han till personalen att de måste ge gubben en ny rullator, för det funkar ju inte så här. Varpå de svarar;
- Han har ändå bara sönder dem.
Öhhh, jaha?! Och?! Så därför skiter vi i om han slår ihjäl sig eller?! Ska ta reda på vad det var för ålderdomshem och outa dem rejält. Jävla as!

Puss och kram!

Andra bloggar om: , , ,

förresten; har jag sagt nån gång att jag är lite besatt av havtorn?! förvisso mest att äta, men det kan ju aldrig vara fel som handkräm... verkar underbart härligt! och jupp, Flachsan tävlar ut 10st sådana. så klicka er vidare ni oxå.



jag vet egentligen inte hur jag bär pollypåsen, men

tänkte bara hojta om att ni kan köpa anna larssons design, avanna,  via hennes blogg.

image508

puss och kram!

(tröjan jag bär på denna bild är avanna!)

och så har LinnRuby&Millan ett underbart halsband till uttävling, för att fira sin blogg.



någonstans gick något väldigt fel


Åh nej, jag tar nästan fel på person!!

image507bild från

image506 bild från

okej, jag förstår verkligen att man vill fotas av stern, jag förstår verkligen att man vill fotas som marilyn, men jag tycker lite att ska man göra det så ska man antingen göra det som sig själv, eller så ska likheten vara slående istället för att det ser ut som man blivit doppad i en färghink; concealer i all ära, men man behöver ju inte lägga dit ljusa ringar istället för de mörka. Men det är ju inte Lohans fel. Utan det jag saknar är knock-outen man drabbas av när man ser MMs bilder.

puss och kram

Andra bloggar om: , ,

Bio, bio, bio: Den där Debbie tävlar ut biobiljetter, så klicka häääär och var med du oxå.

jag blir så trött


Min mamma har en väninna som är smått överviktig och hjärtproblem till följd av det. Så hon har träffat X antal dietister. Problemet är inte dietisterna, utan att gillar du att äta så hör du det du vill höra. Den senaste dietisten sa 'ät vad du vill'. Ett mycket bra råd, men jag tror nog att det fanns någon slags klausul där i kontraktet att ät inte hur _mycket_ du vill. Varför jag nämner det här är för att jag läste DNs artikel där nån(jaja, Annika Dahlqvist) läkare säger att fet mat ger bättre hälsa. Jag ser inga fel med det när hon säger det i samma mening som att kolhydrater är livsfarligt. Strunta i brödet - ät osten och smöret. Kruxet är väl kanske att ge dessa råd till nån som är matberoende. Men det var inte det, det jag tyckte var lite lustigt var hennes 'oj oj, jag har inte gått ner i vikt trots att jag försökt tuuuusen gånger, men nu äter jag FETT och går ner i vikt'
Mjae, skulle jag vilja säga, DU HAR JU TAGIT BORT KOLHYDRATERNA, så var inte det liksom självklart?!
Och hon hänvisar till kostrådsetablissemanget, pikar dietisterna lite och att de har haft fel;
"Det har gått några veckor sedan hon tvingade Socialstyrelsen på knä och erkänna att hennes uppmaningar till diabetessjuka och överviktiga att äta fullvärdigt fett och helst inga kolhydrater inte stod i strid med vetenskapliga bevis eller beprövad erfarenhet."
Jag tror faktiskt inte det finns nån som uppmanar diabetessjuka att äta massa kolhydrater, då de fungerar rätt likt socker. Och det är klart, tar du bort alla kolhydrater ur kosten så finns det rätt stor risk att du behöver fett för att överhuvudtaget överleva. Helt ärligt orkar jag inte med dessa sensationsdieter. Sluta med det! Allt handlar om enkel matematik; om du rör på dig och bränner fler kalorier än du äter, så går du ner i vikt. Det finns liksom inga genvägar. Hur mycket du än vill.

Nå, ska kanske kika lite på tentan då. Puss och kram

Andra bloggar om: , , ,

i'm a poet, don't you know it


Grävde i en kartong och hittade min allra första dikt. Tror att jag var 7-8år när jag skrev den och så där naiv, som man ska vara då.


image505

men nu är det iallafall dags för lussebullarna jag pratade om förut. puss och kram!


Andra bloggar om:

Och josiee har en skotävling. Jag gillar skor. Och ni andra som oxå gör det; ta en titt här.

Varför läser du bloggar...

Jag kollade just inslaget om bloggar, som var på tv4's nyhetsmorgon här om dagen. Jag har inget ont att säga om modebloggar eller nån av dem som var med. Har läst dem alldeles för lite. Men när jag har gjort det så ja, jag är intresserad av mode, glassigheter och glamour, men jag sitter nog hellre och surfar runt på marc jacobs hemsida och suktar än hos nån blogg... Men å andra sidan är jag ju modell äldre och dessa bloggerskor riktar sig ju inte direkt till mig; som de sa i inslaget - som VeckoRevyn. Men jag har funderat länge på varför man läser vissa bloggar och inte andra; vad det är som avgör. Jag har kommit på en gemensam nämnare i allafall; och det är - självdistans.

Idag är planen att få diskat. Jäklars vad mycket disk jag lyckats samla på mig i form av kaffemuggar som står överallt. Och smoothieglas. Sen ska jag banne mig börja med tentan. Kanske att jag ska dra igång en tvätt med mina tvättnötter. Det känns nästan lika spännande som julafton att få tvätta med dessa.

Men om man ska diska, så ska man ju diska med trevliga verktyg, så;
Jag tävlar om ett snyggt diskset hos Junitjej. De fina produkterna är sponsrade av Happy Lina. Tävlingen pågår till tisdagen den 19/2-08. Du kan läsa om tävlingen här. Var med och tävla du också!! Meddela Junitjej om att du är med.

Oh, jag ska nog äta lussebullar till frukost idag. Kom på att jag kan det! Lussebullar och varm choklad få det bli.
Hehe, såg just nu att jag har chokladfläckar på alla kläder jag har på mig. På tröjan, på munkjackan, på byxorna. Behöver jag nämna att det är den tiden på månaden, som gör att jag gluffsar i mig choklad?! Haha, vilken dålig ursäkt, jag trycker ju alltid i mig polly, så fort jag får chansen. Måste nog kila och kolla soffans status. Puss och kram!

Andra bloggar om: , , , ,

telefonnostalgi


Här ska snart ätas, ähum, frukost, men jag måste visa en härlig telefon jag hittade på MellMine.

image503

för även om man inte är uppvuxen med kobratelefonen, så måste man väl ändå tycka att den är supersnygg. Hemma hos mig hade vi en röd och en grå. Jag kommer ihåg att jag ibland fick ringa till tomten på den röda. Fast jag tror att de drog ur jacket innan. Haha, och med de så menar jag mina föräldrar. Nostalgi!! Fast jo, den gröna skulle nog passa bättre hemma hos mig, med mitt hems färger, men i love pink! Och visst är den omgjord till knapptelefon, men det är väl ett måste idag - tyvärr. För nog har det sin charm det där med snurrskivor. Men underbar är den iallafall.

När jag surfade runt där så hittade jag även en rolig tävling. Jag passar på att tipsa om den, här. Man kan vinna en goodie bag med varor. Kul, för jag såg att den innehöll dessa härliga verktyg;

image504

För ska man klippa, så ska man klippa blommigt! Eller hur?

Puss och kram på er!


Ja, jag åt lussebullar idag :)

Melodifestivalen med panki via msn. Tror att vi båda var nyvakna och smått avslagna, för kommentarerna haglade inte lika ivrigt som sist. Fast vi kunde konstatera att Andreas Johnsson hade halsduk.

Ola - Love in stereo; jag har aldrig sett honom förut, kände jag. Men, men. Jag vet inte, jag känner mig lurad!! Jag var helt beredd, hela låten igenom, att den skulle gå över i You're the voice try and understand it, make a choice and make it bla bla lalala, men det gjorde ju INTE det, den bara låg nästan, nästan hela tiden och det hela ledde till ett stort antiklimax.

Lasse Lindh - Du behöver aldrig mer vara rädd; den rimmade inte. Jag blev av nån märklig anledning helt provocerad av att en låt i melodifestivalen inte rimmade. Och när han sen sjöng "dina blonda lockar" ville jag slå honom. Ärligt. Sen att han var klädd som en förrymd mentalpatient i sina vita sneakers och milda outfit, mm. Men aboslut inte en dålig låt, den rimmade inte bara. Sen fälldes kommentaren; HALLÅ, DET ÄR SCHLAGERFESTIVALEN!! ungefär.

The Nicole - Razboorka; Alltså, jag missade, men sjöng hon verkligen be a man to your woman, don't be a sissy??? eller nåt ditåt?! Jag tyckte det var snyggt med snön, mindre snyggt med fyra stockar som dansade och en brud som skakade runt, men ja. nä, jag minns faktiskt inte låten. Men vodka serveras väl inte i vinflaskor?

Alex Schöld - Den första svalan; snäääla pling forsman, man får inte skriva låtar om svalor år 2008. Det är fööör kliché. Jag är ledsen. Sen hade Alex frisör varit rätt elak, full, icke-existerande, jag vet inte. Synd, för man studerade mest vad som hänt där, än lyssnade. Men Alex själv ja, han lät lite som en mycket ung Per Gessle och hade han bara fått en annan låt, så hade det funkat.

Rongedal - Just a minute; bortsett från att de skrämde slag på panki, de här rödklädda snopparna som skuttade runt och var överallt, så är det här det bästa - nånsin! Jäklars. Det här gillade jag, som sjutton! Lite 70-talsdisco i schlager/musikaltappning, me like.

Sanna Nielsen - Empty room; Bra. Mammas favorit. Jag har ingenting att säga. Ballader är alltid tråkiga, men inte alltid dåliga för det.

Andra Generationen - Kebabpizza, slivovitza; jag förstod nog inte det politiska budskapet, för allt jag kunde tänka på var - VUXNA KARLAR! Tänk om min farsa stod med en trumma på scenen och sjöng att han ville ha kebabpizza. Jag fattade verkligen ingenting. Jag tyckte inte ens det var lite småcharmigt, bara dåligt. Jag är ledsen.

Johnsson&Häggkvist - One love: Jag såg Carola uppträda och jag blev inte rädd. För hon brukar se lite galen ut, eller hur? Men idag var hon bara fin i sin gula klänning. Alltså, det finns ju inte så mycket att säga, det är klart att det här paret levererar, inget snack om saken. Och pappas favorit. Pappa har en märklig förmåga att alltid lyckas favorisera den som senare vinner, så.. Mitt stalltips.

Nu ska jag kolla vad DN tycker.

På tal om musik så kan man vinna Paul Potts album hos En mölnbobos liv. Så surfa in där och ta en titt.

Har varit helt yr i huvudet hela kvällen. Riktigt jobbigt. Så där som när man reser sig för snabbt, varje gång jag vrider lite på huvudet, eller blinkar.

Och det här är ingen diss bara en ärligt menad fråga, för igår surfade jag runt på lite bloggar av brudar som brukar modella. Och jag har en ärlig fråga. Varför, när man är modell och har lite koll på hur man kanske gör sig bäst på bild, varför visar de alltid dagens outfit så här;

image502

Svankandes så mycket att magen putar ut och revbenen håller på att pressas genom tröjan?! Jag undrar så varför. Okej, nu är bilden lite dålig, men ni kanske förstår vad jag menar ändå?

jaja, puss och kram på er!

Andra bloggar om: , , , ,

det viktigaste under melodifestivalen

melodifestivalsnack;

image501

mammas lussebullar.

Vera har en tävling där du kan vinna ett sminkkit från Estée Lauder. Så surfa in där och ta en titt.

Jag får återkomma. puss och kram



Andra bloggar om:

Skjortan har alltid varit ful

okej, jag vet inte, är jag onormal? jag åkte iväg på klädbytardag och lyckades komma hem med mer än jag lämnade in. Mer än vad jag rensat ut. Jag vet inte riktigt vad som hände?! Näää, jag snodde inget heller, men D hittade inget, så jag bytte med hennes kläder, som hon lämnat, så... Hur som. Jag gjorde ett jättekul fynd, skulle man kunna säga. En rosa tröja från Gudrun Sjödén. Hon är gammal klasskompis med min mamma, så därför var det lite roligt. Sen, haha, man fick, om man ville, skriva plaggets historia på en lapp;
har tillhört:......
har aldrig:.....
har alltid:....
plaggets bästa minne:......
Och jag plockade på mig en brunmönstrad skjorta från Kurt Kellerman (mamma gillar ju brunt, tänkte jag). En skjorta som Magnus har ägt och med hans ord har skjortan alltid: "varit ful".
Nåväl, hem kom jag med ett linne det stod WE/JL på. Gjort i portugal. Misstänker staaaarkt att det är en piratkopia, eller vad det nu kallas. Men det såg oanvänt och skönt ut.
Gudrun Sjödén-tröjan, ceriserosa .
En top från bikbok, tror jag, med guldtryck i form av skor.
En jeansklänning från annie. För stor dock, men då kan man ju antingen ha den som målarrock, skärp i midjan eller åka in imorn och lämna tillbaks den.
En kitchig top från italien med massa bling bling-stenar och så på.
En grå kjol från polarn o pyret. (till mamma)
En brun kjol från naked eyes. (till mamma)
En turkos top med tryck på, från lindex.
En klänning, sydd av Eva Byström(?). Dock är den för liten, så jag vet inte riktigt hur jag ska göra med den.
En svart/vit-randig stickad tröja med polokrage. Gissar lammull. Underbar iallafall. Den blev jag riktigt kär i när jag provade den här hemma.

Så, om det är nåt av dina plagg; tack tack.

Såg att några av mina gick på en gång oxå. Riktigt roligt.

Jag är helt färdig; ska nog bara dyka ner i soffan med en kopp varm choklad och glo lite på House.

Puss och kram

Andra bloggar om: ,

det räckte inte m att byta kläder, var tydligen tvungen att handla p%E

Bild011.jpg
det räckte inte m att byta kläder, var tydligen tvungen att handla på h&m oxå..

färdigfikad å nöjd.

Bild018.jpg
färdigfikad å nöjd.

vad som finns i gömmorna

Okej, ni behöver inte ta er till klädbytardagen för att eventuellt få fatt i mina kläder. Eller mina och mina; kläder jag grävt fram. Tyvärr var klackarna lite skadade på mina gamla pumps från 89 eller däromkring, annars hade de åkt med, men jag vet inte, det ska väl inte vara skavda klackar på saker man lämnar in, så... Men annars är de ju i fint skick. Oh, nu låter det som jag försöker sälja dem. Haha. Hur som, det jag har letat fram är 1 militärgrönt halternecklinne, som inte är mitt. 1 beiget linne, som inte heller är mitt. 1 knallrosa tröja, inte heller min. 1 grå tröja med 1 röd och en blå ärm, som inte heller är min, 1 guldig topp, som inte heller är min, 1 stickad, randig tröja från hmm kanske 91, som inte heller är min, 1 playboylinne & 1 leopardmönstrat linne - inte mina, 1 grå, stickad väst som jag inte har en susning om vems det är. Och varför jag har kläder som inte är mina; ja, det kan man ju fråga sig. Nä, men guldtoppen är väl från 70talet och efter nån av mammas väninnor och jag har lagt beslag på den för att använda den nån gång och så har den legat oanvänd i min garderob i tio år istället. Och på den vägen är det. Jag har inte orkat prova mina kläder, så att jag vet vad som är för litet, så det åkte ingenting. Orkar inte heller släpa med mig för tunga saker, eftersom jag har lektion först.

Har hittat en 2 toppar som är för små. Eller 3, en med Elvis på. Men de andra är oxå för coola tryck på för att jag ska göra mig av med dem. Haha, går ju att rama in nästan.

Det var det, för nu har jag glömt vad jag skulle skriva. Ha, där kom jag på det!

image497image498
Modeakutensblogg, har ju en tävling där man bla kan vinna dessa underbara tingestar. Dessa skor är ju to die for, liksom... och jag skulle inte byta ut dem mot nåt i världen. Ungefär. Det skulle vara fred på jorden då. Så ja, ni kan oxå vara med att tävla fram tom den 20e februari. Det är 6st priser som står på spel. Klicka bara på länken jag gjort.

puss och kram



åh, vilken glad överraskning på alla hjärtans dag!


Det ringde på dörren. Glatt skuttade jag upp från stolen i hopp om att det var chokladbud från någon som tycker lite extra mycket om mig. (Det hade kunnat få vara ost oxå, jag äter allt jag kommer över). Kikade ut genom titthålet och 'hej hej, jehovasvittnentanter'. De vet när det är en bra dag att plinga på. Men jag öppnade inte, så jag fick inget ex av vakna.
så kan det gå.

puss och kram

Andra bloggar om: ,

Det är någon som pustar och frustar utanför min dörr


Om någon undrar vad jag gör kl13 när jag är ledig en torsdag så är det att sitta med grus i ögonen och en kopp kaffe. Jag fattar inte att jag är så sjukt trött jämt. Jag trodde det skulle gå över när jag började plugga och blev lite stimulerad, men nejdå. Det gör ont i bröstet av trötthet och jag orkar knappt andas, eller det gör jag ju, men det känns så. Men snart är det dags att klä på sig förnekelsedräkten och kanske gå ut på en promenad. Solen skiner ju! Fast å andra sidan hör jag hur det skramlar i fönstren av vinden som viner. Hehe, om nu fönster kan skramla.

Spännande tentafrågor den här gången. Helt klara och tydliga och inga konstigheter eller massa abstrakt skit man inte förstår. MEN detta ställde då till ett annat problem; "På vilket sätt innebär Baumgartens idé om estetik ett brott med traditionen?". Jag kan svara på det med två meningar.. Eller ja, kanske tre då. Så hur ska man få ihop flera sidor av diskussion?! Så nu sitter jag här igen och det jag trodde jag eventuellt skulle få gjort idag har blivit till nåt som skjuts upp.

RightNow har någon tävling om någon bloggmiddag, och även om jag är bra sugen på en goodiebag värd tiotusen så är jag inte så intresserad av att hänga på sture och mingla med folk jag rimligtvis inte har nåt gemensamt med, annat än att vi kanske möjligtvis ibland är snälla allihop. Men bara ibland. Nåväl, jag tycker att Anna/Pyttis ska få vinna detta pris, för när det handlar om mode så skapar ju hon ett alldeles eget mode med sin design.

Men nu kanske jag ska ta och sleva ihop mig en frukostmacka.

Fast jag såg förstås den här lilla skrivelsen. Om att barn på nåt dagis inte får ha randiga eller prickiga kläder då det framkallar migrän hos en i personalen. Jobbigt läge. Undra hur det fungerar. Kan man se på tv då? till exempel. Kan man åka buss, eller får man migrän av mönstrade bussäten? Jobbigt att vara prickig leopard!

nåja. puss och kram


Andra bloggar om: , , ,

men idag är det ingen mobilblogg iallafall


Haft föreläsning, hämtat tentan, glott på Cold case, slocknat i soffan, surfat, ätit en semla. Jahapp.

För er som inte läst metro, så surfa in på deras hemsida eller klicka här. Där står det om att konstfack anordnar en klädbytardag. För varje plagg man lämnar in så får man ta med sig ett "nytt" därifrån. Ungefär. Miljövänligt, ekonomiskt och en rolig idé.

På tentan stod det inte så där jättemånga kommentarer. Att jag kunde tänka på att disponera tydligare, men jag vet inte riktigt vad han menar med det. För visst var den redan styckeindelad ordentligt. Jag tror iallafall att det stod disponera, men han skulle ju kunna skriva lite tydligare, men, men. Sen var det en kommentar som inte hade nåt med tentan att göra utan bara lite info om warhol. Något bra och något om min muntliga presentation och och att jag kunde ha utvecklat genusdiskussionen lite mer, eftersom den var intressant. Haha. det var den där röda tråden jag tappade helt där i mitt rus av energidryck och kaffe. När jag jämförde Norén med en blind siare och sen kom in på kön. Det gick ju ihop iallafall, även om det kanske inte riktigt blev som det var tänkt från början. Men han är en bra lärare. Och schysst. För han avfärdar inte saker man säger bara för att de är fel utan han försöker alltid sätta sig in i hur man tänkt först, vilket gör att man törs, eller iallafall jag, säga dumma saker oxå, för att få dem testade. Det blir lite lekfullare då. Men nu börjar nästa tentaskrivning. jippi.

Och om ni undrar varför jag mobilbloggar när jag är hemma, så är det för att jag är för slö för att föra över bilderna till datorn. Jag vet inte hur man kan vara det riktigt, men jag är tydligen där. Därför är det enklare att ta kassa bilder med mobilen än lite skarpare med vanliga kameran. Stört.. Jo, jag håller med.

Puss och kram

Andra bloggar om: , , , ,

jag presenterar: konstnärinnan som lyser som en Sol

Jag tänkte att jag skulle liksom göra lite "reklam" för en av mina vänner. Hon är konstnärinna/illustratör och galen ;) Själv har jag en av hennes tavlor på väggen och två tryck inramade och fina. Ni kan själva se hennes alster och köpa hennes verk på hennes hemsida, jordeänglar; Jag tycker att hennes bilder är helt suveräna och med hennes tillåtelse visar jag några av dem här nedan:

image494

Fast de är mot VIT bakgrund och inte rosa, som jag lyckade fumla till det. Den översta är den jag har som tavla och jag brukar låtsas att det är jag ;)
Änglar med tappade vingar.

1. Finns de inge rock i himlen
tänker jag aldrig dö!

2. Tack! alla mina män
(inklusive pappa)
utan er hade jag aldrig blivit en hondjävul

3. Jag finns
Räcker inte det!

4. Målvikt!

Men de allra första jag såg, och som jag förälskade mig i lika mycket som de som tappat sina vingar, hade vingarna i behåll;

image495

1. Begreppet "Gud" är bara ett svepskäl
för att få känna den egna gudomen

2. Jag finns
Räcker inte det?

köpa som vykort. Så surfa in på hennes hemsida och se fler exempel.

bara en liten snabbis

Jag är som vanligt helt förvirrad idag och får ingenting gjort. Men gå och plugga då, var det nån som sa, men pha, när min darling pannkakan ringde och undrade vad jag gjorde blev svaret - "sitter". För det var ungefär vad jag gjorde. Jag satt i min färgglada kontorsstol och tittade mig omkring. Shame on me!

Först gillade jag inte alls filmen Love actually, men så såg jag den på tv:n nån gång och smälte. Så nu är jag en liten sucker för den och känner nästan alltid ett sug efter att se den. Dock äger jag den inte, av någon underlig anledning. Men vilken tur att Cassie tävlar ut just den filmen i sin blogg då! Woho. Jaa, det var ett tips ;)

Efter samtalet med pannkakan, som handlade om hur puckad man är, så funderade jag lite över "min" generation. (ja, "min". jag erkänner att jag inte äger er, även om jag bra gärna skulle vilja, mohaha.). Jag brukar lite halvt skämtsamt, halvt allvarligt säga att jag vill bo på ett hem. Att jag behöver bo på ett hem. Att vi lata och odiciplinerade oxå behöver hem att få bo på. Våra liv är ständigt i kaos och på grund av detta är vi ständigt stressade. OCH vi envisas med att tjata sönder vår omgivning med hur stressade vi är. Allt som går att skjutas upp, skjuts upp. Och det vore väl okej om det inte resulterade i att det skjöts upp till långt efter att det var omöjligt att skjutas upp.
- Min mobil krånglar. Jag måååste verkligen lämna in den innan garantin går ut. Men den funkar ju, så varför göra det på en gång?!
Dagen efter att garantin gått ut - F*************N!!
Internet. Vi är inte uppvuxna med internet. Vi vet inte hur man ska hantera det. Vi stirrar slött framför oss - klick klick klick - i timme efter timme, medan vi tänker på tvätten vi borde tvätta och känner oss stressade. Men det är ju så mysigt att sitta framför datorn och dricka kaffe?!
Städa, leder snarare till att man isolerar sig i hemmet och gör soffan till ett revir och undviker övrig plats i hemmet. Det man inte ser är lättare att förneka.
Det här beteendet har säkert spridit sig ner till yngre generationer. Skillnaden är att deras föräldrar aldrig får tillfälle att tjata på dem, så där som mina iallafall fick. För de är ute på fik och dricker kaffe latte. För det är fasligt vad folk dricker kaffe latte dagarna i ända.

Så omyndigförklaras eller ta tag i sitt liv och lära sig att styra upp saker och ting, mjo, det är frågan.

puss och kram

Andra bloggar om: ,

den gråaste dagen nånsin tar jag en promenad. Åt fel håll tydligen

Bild024.jpg
den gråaste dagen nånsin tar jag en promenad. Åt fel håll tydligen. Hur ska detta sluta? Se den spännande upplösningen, samma tid, samma kanal på onsdag om 39 veckor..

men man kan ju pigga upp sig genom att tävla hos fröken sander...

efter alldeles för lång tid inviger jag nu min garbo-mugg. Och varfö

Bild007.jpg
efter alldeles för lång tid inviger jag nu min garbo-mugg. Och varför finns inte mugg med i mobilens ordlista när inkontinens gör det?
--

och junitjej har en härlig tävling på sin blogg...



design: anna larsson

eftersom hon är bäst och bara gör grymma saker så;

image489





Jag försökte faktiskt teckna en illustration, men det blev för svårt. Naturligtvis skulle jag ju ha jackan uppknäppt. Och jag tyckte att frisyren som följde med var snygg helt enkelt. Naturligtvis med en Marilynväska. Funderingar på ev svarta strumpbyxor med röda nätstrumpbyxor över, men det får visa sig vid fikatillfället ;)

(aah, nä, jag äger inte sakerna på bilden - än)

puss och kram

Andra bloggar om: , ,

MEN anna larssons design kan ni antingen köpa via henne själv/bloggen eller oxå hos modemecka. Så gör det!

jag behöver hjälp del 2

Jag vill bara börja med att göra ett uttalande; Christer Sjögren har legat med Lotta Engberg!
(Stackars min pappa, han undrar nog vad jag har för tråkig humor...)

Och den här dagen fortsätter att gå i trevliga och fina små tecken. Glädjens dag. Jag fick VG på sista kursen, förra terminen. Den där tentan jag skrev hög på engergidryck och kaffe mitt i natten, dagen innan inlämning. Så man kan inte använda mig som exempel för att lära barn studieteknik.

Men nu till mitt nya problem: Vad är det för låt Jon Skolmen har i freestylen i Sällskapsresan 1?

Nu ska jag äta semla. Förresten, om ni har missat blixman och evas underbara cup cakes, så tycker jag att ni kan ta en titt.

Puss och kram på er!


Andra bloggar om: , ,

jag är så glad

Jag förstår att ni tycker att jag ska avslöja den stora hemligheten. Fast jag vet inte, jag kanske ska låta det vara en hemlighet mellan mig och Pelleman... och Barbamorsan, hon som tittade förbi där. Okej okej, jag vet inte hur mycket jag står fast vid att det är ett direkt plagiat, men nog var det väl Viva España, som klättrade in i min skalle och ruskade om ordentligt, då, när jag hörde Christer Sjögrens låt...
(Och nu måste jag sluta skriva om Christer Sjögren, annars kommer folk som googlar efter hans hemsida bara att hitta ett kattskrälle, som heeeelt missförstått hans, ähum, storhet. Vänta, förresten, var det inte han som greps ett par gånger för rattfylla?! Och folk på Vikingarnas hemsida försvarade det?! Mmmhmmm, då kan jag ju passa på att inflika Don't drink and drive!!)

Har varit i plugget idag. Jag vet inte vad jag ska säga om mina kursare, men jag fascineras över gruppindelningen som blivit. Okej, okej, visst jag bidrar till det, jag har gett upp. Försökte krossa den i början och jag gör väl små försök ibland, men det är sånt märkligt fenomen att det existerar bland vuxna människor. Men jag fick iallafall veta att the Cure-konserten igår varade i 3 timmar. Inte illa pinkat. Sjävl såg jag the Cure på Roskildefestivalen '95. Jupp, så gammal är jag. Och då gick det till ungefär så här:
- Kolla, där är Robert Smith. Vänta, taccos! Jag vill ha taccos! Vart finns det taccos.... *sniff sniff - iväg*
Men den festivalen var underbar blandat med ångest över allt vi missade. Bob Dylan i 20 sek...
- Bra, nu har vi sett honom. Kan man få taccos nu? Stavas tacos med två c förresten? Nä, men det är väl klart att det inte gör. Där blev ni lurade.

Påtal om fenomen, så har vi idag pratat om orsak och verkan som ett filosofiskt begrepp. Och om smak och skönhet och Kant och ja, tills nästa gång ska vi läsa Hegel. Alltså, jag verkligen älskar lektionerna. Fortfarande. Att plugga är det absolut bästa som finns! Och om jag lyckas skaffa mig lite diciplin oxå, så kommer det ju bara att bli ännu roligare.

Oh, idag köpte jag semla. Och vindruvor, jag var verkligen i valet och kvalet om jag skulle köpa eller inte, ni vet ur miljösynpunkt. Och det fanns vindruvor från afrika och från sydamerika och jag stod och försökte klura ut vilken frakt som var miljövänligast. Och jag kapitulerade, för jag ville verkligen ha vindruvor, det är så sjukt gott att blanda i en smoothies. Och shit vad jag lät fjortisbloggare nu. Me me me me! och min pisstråkiga, ointressanta dag och så ett 'sjukt' inblandat där... Yeak, jag måste nog gå och tvätta hjärnan med tvål. (fast egentligen gillar jag inte uttrycket fjortis som något negativt, men aaa, ba, ni fattar va jag menar va, aaa)

Och jag har vunnit idag! Jag är verkligen superlycklig nu, eftersom det var nåt jag verkligen ville ha!

Testade ett illustrationsprogram som hette dp4 eller nåt ditåt, men det var just det, inte direkt nåt att rita i, utan kanske mer för dem som vill göra grafer och dylikt. Men jag fortsätter leta, även om jag börjar vänja mig vid paint, men det mest irriterande är att linjerna ibland blir raka streck trots att man försöker böja dem lite. Programmet Rita var det ju synd att jag inte kunde använda min pc-skurk. Om jag köper bärbar igen, eller stationär, så ska jag nog köpa en mac, så att man kan variera sig lite...

men nu mal jag bara på - igen.

puss och kram!


Andra bloggar om: , , , ,

Är det ingen som ser faran i att han fortfarande går lös?


H brukar skämta om att han tex inte kan sova för att jag klampar runt så i min lägenhet och är så tjock. Att det skakar som en jordbävning borta hos honom. Vi bor 90 mil ifrån varandra och jag tycker det skämtet är roligt. Jag är så torr! Eller törr, som man skulle säga om man pratade bergslagsmål. Klöcka ho äää typ tölv liksom... osv...

Nu är det en vecka kvar, sen är det tentavecka. Tills imorn ska vi läsa Kant. Jag börjar tro att Tyskland var det enda som fanns på 1700talet. Varje gång jag läser en ny text så får jag brottas med elden som sprutar ur mina näsborrar - förklaring; jag har svårt för storhetsvansinnet. Jaha, du kan tänka, ooooh så bra då. Men nu är du död, serru!
(Och det är ju bra att jag själv då bloggar i tron att mitt liv behöver pumpas ut i cybern. Stånk.)

Nä, måste duscha innan nip/tuck och äta något. Vill egentligen bara ha kaffe. Är konstant sugen på kaffe. Kaffe är gott. Det är inget påstående, det är fakta.

Christer Sjögren är ännu en sak som kan fara åt helvete, jag orkar inte med nå mer nu. Han är farlig. Han skulle kunna bli sektledare och här skulle jag sitta i min pyjamas och nynna på hur mycket I love Europe! Jag hoppas förresten att det är rockgruppen han pratar om....?!

puss och kram på er!

Andra bloggar om: , , ,

jag blir galen!


image488

Kommer fortfarande inte på vad det är för låt det är plagiat av. Och inte kan jag sluta nynna heller. Jag behöver bli avprogrammerad!!!

puss och kram


Andra bloggar om: , , ,

mitt badrum är ju limegrönt, så jag deltar i denna tävling hos abby.

jag behöver hjälp!

Vilken låt är det som Christer Sjögrens låt i melodifestivalen mer eller mindre är en kopia av? Jag blir galen! Jag behöver hjälp!

Alltså, ja, jag kan säga nåt taskigt om alla bidragen, men det vore ju just taskigt, så jag hyllar Björn Gustafsson istället. Han är sån suverän komiker att jag blir helt fascinerad...

Okej, okej. Det började ju med att E-type sjöng! Alltså det här är stort! Eller ja, inte. Men jag har aldrig hört E-type sjunga förut, men frågan är vad innebar det - jo, att låten blev en enda stor gäspning. Glamrock i melodifestivalen är så last year! Och fransar på jackan nära eld... Pontare, sa pannkakan. Hår som hår och ett jäkla frisyrsnackande i årets melodifestival...

Face84. Dum dudidum. It's all 'bout the money... Hoppas jag iallfall. Jag har nog aldrig riktigt lidit så mycket i hela mitt liv. Jag har räknat ut att de iallafall är 23, så jag räknar dem som vuxna. Den här låten hade varit okej om de varit 14. Men som senap på pölsan är det Wille Crafoord som skrivit texten. Okej, kan nån strypa Willes tillgång till droger?!

Velvet. Jag är ledsen, jag var så distraherad av hennes hudfärgade topp. Det där att det på håll såg ut som om hon visade pattarna, att jag inte minns låten. Men det var nåt som lät som nåt jag hört ett par gånger förut i dessa sammanhang.

Brandur. Den här låten var alldeles för proffsig för det här sammanhanget. Inte särskilt bra, men alldeles för genomarbetad och välgjort arrangemang för ett jippo som det här.

Michael Michailoff. Enbart störande att man inte kunde sjunga med bara för att de envisats med att skriva om texten. För det var väl Andreas Jonssons A little bit of love?

Amy Diamond. Amy är 15. Bara för att hon med sitt übertrevliga sätt påminner mig om kassörer/kassörskor(se inlägget nedan) så tänker jag inte skriva nåt elakt. Hon är 15, hon är duktig. Men att en sån här ickeoriginell låt ändå stiger högt över de andra låtarna är ju lite trist förstås.

Suzzie Tapper. Jag har redan flera skivor med Suzzies orkester, jag är partisk. Men den här var nog bäst - fast nog kunde de väl ha arbetat liiiite mer med texten?! "Det finns mirakel och mitt är faktiskt du" vadå faktiskt? både fult och taskigt med detta faktiskt där....

Christer Sjögren. Jag behöver hjälp! Jag kommer att sluta som tjurfäktaren i Ferdinand om jag inte löser det här... Och han slet sitt hår....

Lasse Berghagen förresten - hahahahahahaha. Bara detaljen Teddybjörnen var ju underbar!

Men missförstå mig inte. Jag älskar melodifestivalen! Så är det faktiskt. Världens vackraste progarm!

Nu ska jag läsa vad DN tyckte om det här jippot!

puss och kram

Förresten, kommentaren om att det var den yngsta och den äldsta deltagern som vann... Så typiskt svenskt att kategorisera folk. För här i Sverige handlar ju valet i Usa om kvinna eller svart. Vad hade de sagt om det inte varit den yngsta utan den näst yngsta?? gäsp.


Andra bloggar om: , ,


mitt sociala handikapp


Alltså, jag förstår inte de socialakoderna det innebär att vara kassör eller kassörska. Uppenbarligen. Jag var nyss till affären och han i kassan tipsade mig om några nya cig. Jag sneglade ner lite på min mjölk och mina bananer och undrade varför, fast jag sa inget. Naturligtvis. Jag bara nickade och såg glad ut. Alltså, jag misstänker att folk i kassor runt om i sverige försöker vara snälla och det är ju bra. För jag kan inte för mitt liv klura ut varför någon tipsar om cig som är billigare än andra cig.. Och det här händer i olika versioner jämt.

Köpte en mysdress i sammetsliknande material och höll inte på att komma ut ur affären för att killen i kassan började diskutera 70talet och dess barnprogram. Hela tiden rörde jag mig sakta bortåt mot utgången, men det fortsatte att strömma ord efter ord efter ord.

Sist jag var i den affären jag var nyss köpte jag två energidrycker, varpå han kommenterade eller undrade 'du köper två för att slippa springa fler gånger när den ena tar slut?'. Nä, jag köper två för det är vad som krävs för att ge min man en hjärtattack så han dör... Jag fattar verkligen inte varför, vad det är frågan om, denna pratgladhet hos kassapersonalen?

Och det finns få saker jag hatar så mycket som när folk ska kommentera vad jag handlar. Hem och dricka cola framför melodifestivalen? - Nä, jag ska hem och bygga en bomb ditt jobbiga as, som tvingar mig att nicka och le och tycka att oj, vad trevligt det här blev.

På bikbok en gång;
- Ah, snygg väska, jag har en planch med samma motiv på hemma.
Jaha. Och exakt vad ska jag göra med den informationen menar du?

- Oj, vad du har fyndat.
Nä, inte med era skitdyra priser, bara för att ni har rea är det inte fynd.

Jag har själv suttit i kassan och jag pratar med dem som pratar med mig, de andra låter jag vara. Fast det är lite skillnad, för det rörde sig om stammisar. Så jag förstår på fiket här nere om de skulle börja tjattra lite.

Åter till senaste incidenten; kan ha att göra med att jag alltid går dig i myskläder, illaluktande och ofta betalar med mynt. White trash personifierad. Jag kan förklara det med att jag alltid bara går dit när de andra affärerna har stängt och vaknat efter en svettig tupplur och inte orkar ta med mig plånboken utan grabbar(suck, nu pratar jag svengelska oxå) en näve mynt ur min myntmugg och drar iväg.

Nu låter det som att jag är världens otrevligaste människohatare, men jag förstår bara inte koderna i affärer.

puss och kram på er.

Andra bloggar om: , ,

Saker som får mig att rysa


Dagen har ju knappt börjat här. Haha, sitter fortfarande med min första kopp kaffe och blir uppäten av internet. Jösses, måste sluta upp med det här okynnessurfandet. Har funderingar på att gå och klippa mig, men ärligt - orka?! Jag vet att alla andra njuuuuter av när nån pillar med deras hår, jag känner bara att de är inne och inkräktar på mitt revir och tycker mest att det är jobbigt. Och det är ju inte så att hårfrissor är särskilt snabba i det de gör, av förståeliga skäl, ingen kritik alltså.

Idag är det melodifestivalen och jag känner att jag inte riktigt vet hur jag ska klara av den här Christer Sjögren-historien. Har han fejkskinnkläder på sig så kommer jag aldrig kunna sluta prata om honom. Varje gång jag är sur på nån kommer jag att säga You son of a Sjögren.

Nå, jag har ju eventuellt som plan att skriva min b-uppsats om skor alternativt mode, så därför tänkte jag vara med och tävla om en bok som alexandra lottar ut.

Annars har jag surfat runt i bloggar och läst om folks bakfylla idag. Sånt får mig att tänka 'Faen, vad jag har det bra'. Så ut och sup idag oxå, vet ja'.

puss och kram på er!


Andra bloggar om: , , , ,

ja, jag har dubbelhaka, men vem har inte det...

Satt i väntrummet på vårdcentralen idag. Jaha?! undrar ni, om ni inte skiter i det helt och hållet, vilket jag skulle göra. Hur som, underhållningen där var Törnfåglarna. Jag kände ett sjukt grepp av nostalgi i bröstet och smygglodde på efter bästa förmåga. Ja, det sprang ju naturligtivs ungar där som inte har nån respekt för det andra gör. Och med det menar jag - jaaaaaa, men stanna på golvet mitt framför tv:n, gör det!! Nåväl, jag såg Törnfåglarna första gången när jag var 10 och det var ju en enorm upplevelse, på den tiden existerade inget liknande. Efter en tid började jag hata Richard Chamberlain. Mest för att han var gubbe och folk tyckte att han var snygg. Eh, hallå, hade de missat Rob Lowe, var nog mina tankar då. Sen hatade jag även Törnfåglarna, nästa gång jag såg den serien. För är det ändå inte lite pedofilvarning på den. Jaja, hur som, den går på svt 1 numer.

Och så här lät det hos min husläkare:
- Du hade en knöl?
- Ja, jag tänkte att det kanske var bäst att kolla, jag vet inte om det är en svullen lymfkörtel eller vad det är...
*klämma trycka känna*
- Den är mjuk.
- Jo.
- Jag tror det är en fettknöl. Om det är en lymfkörtel kommer den att gå bort inom 3 månader...
- Kommer den att försvinna?
- Jag sa ju det nyss, vad var det du inte förstod?
(måste lägga in en parentes om att hon är så jäkla cool som bara säger så)
- Ja, nä, jag bara tänkte... alltså.. hmm... jaha, men ja...
- Om det är en fettknöl menar du? Nä, då måste man ta bort den, om man nu tycker att det är fult.
- Så det är inte cancer iallafall?
- Varför skulle det vara cancer?
- Ah, äh, mm, ja, nä, men det kan det ju vara? (vad skulle jag säga? att jag satt där pga mammas hetsande?)
- Nä, det känns inte som cancer. Cancer är hårt. Men om den blir hård så hör av dig.
- Ja, men okej då. Då får jag tacka för mig.
- Du var en lätt patient. Jag tyckte att jag kände igen dig och tänkte att "oj, nu blir det jobbigt". För du hade problem förut och ja, jag har inte läst igenom din journal nu, men jag känner igen dig...
- Hehe (det mest nervösa skratt ni kan tänka er. jag kom in 20 minuter för sent och tänkte skynda mig ut därifrån, eftersom andra patienter väntade, men...)
- Så, vad gör du nu för tiden?
- Jag pluggar...
- Vaddå?
- Bla bla bla
- Jobbar du oxå?
- Nä
- Du orkar inte
- Nä, verkligen inte
- Är du gift?
- Nä, jag orkar inte det heller, haha.
- Du låter som min dotter. Vad har du för syn på män?
- Ja, nä *tänker febrilt på nåt att säga som verkar lagom neutralt* jag låter bli dem oxå...
- Haha, men ja, nä jag undrar för min dotter har sånna problem med män...
- Ja, men nä, jag vet inte, jag tycker mest att hela världen är ytlig så då blir det så tråkigt, så jag har lagt ner det där lite..
- Vad menar du med ytligt? För om man inte ger nån en chans då är man ju själv ytlig och då är det klart att allt blir ytligt...
- Jo, men idag handlar det även för folk i min ålder så mycket om att gå på krogen, vara snygg, kläder, kändisar osv.. Jag vill nog ha lite mer substans bakom...
- (hon ojar sig lite) Du låter som mina ungar. Vad ska man säga som mamma när de säger "jag ska aldrig gifta mig".
- Nä, men, ja... (jag tänkte säga att 'det löser sig och blir bra ändå, se på mig' men hon verkade ju tycka att jag normalt är en knepig patient, så jag fortsatte...) det där kommer att ändra sig med tiden...

Sen fick jag äntligen gå. Snacka om tillfälligt frihetsberövad.

Så, nu är ni väl glada över den här otroligt intressanta inblicken i mitt besök på vårdcentralen idag? Kan tänka mig... Det jag ville säga med det är att jag har världens bästa och roligaste husläkare. Hon rockar fett, som Petter kanske skulle säga.

Puss och kram på er!

Andra bloggar om: , , , , ,

Ser ni förresten - VERSALER! ;))) (det är inte en jätteglad smiley, det är en glad rackare med dubbelhaka)

Men som plåster på såren kan man ju vara med och tävla hos junitjej: om ett mycket spännande té!

gömd konst, av pb i min klass. Tyvärr har de plockat bort några

Bild103.jpg
gömd konst, av pb i min klass. Tyvärr har de plockat bort några av hans mutationer, men den här finns kvar iaf. Nånstans, i nån lokal. Jag är nöjd.

förresten deltrar jag i en tävling hos kissi, där man kan vinna ett halsband från bagsandfashion. ah, jag vet inte, jag tycker nog han kan få heta Snäll-Björn.




ibland sviker minnet

somnade elva och missade profiler :( fast å andra sidan vaknade jag av mig själv vid sjusnåret och sitter just nu och tragglar födelsedagspresenter. tänkte försöka bli klar innan jag drar.

försökte läsa igår, men kunde inte sluta fundera på modernistisk konst istället för vad en tysk konstkritiker hade att säga om antikens konst. så jag la ner.

Okej, jag har fått baskning, haha. Skriv med stor bokstav, ditt kattskrälle. Ungefär. Alltså, jag har hört förut att folk tycker det är svårt att läsa texter utan versaler. Problemet är att jag tycker de är så fula. Och det började väl för, jag vet inte, 5 år sen när jag började skriva dikter och insåg hur det förstör med versaler. Men jag skriver ju tentorna så som man ska, så jag ska väl anstränga mig lite. Ska bara komma ihåg det oxå.

puss och kram på er!

Andra bloggar om: , ,

stavning, och inte stavgång

alltså, jag tror att blogginlägg kan modifiera sig själva efter en tid. så jag kanske ska sluta gnälla på folk som skriver galet. men seriöst. det har hänt ungefär tusen gånger att jag helt plötsligt ser att jag missat en bokstav i nåt ord, trots att jag läst igenom inlägget tidigare vid flera tillfällen. kanske är det organiserade dyslektiker, som hackat sig in på bloggportaler i protest mot att de blir mobbade och missförstådda hela tiden.

saker jag däremot är för; att börja meningar med och eller men. och att sätta komma framför och. något som för mig skulle ha varit helt omöjligt för 10 år sen. även att inleda meningar med att. så det så.

Andra bloggar om: , , ,

tvättnötter och miljö liksom

kan de inte bara börja sända profiler lite tidigare. jag orkar inte med det här att vänta till kvart över ett på nätterna. men annars då?! jo, jag tänkte mest tipsa om en tävling.


image181

en trebarnsmamma lottar därför ut 20 tvättnötter (räcker till ca 15 maskiner tvätt) till den läsare som kan ge mig det bästa miljötipset. Helt enkelt vad gör du för att förbättra vår miljö?

Tävlingen pågår t.o.m söndag 10/2

jag har funderat jättemycket på att köpa dess nötter, men det vore ju bra att vinna så man kunde få testa lite innan..

puss och kram



Andra bloggar om:

inte helt otippat somnade jag. jo.


somnade på soffan. alltså, jag blir alltid så nervös att jag ska bajsa eller kissa på mig om jag drömmer att jag gör antingen det ena eller det andra. i den här drömmen drömde jag två gånger att jag försökte kissa på en busshållsplats genom att dra ner byxorna till knävecket och låta ett satinnattlinne hänga ner för musen och det där att jag envisades med att sitta på bänken och utföra detta projekt. jaja.

vidare drömde jag att jag jobbade extra i en bingohall och blev skitsur på pannkakan som drog 10 spänn från min redovisning utan att säga nåt. eftersom jag enligt henne då räknat fel, men när jag dubbelkollade så hittade jag en sketen kupong i kassalådan. så jag sa till vår chef MM att 'kan du säga till kontoret att de dubbelkollar kassalådorna innan de drar diffar" varpå hon svarar "nej, det tänker jag inte".

och så åkte jag nattbuss utan biljett eftersom jag glömt plånboken, men i drömmen blev jag medveten typ och påminde mig själv om att det gick ju att sms:a, men så var koden bortskavd och busschauffören sprang då och hämtade nån remsa åt mig som han stämplade. då blev jag orolig att det var för att han ville ligga med mig. och kvar på busstationen låg förresten en full pör.

och så var det massa annat. vi hade tillexempel gothkväll på bingohallen den dagen jag jobbade, så det dök upp massa folk som ville jobba extra bara för att det var så coolt, men alla var ju svartklädda, så jag såg som ingen skillnad på folk...

så, det var mina senaste 3 timmar. hur har era varit?

puss och kram

Andra bloggar om: , ,

det är hans fel!

jag älskar mina vänner!!

och eftersom det kom på tal så stör jag mig sjukt mycket på folk över en viss ålder som stavar våldtäkt med CK. alltså, jag tycker det är respektlöst, kan inte hjälpa det. nån gång måste man ju ha sett att det står med enbart ett K i tidningar eller böcker och hur slött är det inte att inte då reagera och slå upp ordet?! jag vill inte slå en paddel i skallen på folk, jag vill dunka en ordlista i nyllet på dem! haha.

andra saker som kan fara åt helvete är busschaufförer som inte stannar när man plingat bara för att de, ja, är fulla, är i sin egen värld, är döva, är blinda eller av nån annan anledning. nu var jag tvungen att köpa en semla idag bara för att jag inte fick gå av där jag skulle utan tvingades gå genom centrumet förbi fiket. då kan ju han komma hem till mig och vara personlig tränare då! apa.

sen har jag garvat åt killen som i punkt.se säger att det funkat bra med en vit man som usas president i en miljon år. okej, jag vet att det är ett uttryck, men det blir ändå komiskt. hade iofs varit kul att se om vi säger att det nu funnits homo sapiens och usa för en miljon år sen, om det varit nån skillnad på dem och bush...

nä, nu ska jag nog äta min semla och glo på blood ties. sen ska jag läsa winckelmann. migränen ligger och molar lite, men har inte brytit ut helt än, men ja...

puss och kram


Andra bloggar om: , ,

men det är inte dubbla tvålhållare iaf...

Bild102.jpg

men det är inte dubbla tvålhållare iaf...

ja men visst, wysteriia tävlar ut diamond strength och med tanke på hur mina naglar mer eller mindre har gett upp så vill jag givet vara med i den tävlingen. tjipp.

lite sysselsättning liksom

snodde en lista av linda, tror jag minsann att hon heter, eller kallar sig iallafall för... jag borde naturligtvis plugga, för jag har inte läst nånting den här veckan, men, men...

1. Skulle du lämna Sverige för "din största kärlek" om du visste att du aldrig skulle kunna återvända?

oj, alltså... jag skulle kunna flytta utomlands. barcelona liksom. men jag vill nog kunna återvända, så jag undrar lite varför jag inte skulle kunna åka och hälsa på i sverige eller flytta tillbaks om jag ville, så nä.

2. Skulle du kunna i någon situation mörda någon?

barmhärtighetsmord, visst kanske det...

3. Du blir kär i din bästa väns pojkvän/flickvän. Vad skulle du göra?

det skulle inte hända, eftersom jag inte ser på mina bästa polares partners på det sättet..

4. Skulle du sälja din vänstra tumme för 200.000kr?

hmm, jag använder ju vänster tumme till... hmm.. ingenting, den ligger på mellanslagstangenten, men jag trycker med höger, så... men nä, vad skulle jag göra med 200tusen liksom?!

5. Du får reda på att din pojkvän/flickvän har deltagit i en porrfilm. Vad skulle du göra?

haha, sån märklig situation. att han inte skulle ha berättat det liksom. jag skulle väl inte göra nånting, möjligtvis hålla en monolog om hur kass porrfilmsbranschen är... och fråga om han känner serung...

6. Skulle du kunna offra dit liv för någonting/någon?

givetvis. om det gav fred på jorden, så hej då liksom. tex.

7. Om du misstänkte att din flickvän/pojkvän var otrogen mot dig, skulle du läsa hennes/hans dagbok?

haha, jepp! jag är ledsen, jag vet att det är fel, men...

8. Du är hemma ensam. En främling knackar på din dörr och säger att han blir jagad av en mördare och behöver låna telefonen. Skulle du släppa in den personen?

bli väldigt fundersam över varför han/hon sprungit upp för massa trappor, och funderar på vad han/hon skulle med telefonen till? slå ihjäl mördaren då eller? nä, jag skulle nog inte ens öppna dörren faktiskt... så jag skulle inte få reda på att nån blev slaktad i min port förrän dagen efter...

9. Du hittar en plånbok på gatan med 10.000kr i. Skulle du behålla den?

om det fanns kontaktuppgifter i skulle jag ringa upp personen i fråga...

10. Skulle du kunna dränka en kattunge för en resa till Paris?

haha, haha, nä... haha... verkligen inte. så bisarrt.

11. Ditt hus brinner och du kan bara ta med dig en sak, vad skulle du ta med dig?

ä, um, a, shit. nån form av legitimation kanske skulle vara bra att ha med sig ut...men jag vet faktiskt inte, jag älskar alla mina ägodelar...

12. Du har tre val. Skulle du rädda 10.000 människor i Indien, 40 människor i din skola eller din bästa vän?

min bästa vän. jag är ledsen, men lite ska de väl ha för att de orkar vara vän med mig....

13. Din bästa väns pojkvän/flickvän är otrogen mot henne/honom. Du gillar din väns partner väldigt mycket. Skulle du berätta för din vän att hennes/hans flickvän/pojkvän var otrogen mot henne?

ja. utan tvekan. och jag skulle inte gilla henne/honom särskilt mycket längre ifall han/hon var otrogen mot min bästa vän, så...

---

Andra bloggar om:

knark är dåligt

satt i natt och googlade efter pipor. funderade på om jag skulle bli en sherlock holmes. hur som, hittade nån sajt som inte bara sålde pipor utan även bongar och snuff tools. alltså, lägg av! för 265kr kan du få spegel, blad, rör sked och hållare i ett litete etui... är sånt här tillåtet liksom?! det står att de är ett företag som marknadsför sig inom tobaksbranschen.. jojo. drugs are bad, pacman.

men mitt miffo kan varken läsa eller stava. igår var jag tvungen att googla fram hur man stavade beredd. och när jag bokade tid på vårdguiden, så missade jag att man skulle pricka i när man _inte_ kunde, utan prickade glatt i när jag kunde. så nu när jag skulle ringa och kolla om jag kunde ändra, så hävdade hon att jag hade en helt annan tid. men vi får väl se då. men jag går väl dit då iallafall.

ska nog ta och gå på antikmässan i år.

nu ska jag nog dricka lite té och titta lite på journeyman. sen måste jag verkligen ta och läsa winckelmann. har fått frågor om vad jag pluggar och så och ja, jag försöker ju vara lite hemlig på den fronten, men planen är att plugga i 3 år iallafall. minst. men vi får välan se hur det blir med det. och jag läser lite kring de 5 sköna konsterna skulle man kunna säga. en mix.

puss och kram

Andra bloggar om: , , ,

har förresten även suttit och glott på download.com efter nåt gratisprogram som är som paint, fast bättre. som man kan rita i. enkelt. men ja, har inte hittat nåt än iallafall..

saker som irriterar mig

när folk använder dem utan att ha koll på hur man använder dem. det är en skillnad på de och dem, och dom är enligt mig talspråk... men har man inte koll på de och dem så är dom att föredra.

när min bror envisas med att skriva säjer istället för säger.

att han som delar ut punkt.se inte möter mig utan står still på sin plats, så att jag får gå där med utsträckt han flera meter i onödan.

att internet har en förmåga att sluka tid. jag tror att det är en konspiration alltihop.

fortfarande; tv-serien heter desperate housewiVes, inte desperate housewiFes, om det är din favoritserie så borde du banne mig lära dig vad den faktiskt heter. vecka ut och vecka in och aldrig trillar poletten ner liksom. sluta vara ett ägg när du glor på tv.

att ovanstående anledningar är en orsak till att internet slukar tid.

så nu vet ni det. puss och kram



Andra bloggar om: ,

toakonst.. Men jag gillar de röda väggarna..

Bild099.jpg
toakonst.. Men jag gillar de röda väggarna..

ord i dn

okej, jag tycker att man kan läsa hela anneli jordahls krönika med behållning, den var lite underhållande på sitt sätt, men jag saxar ut det allra sista som stod;

"När Berny Pålsson fick frågan om hon plankat i tunnelbanan apropå aktionsgruppen Planka nu svarade Berny Pålsson kort: Nej, jag har färdtjänst.

Freuds psykoanalytiska teorier slog igenom brett för hundra år sedan, men fortfarande är psykisk sjukdom något skambelagt. Det är faktiskt bisarrt. Ge Berny Pålsson ett eget program."


att granska sig själv

nyduschad och insiktsfull. mm, jag har så orakade ben att det nästan är omöjligt att få smalbenen blöta för intvålning, blir mer schamponering av fjun. och inte gör jag något åt det heller, nej.

puss och kram

Andra bloggar om:

kanel är förresten en favoritkrydda och jag är lite sugen på kaffet med kanelsmak, som ejmis tävlar ut...

alla skor kanske inte är vackra skor, men de är skor


vid 70 slutade jag räkna...

image484

och det står några till höger som inte kom med på den här bilden... men jag rensade iallafall bort kanske 8 par...
naturligtvis så önskar jag ju att alla vore fina designskor istället för billiga sportskor, men, men, man kan inte få allt här i livet...

och som strössel på glassen var naturligtvis mina grannar tvugna att komma hem när jag pysslade med det här... jaja...

Andra bloggar om:

och vill man vinna en väska, en riktigt elegant sådan, så har alexandra en tävling.

puss och kram

ingen vill veta vart jag köpt min tröja

bland hm's kampanj mot aids valde jag chicks on speed och rufus wainwrights design. hade gärna köpt ziggys till fido när hon fyller, men den var slutt. good charlottes var snygg oxå, men annars är jag nöjd. scissor sisters var det väl eg jag var ute efter, men såg inte till. men aja. bara jag fick shoppa var jag nöjd. ungefär.

image483

fick ett paket kondomer med oxå. jahapp, tydligen ser jag ung ut, för kassörskan trodde att jag av nån anledning skulle tycka att det vore pinsamt. problemet är väl snarare att jag inte vet vad jag ska göra med dem, alla jag känner är ju stadgade...

köpte även en kjol för 25spänn, en blus från wera sthlm på åhléns, kallingar till pappa, jox på lagerhaus, jox på bolagret och nu vankas snart mat och efter det en semla. jag har det bra jag. just ja, borde plugga.

fick tag i en rolig ordlista på loppisen. och en bok om hur man ljuger med hjälp av statistisk. älskar gamla böcker.

förresten jaaa, att köpa saker jag behöver och endast det... äh.

puss och kram

men fredag är ändå den dag jag gillar bäst

alltså, den här dagen har varit fylld av fina saker. magneter från mollysgrove, meddelande om singelvinst från linda men dagen inleddes med att jag fick present från en kurskamrat. inslaget i rosa papper låg en tändsticksask!

image482
(bild från: http://www.ahnlund-karlen.com/portfolio.htm)

sen fick jag även göra misstaget att köpa 3dvd filmer för 99kr bara för att jag ville ha en. jag är så puckad som går på det där istället för att bara nöja mig med den jag var ute efter så ska jag stå i nån timme och leta igenom alla korgar och ställningar efter 2 till. OCH då valde jag bort natrual born killers och traffic, för jag tänkte att jag nog ändå inte kommer att sätta mig och glo på dem, hur bra de än är... nä, istället väljer jag en med, ja, nån typ monty python greatest hits från 1971. jag lovar dyrt och heligt att aldrig gå på detta igen utan bara köpa sånt jag verkligen vill ha.

jajust ja! jag råkade köpa ett par röda vinterskor och ett par silver sommarskor för att det var halva reapriset...

sen är mina päron här och är snälla hela tiden. så mamma och jag låg på min säng och glodde på antikrundan på datorn och antikmagasinet tills vi kapitulerade inför knuts hmm, stil. we love him! men jag förstår verkligen inte charmen med allmoge... så var det bra med det.

ps. klart att jag är för gammal för gossip girl, fast jag tyckte ändå att dawson's creek hade sin charm... och nu googlade jag och såg att den gick för typ 10 år sen, jaja... tiden går fort när man har roligt.

puss och kram


Andra bloggar om: , , , , , ,

jag dansar loss till one night in bangkok, som ljuder i lurarna. Nåt%2

Bild097.jpg
jag dansar loss till one night in bangkok, som ljuder i lurarna. Nåt måste man ju göra när man väntar på bussen..


uppdatering;

Tävling!

154987-222

Jag är med i Matilda's tävling, där man har chans att vinna detta snygga halsband, inspirerat av Dolce Gabbana. Halsbandet kommer från Bags and Fashion och har äkta kristaller och en fantastisk lyster. Vill du också få chansen att vinna detta halsband? Gå in på Matilda Frisk's blogg och läs mer!

Psst, deppa inte ifall du inte vinner, för på Bags and Fashion finns allt du vill ha till rimliga priser och fakten är gratis.

Tävling - Vinn armband från briljans.be

Tävling - Vinn armband från briljans.se
Dags för en ny tävling! Denna gången lottar therese ut ett snyggt armband från Briljans.be.   Tävlingen pågår fram till fredag 1 februari, klockan 21.00 dras slumpmässigt en vinnare fram.



RSS 2.0