knåda hit och knåda dit

För något år sedan så hängde vi, tha gang, i pannkakans kök och bakade lussebullar och pepparkakor. Jag stod förvisso mest för prat och glöggdrickande, medan de andra knådade deg...Tror du att detta är en mikrofon?
- ja!Fast pepparkakshuset hade pannkakan gjort för egen maskin...Oh, en kamera!En sockerbagare här bor i staden, hon bakar kakor mest hela dagen...Och så skulle de formas till små åttor...Och lekas med naturligtvis...Jajustja, jag glömde bort att vi drack öl oxå...Men vi hade så mysigt och fint...Tills pepparkakorna skulle dekoreras med glasyr från usa...Och vår otroligt dåliga humor tog vid....

Så, det var vad som skedde den här tiden, för något år sedan...

Puss och kram

show and tell: julklappsbestyr

Jag känner att jag har förlorat kontrollen lite, men det är väl fredag idag? Happy friday! Och på fredagar är det ju Show and tell.

 Marianne står ju som bekant för temat denna gång och idag är det Julklappsbestyr som gäller....

Jag har inte riktigt hunnit ta tag i den biten i år. Hittills har jag köpt en väldigt hemlig julklapp till broren för 11 kr, det kan tänkas att han får två av samma sort, fast ändå olika... Mmmhmmm... Men det är väl ungefär där jag ligger... Och så klurar jag febrilt på vad jag ska fylla Petras julklappspåse large med... Men jag kan ju inte riktigt avslöja nåt om det här...

Okej, jag kör mina absoluta favoritreklamsnuttar istället. Jag ber om ursäkt för just reklamen, men ja.. Julklappsbestyr, var det ju...Patetiskt, mormor...Snacka om schablonbilder...Nu låter det lite festligt....En handske? Hej då...Utslagna tänder...Årets julklapp!Och så här glad var jag för mina julklappar, julen 1979... Jag letade i arkiven här på datorn, men hittade inte så många julklappsbestyr före julen, mest dessa julklappsbestyren efter...

Puss och kram

Fredagsbloggare:
Nilla,Simone,Anna,Desiree,
Annika, Anne,
Petra ,Anna-Saltis ,Millan ,AuroraBuddha,Anki,Lullun, Marianne,Victoria,Susanne,Lia,Cecilia,Leopardia
Anne-Marie, Marina, Marie
Strandmamman
M.K.B
Ulrika
Jemaya
Nina
Kicki
Barbamorsan
Mia
Emma

MiaD
Tätorts-Anna
Maisuoi
Inga-Britt

Lena


Andra bloggar om: , ,

med älgar på

Smått förvirrad över vad jag egentligen skulle shoppa igår så kom jag iallafall hem med ett par långkalsonger.
Tyckte att de hörde hemma hos mig... Och eftersom det var så jäkla varmt inne på Åhléns så orkade jag bara botanisera herrklädesavdelningen, därav blev det ett par herrisar... Men jag tyckte de var snygga.
- hoppas de blir bra nu, sa hon i kassan...
Själv funderade jag på varför jag just tackat ja till en julklappskartong, men, men...

Annars, jodå, vi gjorde grupparbete. Eller 3 av oss iallafall. Jag tror att jag ibland kan framstå som fascist när jag pratar om införande av arbetsläger, men ärligt, jag är bara jäkligt trött på folk som missbrukar rättigheten att gå fritt omkring. Jävla våldtäktsmän, till exempel.
Nå, vi delade upp lite grejer att läsa och inget av detta har jag gjort idag. Jag har sovit mest. Och glott på Eureka. Och så var jag nere i centrum. De vet att erbjuda god service i mitt centrum. Fick en dvd-film gratis bara för att jag räknat fel.... Jag vann nån superrengöring... göring, hmm...

Nu ska jag äta och se om det inte är Antikdeckarna på tv.
Puss och kram

jo, jag tittade ju in på cornelism

MMS

jo, jag tittade ju in på cornelismuseet igår oxå:) kul.

Någon som sa hjärna?

Jag vet inte, nån gång kanske man borde testa det där med att använda hjärnan som filter innan man talar....?
Jag mötte min granne i hissen igår. Eller egentligen, så kanske vi mer åkte hiss ihop.. nåja... Jag ser att han trycker på 5an och flinar och frågar;
- är det ni som bygger om?
- ja, hoppas vi inte stör allt för mycket....?
(och här borde nån ha skjutit mig i huvudet. Jag vete fulingen, jag försökte väl bevisa att jag var socialt kompetent eller nåt, för jag svarar så fint)
- neeeej, men absolut inte, mig gör det iiiiiingenting...
- ja, nä, alltså, vi är inte klara än på länge, så vi kommer nog att hålla på ett bra tag till, men jag hoppas att det inte stör för mycket....?
(Och här kan jag som inte hejda mig...)
- neeeeeej, men guuuu' nej, det är absolut ingen fara för min del... jag pluggar ju ändå bara...

När jag når min dörr har jag redan mentalt mördat både mig själv och min granne. Brutalt!
Inte heller förstår jag min egen logik i att man skulle vara mindre störd för att man pluggar istället för jobbar... "jag är ändå bara hemma, istället för på jobbet och slipper allt borrande" eller hur tänkte jag där egentligen..?!

Har haft en superhärlig dag inne i stan. Jag är helt förstummad över hur tomt det var i Gamla Stan. Man kunde gå, utan att krocka med en enda person, eller ens behöva väja för någon. Jag njöt. ... Och shoppade!

Puss och kram

så har man halkat i snön en gång i

MMS

så har man halkat i snön en gång i år iaf. Vore ju som synd ifall det aldrig hände...

Som om

Hmm, undra hur tidigt man måste gå upp för att vara inne i stan till 11... Med andra ord, jag är supertrött nu. Men jag gillar skarpt att detta tillhör en del av det vi får ta del av på föreläsningarna;Undra vad andra har för föreläsningar liksom...

Eller den som vill se en naken man dansa till techno, kan ju kolla in brontosaurus.

--

Telefonen ringde nyss. Oh, jag hade vunnit en resa till caribien. Om jag tryckte 9 osv osv... Yeah, right.

Puss och kram

tentaångesten är över - än så länge

Jag fick godkänt på senaste tentan iallafall. Pjuh! säger jag. Den har jag våndas rejält över, eftersom jag inte skrev så långt och bara tog upp en liiiiten del av allt vi lärt oss, eller iallafall är tänkt att vi ska ha lärt oss. Nåja.

Jag hade tänkt gå en promenad, men när jag tittade ut så snöade det hej vilt, så jag kröp ner under täcket och mös istället. Jag vet, slarvigt värre. Nu ska jag duscha och diska och äta och glo på Dexter.

Puss och kram

koden

Ligger just nu i soffan och glor på Da Vincikoden. Sist jag försökte titta på den så tyckte jag att den var så mycket skit att jag somnade. Jag gillade dock boken. Jag gillar konspirationsteorier och symboler, så... Men ja, det känns ju som att man faktiskt alltid måste försvara att man VET att boken inte är nån kvalitetslitteratur och att man ser stereotyperna osv... Bla bla, sånt är lite tråkigt. Jag gillar konst, så det är ju inte så märkligt att jag finner koden lite intressant. Jag är feminist, vilket gör da vincikoden mycket spännande i sin hyllning till kvinnan samtidigt som den tjatar om huvudinehavarinnans fylliga läppar. Typ. Kul ju.
Men ja, nä, så fascinerad av filmen är jag inte den här gången heller...

För tio minuter sen tryckte jag i mig 3 lussebullar och julmust. Som den lussebullefantast jag är, så är jag ju givetvis med och tävlar i Tefrossas tävling om lussete. Fattas annat liksom :)

Annars råkade jag putta ner min kamera i golvet. Har ännu inte kollat om den gick sönder.

Och så har jag försökt läsa om virtuell media. Men det fortsätter jag nog med imorn istället.


puss och kram

dagen idag

Jag känner mig lite busig som dricker kaffe med baileys i. Innan klockan 12 på dagen. Men så körde jag den där gamla grejen att nånstans i världen så är klockan eftermiddag...

Jag hade helt fantastiskt roligt igår med alla cirkusfantaster. Det är inte direkt varje dag man får se marionettdockor in action. Eller höra historier om vem som är släkt med kniv-anton. Och höra en 65årig lindansare berätta att hans sista framträdande var nu i september. Eller höra hur han gick över en bergsklyfta, som Monica, i sin artikel, kallade Djävulsklyftan, för att det skulle låta extra dramatiskt...

Jag vet inte vad jag ska göra idag riktigt, kanske att jag borde plugga lite, hehe... som vanligt...

Puss och kram

Åkni

MMS

helt fantastiskt, underhållande intervju med författare och lindansare och i publiken - massa gamla cirkusartister.

men först lite kaffe med kanel

Nu har jag även lagt ut mina konsertt-shirtar till försäljning. Men ja, jag tar ju betalt, för ska jag sälja dem så vill jag just ha bra betalt.

Snart ska jag dra iväg och lyssna på Monica Zâk. Hon har skrivit en bok om en lindansare från Nora, så jag tänkte kika förbi och ta mig en titt...

Puss och kram

show and tell: smycken

Jag har varit tvungen att ladda batterierna till kameran idag, så det är därför inlägget har dröjt lite, men för den som har glömt så är det ju frrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrreeeeeeeeeeeeedaaaaag idag och fredag innebär show and tell.

Marianne
står ju som bekant för temat denna månad och idag är det smycken som gäller....Jag har en förkärlek till plastsmycken. Jag har åter fallit för 80talets signum. Gärna stora plastiga smycken.Annars föredrar jag silver, guld har jag mest på skämt. Jag gillar guld absolut, men det är så vuxet, så det blir mest ja, som carrie i satc, på skämt. Det här halsbandet får mig förresten alltid att associera till carries namnhalsband... Fick det när jag fyllde 30, av mina vänner och arbetskamrater och I love it.Det här är en present från nån lirare i Egypten, som ville köpa mig. Mina föräldrar reste runt där en sväng... Och försökte tydligen kränga mig, haha... Jag vet inte vad jag var värd, nån kamel eller så...Sista dagen i Bangkok, eller sista timmen, satt vi och drack SIngha på en uteservering och spenderade våra sista pengar genom att handla av försäljarna som inte ville lämna en ifred, jag vet inte om de tjänade så mycket på oss egentligen, för vi skulle ju naturligtvis pruta... Jaja...Och så här ser det ut i badrummet.

Hehe, jag hade inte så mycket roligt att tillföra dagens fredag känner jag, men jag avslutar med nån som tillfört världen MAGI.Puss och kram

Fredagsbloggare:
Nilla,Simone,Anna,Desiree,
Annika, Anne,
Petra ,Anna-Saltis ,Millan ,AuroraBuddha,Anki,Lullun, Marianne,Victoria,Susanne,Lia,Cecilia,Leopardia
Anne-Marie, Marina, Marie
Strandmamman
M.K.B
Ulrika
Jemaya
Nina
Kicki
Barbamorsan
Mia
Emma

MiaD
Tätorts-Anna
Maisuoi
Inga-Britt
Ny fredagsbloggare:
Lena


Andra bloggar om: , ,

Det är svårt att få tag i Mellvigböcker

Jag har haft en helt underbar förmiddag på moderna museet. Deras LA-utställning var mycket inspirerande. Jag gillar konst och politik och jag gillar att vara så pass obildad att jag faktiskt inte hade en susning om att Dennis Hopper även är fotograf! För då fick jag lära mig något nytt!(bilder funna via artcyclopedia.com)
Nåja.

Sen fick jag en trevlig stund hos Fido och Donald. De drar snart. Till andra sidan jordklotet för hmm, 5 månader eller nåt ditåt... En får hoppas att de får massa trevligt.

Puss och kram

Ett hemligt meddelande

Var ner till centrum en sväng. Händerna i jackfickan och helt plötsligt känner jag något... Jackan, som jag inte använt sen ja, 90-talet säkert... Hmm..Det där gemet kan jag ju sätta en hundring på att det kommer från mitt gamla jobb. Det var många gem och gummisnoddar inblandade på den tiden...
Nå, jag vecklar ut pappret...och får mig ett gott skratt.
Jag säger bara; äntligen! Harpunen har landat!

Puss och kram

vad jag gör just nu. Varm chok

MMS

vad jag gör just nu. Varm choklad och lusselängd. Jag är så sjukt bortskämd att jag inte finner ord. Jag fick lussisar av Dess igen!

Men jag skrev ju det


Jag lämnade in inlämningsuppgiften idag...(klicka för större)

jag vet inte om jag ska våga chansa eller om jag ska fega och skriva en text och maila iväg. Den akademiska normen kan ju vara väldigt hårt inmutad i systemet. Men ja, vi skulle skriva två a4 om formalism... Vilket jag anser att jag har gjort, hum hum...

Ja, nä, annars vet jag inte... Jag är nöjd, har köpt en extern hårddisk, så att jag slipper rensa datorn för tillfället... Jag har köpt en ny dvdspelare och övergett Teknikmagasinet när de nu gav mig pengar tillbaka istället för en ny spelare...

Jag har letat fram min gamla arméjacka ur förrådet. Köpt på ÖB på Öland(?) för 25pix nån gång på 90talet. Den är förstor, men det brydde man sig inte om då inte. Den är varm. Det är bra.

Jag klippte håret, nej, en kvinna klippte mitt hår, men mamma tycker att det ser ut som om jag skulle ha klippt mig själv, så... Jag är inte så noga, bara det slitna försvinner liksom...

Jag sitter och knaprar på mina egenodlade morötter. Ni kommer ihåg att jag försökte så i en bytta och ha på fönsterbrädan. Det gick så där va... De fick flytta ner i landet när jag åkte iväg på semester och resultatet är små lillfingrar, men, men. Det var ju värt ett försök liksom.. Och när jag ändå mal på om morötter så kan jag ju ge ett husmoderstips ifall man nu har morötter som har legat ett tag, men inte är nåt fel på annat än att de är torra och ni vet, lite så där ohårda, så skalar man dem och lägger dem i vatten ett tag, så vips är de som nya igen...

nä, dags att göra nåt annat, puss och kram

inferno

Jag undrar ifall säljaren på bildskärmsäljarstället försökte hinta om något när han berättade att försäkringen jag har på min bildskärm gäller ifall jag tappar den i backen, men för döda pixlar...

Just nu sitter jag med den största crtskärmen jag någonsin sett... crt, eller ctr hm, oh well, ni vet en sån stor burkskärm som ingen orkar lyfta. Det känns som om jag sitter i den, så nära och så stor är den. Jag fick den av en kille via grannarna.se.

Jag borde åka till plugget snart. Konstnärsbesök. Men jag vet inte om jag orkar. Om jag orkar så bör jag gå om en halvtimme... Urk.

Puss och kram

ljuset i tunneln var ett tåg


Phuhu, man blir ju smått fascinerad över hur vissa människor lyckas få anställning överhuvudtaget. Idag, liksom för en vecka sedan, kan jag konstatera att bildskärmar med en död pixel mitt i kan fara fett åt helvete. Men med Gud som mitt vittne, jag ska aldrig gå hungrig igen! Men jag blir så trött och jag förklarade för killen på bildskärmsäljarstället att om det visar sig att jag lämnar ifrån mig min bildskärm och sen får betala för att få tillbaks den, så kommer jag att bli väldigt otrevlig och ringa runt till precis alla man kan ringa runt till, tills folk tröttnar på mig, för sån är jag. Vilket resulterade i att han smet och lät en annan bildskärmsäljare ta över den rabiata kvinnan som var på väg att vägra gå därifrån...
Jag har varit med förr, och jag är som en ettrig liten galen hackspätt som vägrar ge sig, så jag är rädd för imorn, om jag får veta att de inte har någon pixelgaranti, trots att den döda pixeln är mitt i bildytan, så ... phuhu, kan man säga.

Det är var mitt andra besök till bildskärmsäljarstället och jag vet redan nu att jag kommer att skicka mail till alla personer som befinner sig i nån form av chefsposition, och fråga vad de anställer för uselt servicemindade folk.

Så bildskärmsäljarstället kan verkligen fara åt helvete. Tyvärr har jag köpt min lap top där, men faen, går den sönder så kommer jag bara åka dit, gå in där - och slänga den på dem.

Bildskärmsmärket kan oxå dra åt helvete. Jag kommer aldrig handla deras skitmärke igen. Jag har x antal trasiga dvd-spelare i minnet...

Om jag är frustrerad? haha, jag är så uppe i varv att jag inte kommer kunna somna och nu har jag missat Poirot helt och hållet.

Det har varit fest i helgen, som jag inte har gått på, för jag behövde plugga. Det som är synd är att den roliga boken, som jag hade tänkt läsa, så där inte-ingå-i-kurslitt., Nakna män, den har jag inte hunnit läsa... Och inte tänker jag läsa den nu. Nej, nu ska jag läsa nåt från 1700talet eller nåt, för de har tydligen inte lyckats hitta nån bättre kurslitteratur de senaste två hundra åren, så...

Puss och kram

show and tell: fönster

Jag är lite sent ute, men det är ju frrrrrrrreeeeeeeeedaaaaaaaaaag idag. Och fredag innebär Show and tell. Jajamensan.
Marianne står för ämnesvalet denna månad och idag är temat fönster.

Jag förstår kanske att tanken är att visa sina egna fönster, eller vad som som står på fönsterbrädan, men jag har inga roliga fönster att visa. Nå, bortsett från det så är sanningen att min första tanke, när jag hör ordet fönster, är Fönstret åt gården. Eller ja, Rear window.en riktig klassiker. Vi hade den som underlag för en föreläsning förra året. En av de absolut intressantaste, för mig, som aldrig läst någon form av filmvetenskap. Men vi diskuterade hur Hitchcock gillade att filma inne i studior istället för utanför dem. Även hans fascination för registreringsskyltar kom på tal. Att saker som är viktiga sägs tre gånger. Att det är 'plotmoments' var 6-8e minut. Att antagonisten och protagonisten kommer i konflikt runt den 25e minuten i en Hollywoodfilm. Hur den som har kunskap och makt befinner sig till höger i bildrutan. Och så vidare...

Och varje gån gjag tänker på Fönstret åt gården som Rear window så börjar jag tänka på Secret Window;Och eftersom Johnny Depp ändå är Johnny Depp, så bjuder jag även på en liten intervju med honom.. Na, jag har inte intervjuat honom, det har någon annan gjort...Och sen är ju frågan om man kan tänka på Johnny Depp utan att tänka på förra veckans tema, som var GODIS!
Chokolat, en av mina absoluta favoritfilmer. För vem kan motstå choklad?!

Puss och kram

Fredagsbloggare:
Nilla,Simone,Anna,Desiree,
Annika, Anne,
Petra ,Anna-Saltis ,Millan ,AuroraBuddha,Anki,Lullun, Marianne,Victoria,Susanne,Lia,Cecilia,Leopardia
Anne-Marie, Marina, Marie
Strandmamman
M.K.B
Ulrika
Jemaya
Nina
Kicki
Barbamorsan
Mia
Emma

MiaD
Tätorts-Anna
Maisuoi
Inga-Britt
Ny fredagsbloggare:
Lena


böcker böcker böcker

Tjolahej tjolahopp, och välkommen till tipsrutan. Idag ska vi prata om bord, men inte vilka bord som helst utan om bokbytarbord.
Nåja, hur som är det miljö- och klimatvecka på stadsbiblioteket. I all engagemangs ära så var det bokbytarbordet på lördagen den 22a november, som jag nosade rätt på.
"Lördag 22/11 
Kl. 12-16 Bokbytarbord

Återvinning i praktiken - ta med och byt dina gamla böcker mot nya! 4 böcker på svenska/person. Entréplanet"

Och så när jag höll på där med mitt googlande hittade jag ännu ett bokbytarbord, som inträffar samma datum.
För det är bokbytardag på Kungsholmens bibliotek oxå.
"bokbytardag lördagen 22 november kl. 10.30-15.00. Principen är att besökarna tar med ett par egna böcker och sedan kan man byta lika många med andra besökare."

Det är ju nu man skulle ha haft alla de där böckerna man skickat väck.. Nåja...

Close window

 

Här är ju då mobiltelefonen jag har köpt. Det är väl inget märkvärdigt med den. Den kommer i rött oxå, men jag har ingen aning om vilken färg jag kommer att få, men det kvittar, vill jag ha rött skal så går det ju att fixa ;) det är ju en ericsson liksom... Det var kameran jag var ute efter. Nu ser jag att den inte har wlan, men det torde ju kanske gå att styra upp, får kolla upp det, men annars är det ju ingen stor affär... Jag har läst lite att den låser sig och sådana saker, men jag gissar på 1. att de var de allra första telefonerna som kom ut, eftersom det brukar vara lite buggar och skit i början på alla nya modeller, men det visar sig...

Puss och kram

 

 

 

impulsinköp

Hmm, jag har just tecknat ett avtal med telenor. I två år. Jag vet inte vad som hände, men... så kan det gå, skulle man kunna säga... Jaaa, jag ville ha en ny mobil helt enkelt.... Och deras försäljare är jäkligt smidiga... Jag som hade tänkt byta till com viq... Nån som vill köpa en gammal nokia 6151 eller vad det nu kan vara för modell? Vad gör man liksom med gamla mobiltelefoner egentligen? Jag har en ännu äldre, 3510i eller nåt sånt, tror jag... som bara ligger och skräpar i sin kartong... och en lg u880, som förvisso måste låsas upp, men ja...

Idag var jag sjukt jobbig på seminariet, jag bara ställde massa frågor hela tiden. Frågor som var helt ointressanta för alla andra, men jag var nyfiken, helt enkelt...

Ann-Marie Pålsson sa i radion idag "jag är formalist"... Jag undrar lite vad det innebär som ett politiskt statement? För jag antar att hon inte bara helt appropå förklarade sin förkärlek till vissa modernister... Även om det vore coolt ifall politiker så där bara inledde sina svar på frågor med "jag är Bukowskifan och tycker att riksdagsmän måste förhålla sig på ett mycket korrekt sätt och i det här sammanhanget.."

Jag borde verkligen rensa min dator. Kanske att jag borde börja nu... Hmm... Men så har vi ju det där lilla som kallas plugg oxå...

Puss och kram

grannar och annat otyg

Tidigare, när jag duschade tog varmvattnet slut. Och då klickade det till varför jag har hört ett borrande ljud hela dagen. Nej, nej, inte som lite huvudvärk eller tandläkarborr, utan mer så där så att - helt ärligt, mitt golv i köket durrade. Jodå, grannen under mig håller på att renovera - hoppas jag... När de tog lunchpaus tyckte gårdstomtarna att det var dags att göra nåt åt höstlöven som trillat och lagt sig i vila på marken. En kratta är tydligen inte vad man använder idag, 2008, nej, man använder en lövblåsare. Men jag klagar inte, neeejdå, jag uppskattar variationen, normalt brukar det nämligen vara grannarna ovanpå som anser att det där med att hoa hela natten, hoa hela da'n, inte är ett kall man ska ta lätt på....

Naturligvis vore ju det smarta att gå till biblioteket och sätta sig och läsa, eller något mysigt fik, men när man är trött och riskerar att somna eller få allmäna uttråkespasmer så ignorerar man sådana goda tankar. Jo.

Jag är helt stum. Men faktiskt. Kan inte den som fattade det här beslutet eller den som skrev ut det, ta lite ur egen ficka då...  Jag har nya, oanvända sockor jag mycket väl kan avvara. Jag får nog ta och skicka ett mail till migrationsverket...
Okej, jag fattar att saftonbladet vill att vi ska reagera just så här, särskilt när de infogar så fint att Arvin är född i Sverige, precis som om det spelar någon roll... Efter en liten snabb överslagsräkning så insåg jag att den summa pengar de förväntas leva på inte ens kommer upp i 2800 i månaden... Okej, att de hänvisar till second hand-butiker och så, men Myrorna är faktiskt inte SÅ billiga.

Så till något helt annat; Bluffmaten.
Jag läste det här igår och ja, jag är ju lite fanatisk när det gäller att läsa innehållsförteckningarna på saker och ting, dock kanske jag inte bryr mig så där jättemycket utan min kropp får agera reningsverk åt de flesta otyg, men jag reagerade på detta;
"Över en miljon svenska kycklingar är varje år så illa medfarna under sin uppfödning att de inte kan bli mat, eller ens smuliga delar i nuggets. Landets enda kravmärkta kyckling kommer från Bosarp i Skåne."
Vad är det för fel på det här landet? Jag ska sluta äta kyckling om den inte kommer ifrån Bosarp.

Nä, nu ska jag äta något smarrigt och sen ska jag plugga och förhoppningsvis lära mig något. Jag fick förresten lära mig här förut att in the old days, när vi pratar målning, så var de nakna kvinnorna alltid rödhåriga...

Puss och kram

bokspänning

Jag surfade runt lite igår och hittade något väldigt spännande. Eftersom jag inte ska byta några julklappar med någon annan än de i familjen så hakade jag på direkt. Vad det gäller? Jo, bloggen En bok om dagen, har startat Julklappspåse Large. Du köper helt enkelt en av postens brevpåsar stl Large och fyller den med minst en bok (naturligtvis) och sen vad du vill som du tycker passar personen du ska skicka den till... Så låter det intressant, surfa in på på En bok om dagen och läs mer och anmäl dig du oxå...

Puss och kram

jag har en dröm


Om man drömmer att man pluggar, drömmer man en mardröm då?

för det regnar här i stockholm idag

Så klev jag av bussen och regnet öste ner, men i lurarna ljöd;och då gör det ju som inget att det regnar här i stockholm idag...

Jag vet att jag borde plugga, men jag sitter mest och väntar på att Desperate Housewives ska börja...  Men kanske att jag ska ta mig en lussebulle, mjo...

Puss och kram

peter är inte pervers, peter ä

MMS

peter är inte pervers, peter är konstnären som förbättrar andras konst...

så var det... jul

Helgen har gått åt till att tvätta fönster och sätta upp nya gardiner. Att hänga på loppis och införskaffa sig en knallgrön kappa.
Och här är en sjukt amatörmässig bild på mina nya gardiner;Pyttis skrev tidigare här förut det här med att en kamera inte är kass utan att det är personen bakom. Hehe, mitt foto är väl ett ypperligt exempel på det, för JAAA, det är mitt finger som syns i översta högra hörnet och hur snygg ter sig egentligen den där hushållspappersrullen... eller de suddiga  ljusen för att få med gardinen...

Jag vet att jag borde plugga, men det var så skönt i sängen under täcket, att jag tror att jag tar mig tillbaks dit istället och glor på Ghost Whisperer.
Förresten, jag måste verkligen hylla Lipstick Jungle igen. Gosh, jag är helt såld på den serien. Den är snaskig, snygg, ytlig och med fantastiska skådisar.  Andrew McCarthy är ruggigt kul att återigen få hänga med lite så där, som en gammal vän..

Puss och kram

det här med tv-titt

Jag har tappat bort mina titta-på-tv-glasögon :( och pappa har satt sig på mina andra titta-på-tv-glasögon :( fast det gör inget. Jag har redan varit dryg dotter och försökt tvinga honom att limma ihop dem med superlim... Och han gör som jag skriker... Mer eller mindre...
Mamma undrade om det var någon speciell slipning på titta-på-tv-glasögonen, hon hänger inte riktigt med på att man har ett par glasögon som inte betyder nåt och som är lite lätta och bekväma och om man ligger ner med dem så gör det inget som de blir lite sneda och vinda, för man har dem ändå bara när man tittar på tv...
Just nu har jag utsett mina bruna bågar till nya titta-på -tv-glasögon. Jo, jag har ett par bruna bågar och jag vet inte varför, jag är ju den som vill ha ett par Dame Edna-bågar, men jag tänkte nog att det kunde vara bra... eller så var det bara för att man fick ett james bondfodral till... De är av märket Bond... Hum hum. Nu är jag grymt sugen på att köpa nya glasögon, tycker att alla mina är så tråkiga. Vill ha nya - roliga glasögon.

Men jag tycker ändå det är märkligt att man kan tappa bort glasögon.
Och inte fattar jag vad jag ska skriva om i inlämningsuppgiften heller, men jag skrev en och en halv sida som icke har något riktigt slut och inte tar upp ett dugg vad form är, men jaja...

Puss och kram

show and tell: godis

Ho ho ho, för idag är det fredag och är det fredag är det show and tell.
Den här månaden är det Marianne i Kairo som håller i trådarna och teman har hon valt med bravur må jag säga.

Denna fredags tema är GODIS!

Nu dog batterierna i min kamera, jag hade som plan att visa allt godis som finns här i mitt hem, men ja...

Mina föräldrar trillade in genom dörren för en timme sen och när de är här så brukar jag oftast se till att ha smågodisar hemma;Men det är sällan att allt äts upp, så en skål med godis, ja, det hör liksom hemma på mitt vardagsrumsbord...Själv tycker jag att lussebullar är godis :D och här i en annan skål, med lite mariannekarameller och några dumlekolor...Och så pappas efterrätt.....Och en liten godisgömma i ett skåp...

Vad det gäller amerikanskt godis så vill jag säga jajamensan! Men jelly beans måste vara bland det märkligaste som finns, eller inte alls. Men det är så galet stort alla pratar om jelly beans i alla filmer och serier. Jag kan iallafall konstatera att den där vita jelly bellyn som smakar popcorn måste vara det ABSOLUT ÄCKLIGASTE GODISET NÅGONSIN!! Haha... smörigt och gott liksom, yeak!

Min relation till godis är nog rätt osund, jag har ätit så mycket godis i mina dagar att jag egentligen borde vara jäääättestooooor.Men skam den som ger sig, som jag brukar säga...

Puss och kramFredagsbloggare:
Nilla,Simone,Anna,Desiree,
Annika, Anne,
Petra ,Anna-Saltis ,Millan ,AuroraBuddha,Anki,Lullun, Marianne,Victoria,Susanne,Lia,Cecilia,Leopardia
Anne-Marie, Marina, Marie
Strandmamman
M.K.B
Ulrika
Jemaya
Nina
Kicki
Barbamorsan
Mia

trötteritrött

Idag har jag varit så trött att jag haft ont i bröstet. Hua. Har legat och sovit och sovit och drömt och drömt och hela tiden tänkt att jag måste diska. Får besök imorn, så då kan det ju inte se ut så här :)
Men nu är det Antikdeckarna så det får bli senare. Shit, vad grejer den här familjen har...

Har en inlämningsuppgift att skriva i helgen oxå, men det ska jag nog få ihop... Har 3 jobb att göra oxå, men jag tycker det är lite roligt det här med jobb, det känns liksom vettigt.

Puss och kram

Nej, jag har inte heller någon korrläsare


Jag vet inte, kan man skriva ett inlägg idag utan att nämna Obama?! I vanlig ordning får man acceptera att DNs webbredaktion saknar korrläsare när man tar del av texten länken går till. Den mycket märkligt poetiska texten, för att vara DN, skulle jag vilja påstå, men det är som det är med det och det kanske fyller sin funktion. Dock kan jag inte läsa någonstans att Obama tackar the mystery man... Hmm...Jag diskuterade lite med mina kursare igår om hur mycket det här valet handlat om hudfärg och hur sjukt det är 2008 liksom... En av mina kursare konstaterade att ändå är ju inte Obama särskilt svart utan rätt mycket vit och säger
- om man kisar, så ser han nästan vit ut.
Jag tyckte att det var hysteriskt roligt sagt iallafall. Och, nej, det var inte ett rasistiskt uttalande eller puckat eller nåt om 'den typiska negerheten', utan ett politiskt... Oh well...

--

Angående min hårfärg så tänker jag vänta med att uttala mig om den tills jag tvättat håret några gånger. Måste se ifall den sitter... Men en svart tulpan ser ut så här,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(bild lånad från blicktl)

Jag är sjukt sugen på att plugga just nu, men jag ska glo på criminal minds istället...


Puss och kram

ofrivillig försovning

Men åååh, jag råkade ställa alarmet på 09:30 istället för 07:30... Apa! Undra om man kan skylla det hela på Nokia... Så var den här dagen förstörd liksom... Måste jag pallra mig iväg på seminariet, som är på eftermiddagen. Suck. Jag ville verkligen inte ha sovmorgon!!!

Färgade faktiskt håret igår. Svart tulpan. Hmm, undra om man kan skylla försovningen på hårfärgen... Jag menar nåns fel måste det ju vara. Apor!

Puss och kram

tillbaka till basen

Och i lurarna har det varit 80-talsmusik i vanlig ordning.1984 tyckte jag att Thompson Twins var sååå coola, så ville jag se ut... Ungefär... Undra vad de gör nu för tiden...

Jag har faktiskt redan läst alla texter vi ska ha läst tills imorn, more or less iallafall... en bok är 'läs så mycket ni hinner' och jag ligger väl på sidan 110 eller nåt, så jag antar att det räcker, även om det är bra att fortsätta...  och så är det en text jag bara ögnade igenom lite snabbt... Men så var det dags! Examinationen den här kursen är i form av grupparbete. Jag hatar grupparbeten! Men jag är iallafall glad över att det är en muntlig sådan och inte en uppsats...

Hade funderingar på att färga håret idag, men just nu vill jag ju bara sova....

puss och kram

förkortat

Jag skäms lite över att erkänna det här, men jag har gått runt i flera veckor och funderat över förkortningar i svenska språket. Dvs det verbala språket. Varför vi inte har lika coola och praktiska förkortningar som i USA... jag menar SOB, OD, DB osv... Det enda jag kommer på är PK... och för all del SÄPO. Det sistnämnda fick mig att även att fundera över varför de inte valt ett mer internationellt gångbart 'namn'... Meeen, det kanske är bra om spioner inte kan uttala säkerhetspolisen... Hmm..

Och nu är det Ernst på tv.

Kopplade förresten in min dvd - igen. Och nepp, helt plötsligt läser den inte skivor den tidigare läste... Fast den läser för all del vissa vanliga dvd-filmer. Vissa. Suck. Vad gör jag för fel liksom, haha..
Eller jag?! Nänä, alla dvd-tillverkare kan ju ta och ge mig lite pengar till taxi, så ofta som jag får byta ut mina spelare!! Jepp!
Apor!

Puss och kram

rörigt

Okej, jag utgår från att det kommer att behövas kompleteras för att jag inte ska kugga, men den dagen den sorgen. Just nu snurrar min skalle till följd av att försöka anävnda konnotation och denotation i en bildanalys. Och jag har säkert blandat ihop det nånstans och skrivit tvärtom, samt antagligen glömt att ta upp något. För att inte tala om signifié och signifiant. Pust.

Nu ska jag iallafall äta soppa och mackor och slappa.

Puss och kram

dags att bli tentaklar

Kommer ni ihåg den där reklamen med bebisen och det långa, magiska, gröna snöret?det har tydligen funnits fler med samma fascination...

Puss och kram

dags för nya tag

Så var man trötter, men man har fortfarande en sida kvar på tentan att skriva. Suck.

Jaja. Jag har iallafall lagt upp bilder, foton, här. Ni får ju naturligtvis gärna gå in och kolla och ge mig höga betyg, men naturligtvis ska man rösta som man tycker. Fast jag misstänker starkt att folk röstar ner varandra, för folk har så låga betyg hela tiden. Surt, tycker jag. Att folk ska vara missunnsamma. Det blir ju som ingen 'tävling' då... Jaja... Mina bilder ligger under Leopardia, det går inte att direktlänka, så den som vill se får vackert bläddra sig framåt...

puss och kramRSS 2.0