konsten att fokusera, det är en konst det


hooooaaaäää, det känns som att jag håller på att kugga alla utbildningar jag håller på med. Och vad gör jag nu då?! Jo, jag sitter och glor på Big Brother. Hur dum dum dum dum får man bli?!

Jag har även insett hur svårt jag verkligen har för att läsa på engelska. Varför kan inte alla böcker ges ut på svenska?! Och hur ska jag överleva sommaren, tror jag att jag verkligen kan plugga allt hela tiden. Suck. Men nu är det dags att sluta tycka att jag är dålig och se till att fylla mig själv med energi istället. Kärlek och energi ska jag fyllas utav. Banne mig!

MEN om någon har tips på hur man skaffar sig fokus och lyckas fokusera sig på det man gör, så får ni gärna dela med er. Att lyckas göra en sak i taget är en liten akilleshäl har jag insett.

ciao

Sälj och köp och gratis


Och eftersom man under dagen kan sälja saker på tradera - grrrrraaaatis, så tipsar jag väl om den här säljaren, som är en bekant.


För någon vecka sedan fick jag en flyer i tunnelbanan. Den handlade om jordens undergång. Raskt visade jag den för Ji och vi fnissade förtjust. Det är ju inte alls något roligt med jordens undergång, men det blir lite komiskt när de, som den här gruppen hade gjort, spelar lite säkert och nämner i förbifarten att eftersom Gud är god, så kan han ju ändra sig om vi ber ordentligt....
Tyvärr har jag inte flyern kvar, så jag kan inte säga vilket datum det var som jorden skulle gå under, om det var samma som i länkad artikel, eller inte.

ciaoAtt handla och agera ekologiskt

Jag har blivit ombedd att skriva ett inlägg om mina vanor när det gäller shopping och ekologiska varor. Det finns ju en hel del frågor kring dessa varor. En av anledningarna till dessa frågor är ju naturligtvis vår ovana att tänka ekologiskt, men också att det känns lite som en trend och trender känns sällan seriösa. Vad jag menar med det är bland annat att många aktörer på marknaden använder den ekologiska vinkeln för att marknadsföra sina varor.

Köper du ekologiska produkter? Tror du att det är värt och köpa ekologiska produkter? Är det nyttigare än vanlig mat?

Jag är helt övertygad om att ekologiska matvaror är nyttigare än andra varor, ändå kan jag dra mig för att handla dessa. Till exempel när jag står vid mjölkdisken och ska välja vanlig mjölk eller ekologisk mjölk, så händer det väldigt sällan att jag väljer den miljövänliga varianten. Naturligvis spelar priset in (okej, kanske inte när det gäller just mjölk, men...), men så är det det där med att man inte riktigt vet vad man får. Är den verkligen vara ekologisk så pass att den förtjänar ett högre pris? Ibland händer det ju dessutom att man läser i tidningarna om odlare och andra som fuskat. Jag tror att vi konsumenter behöver större insikt i hur kontrollerna av det ekologiska sker och hela organisationen kring detta - när man får kalla en vara för ekologisk och så vidare.

Det finns en sida på nätet som tar upp vad man kan göra för att agera just ekologiskt (<-- klickbar länk) för det handlar ju inte enbart om matvaror och nya kläder. En sak som jag själv gör ofta är att handla på Second Hand. Inte bara för mitt brinnande intresse för äldre prylar utan även just för att det känns mer miljövänligt att saker och ting tas om hand istället för att bara förbrukas och kastas bort.(från bokloppisen utanför Hällefors)

Ciao

Till önskelistan

Jag snubblade över en fototävling hos Jarina;(foto: Leopardia)

Hon har en tävling i samarbete med johanpixels.se/webbshop, där du kan vinna ett flexibelt kamerastativ. Ett stativ som funnits med på min önskelista ett tag, så jag deltar givetvis och bidrar med ett NK i finaste vårstassen.


Ciao

Bilar, reklam och parkering


Det var tidigare den här månaden, som jag satt och googlade efter snygga parkeringsskivor eller en P-skiva, som jag hittade till SponsorCar.

Först måste jag ju bara visa den fina P-skivan, som jag hittade i deras VIP-shop.
Nåväl, om SponsorCar kan jag väl berätta att jag läst om dem i en annan blogg och den bloggerskan har tydligen fått flera presentkort därifrån. Hur som helst går det hela ut på att man förstn blir medlem och sedan kan man välja olika reklamuppdrag. Det du behöver är en bil som du är villig att klä i reklam. Helt enkelt villig att fästa en så kallad streamer eller reklamfolie med reklam för ett företag, på din bil. I utbyte mot att du kör omkring med denna streamer får du alltså betalt i någon form. Svårare än så är det inte.
Och gäller det en reklamfolie så är det en firma som hjälper dig att fästa det hela på din bil. Med tanke på hur dyra parkeringsavgifterna i storstäderna är och med tanke på hur dyr bensinen är, så tycker jag att det känns som ett rätt okej sätt att jämna ut det hela lite.

CiaoRSS 2.0