Julafton i efterskott

Idag har vi delat ut julklappar. Jag fick massor med fina böcker och ting, som jag kan visa senare. Däremot tänkte jag berätta att jag fick en spikmatta, den svenska modellen, så nu har jag testat den. Jag testade den förvisso bara i sittande ställning, men det var ju rätt skönt ändå. Särskilt där, precis bredvid skulderbladen, där man brukar få ont, men liksom själv aldrig kommer åt att massera.

Brorsan fick även han en må-bra-klapp;Jo, jag köpte en Philips Wake Up Light HF3485. Det vill säga en lampa, som är en väckarklocka och förhoppningsvis fungerar så att man vaknar utvilad och nöjd. Dessutom såg jag till att välja en modell som har USB-ingång, så att man kan spela musik om man vill. Eller så såg jag att man kunde ladda ner andra väckningsljud än de som följer med lampan, på hemsidan.
En annan intressant grej är att såg att de hade ett test för ens dygnsrytm på Philips hemsida. Jag har själv testat den här lampan och det var helt ljuvligt att somna till skymningsljus - för att ta ett exempel. Så, hur som helst, så hoppas jag att han blir nöjd. Annars sa jag att han fick ge tillbaks den till mig i födelsedagspresent.

Puss och kram

mitt i natten

Imorgon verkar det som om broren äntligen kan ta sig till Bergslagen. Det där 'äntligen' betyder mest att vi kanske äntligen kan dela ut julklapparna, för OJ! vad nyfiken jag är.

Men nu är det natt och jag ska sova, men först ska jag rimma. Julbloggen har en tävling med brödmix som pris. Härligt säger jag och viftar på svansen. Eller nästan viftar på svansen.

Det är kallt idag

Det är kallt i min lägenhet just nu. Så nej, jag har inte skrivit uppsats, men jag skaaa.
Jag har istället kurat ihop under täcket och läst Den lilla fången av Jane Elliott. Och funderar lite över hur man egentligen ska kunna recensera en sådan här bok. En bok, som gör ont att läsa och jag längtar till slutet och hoppas att den slutar ett uns lyckligt.

Annars upptäckte jag först på sidan 184 att Martin Svensson skriver dom istället för de och dem. Och nu kan jag inte låta bli att störa mig på det. Dom, kommer alltid att vara talspråk för mig och klinga lika illa som om vi och oss skulle användas fel. Nåja.

Den 14e februari läste jag att Stockholms Auktionsverk ska ha en Fashion & Livstil-auktion. Tyvärr kommer ju dessa auktioner lite fel i tiden. Jag tycker att det vore smartare om de inföll i slutet på november, samt i slutet på april. Bland annat för att det ger folk chans att handla vinterkläder och julklappar resp sommarplagg. Själv klurar jag lite på om jag har något som kan tänkas bli sålt. Naturligtvis vill de ju ha märken, märken, märken... Men ja...

Puss och kram

Ett litet inlägg på kvällskvisten

Den här dagen har bestått av ett evigt googlande med en loppispaus. Fyndade väl inget direkt. Köpte några böcker och ett par solglasögon från 70-talet.

Har väl börjat om för ungefär 3e gången på tavlan jag målar och nepp, inget blir som jag vill. Men skam den som ger sig.

Påtal om böcker så hittade jag en trevlig utlottning hos Blogg Magazine, som jag tycker ni kan kolla in.

Själv ska jag se lite på Criminal Minds och ja, kanske sova då. Jag är helt chockad över att klockan är så lite och jag har inget att sysselsätta mig med. Oh well, då kanske man kan vakna pigg och utvilad imorn då.

Eller jo, jag kan ju alltid skriva klart den där uppsatsen. Så att den bitska modern blir nöjd...

Puss och kram

Bokfrossa

Jag älskar att studera. Att få motionera de där grå cellerna och att känna hur tankarna bara förökar sig och växer upp för att ge sig iväg på helt nya resor. Det är underbart. Men, jag har ändå njutit lite av min lediga termin. Inte bara för att jag har haft ett underbart jobb, utan även för att jag har kunnat ägna tunnelbaneresorna åt att nöjesläsa istället för att somna med näsan i kurslitteraturen.

Just nu håller jag på och läser ut Martin Svenssons bok om Elton Persson. Jag kan börja med att meddela att jag älskar, totalt älskar, Nina Rochelle, så att läsa Martin känns inte alls främmande. Dock har jag samtidigt lite svårt att släppa tanken på Schlager-Martin, som legat där någonstans i bakhuvudet och skvalpat runt. Så man kan säga att förväntningarna på den här boken var ungefär lika höga som när jag plockade upp Gynnings bok ur boklådan. Lite klatschigt frosseri, skulle man kunna säga, helt enkelt. Men oj, vad jag fick äta upp den fördomen, för Martin har ett språk som är ljusår från vad man skulle kunna säga att den övriga 'kändislitteraturen' består av. Det är varierande, det är stimulerande och det är bitvis vackert. Och jag skrattade högt av tanken på detta med är Elton Martin och är Martin Elton, när jag läste hur han skickat sin skiva till det kommunistiska ungdomsförbundet (RKU - SKU?) för att erbjuda sig att spela på deras events - i ett försök att ge något tillbaka till världen.  Vore jättekul att se och höra 'du är så yeah yeah wow wow' vid en sådan tillställning.

Och så igår damp det ner två nya böcker i min brevlåda;Så nu ska jag bara välja vilken jag ska läsa här näst. Ytlig och spännande glamour eller den viktiga, otäcka berättelsen av pseudonymen Elliott...

Men först är det natt och dags att sova.

Puss och kram

Jobbet från den ljusa sidan


I fredags, på jobbet:
- ÅÅÅH, äter du lussebullar???!!!
- Ja, vill du ha resten? svarar S med en blick fylld av dåligt samvete, samtidigt som hon håller fram en halv lussebulle.
Idag däremot, fick jag en hel, hemmabakad, alldeles egen lussebulle!
(ja, för även om jag älskar lussebullar, så tvingar jag inte av folk deras påbörjade gottigheter. Mmm, ja, kanske om det är pappas eller mammas då...)

Har två dagar jobb kvar. Jag vill inte vara tråkig och berätta om AF-strul, för det känns så tidstypiskt att man inte riktigt vet vad arbetsförmedlingen gör, annat än att de inte gör som man ber dem om.

Ringde hem till mamma idag också;
- Mamma, du vet att jag älskar dig, men jag älskar Maria Montasami också. Jag kan bara inte låta bli.
- Nä, man kan ju inte det, svarar hon.
Och så skrattar vi i samförstånd.
Så att nu måste jag nog ta och skriva klart den där uppsatsen så att jag får åka hem snart. För jag har blivit tillsagd att jag inte får komma hem förrän jag har skrivit klart den, vilket har resulterat i att mamma har blivit en mobbare som ringer och säger saker som
- Jaha, och vad har du tänkt göra på julafton då där i Stockholm?
Och så vidare.
Och jo, jag är helt övertygad om att hon har blivit kall och hård för att hon har sett för många avsnitt av Morden i Midsomer. Repiser - ett attans otyg!

Puss och kram

ps. Kolla förresten vilket ultimat pris som Zoofie har i sin tävling. ds.


Decembernöje

Nu blir det ett inlägg med länkar. Men det är ju som så att ett av decembers stora nöjen är att gissa HemlisBloggaren och DenRödaTråden i Lottens julkalender. Kanske att jag till och med dristar mig till att påstå att det är decembers största nöje... Och när du läser kommentarerna så tro inte att det är en skock med får som bräker i galen tunna, det är kommentatorer som är på tok för finurliga för att en Leopard ska hänga med. Men att gissa är kul. Att klura på finurliga kommentarer är kul.

Och så var det ju då Pyttis, som nämnde intervjun med Linda Skugge. Nu läser jag Linda långt ifrån regelbundet, men jag ställer mig lika frågande som Pyttis; Vad hände där liksom??
Jag gissar att intervjun gick till lite som följer; Emeli ber Linda berätta om intervjun hon gjorde med Suede, varpå Linda känner att det är dags att berätta om vilka kassa medarbetare hon har... Det skulle vara rätt lätt att be Skugge se sig själv i spegeln, jag tänker att anställer mig kasst folk, så ja, då kanske man är halvrutten som chef... Eller?!

Nu ska jag duscha och sen är det hopp i säng och CSI säsong 7, som får avsluta denna dag.

Puss och kram

Leopardia twittrar

Tänkte att det kanske var dags att skaffa sig twitter: http://twitter.com/LeopardiaS

Kanske att jag borde göra något vettigt, som att tvätta alla vita blusar som hängt oanvända i garderoben så länge att de gulnat... Hur mycket vita kläder kan en människa egentligen behöva ha?! Tydligen inga, om man utgår från gulnaden. Dock tänker jag alltid att jag måste ha - till slips. Men aaa, som alltid föredrar jag svart.

Jag har inte längre några förhoppningar om att få förlängt kontrakt på mitt nuvarande jobb. Känns som att jag varit hemma för många dagar. Men jag får väl kompensera med lite gratisjobb. Och så har vi ju den där uppsatsen som borde varit klar nu. Åååh, vad jag vill vara med i Beppes Godnattstund och kunna ropa: Färdig!

Puss och kram

RSS 2.0