dumpa honom


saker gjorda:
håller på och slår in julklappar... fan vilken tid det tar liksom... och ändå är jag inte så noga, som jag borde...
alkoholintag: nix, men jag tog en whisky i går kväll eller tre....
dagens fråga: är det vänskap att bli påhoppad för att man äter nudlar?
dagens låt: julmusik det är inte snön som faller (förklädda demokrater sätter kängan i mitt bröst)nu kan jag iaf lyssna på julmusik.

hehe, och vilken julmusik jag lyssnar på då... haha, men jag hittar ingen bra... gillar inte gläns över sjö och strand och de där... när jag var liten hade vi någon skiva med massa roliga låtar... vad sjutton hette den där låten... nä, minns inte, men det var bomber som smällde... jaja... rackarungarnas jul.. nää, minns inte...

ska citera den där boken 'dumpa honom' igen, tror jag...

"hallå, du minns väl den där filmen, va, den där tjejen väntade på att killen skulle bjuda ut henne och sen kom med massa bortförklaringar å hans vägnar när han inte gjorde det? sen gick hon till sängs med honom när de var på lyset bägge två och höll sig kvar i hans närhet tills de var mer eller mindre ett par. Och sen bedrog han henne, men eftersom hon visste innerst inne att om hon förlät honom och inte hade så stora förväntningar och var rar och trevlig så skulle hon få honom till slut. han var full på bröllopet men de levde olyckliga i alla sina dagar i ett otillfredsställande förhållande byggt på lösan grund.
minns du inte den? det är för att sånna filmer aldrig görs eftersom det inte är så kärlek är. folk kan göra stordåd för att hitta och få vara tillsammans med den de älskar. det är sånt storfilmer handlar om, och alla de förhållanden du beundrar jäser också formligen av likadana stordåd, som du hoppas ska fylla ditt eget liv. och ju större värde du sätter på dig själv, desto större är chanserna att detta ska infrias. så ta och läs igenom alla ursäkterna, få dig ett gott skratt och... dra vidare. det är du värd."

så där ja.

klart jag ätit lussebullar idag.


livet i glittertröja


saker gjorda: dammsugit, läst, handlat lussebullar...
alkoholintag: nix
dagens fråga: oprah sa att ibland om man dricker riktigt starkt kaffe kan man bli bajsnödig så där på en gång, någon som känner igen det? heh
dagens låt: sofie rimheden.. tror inte det fått så bra kritik, men den är helt okjaha, så sitter jag här i min tröja med apor och glitter på. min psykolog sa att jag skulle ha glittriga tröjor och vara fin, så... georgios berättade ju om någon studie bland deprimerade, hur de fått stå framför en spegel rak i ryggen 20 min varje dag och att 68% blev fria från sin depression. så visst, jag kan väl börja använda mina glittertröjor då...

var och köpte upp resten av mina kuponger gott och blandat. 4 påsar. och lite lussebullar. och så blev jag så trött på folk som är i vägen. folk har liksom inget hyfs. de flyttar inte på sig på tex en gångväg utan går 3 i bredd. suck.

min polare ringde från usa. helt galet vad galna de är i parader over there. hon var helt förstummad. för det hade varit både thanks giving (givet) och julparad och folk satt i flera rader med sina medtagna stolar och glodde. och de hade stängt av stan (LA) i flera timmar medan paraden gick runt runt runt.
seriöst, hur kul är en parad om man själv inte deltar eller känner någon av deltagarna?!

jag mår faktiskt rätt bra.är det så att världen är galen för att roa mig?saker gjorda: diskat, läst lite, varit och handlat lussebullar, snorat, hostat, blivit påhoppad
alkoholintag: nix
dagens fråga: varför måste världen vara så galen?
dagens låt: kalinka kalinka kalinka minja


--

jag forsätter att citera boken jag läser just nu... som är 'dumpa honom'

”vi hade alla ursäkter att komma med för männen i fråga, från brutna telefonfingrar till traumatiska barndomar. men den ena efter andra sköts i sank av gregs mäktiga silverkulor. greg fick oss, efter enorma ansträngningar att inse att om en kille (som är vid sina sinnens fulla bruk) verkligen gillar en, så låter han ingenting stå i hans väg. och om han inte är vid sina sinnens fulla bruk, varför ska man då vilja ha honom?
/.../
kunskap är makt. kunskap gör att vi sparar tid. jag insåg att jag från den dagen skulle slippa sitta i timmar vid telefonen och vänta på samtal, slippa dessa ändlösa frenetiska genomgångar med väninnorna, slippa ligga och hoppas att hans dubbla budskap egentligen betydde: ”jag är kär i dig och vill vara tillsammans med dig”. greg slog fast att vi alla är vackra, klyftiga, roliga kvinnor som inte borde ödsla vår tid på att försöka räkna ut varför en viss snubbe aldrig ringer. som greg uttryckte det: slösa inte på godiset!
det är svårt. vi har fått lära oss att försöka se allt från den ljusa sidan och vara optimistiska. men det gäller inte i det här fallet, här ska allt ses från den mörka sidan. förutstätt alltid att du blir dumpad. förutsätt att du är regeln, inte undantaget. det är otroligt befriande. men också ett svårt koncept, för det som gäller är följande. vi dejtar någon, vi faller för honom, och sen gör vederbörande något vi blir besvikna på. och sen ännu fler saker vi blir besvikna på. då kastar vi oss in i den all-ursäktande fasen i veckor, kanske månader, för det sista vi vill är att erkänna att den här fantastiska karln som vi är så betuttade i håller på att förvandlas till en skitstövel. vi försöker hitta anledningar till att han beter sig som han gör, vilka anledningar som helst hur löjliga e än är, utom just den enda anledningen som utgör sanningen: han vill faktiskt inte ha oss.”

”om en kille är intresserad av dig så låter han dig veta et. han ringer, han visar sig, han vill träffa dina vänner, han kan inte slita blicken (eller tassarna) från dig, och när det är dags för sex är han inte sen att stå till tjänst. jag struntar i om han ska börja sitt nya jobb som usas president i morgon klockan fyra (fyra på morgonen, mina damer!). han följer med upp, så enkelt är det.
män är inte komplicerade. fast vi gärna vill att ni ska tro att vi är det, som när vi säger ”det är mycket just nu, jag har verkligen häcken full”. vi drivs av sex, fast vi låtsas som att det inte är så: ”va? nej då visst hörde jag på”. och tråkigt nog (samt högst genant) skulle vi hellre få armen avsliten en helt frankt säga: ”du är helt enkelt inte den rätta för mig”. vi är övertygade om att du kommer att döda oss eller dig själv eller bägge två - eller än värr: gråga och skrika. vi är patetiska. men faktum kvarstår, även om vi inte säger det rakt ut så visar vi dig det faktiskt hela tiden. om en karl inte ringer dig när han sagt att han ska ringa, eller inte ser till att du verkligen vet om ni är ett par eller ej, då har du ditt svar. sluta hitta på ursäkter för honom. hans agerande vrålar ut sanningen: han är helt enkelt inte intresserad!
dra vidare syster! begränsa dina förluster och slösa inte bort mer tid. varför sväva i något knäppt limboförhållande när du kan dra dig upp på säkrare mark? du vill inte höra? okej, här är det svar du vill ha ”häng kvar bruden, han är inte alls den förlorare alla säger att han är. om du bara väntar och kniper käft och ringer vid precis rätt tillfälle och förutser hans humörsvängningar och inte förväntar dig något i fråga om kommunikation eller dina egna sexuella behov så är han din!” men bli för guds skull inte förvånad när han dumpar dig eller fortsätter att släpa dig fram genom ett fullständigt otillfredsställande förhållande.”

--

sen så vet jag inte riktigt vad mer som kan tänkas ha hänt idag. jag spånar lite på ifall det är peter siepen som är den där tv-stjärnan som drog i sig knark framför kameran...

jo, när jag gick ut för att handla mina lussebullar. jag var inte riktigt med på att det var vinter ute. hade sportskor på mig. sist jag var ute var det höst, men det hade tydligen snöat rätt mycket och nu hör jag hur snöplogarna åker här utanför. fast det säger iofs ingenting, för här, där jag bor är de himla ivriga på att ploga. vilket jag inte gnäller över.

läste om den här killen som stulit post och blev dömd att sitta med en skylt runt halsen, utanför postkontoret. tyckte eg att det är rätt ok. klart bra att dömas till att skriva förlåtbrev och sitta med skylt runt halsen och ångra det man gjort.

jobbigt att ha ihjäl sin tjej för att man kysser henne och råkar ha ätit jordnötssmör... oups liksom...
jag är över trettio och mitt liv är som en fjortis'


saker gjorda: beställt kamera, snorat, grälat, blivit sams(tror jag), kollat på csi-miami, sovit
alkoholintag: nä, fast jag har fortfarande ont i halsen, så en whisky borde spolas ner där
dagens fråga: varför är ens liv så fokuserat på kärlek ibland?
dagens låt: wont get fooled again... tror att det är the who, som gör denannars känns allt lite väl fjortis och rätt onödigt alltihop.

dr phil sa något idag om att när folk väljer sina partners gör de ofta det baserat på att de flyr från saker ist för att de närmar sig det de egentligen vill ha. jag vet inte, men det lät rätt klokt.


nå, någon gång kommer jag att träffa någon som har vett nog att uppskatta någon som mig. det känns bra att tänka så. och att känna så.


jag ska nog ta och läsa den där 'dumpa honom'...


nå, min måndagsaktivitet är att se nyheterna kl 9. ska komma på fler saker, men jag är sjuuuk...
funderade ett tag på att läsa in geografi, för jag har så extremt dåligt minne när det gäller sånt. som tex mogadishu. vet ju att det är en huvudstad, men kommer aldrig på i vilket land. och det är rätt dåligt.

köpte kameran iaf. 12x zoom, men det finns ju jox man kan köpa till och fästa på objektivet om man känner att man behöver mer. jag skulle vilja kalla det halvsystemkamera. det går inte att byta objektiv, men du kan typ ställa in allt manuellt - om du vill.

och nu äter jag lussebullar istället för wienerbröd.jorå, så att


saker gjorda:
gått promenad, handlat, kollat kamera, räknat matte, älskat, alltså inte fysiskt utan psykiskt
alkoholintag: tar en whisky nu. halsont. fast jag gillar inte, blandar ut med ramlösa
dagens fråga: undra hur man blir av med irritation
dagens låt: put your hands in the air when i say so... vet inte vad det är för låt riktigt...
men jag vet inte, jag blir rädd för mig själv när jag surfar runt och stör mig på folk... och min dramatiska ådra vill ju tala om för dem att de har helt åt helvete fel, men så kan man ju inte göra... känner ju dem inte...

är besatt av att spela ett spel där man skjuter djur på ett tivoli... but why?

det är någon trend hos expertbutikerna i sthlm att anställa dryga människor utan serviceintresse what so ever... undra om de har sina personalfester runt stureplan...

jäklars vad jag var trött imorse, men jag gick upp ändå... fast nu sitter jag här och dan har gått och jag har tråååååkigt...

så kan det gå.

vill köpa mer och fler böcker.

jaha, roligare än så här blev det inte idag.

hörde om någon hivkvinna som fått straffet höjt i hovrätten... jaha, kan det bero på att det var en man som var offer?! för en  tjej(el hur gammal hon var) som blev våldtagen av mammans sambo när hon sov, fick lägre skadestånd. ja, man kan ju inte bli kränkt när man sover... galet...
nu ska man så klart ha straff om man glider runt och har hiv och sätter på folk oskyddat, är klart...


det regnar lite ute nu dåsaker gjorda: drömde att jag var olyckligt kär i dick van dyke http://www.imdb.com/name/nm0001813/
alkoholintag: näpp
dagens fråga: undra varför det är så viktigt vad andra säger?
dagens låt: jag vet inte, såg vänner bloopers här förut, så det är inte så mkt låt, mest deras hysteriska garv...det var så skönt att snacka med J igår. alltså, jag vet att jag bad honom dra åt helvete, men eftersom jag berättat om lägenheten från början, var det väl lika bra att säga att jag tackat nej oxå, tänkte jag. och han är nog den enda jag känner som inte bryr sig vad folk säger, utan han kör sitt race ändå. nå, han konstaterade enkelt;
- nej, förråd och ugn vill man ju ha e klart.
istället för att hetsa. nu förstår jag ju att det är av omtanke och att folk tycker sig veta vad som är bäst för mig :) men det var rätt jobbigt att snacka m K...
det är ju som inte så mkt för andra att förstå, så länge jag känner mig nöjd med mina beslut vill jag inte bli kallad dum i huvudet, haha...
men jag var ute och gick nyss, trots att det är mörkt ute och kväll. och jag kände hur fint det är här, tills jag mötte ett gäng killar, unga killar och tänkte att de är säkert galna, fast så såg jag mig omkring och insåg att där borta gick en hund och där gick en annan karl osv osv...
och sen när den där karln svängde in på samma gård som jag tänkte jag att nu kommer han våldta mig... jaha, vart då? hur då? jag vet inte varför jag tänker så, men så tänker jag ju överallt. spelar ju ingen roll vart jag bor...

funderar på att köpa en konica minolta z6 för 5tusen m ja, minne och plock... men jag vet inte, den är ganska fånig, men om jag ska köpa sån jag verkligen vill ha så får jag ju lägga till ett par tusen och jag vet inte om det är värt det... jag är ju liksom ingen stjärnfotograf...

gosh, vad jag tycker att mediemagasinet är ett bra tv-program. helt klart mitt favvo. av olika anledningar.

imorn blir det wienerbröd, banne mig...

och så när jag skulle till fiket igår, nä i förrgår;
- heeej, en stor kopp kaffe att ta med?
och fram med kaffekoppen... fasiken vad jag gillar dem där...


dr phil och platta rövaralltså det var en karl på dr phil som inte ville ha sex m sin fru för att hon hade sån liten röv. sen satt de liksom och diskuterade att hon behövde hjälp att kontrollera sin ilska...
mm, jag kan säga att om jag var gift och min man satt, i tv dessutom, och sa att han inte ville ligga m mig för att jag hade platt röv kanske jag oxå skulle behöva hjälp m att kontrollera min ilska...
nej tack


tackade nej till en lägenhet i sumpan idag.
jag har mina orsaker, men framförallt kan jag inte längre se vikten av att bo där. jag tycker det är lika läskigt där som här. och ska jag flytta vill jag flytta till något bättre, en flytt som gör mig glad. inte en flytt som bara känns jobbig och för snar...
sen antar jag att mina föräldrar har rätt. de brukar ha det.

nåja, jag kanske ångrar mig om två veckor, men det är som det är och ingen poäng att älta längre.

egentligen vill jag ju inte bo i sthlm öht. eller ibland vill jag det. men eg önskar jag att jag var tuff och flyttade någon annanstans.
men så är man för gammal och det känns helt kvävande kört. vad ska jag göra resten av livet liksom? typ.

änglabok


om jag inte kan förlåta mig själv, hur ska någon annan kunna det?


fick änglaböckerna idag (se mina länkar till höger). jättefina och jätteträffande i sin visdom.


vackra saker


jag borde sluta vara så arg och bitter hela tiden och mer skriva vackra saker...ja, mimo, du har rätt


saker gjorda:
har varit vaken sen sex ngn gång, men inte gjort ngt än...
alkoholintag: näpp
dagens fråga: varför ska andras livslögner vara mitt ansvar att inte avslöja?
dagens låt: nynnar på smoke on the water, av ngn anledning
skenhelighet, du vackra och bittra. tycker nog att fler borde slå upp det ordet.

och nej, jag tänker inte ens bevärdiga det där med ett svar.

kanske folk borde granska sig själva lite mer. under luppen. innan de ...

vad har jag fått veta de här senaste dagarna? mhm, att billy idol är sexig. att det finns så många look a likes idag att det är klart att någon vill vara look a like till billy idols basist(jag är ironisk nu).jag vet bara att jag måste sluta umgås med folk. sluta prata med folk. för jag förstår mig inte på dem. jag gör mig nog bäst som enstöring.

jag är iaf snygg i min dagdress, som jag naturligtvis råkade sova i. dumt.jag tror att jag med flit stöter mig med folk, för att min destruktiva sida tycker att det är jäkligt skönt och rätt att jag är hatad. det stämmer så bra med min självbild. så ja, mimo, du har rätt, jag är en hemsk människa.

och tom.

måste hitta någon dag för att koka knäck. just nu är jag lite urlakad och stressad. måste försöka få min bloodhound gang-biljett såld oxå.russin


håller tydligen på att bli pensionär.
sa just till mamma att jag tyckte att han, andres, vad han nu heter från fame factory,  hade ett trevligt utseende....

vem tittar ens på det programmet han var med i?satcså fick jag en enorm lust att äta glass och kolla på satc.
men jag nöjer mig med 6e säsongen.tydligen straffar man sig själv när man är såradsaker gjorda: tydligen straffar man sig själv när man är sårad, så ingen promenad, ingen frukostpåse, ingen matteräkning. men jag gick och köpte en kopp kaffe, det är väl det jag hunnit göra.
alkoholintag: alkohol? ge mig knark!
dagens fråga: hur kan man ens försöka rättfärdiga en lögn?
dagens låt: ibland gillar jag att lyssna på tatu och andas i samma takt som musiken. älska med ryskan.
nå, det här får mig töntigt nog att tänka på ett avsnitt av satc ( http://www.hbo.com/city/ ). det finns två sorters kvinnor.det finns k-k-katie och det finns de enkla.


alltså, jag hittade helt underbara bilder på nätet idag. så nu har jag beställt böcker av henne.
http://www.poeter.se/exhibition.php?exId=1036&picId=8329
fast ni får bläddra igenom dem själva... och de här är från den nya boken, som kanske kommer någon gång...

tydligen ville leif gw persson inte svara på mitt sms, haha... och tydligen var jag tvungen att förklara igen, för någon, att efterlyst inte är en dokumentärserie över sveriges kriminalitet. att de tar upp olösta fall. och att även om invandrare är överrepresenterade procentuellt sett så är det fortfarande fler svenskar som begår brott. och att långt ifrån alla invandrare begår brott. att det inte är 50% av alla invandrare som begår tex våldtäkter, utan att det kanske är i runda slängar 1% som någon gång kommer att göra det. enligt leif, min idol.

jaha, jag kanske borde hämta ut mina böcker då.

läsa, ligga i soffan och läsa hela dagen.

och kanske var det tur att jag inte tog någon promenad i morse, för det var fan iskallt ute när jag var ute och köpte kaffe. förfrös händerna. och det är inte direkt så att jag har varma kläder på mig när jag är ute och går, eftersom jag försöker arbeta upp värmen ist... brrrr...

och på måndag ska jag på billy idol. på onsdag på anders ljungs klubb. ska bli såå kul.


och jag hade 73% rätt på satc spelet, första gången jag spelade...

det var ju lika bra


saker gjorda: tydligen kan jag inte gå in i en affär och bara köpa en grej
alkoholintag: nix
dagens fråga: varför tror jag att killen i klädaffären är gay?
dagens låt: right said fred - don't talk just kiss... det är så mkt gay det bara kan bli


köpte en rosa töja och två par strumpor med rosa punktryck på.
- rosa tema idag?
- ja, det blev så
- ja, själv la jag undan en rosa slips åt mig själv idag
varför jag nu utgår från att en karl är gay pga det uttalandet...

och på sessionen idag pratade vi om att jag tar åt mig när det talas om våldtäkter och de hela tiden ska poängtera att de flesta sker i hemmet, att överfallsvåldtäkterna är sån liten del. jag kan inte hjälpa det, men jag blir typ ledsen över att de minimerar överfallsvåldtäkter jämt. för de sker, jag vet det.
och att jag inte riktigt förstår det här med den där demonstrationen när de säger att det inte bara är en kvinnofråga, att män måste sluta tiga osv osv och sen 'men vi vill inte ha några män längst fram i tåget'... den logiken går mig helt förbi... 

och ifall jag var lättmanipulerad. då sa hon att om man utgick ifrån hur klarsynt jag var så var det svårt att tänka sig det. jag blir lite glad när hon säger sånt, som inte är menat som komplimanger utan bara konstaterande. som förut någon gång när jag sa att jag inte visste om det var bra att ta semester en vecka och sova ut eller inte, eller om det förvärrade saker, eftersom jag inte vet riktigt hur människan fungerar. så sa hon att; det är väl få som har sådan koll på mänskligt beteende som du. då blev jag oxå lite glad.

och en av de finaste saker mimo sagt till mig, som inte heller var menat som en komplimang. och han har nog ändrat sig nu, haha, men 'äh, du är inget vrak, du bara tror att du är det'. jag brukar tänka på det när jag känner mig sån.

sen pratade vi om det här att alla blir med flickvän och hon sa nåt om att det beror på att jag själv inte utger mig för att vara flickvän. att jag är tveksam och drar mig undan och sånt. fast det där är ju bara billiga ursäkter för att ingen har velat haft mig. och så sa hon det där obligatoriska att det finns massor med killar som skulle vara skitglada över om de fick vara med någon som jag, men jag vet inte. jag tycker inte att jag drar mig undan eller inte visar att jag tycker om. jag bara inte passar. och nu blev jag bitter igen :)

mhm, köpte 3 wienerbröd idag. det var ju lika bra.

och på måndag ska de stänga av elen här mellan 9-14. vad är det för stil. vad ska jag sysselsätta mig med då. ingen musik, ingenting liksom. och eftersom jag ska på visning kl 17 så är det ju inte direkt att man orkar åka in till stan fram och tillbaks och fram igen. duscha i mörker liksom. ingen gröt till frukost. ingen dator. ingen tv. ingen dammsugare. ingen lampa. ingen radio. jag får vara ute i höstrusket. får gå till biblioteket och läsa tidningar. och jag vet att det är fånigt. men 5 timmar är faktiskt rätt länge när man inte valt det själv. och särskilt när jag fick veta det nu och redan har shoppat en massa och inte gärna kan shoppa ihjäl mig...

hade blåjeans på mig för första gången sen ja, 90talet någon gång iaf... fick ett par leejeans av en polare och jag tänkte att jag tröttnar ju lite på att alltid kliva på mina andra byxor, så  why not?! så jag var klädd min ålder idag kan man säga. fast att jag är snygg ändå ;)


är amelia en tidning?


saker gjorda: åkte till skärholmen och shoppade istället för att dammsuga
alkoholintag: nix, fast jag är lite sugen på baileys i kaffet
dagens fråga: varför är min dator cp-seg bara för att jag har ett program igång samtidigt? - igen
dagens låt: mats ronander & kim larsen - gör mig lycklig nu (aaah, vilka minnen)alltså, jag gillar verkligen inte tidningen amelia. tycker att den både är tråkig och fånig och har otroligt mycket dubbelmoral. men ibland är det som kul att läsa om kvinnor som är 36, som flyttat och börjat nya liv. för ibland kan jag få den där kvävande känslan att jag är för gammal, att det är för sent för mig. att jag sitter fast och alltid kommer att jobba där jag nu jobbar och bo där jag bor. då är det skönt att läsa om hur det funkar för andra. ja, jag blir lite glad.

pratade om brorsans arbetskamrater i kina och hur livsfilosofin ser ut där. att de som blir glada för andras skull när det går bra för andra. för de ser det som att "aah, då kan jag oxå lyckas" ist för den svenska avundsjukan. nu vet jag inte, jag tror väl att mina vänner skulle bli glad för min skull ifall det gick bra för mig. men nu är det ju inte bara vänner, utan deras arbetskamrater som kanske tom blir omklivna på stegen. det är lite kul. man kanske skulle bo i asien. för att presentera lite fördomar; men folk verkar så milda där. så fromma, glada och hjälpsamma.

handlade böcker på myrorna. först hittade jag bach's jonathan livingston, som jag har letat efter... sen hittade jag sista boken av bo baldersson, så nu har jag alla. sen hittade jag en av bo phanderson, som jag gissar faktiskt är samma kille som bo baldersson, jo... och sen hittade jag två pocketböcker av leif gw persson och den där åsa moberg - simone och jag... sen köpte jag någon kappa, ngn engelsk design för 105 spänn, bara för att den var rätt så snygg. fast det stod 60 på prislappen och det lät ungefär så här.
- ah, den här kostar egentligen 105, det är någon som har bytt prislapp
- men det står ju 60, det syns ju att det är original
- jo, men det är någon som har bytt
- men den sitter ju fast, det kan ju lika gärna vara någon som prismärkt fel och då får ju ni stå för det, annars kan ni ju säga att den här boken kostar en miljon när jag väl kommer till kassan ...?
- jo, men det är larm på den, vi sätter bara larm på grejer som kostar över 100, men du kan fråga vem som helst som jobbar här..
- ja, men jag såg ju kappor som kostade 80, därför jag tyckte att det var rimligt..
- jo, men det är larm på den... men du kan gå ner och kolla
- ja, det ska jag banne mig göra...
varför jag nu ska bråka om 45 spänn. sen fick jag iaf erkänna att det stämde och be om ursäkt. och det pinsamma är att hon i kassan var lite retarded så hon trodde säkert att det var därför jag inte litade på hennes ord. insåg jag sen när jag tänkte på att hon sagt det där att jag kunde fråga vem som helst som jobbade där... nå, den där kappan skulle säkert ha kostat mer och hon tog bara det minsta som fanns när det var larm på... dumma dumma leopardia. fåntratten.

och min mammas respons var "som att du behöver fler kappor bara för att de är snygga?! du skulle ju köpa en varm. nästa gång du tänker handla nåt, fundera på om du har plats" haha..

och så köpte jag en pyjamas, fast mer att ha som en dagdress. det var en svart tröja m groda på + byxor. för nu får jag tydligen inte ha pyjamas längre.
"leo, det är så man lär barn; att nu är det morgon, nu klär vi på oss och borstar håret".
jaja, tjaaaaaaaata...

sen shoppade jag lite julklappar.

och när jag till slut tog mig till ica för att köpa wienerbröd fanns det bara ETT kvar :( *snyft*

jag och tina satt alltid på wienerkonditoriet och drack kaffe i timmar och på jukeboxen spelade vi alltid 'gör mig lycklig nu'.det där med färgen grått


jag har inte riktigt kommit igång än, så än så länge blir det inget 'dagens'.

så ska man tydligen börja ljuga om vad man anser om saker och ting. jaha, då vet man. dags att börja då; jag tycker att grått är en fin färg. jag tycker om korv. och jag tycker att lena ph är bra och har mogna texter.


sån jävla fjortisdiskussion egentligen. gah.

fy fan vad jag är trött på mitt eget malande.

och fy fan vad jag helt enkelt har lust att dö. jag kommer som inte över det. jag brukar tänka meningen "jag ska ta livet av mig" varje dag. och tyvärr, så ibland, råkar jag säga det till någon och fan, vad jag ångrar det. det så lågt. men det är som att jag måste få det ur mitt system. om inte annat förtjänar jag att dö för att jag säger sånt till folk.

tror att jag behöver lite frukost nu.

i want you back


saker gjorda: slocknade halv åtta igår och var helt död när telefonen ringde halv två på dan idag...
alkoholintag: nope, och nu insåg jag hur länge sen det var jag åt punchgodisar *längta*
dagens fråga: varför är min dator cp-seg bara för att jag har ett program igång samtidigt?
dagens låt: mina grannar har spelat "i want you back" med jackson 5 eller om det är en cover, nu i flera dar, om och om igen, och inte ens hela låten, men, men, det får väl bli den då... *morr*


jag måste sluta med det här internetandet. blir helt förslöad, för att inte tala om förlorad och besatt. bryr mig mer om vad andra gör än vad jag själv gör, hur logiskt är det då?! nä, riktigt så illa är det inte, men man vet ju aldrig.

och jo, jag tackade nej till lyckopiller igen. min psykolog var helt förfärad över hur dåligt jag mådde sist.  nåväl, ingen jag känner eller har pratat med har blivit bättre av nå piller så jag fortsätter köra naturel, jag vill liksom inte ha diarré och svimmningsattacker. det räcker så bra som det är med allt fisande *host host* nä, men seriöst så är jag ju rätt övertygad om att jag inte slipper undan biverkningarna. och jag tror ändå att problemet ligger i att jag inte är hel och det måste man ju bli ändå, så... jag är ju en känslomänniska, jag vet liksom inte vad jag skulle göra om jag inte hade känslor att reagera på.. nåja, whatever.
min mamma bara, meeen, om inget har blivit bättre om 10 år då?!
gosh, jojo, men hallå, jag är ju jag, tydligen segare än jag trodde...

duschade nyss, tror att det var första gången på år som jag tyckte att det var skönt och inte jobbigt. det är bra.

haha, fan vad handikappad jag är då.

det har inte gått så bra att grodda solrosfröna, tror att jag tog för många på en gång, jaja. röda bönorna blev goda. och sen eftersom folk av ngn anledning tror att det är jag som äter mest godis av alla. jojo... jag äter ju dadlar och torkade aprikoser numera ;) men jag har dock alltid godis hemma, förvisso för att jag inte trycker i mig det, men jag köper hela tiden i affären, för det är ju roligt med godis :) däremot har jag inte ätit snacks, typ chips sen år tillbaks, men nu kan jag inte tänka på något annat än pringles. tack vare wienerbröden är jag helt beroende av socker och fett. ge mig alla dåliga kolhydrater nuuuuuu!

jag skulle gärna vilja ha in önskelistor från mina vänner, till jul :) annars blir det gamla böcker och stickade grytlappar i grisrosa...

hmm, undra om jag känner någon som kan finska... skulle behöva en översättning...


jaja, cest la vie


och jo, jag hatar att min dator är seeeg och att jag är alldeles för, hmm, ointresserad när det gäller att tex ta reda på vilket ram-minne jag skulle skaffa till just min dator och installera och ja, så vidare. jag liksom blockerar mig själv när det gäller det där språket; det är massa förkortningar hit och dit jag aldrig lärt mig och folk vägrar ju att prata så man förstår; det ska vara ft bb ip cfg bin och saker jag inte kommer på just nu.man lever sällan som man lär IIjag kom bara att tänka på igår. jag såg lite av något program med skådisarna i desperate housewives. då var de här otroligt jobbiga, pina i arslet-tvillingarna med. och jag måste säga att jag blev lite imponerad över deras föräldrar i verkliga livet. för ungarna är 7 år och de får som bara se sekvenserna där de själva är med, eftersom det är en vuxenserie de deltar i. coolt. jag tycker att det är förståndigt. barn har ändå så många intryck att ta in och processera att de inte behöver massa vuxenvärld att behandla dessutom.

måste styra upp julklapparna oxå. har ingen ordning alls.


man lever sällan som man lär


saker gjorda: som sagt, blev lite sent igår, men jag ska väl ta tag i städningen lite...
alkoholintag: har inte ens hunnit äta frukost
dagens fråga: undra varför folk alltid ska prata om mig när jag inte är med?
dagens låt: trazan och banarne och killarna - ankan... nu tror ni att skivan är slut, och det är den


man märker ju att folk pratat om en när deras ragg helt plötsligt dyker upp lite här och där på internet.
vet att jag låter paranoid, men det är så, jag brukar få höra vad jag har sagt från fjärde håll osv rätt ofta. nu är det ju klart att man pratar om folk man känner, det är helt ok, men du borde inte ha något att säga om mig, som gör mig så intressant.

står som nr 8 i kö på en lägenhet, som jag tydligen har sökt. tyvärr mindre än min, men med balkong. inget kök utan ett kokskåp, men, men, nu har jag ju liksom en vägg bara. men jag skulle dö över att få en billig 3a så att man kunde ha ett bibliotek. fatta vad underbart. kan ingen gifta sig med mig så flyttar vi till en 4a och har massor med utrymme?!

är iaf störtglad över att boken av michael madsen hade tagits hem till adlibris. dessutom billigare. några tior bara, men, men, sånt brukar aldrig hända mig.


har för mig att det var någon utställning på judiska museet jag ville se. måste kolla upp det. nu är det så där igen, massa utställningar och man kommer att missa hälften bara för att man aldrig tar sig tid...

har iaf schemalagt 4 aktiviteter. fast jag vet inte om de duger. för det ena är mediemagasinet, de andra ligger samma dag. men, men, dags att skaffa sig lite struktur.

såg massa skrivarkurser, svenska, som tar plats i turkiet. tio lakan. och tyvärr i turkiet, men annars var det rätt coola kurser. såg ngn annan på distans om att skriva sig hel, men det verkar rätt flummigt. jag kan väl liksom ge mig själv skrivövningar om det är så... men kunskap är väl alltid bra, antar jag.

får nog återkomma, för det har inte varit så mycket tankar idag. nä.
på kärleksfronten intet nytt


saker gjorda: har inte gjort ett dugg, nästan glömt bort att äta tom. voj voj. skrivit lite dikter bara.
alkoholintag: nada, undra när jag ska ta den där drinken eg?
dagens fråga:
dagens låt: jag måste nästan säga canis lupus nu http://canislupus.ath.cxok, jag gick liksom och köpte en stor kopp kaffe för 15 spänn ist för att brygga eget. ja, då när jag vaknade i morse... och jag börjar gilla det där fiket mer och mer. de har så många anställda hela tiden, så det är alltid bra service. fast jag är jättenyfiken på en sak. ok, visst nu trillar en fördom ner. men de lär ju vara muslimer och muslimer äter ju inte griskött, så undra vad de eg tycker om att sälja sina skinkmackor... jaja...

skrev ett förslag till mediemagasinet oxå, att de skulle ta upp pedofili. så att män i 25-30årsåldern, som skrockar över att få vara med en 13åring kanske inser att det inte är ok. att pedofiler inte bara är 42åringar som jagar 4åringar i lekparken... typ.. och vilket ansvar media har när de framställer britney spears i skolflicksuniform som sexig.
jag är inte så där jätteengagerad egentligen, men jag lämnade det som förslag iaf.

ok, jag måste sluta äta wienerbröd hela tiden. klart.


och det där problemet med tillit vandrar vidare genom mitt blodomlopp.

och jag tror att jag försöker minnas våldtäkten varje dag. väntar på att det ska ploppa fram ett ansikte ur dimman. att allt det där ska få ett slut. frustrerande.
paranoid
och jag borde börja prata om något annat nu.

och, haha, nej jag tror inte att internet är livet. jag har ett fullgott liv bortom skärmar och tangentbord. haha, jag som senast idag hånade dem som levde sitt liv efter polarelistan på helgon.

ps. han har varit sambo i en dag. sa han idag när jag frågade. så vet ni.

ps 2. många han i mina inlägg och inte är det samma hela tiden... jaja, whatever...


whatever igen :))


kärleken väntar inte på dem som står stillasaker gjorda:
vaknat, demonstrerat, ätit på 'soft', umgåtts med darlingar, fått komplimanger och presenter :)
alkoholintag: inget, inget, men fy fan vad jag behöver en drink (fortfarande)
dagens fråga: är man paranoid när man hittar på ett efternamn för att man råkar vimmelbilda i en tidning?
dagens låt: regina lund är alltid vackrast och skönast...


så jag är bitter. lite iaf :) men nog om det. jag har tröttnat på det där m att känna mig fjortis så jag ska försöka sluta vara det då oxå... är väl liksom ingen idé att gråta över spilld mjölk... dåliga losers är väl ändå dåliga? så det så. för jag kan inte ta på mig ansvaret för det här beteendet, deras beteende menar jag då... de är bara... konstiga....

japp, jag har demonsterat idag. "nog nu - sluta våldta" . just för att jag tycker så. sen får folk säga vad de vill, men mian lodalen är rätt cool. hon är så självklar i sitt sätt på nåt sätt... lite förvånad över att jag inte såg min gamle professor lasse jalmert där. oxå en idol... som leif gw persson.... och sen var ju ja, regina lund där. och kajsa grytt är cool hon oxå. mjo... och sen, nu kommer jag inte ihåg vad hon hette, men en journalist från radion som sa det jag tycker. det här med att så fort man klumpar ihop män som en grupp är det buhu buhu, så synd om dem och det blir kallt för manshat. men jaha, jag kan inte röra mig ute fritt vart jag vill när jag vill, vad kallas det då? allmänt vedertaget? isch, för hur saker och ting är...

jag vill bara säga att jag har världens bästa vänner. och det är så kul att hänga med dem... och jag är glad igen, för jag fick en bok. som är så mkt jag. den är rosa, marilyn monroe och det står PUSS på dig, för man behöver inte dumma killar för att få pussar...

sen när jag gick där, på väg till fia, var det en kvinna som bara i förbifarten när vi möttes sa att jag hade snygg hatt... och igår var det en liten kille, 6 år kanske, som tyckte det och ngn gubbe i kiosken... jag är som en tårta...

snipp snapp så var sagan slut

ps. eftersom mina mått kom på tal igen... jag är 83 cm där jag är som tjockast och då tyckte jag att jag såg smal ut idag... men då går jag lite över höfterna... precis under naveln är jag typ 80 cm... så så var det med det...
kärleken sugersaker gjorda:
gått morgonpromenad, handlat frukostpåse, räknat matte en timme, glott på csi-miami, gråtit, skrivit mail, bestämt att shan acti är sveriges sexigaste just nu
alkoholintag: inget, inget, men fy fan vad jag behöver en drink
dagens fråga: jag visste inte att det var nyår idag? same procedur as always
dagens låt: toni holgerssons senaste platta. hela.


det är svårt att hitta något som överträffar toni holgersson. för inga sorger tar dom döda tillbaks. det känns i hjärtat när han sjunger. det finns ingen större poet. ingen som lyckas blanda det triviala med livet. så som mike sa:
- toni, det här är bara kärleksdravel.
- mike, det är livet, det är det här som är livet.

det går en silverskugga
genom oss två


livet nu/döden sen

och jag skäms för allt jag sa. jag skäms för det svåra jag gav. all skit och all smuts. vet inte varför jag är sån. men nu, nu är allt ändå så för sent. och det spelar inte längre någon roll. allt jag vet är att jag nu slipper slåss. slipper slåss för den jag är.

och om jag vore... lite mer...ett wienerbröd är ett wienerbrödsaker gjorda:
gosh, vad jag har varit trött idag. sovit hela dagen. började grodda solrosfrön, får se om det går.
alkoholintag: inget, inget
dagens fråga: but why?
dagens låt: jag vet inte vem det är som gör den, men jag har gått runt och nynnat på 'gettin away with murder' hela dagen nu.


och imorn måste jag åka in till stan och reka. om jag nu ska lyckas ta mig till föreläsningen på lördag. måste kolla vart jag ska. hur jag nu ska orka det. jag är så jäkla orkeslös. och sen alla element som suger ens själsliga energi ur en. om jag bara fick dö, men nä, då ska man sitta inne med någon jäkla överlevnadsinstinkt till ingen nytta, men den finns där. usch.

jag orkar inte ens längre tänka på att rädda världen. jag är bara sur för att jag aldrig får vara lycklig. hatar allt. fan fan fan, och det är ju som mitt eget fel, för om jag vore som tex jessica simpsons så skulle ju inte samma saker komma åt mig...

oledolyckan


jada jada wienerbröd.


det gör ont när knoppar brister


saker gjorda:
diskat, kokat soppa och börjat grodda röda bönor, glott på csi-miami.
alkoholintag: inget, inget
dagens fråga: varför är döden så skrämmande när livet ändå inte gör en glad?
dagens låt: i wont get fooled again - the who, tror jag iaf att det är som gör den...och när alla psykologer säger att man skapar sitt eget öde, så tänker jag på våldtäkten och undrar över min egen skuld i det hela.

skulle vilja vara som hon, den blonda, i csi-miami och tycka att allt bara är  skitkul hela tiden.

god nattnu har jag skitit i det blå skåpet

saker gjorda: upp tidigt för provtagning gällande allergier, oh la la, frukostpåse och sen mest försökt ta tag i det där med fotona från roskildefestivalen 2000 och arvikafestivalen 2001
alkoholintag: inget, inget
dagens fråga: var går gränsen för otrohet?
dagens låt: låt och låt, det här beethoven som går just nu... gardiner...


jag är så fascinerad över inkompetensen på vissa arbetsplatser. alltså idag är jag lite orättvis, som kallar det för inkompetens, men iallafall... nu när jag var och tog prover för att kolla allergier så frågade jag där på labbet om det var för födoämnesallergier eller vad?! eftersom jag inte visste... och det kan man säga att hon inte heller visste; "total ieg" (eller ngt ditåt) "jag vet inte, du får fråga din läkare"... jag menar att om jag jobbade med att ta blodprov på folk så skulle jag ju någon gång snappat upp vad det är man tar prover för... lite automatiskt så där... men visst...

sen när jag satt där i väntrummet kom det ut någon sköterska i en dörr bredvid, varpå en tjej kommer fram med en lapp ang provtagning i handen och frågar vad det är hon ska göra, vart hon ska ta vägen; "jag vet inte, jag jobbar inte på labbet"... lustigt svar... nu är jag ju lite orättvis kanske, för båda två av de här har ju annat att göra förvisso och det ingår inte i deras arbetsuppgifter, men ändå...

likadant på operan, visst det ingår inte i garderobiärens jobb att bygga fler toaletter, men man kan ju iaf ge fan i att stå och stoppa in skjortan och gräva i brallan när man står och pratar m en dam, en mkt parant dam...


hehe, egentligen försöker jag bara få det att låta som att jag har gjort något idag när jag mest bara suttit och surfat hela dagen. men imorn ska jag banne mig träna. det är ju så enkelt, bara ut genom dörren och springa lite... om man nu inte orkar åka in till stan då...

nog om det. tjena tjena mittbena.

ps. ett wienerbröd åt jag i dag allt.


utanför dörren

saker gjorda: blev lite sen idag, så jag har typ bara glott på csi-miami, el jo, jag har råkat haft marmelad på mitt tangentbord... det var lite duktigt...
alkoholintag: inget, inget
dagens fråga: varför ska det vara så svårt att sova ibland?
dagens låt: ani difranco - untouchable face "fuck you and your untouchable face"


och jag kan inte hjälpa att jag tycker det är märkligt att folk åker till turkiet på semester. att turkiet får bli medlemmar i eu utan andra krav än ekonomiska och vad det gäller öppenhet. jag menar, mot sydafrika blev det en blockad... jag citerar helt enkelt det jag läst, för att peka på anledningen till varför jag finner detta märkligt;
" * Landet Kurdistan är ockuperat av Turkiet
* Hundratusentals kurder har mördats av soldater och poliser, just för att de är kurder
* Senaste 20 åren har 4000 kurdiska orter brännts ner till grunden,
* enligt amnesty finns 10 000 politiska fångar i landet (varav nästan alla är kurder)
* Varje dag dödas människor där av poliser och soldater just för att de är kurder.
* Östra Turkiet upprätthålls idag med militärlagar."

och jag tycker även att det är märkligt att inget görs för att förhindra situationen i thailand. ja, med det menar jag situationen vad det gäller sexhandel. framförallt med barn. det är helt sjukt. fast å andra sidan, något det talas tyst om är att överallt där fn har haft sina soldater stationerade har barnsexhandel dykt upp.
och vad det gäller att vara liberal till prostitution och det är kvinnans eget val osv... tänk efter en gång till, är det? plus att där det finns prostitution dyker det oxå alltid upp barnsexhandel. lyssna när en sexhandlare snackar. han vill ha "färskingar".

och nej, nu är det inte bara i thailand där västvärldens gubbar utnyttjar barn. det sker över hela världen. även här i sverige. så om du ser något, hör något, vare sig på internet eller i verkligheten. i sverige eller utomlands. anmäl. anmäl. anmäl. kontakta polisen. http://www.keepmynetclean.org/ eller gå in här och anmäl.

jag fattar inte hur man kan göra barn illa överhuvudtaget!


och nog hade det varit trevligt att se toni holgersson i allhelgonakyrkan. men jag antar att det inte blir av. men för er som kan, rekomenderar jag den mannens visor varmt.

annars håller jag på och läser box 21, som handlar om trafficking. den är inte någon reportagebok, men det är två journalister som skrivit och de har gjort rätt mkt research i ämnet, så vissa bitar är väl säkert mer el mindre sanna.
min psykolog suckar jämt över att jag läser sådan där 'hemsk' litteratur, så hon blev glad när vi pratade om att jag läst tärningsspelaren. som om den skulle vara slugare att läsa. men man kanske skulle börja slå m tärningar för att bestämma vad man ska sysselsätta sig med om dagarna, för att kanske lättare kunna tvinga sig själv utanför dörren.

wienerbröd. man borde kunna ringa hemkörning vad det gäller wienerbröd. eller ännu hellre, leva ihop med en konditor! jaa, som hade matlagning och massage som hobby och även var utbildad frisör. seee, vilken fin kontaktannons jag fick ihop där :) -> sökes!
en illbatting gör ingen sommar


saker gjorda:
deck på soffan och ett telefonsamtal jag inte minns...
alkoholintag: 0, inte ens en liten punchpralin
dagens fråga: varför skriver linda skugge alltid ner alla våpiga brudar? och nu; VARFÖR ska jag bry mig om det?
dagens låt: jag säger bara "looking for freedom", blinkar lite, pekar på DIG och försöker se sexig ut...


så där, bara för att inte hamna i samma fälla ska jag:
- go bb-linda, go bb-linda, go bb-linda
fasiken vad jobbigt det var att skriva, skrev fel hela tiden - bo bb-binda...

och igår glömde jag bort dr phil! vad hände liksom. satt och spelade bitch och suckade över att det inte var något på tv:n, men phillan då?! hoppas att det var sport ist bara för det... 'hello dr phil, i'm a girl from sweden and i am obsessed with bad, american talk-shows and wienerbroed'... ja, de som känner mig förstår hur märkligt det är att jag bara glömde, bara så där...

och jag vet att frågan egentligen alltid är; ökar våldtäkterna verkligen eller är det bara fler som anmäler?
men jag är övertygad om att de ökar. mansrollen sabbas upp, kvinnorollen förstärks och våldtäkter handlar om makt. klart att dessa förvirrade män, som är drillade sen barnsben att inte prata om när de anser sig blivit kränkta inte riktigt hänger med och vips så ökar våldet mot kvinnor. suck.
och så får man inte säga att det är män som våldtar för då slutar folk lyssna och kalla en för manshaterska, för det ska ju alltid dalta med dessa män, men själva får de kalla sina fruar för kärring och allt annat allmänt nedlåtande.
nå, jag anser att jag har belägg för att det är män som våldtar, så...

och det finns en teori om varför 90% av alla pedofiler är män och varför det slumpar sig så att flertalet av dessa män själva varit utsatta som barn.
och den teorin är att även om tjejer har svårare att göra sig hörda, bli tagna på allvar osv, så är kvinnor uppfostrade till att ha lättare att tala om sina känslor och att prata öht, medan män minsann inte får gråta -> för du är väl ingen tjej heller....
och jag tror att det är där vi måste börja. att redan från barnsben göra det lättare för män att prata.
och att göra det lättare för flickor att få bli förbannade och säga ifrån.

och jag har tänkt på det här med att det alltid när det pratas om våldtäkter ska nämnas "men de flesta våldtäkter sker i hemmet"... och vad händer?! överfallsvåldtäkterna skjuter i höjden. nu tänker inte jag lägga skulden på dessa uttalanden, utan skulden faller nu och alltid på våldtäktsmännen, men helt plötsligt skapar man en liten grogrund för att överfallen ökar... eftersom fokuset på överfallsvåldtäkter alltid tagits ifrån dem.
för mig är det våldtäkt, som våldtäkt, det är banne mig lika jävligt och illa!

det var det.

ibland kan jag önska att livet vore lite lättare. livet och kärleken. och att sverige inte var så sabla avlångt. utan mer som ett sånt där spel, ett fyrkantigt, där man skjuter andra fyrkanter m siffror på för att de ska hamna i nummerföljd, vad det nu heter?! så där så att allt vore lite närmre. hehe, som att jag skulle sitta här nu och vara älskad ifall det vore så.... njet.


*suck*

och jag är lite ledsen att alla andra ska på halloweenfest ikväll och jag sa ja när jag blev tillfrågad. och jag sa ja, de här perukerna vill jag beställa, när jag blev tillfrågad om att medbeställa. men tydligen blev det ingenting... och jag känner mig alltid så ensam. alltid ensam och jag hatar det patetiska i det hela. för alltid, allways and forever är saker som de är och ingenting att göra åt i efterhand.
och jag får alltid misstanken om att det är för att jag är jobbig att släpa på. att jag måste tas om hand typ. bara för att jag är mörkrädd och blir full, eller nåt. inte är lika engagerad i att vara snygg och speciell kanske. nå, jag vet att jag bara är fånig som tänker sånt. och jag orkar ändå aldrig vara bakis och tydligen blir man bakis på två glas vin, så... jag ska bli tuff och dansa tills jag svettar bort allt smink - nykter! så. klart!

*blottad*

och alla flyttar, alla får nya fina lägenheter. och jag älskar min fina lägenhet, men jag hatar att den ligger där den gör. jag blir isolerad här pga det.

*töntleo*


RSS 2.0