jäjä, det luktar skunk om skunken, what to do?!

saker gjorda: just nu har jag mest hunnit vakna
alkoholintag: nix, men det händer att jag dricker en halv lättöl till maten pga lathet att fixa nåt annat
dagens fråga: man kanske skulle plugga till bibliotekarie?
dagens låt: sarah brightman
dagens känsla: hmm, likgiltig och uppgiven och det känns helt rationellt och realistiskt att faktisk tycka att jag har världens mest meningslösa liv där jag lever ensam, sysslolös och värdelös.
dagens citat: "Find purpose. The means will follow" - Mahatma Gandhi


just det gandhi. fast det är inte så att jag känner mig deprimerad eller självömkar. utan jag bara mer konstaterar att jag lever för att andra vill det och lite för att självmord känns lite självömkande och jag lätt föraktar mig själv om jag kör med sånt. men det är som fakta som bevisas om och om igen, att det faktiskt är så, attjag är värdelös och meningslös osv. lustigt, men, men. och det känns inte som att jag nånsin kommer att kunna ändra på detta faktum heller. för det finns ingenting jag vill. visst jag kan plugga till bibliotekarie, så där. jag och brorsan pratade om att vi skulle göra det och sen tävla om vem som fick bäst resultat hela tiden, men det är ändå ingenting som ger mig en gnista eller smak av lust. och visst, jag säger att jag vill följa med till kina, men det är liksom ingenting som fyller mig med något "åh, vad roligt" eller "seframemotkänsla" .. jävla tristess och gnäll, haha.

jaha, fest ikväll igen. stånk. nåväl, sist gjorde jag pastasallad till ett helt kompani, vanlig sallad, stekte kycklingkorv, köttbullar, en pizza gjorde jag och mamma gjorde sin gudomliga potatissallad, marinerade champinjoner, tomatsallad, nåt med bönor, samt tårta. och ja, jag satt mest och lyssnade och lekte med kameran. det var rätt skönt att bara sitta och lyssna på alla.

och igår var jag på sveriges största bokloppis, utanför hällefors. hittade en bok från slutet på 70talet om våldtäktsmän och vilka som begår våldtäkter osv. intressant, eftersom jag aldrig hört talas om den och jag trodde att wennstams var den enda... och sen lite vittnespsykologi, det grymma manssamhället, män som slår kvinnor, våldtäktskliniken, lady chatterleys älskare, strindbergs en häxa, har jag heller aldrig hört talas om. från 1912. hittade dock inget med faulkner, så jag får väl låna på biblioteket vid tillfälle.
jaja, bokloppisen var bättre förra året, men som sagt, jag fick ihop 12 st böcker till slut iallafall, så..

männen, kärleken? sprang på matt dillon-kopian jag råkade hångla med för nåt år sen, som bor här. eller sprang på och sprang på. ingen av oss hann reagera förrän det var för sent typ. jaja.
annars så fattar jag inte faktiskt, hur han kan bli sur, men det skiter jag i. så är det ju alltid. jag är så jävla likgiltig att jag faktiskt inte har nåt att skriva här. nähä, ingen man har nånsin älskat mig och ingen kommer nånsin att göra det. jaha, och?! jag blir ändå så livrädd när U ringer och säger att han längtat efter att få snacka med nån som har huvudet fastskruvat på rätt och är en vettig person och menar mig. jag är ju bara ruggigt sjuk helt enkelt. haha. till honom har jag oxå sagt att jag vill ha en diktatur där jag bestämmer, så jag ska läsa en handbok om hur man blir diktator. hehe, så det så.

nä, puss och kram på er!

just ja, hörde nåt lustigt på nyheterna. bla bla självmord är vanligaste dödsorsaken bland unga bla bla bla, så de ska bygga bort broar, höga hus, styra upp tunnelbanan så att man inte kan slänga sig på spåren. haha, för det är ju där problemet ligger. att möjligheten finns att hoppa framför tåget, så då gör man det. doh?! så ska de uppnå sin nollvision iallafall. galna stockholmare.


jag tänker då inte måla om världen igen

saker gjorda: sovit mest... glott på law and order ci
alkoholintag: jorå, fram till fyra el nåt kanske...
dagens fråga: varför räknas alltid idioti som manlighet?
dagens låt: du ska va' president - thåström
dagens känsla: trött och slö, tråk tråk
dagens citat: "Find purpose. The means will follow" - Mahatma Gandhi


thåström var ruggigt skönt att få höra igår. och se.

32472-48

hade ju förvisso kunnat tagit bättre bilder, men dels är det så jävla svårt att inte skaka när man håller i modell större kamera och sen är man lurig, vill lyssna på musiken, så man tänker som inte... men, men.. jag ska ö v a.

och innan så fixade jag naglarna hos annica :) kör en pop up på den, för jag tror att det syns bättre då...så nu är jag plitty. och om jag orkar ska jag plocka ögonbrynen imorn oxå. jag har bara ett av mina tics för mig. det här att jag försöker planera detaljer. så nu försöker jag bestämma om jag ska packa i en resväska när jag åker till bergslagen imorn, eller inte. eftersom jag ska hämta linser på vägen. hur jobbigt är det liksom att gå med en resväska inne i stan, men hur skönt är det inte att slippa ryggsäck i 30 graders värme. och så försöker jag planera exakt vad jag måste göra innan, när jag kan åka. osv osv. tills det snurrar runt.

männen, kärleken? blev kallad joans ex igår, eftersom R blev skiträdd för att hans brorsa  raggade på mig. jag är inte joans ex och jag skulle aldrig i hela livet rulla runt i släkten liksom. men det var lite lustigt.
ungefär som jag kom in på diskussionen att slåss och våld. but why? vad är det? perstige? stolthet? feghet? idioti? adrenalin? liksom, varför slåss män? jag fattar inte. om nån jiddrar, det är bara att gå därifrån. jag har inget jag behöver bevisa. respekt? snarare så att jag förlorar respekten för folk som slåss, för det ligger ju en sanning i "när vettet går ut tar nävarna vid", eller vad man nu säger... helt galet. men det är så rätt ofta. idioti = manlighet. som på gotland hur de dricker nåt jäkla öl, som är avbrutet i jäsningen och smakar peck, men det är ju hög alkoholhalt doooh. och typ äter fårögon  till eller nåt och det ska vara manligt? yeah, right.
det är manligt att våga erkänna sina brister, snarare. eller manligt och manligt, det är storhet att våga blotta sig och lägga ner den fåniga stoltheten. tycker jag då :)
annars finns det inga män för mig ändå så. jag är så trött på allt dravel. man är vuxen och ändå är relationer man har helt barnsliga. sjukt är det, men, men... jag tror att jag vill ha en man som tiger och pimplar på vinterarna. dricker kaffe ur termos och har öronlappar på mössan typ.
ja, nä, whatever.

det skulle liksom inte gå att välja mellan regina lund och thåström. vilket par liksom.

och jag är sugen på nåt gott att dricka, men har ju inget. vete 17 vad jag ska göra. borde dammsuga och bädda nytt överkast, men jag orkar inte. och så tror jag att jag kommer göra det imorn, kommer att sluta med att jag åker på tisdag istället, bara för att jag är så slö... fan oxå. nåja, jag är inte bakis iallafall och det är skönt.

puss och kram
Andra bloggar om: , , ,

en blomma i handen är en blomma i handen

saker gjorda: städat lite, glömt saker, pysslat med födelsedagspresenter och julklappar
alkoholintag: nix
dagens fråga: ?
dagens låt: kanske är det simpson som gäller och inte musik
dagens känsla: trött och slö, tråk tråk
dagens citat: "Find purpose. The means will follow" - Mahatma Gandhioch så har jag faktiskt lyckats föra över kassettband till datorn. inte för att jag direkt tvivlade. däremot har jag inte satt mig in i ifall man kan dela upp stycket man för över till flera, eller om man bör planera det själv, vilket kanske kan vara lite klurigt. nåväl. detta innebär ju att jag kan lägga mina spådomar på skiva istället för kassett. sagor från det jag var liten. julmusiken min familj lyssnar på - rackarungarnas jul, eller vad den heter, samt annat som behöver bevaras.

och så gick jag ner i centrum för att köpa oasis, vilket jag inte ens visste vad det var, men, men, jag tänkte använda det för att försöka rädda mina blommor medan jag åker bort. gerbera(? om det stavas så) ska ju inte stå i vatten, så det här kanske är lösningen. fråga mig inte vad skillnaden är, men, men.

lyckades även packa upp lite från ikea och fixa till vaserna jag köpte där. helt enkelt.

männen, kärleken? vem bryr sig om det när man får se jocke thå imorn. den roligaste kommentaren var "egentligen vet jag inte varför man vill stå längst fram, han är ju liksom inget att se på" haha, doh. den var visst inte så genomtänkt och ändrades snabbt till ett förklarande slurp, det slurp han förtjänar.
men annars, jag tror inte att jag orkar med historien när ingenting ändå så ändras. eller ändras och ändras, men ja, jag är väl dum som vill ha gottgöring och bot helt enkelt. men så är det. och det spelar ingen roll. förövrigt kan man inte ens kalla mig otrevlig när man pratar om att knulla mina vänner i röven. jag fattar faktiskt inte vad jag gör, som får män att prata så till mig. ok, inte ordagrant det jag skrivit nu, men poängen är ju den samma. varför? vad förväntar de sig för svar liksom? finns det nån kvinna i hela världen som nån gång svarat "jaaa, vänta klara och jenny vill jättegärna vara med på det", så att det är det de förväntar sig??!! skumt är det, men jag orkar inte bli arg heller. besviken är vad jag blir. visst, det är på skämt, jag fattar, men ändå. kan man inte bara föra ett respektfullt samtal med mig där jag är i centrum. där du är i centrum. jag är inte samma människa längre, för ger man mig ingenting, ser jag inte längre något syfte att stanna kvar. för varför ska jag vara snäll och alltid finnas där. ställa upp och försöka förstå varför någon kallar mig för värdelös? visst, jag tycker att stolthet är bland det fånigaste som finns och folk som inte kan be om ursäkt pga någon slags stolthet är ungefär det mest patetiska som finns. ärlighet über alles. och förmågan och modet att erkänna...

och naturligtvis glömde jag att ta tidningar när jag gick ner i centrum, vilket var det egentliga huvudsyftet med att gå ner där, men, men...

och jag fick just veta att mamma inte känner jocke thå, men håkan hellström känner hon ju... hon har lite konstig syn på saker och ting. bara för att folk varit med i allsång på skansen liksom...

och jodå, jag hostar fortfarande, men, men, sömn är överskattat.

puss och kram


Andra bloggar om: , , ,

puss och kram

saker gjorda: idag har jag nog bara hunnit vakna än
alkoholintag: nä, men jag blev fan full i tisdags
dagens fråga: undra om jag har mailat till hon på försäkringskassan eller inte?
dagens låt: det börjar verka kärlek banne mig
dagens känsla: trött och slö
dagens citat: Stor låga följer ofta liten gnista. (dante) och jag förstår inte att man orkar sitta och vara så där finurlig. ansträngt liksom

om man ringer mig är det den låten man får höra. så kan det gå.

och jag har inte hunnit packa upp mina ikea-grejer än, men imorn. jag lovar. men idag ska jag nog bara slappa och pyssla med julklappar. det roliga är att när jag säger att jag ska slöa så blir jag alltid så stressad att jag börjar göra massa grejer... trotsig liksom.

jaha, måndags - fikade med U. tisdags - fikade med T, söp med T och U. tror säkert att jag försökte bjuda ut mig lite, men, men. det man inte minns har inte hänt. nog är det väl så. vi sov iallafall alla hos U och sen följde T med hem hit till min unkislya och turligt nog hade jag inte massa trosor överallt. men det var soft, fast vi var seeeega. men det är skönt att känna sig så där bekväm med nån man eg knappt träffat att man ändå bara kan sitta och glo. bra folk.

männen, kärleken? fan att det är den där stooora famnen jag bara vill försvinna in i. kom att tänka på förra året när han ringde nån gång när han druckit öl.
- varför säger du så?
- för att jag är full
klart bästa svaret nånsin.

och på måndag åker jag antagligen hem till föräldrarna. fira pappa. åka till bokloppisen i hällefors och ha det bra.

puss och kram


för det är inte kärlek när haspen är på

saker gjorda: varit på ajkea
alkoholintag: har blivit sjukt beroende av cola light citron. kan tom dricka den avslagen
dagens fråga: varför får man hicka?
dagens låt: a pain that i am used to - depeche mode forever!
dagens känsla: jodå, bara bra
dagens citat:


652 kr fattigare efter ikeabesöket, men, men. köpte lite blommor, både tyg, torkade och krukväxt. jag gillar egentligen inte krukväxter, men jag är ju kvinna och har kommit fram till att jag bör ha sånt. iaf ett tag. på prov. sen köpte jag ett jättefint överkast. var inte tänkt så, men jag k a p i t u l e r a d e.

och åt mc donaldsmat gjorde jag oxå. bajs. men, men, nån gång måste man ju göra det oxå.

känns som att jag inte läst en tidning på år och dar eller sett några nyheter, så jag har noll koll på vad som händer där ute. eller ja, lite koll har jag väl på det som sker i libanon, men annars så... men nu 20 sek senare efter en titt på aftonbladets hemsida... http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,857867,00.html så, det var ju lite intressant. eftersom jag just hade en diskussion om att man kan just diskutera vad som är frivilligt och inte... det var väl dock ingen djupare diskussion som ledde till nåt. mest ett konstaterande att vi kunde diskutera det nån annan gång. haha... men hur som, det här med huruvida folk tex horar av fri vilja eller inte.

jag har iallafall köpt en sladd för att försöka föra över ett kassettband till datorn. dock sa de på teknikmagasinet att det skulle finnas ett inspelningsprogram i windows, som dock inte var så bra, fick ett annat tips. men hur som, så hittar jag det inte. det skulle ligga under tillbehör och jag undrar lite vad de menar. om de menar att det finns i mediaspelaren, men då skulle de väl  ha sagt mediaspelaren?! jaja... jag har inte orkat ta tag i det än. ska kolla runt lite vad det finns för programtjosan och hur man gör. spännande att se ifall jag lyckas någon gång. haha, jag kommer väl säkert att tvinga hit brorsan så att han får fixa det.

männen, kärleken? tror faktiskt att vi går lite framåt. inte kärlek, nej, nej. men kanske i nån slags vilja att förstå varandra. komma underfund med. typ. ja, eller iallafall jag. jag försöker verkligen förstå både mig själv och andra.

kanske att det blir lite vin på en balkong imorn. kanske att det blir kaffe med karl imorn. det visar sig.

den här tv-serien related kan ju inte mäta sig med sex and the city. satc är ju liksom religion. men snart är det dags för christian och nip/tuck. yeah.

böcker jag läser är ego girl, rosario är död, korkade vita män och jag säger så här för att jag älskar dig. men ska väl snart börja läsa självkänsla nu! av hon den föredetta knarkaren. bara för att alla pratar om den och för att konsultgrejer intresserar mig och för att den följde med tidningen. och så ska jag ta tag i strindberg någon dag. hemsöborna, tror jag. fast jag ska nog snarare kolla först om jag inte har en dåres försvarstal. så var det med det.

puss och kram


Andra bloggar om: , , ,


de där bra lögnerna är en hemlighet, säger jocke thå

saker gjorda: skulle haft sovmorgon idag, men vaknade kvart över sju. då vet man.
alkoholintag: kaffe och päronvatten får duga
dagens fråga: varför vill folk trycka i sig anabola?
dagens låt: trollkarlen lurifix
dagens känsla: ey, jag vill ju sova ut
dagens citat: Välj din hustru mera med öronen än med ögonen. (ryskt ordspråk)jag är rätt övertygad om att jäkligt många våldäkter sker pga anabola steroider. och jag fattar inte varför man vill trycka i sig det. jag menar för sin egen skull oxå. det är ju liksom inte vitaminer direkt. eftersom jag tror den där våldtäkten på väktaren i natt var nån lirare som proppat i sig sån skit. men nä, men, om man säger att män är as så ska alltid nån börja yra om generalisering och sånt. men det är mycket nu ju.

jahapp. igår provade jag nya linser. så det blev både gröna och blå. och så hade jag fått världens sötaste sms i natt. "jag ser en tjej med rosa extensions och jag tänker bara på dig. puss. du borde skaffa sånna ju." typ. osv. en liten fylletjej skulle jag tro, som skickat det :) men jag tycker om att vara tänkt på :)

männen, kärleken? men det är ju bra att jag är så störd att jag mailar dm bara för att jag såg att han hade flickvän och ville se om han svarade. fick ju en utskällning att jag sabbat hans förra förhållande typ. och då hade vi inte pratat på något år ens. men det var tydligen mitt fel att han inte kunde sluta tänka på mig. och nu var det inget raggningsförsök utan en utskällning. rätt märkligt. men, men. jo, han svarade och höll tydligen på att skriva sin tredje bok. eller bara för att se om han svarade. är väl kul att ha kontakt med honom oxå och veta att han mår bra och så. han har inte haft det lätt liksom och ja.

annars är jag faktiskt glad att H ringde upp igår som svar på mitt skämtsms och sa att jag hade fel. det är ju så jag vill att det ska vara när jag inte skämtar. och ja, jag känner mig inte svartsjuk längre. kan bero på att jag får rätt mycket uppmärksamhet, men jag tror mer att det är det där att jag släppt taget och analyserat mig själv rätt mycket. tänkt på vad jag vill och hur jag vill att saker ska vara osv att jag ska vara.

men den här dagen är vigd åt julklappspyssel. jag är på G nu. haha. julklappar liksom. i juli. men sån är jag.

och sen när jag läser forum så, jag fattar verkligen inte varför folk inte googlar lite innan de frågar saker. man kan ju liksom anävnda google till allt. att lära sig stava tex. jaja.

och så surfade jag hus igår och jag blir alltså helt förstörd när jag ser folk med en 15rumsvilla och de inreder den helt kacka. en ful soffa från 80talet i hiskliga färger och vinröda gardiner och ljusblå tapet tex. sluta upp med sånt. varför gör folk sånt liksom?! tänk om jag fick en 15rumsvilla istället för de där puckona. bibliotek är ju prio nr ett isåfall. inte för att jag har så schysst hemma, men jag har ju inte samma möjlighet. jag skyller på det. men har man en stoor fin villa behöver man ju inte inreda den som en sommarstuga liksom. och har man inte råd att handla på mio så finns det ju faktiskt loppisar och secondhand och man kan faktiskt sy sina egna soffklädslar.

janä, man kanske ska kolla lite nyhetsmorgon då...

puss


Andra bloggar om: , , ,

jag såg narcissus idag

saker gjorda: lagat mat, plockat grejer, besökt museum, shoppat
alkoholintag: kaffe och päronvatten får duga
dagens fråga: är zorn definitionen på vad konst innebär?
dagens låt: a pain that i'm used to - depeche mode
dagens känsla: uppe i varv och fånig
dagens citat: Läsning avleder efter någon tid vår tanke alltför mycket från dess skapande uppgift. Varje människa som läser för mycket använder sin egen hjärna för litet förfaller till lata tankevanor. (einstein).


att depeche inledde med min favvolåt (se ovan) gjorde ju inte saken sämre. dock gick jag innan det var slut, dels för att jag var så trött att jag höll på att somna hela dagen och sen för att jag skulle upp tidigt och köpa ny soffa... (jaaa, jag äger mycket grejer. ähum. pop-upbild, som vanligt. jag kör med sånna jag)

          

det tog tid. jag stod för matlagningen i helgen och de andra stod för bärhjälp. det heter ju nånting det där, men iallafall, så försvann mina soffdynor från soprummet på störten... nånting på P heter de. jaja... och fåtöljen försvann den med. själv hittade jag ett gäng gamla singlar, elvis, beatles och sånt, som nån kastat, så jag tog dem och gav till farsan. varför slänger man sånt liksom. och varför behandlar man sånna skivor som skit, liksom. även om man inte gillar musiken, finns det ju kanske ett värde i dem. folk är skumma. nå, jag hoppas att inte alla är repiga och trasiga.

och idag tog jag med "de andra" till skeppsholmen och moderna museet och bjöd på fika med underbar utsikt till. 22 spänn för en kopp kaffe, där vi fikade iallafall. så han och linnea vet. men det är det värt. dock köpte jag världens godaste kopp kaffe i fittja för en tia. det slog till och med kråls kaffe. galet gott. men iallafall. paul mccarthy kanske inte var så uppskattad bland mina familjemedlemmar då, men då fick de iallafall se vad jag pratade om.

sen tog jag lite bilder. den där måsungen är mer narcissist än vad jag är... nä, men stackarn. han klarade inte av att lämna sin kompis (spegelbilden). han satt där i söndags oxå när jag var där... eller så hade mamman skaffat en bra barnvakt, helt enkelt.

                           

männen, kärleken? jag tycker förvisso om när det är så här, men... hmm... om han inte kan bli förälskad i mig så kan han ju kanske sluta bete sig som att han är det. bollen. liksom.

Johan L; vet inte riktigt vad det var som ville diskuteras, så ;)

jag lovar att kikki danielsson är den, som, i sverige, drar flest löp.jag vet inte exakt vart fascinationen ligger, men hon verkar sälja tidningar iallafall... kanske att reklam vore nåt att satsa på där...

och så, när jag var och besökte det där buddhist centrat tidigare i sommar, och tog mig en glass. så insåg jag att tiptop är nostalgi för mig, men för de som typ är *host* några år yngre så är det en nyhet...jag brukar oxå känna mig tråkig och jag brukar sällan förstå att folk faktiskt pratar med mig, men jag tycker inte att DU är det iallafall!

men nu; puss och kram till alla.

förresten så var christian i dagens avsnitt av nip/tuck rätt läskig. hmm, sätta påse på huvudet på nån man knullar. för att den är ful. så otroligt politiskt inkorrekt, påtal om ingenting. men riktigt sadistisk var han ju faktiskt. mina drömmars man. usch ja. sånt gillas inte.
Andra bloggar om: , , , , ,

jag blev kallad hypokondriker idag

saker gjorda: så befann jag mig på skeppsholmen igen, träffat R, ringt och ringt
alkoholintag: drack en smoothie på skeppsholmen, den här gången annanas, mango och ingefära
dagens fråga: vad ska man ha på sig imorn då?
dagens låt: a pain that i'm used to - depeche mode
dagens känsla: ångerfylld
dagens citat:  Verae amicitiae sempiternae sunt - Sann vänskap är evig (Cicero)tillbringade eftermiddagen på skeppsholmen och besökte moderna och östasiatiska museet. tog en smoothie på café blom... det påminner mig om nora, tror det är därför jag trivs så bra där ute.

männen, kärleken? jag veeet. som R sa, varför kan jag bara inte låta saker vara. varför måste jag veta varför? kan jag som inte bara förstå att han inte vet varför han gör vissa saker. att om han nu har den diagnos jag sagt, så följer inte hans tankar samma logiska schema som mina. att punkt a leder till reaktion b. så han vet inte varför han gör vissa saker och när jag tvingar fram svar går det bara runt i skallen på honom. för att han inte vet vad jag är ute efter. och jag vet inte om hon har rätt, men det har hon säkert, hon är en klok kvinna... men ja, hon tyckte att jag skulle ge honom en chans att överraska mig på nåt annat område. men, ja, haha, han har inte svarat när jag ringt, så han sitter väl och surar då. surfjärt. jag bara "men jag vill veta varför folk beter sig som idioter" och hon "men du kan inte få veta det, de vet inte det". och så "men jag vill ju vara viktigast, nummer ett osv" och hon "men du får låtsas att du är det, helt enkelt och bara låta saker ske"...

köpte två kjolar, fast den ena är iallafall för liten för att ha på höfterna. ytterst irriterande, men jaha, man får väl sy ut den eller ha den runt midjan då... sen var det en annan där igendragningen är snörning, så jag funderar på om man kanske skulle sätta i en dragkedja där istället... om man orkar... förstås... jaja, bra med två långa svarta kjolar iallafall. så nu är jag trötter och vet inte hur jag ska orka dammsuga, men det får antagligen vänta tills imorn. snart är det mitt favvoprogram ju. du är vad du äter. tjohoo. ska äta grillad kyckling och morötter till. tror jag.

fanns inga jordgubbar i affären idag heller och det känns som att jag har missat nåt, ska det liksom inte finnas det?! eller inbillar jag mig bara? nå, köpte nån galen melon för att ha i yogurhten istället. så melon och knäckebröd. mumsfilibabba.

och så är det nån prostituerad som kanske smittat hundratals med hiv. men faaan, köper man sex av en hora, varför är man så jävla puckad att man inte använder kondom?! sånt här är det som föder mitt förakt mot män. tröttsamma åsnor.

jaja, puss och kram!


det var nåt med ägg


saker gjorda: blivit förälskad och intellektuellt stimulerad
alkoholintag: drack en smoothie på skeppsholmen
dagens fråga: undra varför lirarn i täby var ute och sköt. har missat det?
dagens låt: moviestar - ååh, vad heter de, det är ett dubbelnamn... hmm... magnetic fields
dagens känsla: uppe i varv och nöjd med dagen
dagens citat: Ab ovo - Från ägget,från allra första början. (Horatius)


har haft en helt underbar dag idag. såg paul mccarthy-utställningen på moderna museet. det är en skam att jag trots efter alla år i stockholm faktiskt aldrig tagit mig ut till skeppsholmen överhuvudtaget. men nu var det en helt underbar upplevelse. det är inte bara vackert det finns massor att se. överallt typ. mina ögon tindrade som ett barns på julafton.

om paul mccarthy. kukar överallt. stympning överallt. utklädda människor överallt. galna skulpturer överallt. grymt snygga foton överallt. ok, jag gör en buttpluggstol genom att limma fast en löskuk på en stol. tyvärr var informationen bristfällig där, så jag vet inte om det var en avgjutning av hans egen... hur som, jag fattar greppet att han ger en känga till komersen, till hollywood och att han vill skapa reaktioner. få folk att tänka över hur våld osv påverkar och hur saker ses som olika och vilken kultur vi lever i osv. jag förstår själva greppet och jag gillar det. jag gillar det mycket faktiskt. vissa saker kanske var lite för sjuka för att jag skulle förstå. de där utklädda till myrslokar, typ, med rumpan bar... men det var intressant och hans konst påminner om det jag gillar när det gäller det skrivna ordet. däremot kanske man faktiskt inte ska ta med barn på den utställningen, så som vissa gjorde. hade jag varit fyra och sett allt det där och alla läten hade jag blivit skitskraj. näää, jag är i-inte fjompig ;)

ok, nu lite bilder. de här kanske inte är av bästa kvalitet eller på de bästa konstverken. det första. hmm, tänk uppochner... (pop-up)

                                       

hur som, nu minns jag inte riktigt exakt, men låt oss säga att det var lite bruna plastskulpturer, stora. en pirat med en kuk i ögat, ett äpple till huvud, två ben och en blå kuk ner till marken och sen två av michael jackson och bubbles. hmm... nu tyckte jag att mamman då sa till sin fyra-åriga dotter att de här, en svart och en vit, michael jacksson-skulpturerna såg ut som kokostoppar. "titta, det ser ut som koksostoppar", eller så pekade hon på tomten med kuken i näven. förstår fortfarande inte varför man tar med sitt barn dit, men, men. de vill väl vara tuffa eller nåt.

fick en dos andy warhol oxå, så nu måste jag gå tillbaks dit för att se de permanenta utställningarna. köpte en tomatsoppeburk a la warhol oxå. bara för att den var lite röd och tuff. sen var jag ärlig. köpte den och 3 små julklappar och 5 vykort.
- 70 kronor.
mhm, tänkte jag och t ä n k t e först gå, men så tänkte jag äsch, jag får bara dåligt samvete...
- men så billigt kan det nog inte bli. - tittade på kvittot - jag tror inte att korten gick in va?!
50 kronor till. men jag vill vara ärlig, även om de aldrig någonsin hade märkt eller saknat det.

och så ringde jag polisen två gånger idag och tipsade om vart det stod folk och bedrev spel. alltså, bricker man flyttar snabbt och så ska folk satsa pengar och gissa på rätt bricka. först för att jag kommer ihåg att jag läste förra året att de typ samarbetar med ficktjuvar och jag tänkte att det var lite trist för folk om de skulle bli av med sina plånböcker. sen för att jag tänkte att fan, kriminalitet drar ju annan kriminalitet till sig, så väck med dem. förövrigt fattar jag inte vad det är för puckon som satsar en hundring på att peka på en bricka, så där på stan. lagom seriöst liksom.

hur som, jag kom inte ihåg numret till polisen så jag ringde 112, bad om ursäkt och ja, blev kopplad till polisen. gång två, bad om ursäkt och sa att jag ville bli kopplad till polisen och
- är det livshotande?
- nä, då får du ringa någon annanstans
- men har du nåt nummer jag kan ringa då?
-- nä. *klick*

så ringde jag nummerupplysningen och bad om numret till vakthavande i närheten av gamla stan.
- surr surr surr?
- ja, eller nånstans dit jag kan ringa och lämna ett tips iallafall...
och så fick jag ett nummer till nån som var på semseter. vet inte riktigt vem eller vart.... eftersom det var svårt att ge mig växelanknytningen kanske... nåväl, vet faktiskt inte varför de inte sa 11414, men jag hittade det på hitta.se eftersom jag kom på att jag kan webba liksom. seghuve!

och sen sprang jag på en poet där i gamla stan. hade iofs varit förbi hans jobb och letat, men det var stängt...

männen, kärleken? robbie williams ÄR rätt jävla underbar iallafall...
men hur som. tycker vi kommer bra överens nu. när vi kommunicerar via telefon istället. vet inte varför vi pratar, men det vet jag ju aldrig. kanske för att det är sommar och vi har gemensamma minnen... men jag har släppt taget. jag har inte samma behov av saker längre. jag är och förblir förälskad i skeppsholmen. jag har mött mitt livs kärlek där. iallafall tills jag får läsa om någon brutal våldtäkt som skett där, för det kommer säkert att ske.... :(

och så mötte jag tanter, ni vet, från jobbet. och de var sammanlagt 4 delat på två grupper. som frågade varför jag var sjukskriven. alltså, jag skulle aldrig fråga någon som var sjukskriven om varför. och påtal om att slänga saker i ansiktet på folk så sa jag som det var, för jag visste inte vad jag skulle säga riktigt. förut har jag sagt stress och sånt, men jag kom inte på nåt nu, så...

och en drog skämtet;
- ha en fin sommar nu och ta hand om dig gumman.
- ja, ha det så bra själv (jag)
- ja, jag har iallafall inte blivit våldtagen. fast ibland önskar man ju... höhö...

haha, helt bisarrt!!!

nåväl, tjipp och puss!!Andra bloggar om: , , , ,RSS 2.0