Living in a nånting

Försöker beställa biljetter till Bruce Springsteen, men lyckas inte ens logga in på LiveNation. Suck. Om man nu envisas med att sälja biljetter och exklusiva förköp och så vidare så kan man väl se till att man har tillräckligt bra servrar för att hantera det?! Nä, om jag vore Sverker Olofsson så skulle jag slänga LiveNation.se i soptunnan!

Nåväl, överväger att gå på loppis, men har räknat ut att jag endast har 3500pix att leva för i December, så jag kanske ska sluta shoppa...  Men det hindrade ju inte att jag handlade i söndags :)
Råkade ropa in detta parti på en auktion och blev 59 kronor fattigare.Jaha, nähä, nu vet jag inte vad jag ska hitta på riktigt... att göra... medan sidorna laddar och laddar och laddar... Jag törs inte ens hämta kaffe eller gå och kissa utifall att de skulle laddas klart just då... Och nej, jag gillar inte Bruce Springsteen helt plötsligt, jag är biljettvakt åt en vän.

ciao

Lite mera jul

Och när jag var inne hos Johannas julblogg hittade jag även denna frågelista, som jag raskt snodde med mig;
Den kommer från egentligen ifrån Lisa, men, men...


Vet du hur/var och med vilka du ska fira julafton i år?
Japp, mamma, pappa och broren i Bergslagen.


Vet du hur du ska fira nyår, isåfall hur?
Nix, men gissningsvis fortsätter hela 'julveckan' med även nyår i Bergslagen


Vad önskar du dig i julklapp?
En extern cd/dvd-läsare och brännare, en smidig liten sak helt enkelt. Här fanns en snygg rosa, men jag nöjer mig med den billigaste bara den kan läsa alla skivor typ och inte är vit.
Hängslen, kostymhängslen, prickiga hängslen, svarta hängslen, nya eller secondhand - det spelar ingen roll.
En pillingborste eller ja, noppborttagare.
och så en Pippitröja eller fiskartröja.
Ett gäng böcker och fina ting

Brukar du stiga upp och åka på julotta på juldagsmorgonen eller har du gjort det förut?
Jag kan inte minnas att jag varit på någon julotta, men på midnattsmässa har jag varit.

Har du börjat köpa julklappar ännu?
OJA!

Vilken scen är bäst ur Kalles jul klockan 3 på julafton?
Tomtens verkstad!

Brukar dina julaftnar leva upp till dina förväntningar?
Ja, de brukar innehålla kärlek och god mat.

Brukar du känna att det är skönt när julen är över?
Nepp, men så reser jag ju alltid bort och har inte massor med pynt här hemma att ta reda på.

Vad är viktigast och minst viktigt på julbordet?
Viktigast: Julmust, skinka, mammas köttbullar och rödbetssallad och jo, brysselkål
Minst viktigt: Sill...

Vilken julmustsort är godast?
Jag gillar ju alla julmuster, men jag har dock testat långt ifrån alla, men Apotekarne's, tror jag vinner

Vilket glöggmärke är godast?
Oj, jag tyckeratt alla värmer gott i bröstet...

Har du firat jul utomlands någon gång?
Nix.

Vilken jullåt är den bästa, varför?
Feliz Navidad, jag tycker att den är glad och härlig... Annars gillar jag nog när Björn Skifs sjunger Midnatt råder... Men ja, favoriten är ju Busungarnas jul, för att jag skrattade som jag vet inte vad, åt den när jag var liten. Och jag pratar INTE om gruppen Busungarna som sjunger om att de vill ha en riktig jul, utan det här är en äldre låt

Vilken julfilm är den bästa, varför?
Love Actually, den blir bara mer och mer härlig för varje gång man ser den...

Bästa julkalender?
Trolltider och så Stjärnhuset. Stjärnhuset skulle jag gärna se om...

Vilken artist tycker du är juligast av alla?
Vet inte riktigt, det får väl bli Carola då...

Har du varit Lucia någon gång?
Bara hemma...


Vad är ditt bästa råd för en bra jul?
Att ta det lugnt istället för att stressa.


Slutligen: berätta om ett julminne som betyder mycket för dig..
Det här är kanske lite löjligt, men jag minns det än idag. Jag kanske var 4 år eller nåt och den julen fick jag 7st chokladaskar i olika former. Jag minns fortfarande den sprudlande glädjen över att få så mycket godis. Mitt smeknamn när jag var liten var 'kakmonstret', det kanske säger en del...


CiaoLäs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Julmust, det är kärlek det


Det är ju inte varje dag man kan vinna julmust... Och eftersom jag älskar julmust så skyndar jag mig genast att pussla ihop ett inlägg här. För hos Johannas julblogg kan du vinna just julmust. Det är Hammars Bryggeri AB, som har lovat att frakta hem 18 flaskor av Hammars julmust - den överlägset godaste julmusten enligt mig - till den lycklige vinnaren i hennes tävling!Men skynda, skynda, för sista datumet för att delta i tävlingen är lördagen den 12/11.


Ciao

Mello och House

Snart är det dags för MelloJello igen. Eller ja, snart och snart, det är ju först nästa år, men de har iallafall släppt vilka låtar som ska vara med.
Har vi haft något år när inte Tomas G:son, Bobby Ljuggren och Fredrik Kempe varit med? Jag är iallfall glad att jag slipper Ingela Plings smörlåtar nästa år. Fast det kommer gissningsvis vara en hel drös med sådana ändå...
Inte helt otippat har Björn Ranelid med ett bidrag också... Eller kanske lite otippat.... Nu gillar jag Björn Ranelid. Han skriver krönikor i någon LO-tidning (jag måste reservera mig för att det kanske inte alls är en facktidning, men jag tror att det är en sossetidning hur som helst) och emellanåt är de briljanta. Nåväl.

Tillbaka till hobbyträsket. Det är dessa gardiner (som syns i bakgrunden) från IKEA, som gjorde att jag upptäckte hur mycket IKEA det var i tv-serien House.Det hela råkade sammanfalla med att jag var på just IKEA kanske en gång i månaden eller nåt och hade rätt stor koll på deras sortiment.
Just nu sörjer jag lite över att jag aldrig passade på att fota; ja, vi lånade gamla Ikea-kataloger till ett program förut och det är dessa jag ångrar att jag inte passade på att fota av lite. Så någon gång kanske jag gör ett besök på KB, för att samla på mig lite tidsdokuemnt i form av bilder.

CiaoLäs även andra bloggares åsikter om , , ,

När du får väntat besök

Vaknade av att det ringde på dörren kvart i nio imorse... Upp och kika i kikhålet.
- Jädra Jehovas vittenen, muttrade jag. Vad gör de här den här tiden? Är det för att jag aldrig öppnar annars?
Ner i sängen igen och så gick ljuset upp. Aha, jajust ja, J sa att han skulle komma förbi på fika idag... Så upp och öppna dörren och slå på kaffebryggaren.

Annars har jag, förutom att glo på förmiddagstv och dricka kaffe, hunnit hämta paket på posten, lånat om böcker på biblioteket, handlat glass och paella. Nu blir det nog pannkakor och kanske ett avsnitt av House. Men sen ska jag beställa mig ett par glasögon. Jag som trodde att jag skulle plugga idag, vi får väl se hur det blir med det...

Ciao

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kanske en konst:ig tanke

Vad som är konst eller inte, bestämmer varken du eller jag. Ofta brukar ju folk hävda att saker inte är konst, när de egentligen menar att det är ful konst eller när de inte förstår verket. Nåväl.

"Städerskan på det tyska museet tyckte en skulptur såg smutsig ut. Så hon skrubbade den – och förstörde samtidigt ett konstverk värt sju miljoner kronor." kan vi läsa i Saftonbladet.
Själv tycker jag att det är synd att de vill påskina att konstverket blev förstört... för som nördig konstvetare undrar jag - vem bestämmer det? Att det är förändrat - naturligtvis, nu har ju ytterligare en dimension lagts på konstverket och det är ytterligare en historia rikare. Jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag tycker att det är synd att ge sig på någon annans konstverk, eller om jag tycker att det är mer fascinerande att stilla få förändra sin uppfattning.
Jag är ju hur som helst för historier som berättas med uttryck.

Imorn kanske det blir fika, bibliotek, plugg, städning och House.

Ciao


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

RSS 2.0