Men lite grus rensar magen

Hej och hå. Jag läste precis i Saftonbladet om Emelie och hennes mamma. De har överlevt cancer, men lever på det vårdbidrag på 6000 pix, som mamman får för att vårda sin dotter. De får inte soc eller andra bidrag, för de råkar ha en bostadsrätt.
Och jag känner min egen framtid krympa. Det finns ingen logik i resonemanget. Eller ja, till viss del, jag fattar ju att man kanske inte ska sitta med en massa lyx och plocka ut bidrag,  men jag är rätt säker på att till exempel min månadsavgift är lägre än vad en hyresetta skulle gå på i hyra. Jo, för jag är nämligen lite orolig för att jag inte ska vara berättigad till a-kassa, då jag pluggat så pass länge och innan dess var sjukskriven och hej och hå. Och inte kan jag fortsätta plugga för med studielån är det stopp.
Så kan det gå, skulle man kunna säga.
Det var min lilla misär.
Men inte hänger jag läpp för det, nejdå, jag är helt övertygad om att allt kommer att lösa sig.
Jag kommer väl och sitta där i Lyxfällan och vara den enda som skrattar och säger att 'ja, jag kanske har varit lite blåögd' ...

Annars är jag, om man bortser från mig själv och mitt eget liv, nog mest fokuserad på att snart är det Oscarsgalan!

Golden Globegalan 2012

Jag missade nog lite för mycket av galan igår. Jag menar bortsett från det faktum att jag helt missade "röda mattan" på grund av att svensk television inte vill sända därifrån av någon anledning. Orsaken till mitt missande är att jag sprang mellan datorn och tv:n för att uppdatera mig vad som hände på Annikas FB. Och det var inte bara jag som besatt deltog i att dela ut över 400 kommentarer under tillställningen - det var även: Lotta, Taina, Petra och KalasLotta, som hissade, dissade, skvallrade och undvek åt det hårdaste att skvallra.
Vad vi kom fram till?
Jag tror att alla av oss gärna skulle gå på en fest med Matt Damon, Brad Pitt och George Clooney. Vilket humorgäng detta är. Och jag tänker fortsätta vara naiv och tro att Geroges drift med Brad var helt improviserat - det vill säga; Brad gick med käpp, vilket George ironiserade över genom att själv strosa ut på scenen med "Brads" käpp. Och värmen i George tal, när han pratar om sina kollegor med stor humor. Brad blev kallad nykomling och om hur Michael Fassbender kunde spela golf utan klubba.

Och här fanns ett inlägg över bäst och sämst klädda, men så försvann det när jag la in en bild på Kelly Osbourne. Japp, hon tog mitt inlägg.
Så jag får se om jag orkar skriva om det senare, annars förblir det en hemlighet.

ciao

Golden Globe i svensk press: AB, Expressen, DN, SvD.

Något har hänt


Jepp, något har hänt med min bostadsrättsförening. Förut har man alltid bara kunnat ringa felanmälan, så har de kommit och fixat toalett, kranar och allt möjligt. Nu behöver jag byta en packning och vips så måste jag stå för kalaset själv. Pratade just med rörmokaren som tyckte att jag kan räkna med 1200pix iallafall. Tack för den, televerket.

Men jag ska inte sura. Jag är glad.

I gårdagskvällens ”Sveriges mästerkock” i TV4 drar Per Morberg ett skämt när en deltagare åker ut: ”Då var det slutvisslat sa lappen och skär av sig överläppen”, sa han.

Nu råkar ju Moberg ligga rätt långt ner på min lista sedan han sköt en zebra och efter det agerade som att det skulle ha varit macho, eller manligt. Men seriöst, jag fattar inte skämtet ovan. Alltså inte ur någon PK-aspekt, jag fattar bara inte vart det kommer ifrån eller vad det betyder, varför det skulle vara roligt? Är det mindre roligt om man säger "Då var det slutvisslat sa rörmokar'n och skär av sig överläppen"? Inte för att jag tyckte att det var roligt alls, men... Ja, jag förstår bara inte vari skämtet ligger.

Ciao
RSS 2.0