Grattis Pannkakan och Gratis program

Idag fyller Pannkakan år och massa grattis till henne!! Jag hade tänkt spela in en födelsedagsvideo till henne med en massa skrål och sång, men det kanske kan vara en present att jag aldrig kom till skott...

Vad har hänt sen sist då?! Jo, brollan har varit i staterna. I Kalifornien. Inte bara det, over there köpte han dessutom en Mac Book Air. Här sitter jag och är grön av avund. Men det tar ju inte slut där, nejdå, för när han kom hem köpte han en stationär Mac. Och ja, här sitter jag och stirrar surt på min PC. Och blänger argt på min PC. Jag vill ha en Mac!! Men, som de säger - vad är väl en bal på slottet...?!

Nåväl, jag har tipsat om det här gratisprogrammet förut, men för den som ännu inte lämnat kvar Windows Mediaspelare i skogen så kör vi det igen - VLC, den ultimata mediaspelaren. Om man nu har krångel med filmklipp eller musikklipp för att de har något knepigt format, som tex kanske egentligen är gjort för ett annat OS än Windows, så fixar VLC det. Sånt gör mig glad.

Nu ska jag ta en liten paus i vardagen med CSI NY, ironiskt nog har Detective Mac Taylor, som en av huvudkaraktärerna.

Ciao


Springsjas, någon?!

Är så trött i ögonen att jag förstår hur barn som drabbas av John Blund, den lille spjuvern, känner sig. Vaken efter 5 och upp kl 9 och så har det varit ett bra tag nu, med lite variation på tiderna. Jag kan bara inte somna på nätterna. Det är som att jag inte vill somna. Nåväl jag ska inte gnälla över det, det är mest bara att grus i ögonen gör det bra osuget att plugga - och jag måååste plugga.

In your face! (i ditt ansikte!) Så fick jag G på tentan i italienska. Med tio poängs marginal. Vet inte hur det gick till. Stryk borde jag få, som lyckades utan att plugga.

Nästa gång jag köper mjölk ska jag köpa två liter och lägga en i frysen. Det får vara slut på optimismen att jag ska orka gå och handla. Kan inte springsjasar bli ett yrke igen. Kan man ringa nån som handlar åt en för30 spänn och en klapp på axeln.

Jag vill ju ha kaaaaaaaaaaffe!!

Om jag var diktator så skulle världen se annorlunda ut, det kan jag säga.

Och just ja, VG på den andra tentan med uppsatsen som examination. Men där var jag ju engagerad iallafall. Även om jag råkade påstå att en fallos var vågrät. Men ey, man kan ju inte ha alla snören av rött i skallen samtidigt.

Behöver inspiration till ordet 'mångfald'. Bilder. Musik. Känsla.
Man säger ju inte gärna att 'här var det mångfald i skogen' bara för att det växer både lingon, blåbär och tranbär där. Liksom.

Inom snar framtid tänker jag återkomma med en bokrecension och en skööööönhetsproduktsrecension. Skön hets?! Jojo.

Ciao

RSS 2.0