Dofter är viktiga grejer.

Har hittat ett trådlöst bredband som iallafall funkar om jag sitter på ett ställe på gården... Tur och skönt, eftersom jag kan tjöta med min grupp om grupparbetet som inte riktigt verkar funka.

Jag har just insett att jag bör köpa ny parfym. Min mammas moster, som är 90 år, och jag använder samma parfym. Hmm...


Puss och kram

och så första gången jag äter på m

0-4220dda0a6019b8227f0cbdc5db3a009.png

och så första gången jag äter på max så befinner jag mig i haparanda. Coolt. Gott och vitlöksdressing.

var tvungen krydda semestern lite.

0d0b02560b2345056ce6106c5a32a789.png

var tvungen krydda semestern lite... Är tydligen helt beroende av vitlök.

Show and tell: stadens ljus


Okej, det här blir ett kort inlägg. Nu drar jag alldeles snart mot Finland. Kommer vara där i två veckor eller nåt, så vi får se hur det blir med bloggandet.Florens.


andra fredagsbloggare:


Nilla | Simone | Desiree | Annika | Anne | Petra | Millan | Anki | Marianne | Victoria | Undery ytan | Leopardia | Strandmamman | Jemaya | MiaD | Lena | Erica | Marie | Saltistjejen | Lia | Anna | Maisoui | Västmanländskan | Emma| Christel | Musikanta | Norrsken och Stjärnfall | Taina | iamannika | Inga-Britt | Minerva | Curieux | Sparkling |Och så drar jag en chansning och hakar på tävlingen hos Catwalkqueen.


Datorväska/portfölj, diskmedel och duschtvål från Fluffbabes, detoxplåster från Bodystar, fuktighetskräm med brun utan sol och fuktighetsmask från Yves Rocher, tingelinghalsband och Pumaklänning från Shimmer.

Jag såg nämligen något leopardmönstrat där :)

Det här är kärlek

Okej, ha överseende för mobilfoton. Åh, vad jag ångrar att jag struntade i att ta med kameran, bara för att den blir så tung att ha på axeln. Men, men.
Världens bästa!kärlekoch för livekänslans skull - live i borås...
puss och kram

Kroppshår

Var just och betalade för att få ögonbrynen plockade. Jag får det aldrig gjort om jag ska göra det själv, för jag tycker det gör så ont. Jag vet inte om jag är nöjd riktigt. Mina ögonbryn är borta. Jag gillar markerade ögonbryn. MEN så här lät det;
- Vill du ta mustaschen oxå?
- nej.
Men jag tänkte WHAT?! okej, jag har fjun överallt, men mustasch... Då vet man, nu har jag det oxå. Vilken tur, eftersom jag satt här förut och var avundsjuk på män att de kunde ha skägg. För skägg är coolt.

Puss och kram

Ps. Hon plockade förresten med tråd. Jag skulle vilja studera hur de gör det... ds.

Det tar ju så emot

De har börjat med en bokbytarhylla på biblioteket. Mycket bra, nu kan jag bära dit lite böcker som jag klarar mig utan. Måste dock fortsätta med mina egna hyllor. IDAG! Blir galen på att det ska ta emot så. Det jag behöver göra är att dra ut soffan och dammsuga av böckerna som står i hyllan bredvid, så att jag kan fylla på med fler. Dubbla rader får det bli. För jo, jag har en hylla enbart för biografier. Så kan det gå, skulle man kunna säga.  Men först mat och ett avsnitt av någon bra serie.

Puss och kram

Att få finnas till

För ungefär en vecka sedan var det sex år sedan det där hände. Våldtäkten. Jag levde livet med en domedagssyn och hade räknat ut att om det skedde över 3000 våldtäkter per år, så var oddsen alldeles för höga för att slippa undan.

Amnesty; 3 april 2006

"Förra året anmäldes drygt 3 400 våldtäkter i Sverige. Det ger ett snitt på nio våldtäkter om dagen. Men mörkertalet är stort och Brottsförebyggande rådet, BRÅ, uppskattar att det endast är en femtedel av alla våldtäkter som polisanmäls."

Det är ju rätt många, män framförallt, som alltid hävdar att tjejer anmäler våldtäkter för att de är sura och vill hämnas och tydligen sitter det tusentals oskyldigt dömda i våra fängelser.

Amnesty; 2009-04-27 18:30

"Sverige toppar antalet anmälda våldtäkter i Europa med 46 anmälda våldtäkter per 100 000 invånare. Det kan jämföras med England och Wales där 23 våldtäkter anmäldes per 100 000 invånare. Sverige och England och Wales ligger också lägst när det uppklarningen av anmälda våldtäkter i form av åtal: cirka 13 procent. Sammantaget ligger antalet fällande domar runt tio procent av alla anmälda våldtäkter."

Jag är rätt trött på att man blundar för sanningen. Om endast en femtedel av alla våldtäkter anmäls och av de anmälda är det endast 13% som leder till åtal och av de anmälda är det runt 10% som leder till en fällande dom, så kanske det är dags att sluta vara naiva och börja se det som ett jätteproblem, som rör alla.
Men det var inte några "feministfloskler" (som det här säkert kallas), som jag tänkte skriva när jag började skriva.

Utan det var en tanke kring våldtäkter och offer. Allas vår Blondinbella blev ju, för ungefär ett år sedan utsatt för ett övergrepp i Italien och i intervjuer efter detta, och på sin blogg så upprepade hon hela tiden att hon vägrade vara ett offer.
Aftonbladet. Och om man inte är plusmedlem går hela intervjun att läsa här.
Och jag blir alltid så fascinerad på att 'offer' hela tiden ska ses som något negativt. Vill man förolämpa någon riktigt mycket, så kallar man denne för ett offer... Vart kommer denna attityd ifrån?
Ey, jag blev våldtagen, det är väl självklart att jag är ett offer. Det är väl självklart att det påverkar mitt liv. Och jag vägrar låta det inte göra det, för jag anser inte att man är dålig för att man är ett offer eller visar sig svag eller vad det nu rör sig om. Och jag blir så ställd inför hur denna attityd kring att det är fel på att vara offer hyllas runt om i världen. Som att det inte räcker med att man blivit våldtagen, man ska inte få låta det bekomma en... Jag fattar verkligen inte, det är ingen tävling!!

Min kära psykolog sa något jag tagit tillvara på och som jag approprierar på det mesta. Jag kommer inte riktigt ihåg om jag sa att mina vänner tyckte att jag var så negativ, eller om jag själv tyckte det, varpå hon svarade:
- Och? Det måste väl få finnas sådana oxå?
Och hon fick mig verkligen, med detta, att inse att det handlar om att acceptera sig själv och älska den man är, istället för att försöka ändra på sig och aldrig vara nöjd. Att det är när man accepterat den man är som den största förändringen har skett. Och fortsätter att ske.

Så ey, vad är det för fel med offer? det måste väl få finnas sådana oxå?

Han som begick den här våldtäkten blev till slut dömd. Det gällde att hitta honom först, men han åkte dit för ett annat brott och ja, det finns ju ett dna-register. Han fick tre år, ute efter två, så han är fri nu och jag funderar lite på hur jag skulle reagera om jag sprang på honom. Om jag mötte honom när jag till exempel var ute och gick, för även jag är ju, när jag inte tänker efter, påverkad av denna anti-offerattityd, men så slår det mig. Varför ska jag gå runt och visa att han och det han gjorde inte har påverkat mitt liv? för det har det ju. Så jag kommer antagligen bara att slå ner blicken i marken och ta mig därifrån så fort som möjligt - för det är ingen tävling!!

Puss och krami morgon är det tisdag

Såg just Rita Rudner i en show;

"I love being married. It's so great to find that one special person you want to annoy for the rest of your life."

hon hade många rätt hon :)

Det verkar som om jag ska åka till Finland på fredag. Eller ja, vi åker husvagnen runt, så att det tar väl sin lilla tid antar jag... Så nu ska jag på husvagnssemester med mamma och pappa. Voj voj. Så kan det gå.

Puss och kram

Filmtajm

http://backseatcuddler.com/wp-content/uploads/2008/08/twilight-movie-poster.jpg

Jag har tillbringat helgen med att glo på film.

Började med Twilight. Trodde verkligen inte att jag skulle gilla den, men jag tyckte att den
var grymt bra, även om jag kanske tycker det är lite fånigt när 17åringar säger att
de vill leva resten av livet med varandra och det är det filmen går ut på lite...
Men om jag vore 17 år så skulle jag vara bra kär nu iallafall.
Det är något med vampyrer.

http://spinningintobutter.blog.co.in/files/2009/03/spinningintobutter2007a6324.jpg
Så varvade jag med lite Spinning in to butter.
Det är lite kul att se Sarah Jessica Parker i en totalt oglamourös roll.
Tänkvärd film. Mycket tänkvärd om hur rasism så lätt smyger sig på.
Och hur gärna man flyr från problemen istället.http://www.movielovers.se/wp-content/2008/11/my_best_friends_girl_080.jpg
My best friends girl, kan man ju faktiskt låta bli
att se. Den är mest bara märklig om nån kille som tar betalt
för att agera as under dejter så att tjejernas ex framstår som fina killar
och tjejerna ångrar att de gjorde slut. Och naturligtvis blir han kär. Så fånigt.

Och så har jag hunnit se en del andra filmer oxå jao...

http://patrickdonohueonline.files.wordpress.com/2009/04/nick_and_norahs_infinite_playlist.jpg   http://factman.files.wordpress.com/2007/08/borat.jpg    http://khmerbird.com/wp-content/uploads/2009/01/curious_case_of_benjamin_button_ver3.jpg   http://www.dangerstar.com/portal/images/products/048716.jpg

Och antagligen någon mer, som jag har glömt... Eller ja, PS. I Love you, som jag var tvungen att se om, eftersom jag håller på att lyssna på ljudboken... Och nu ska jag fortsätta att glo lite på film, för helgen är ju inte slut än...

Puss och kram
Show and tell: Sommardag/sommarkväll

Så var det frrreeeeeedaaaag och dags för ännu ett Show and tell. Den här gången har t Annika, och Desiree, med input av Petra Holm, tycker att nu är det banne mig sommar, för fredagstemat denna gång är Sommardag/sommarkväll.

Jag sitter vid min sega stationära dator för att hitta bilder till det här temat...Det gjorde mig nämligen lite nostalgisk, valet av tema... Den här bilden är kanske från '95, innan vi flyttade till Stockholm, jag och Fido. Och nej, det är inte så att vi dyrkar Stig Helmer eller har rymt någonstans ifrån, vi fick bara för oss emellanåt att klä oss fult och gå ut på stadens gator och torg. Staden i fråga är en liten håla i Bergslagen... Det var sommar, vi var glada och vi åt glass i barnbägare. Päronmjukglass med noisettesås.I de här bägarna satt några festliga små sprötdekorationer i glittrande färger. De tog vi till vara på. Vi brukade nämligen rätt ofta tillbringa kvällarna i fikarummet på lokaltidningen där vi jobbade... Och, jag hoppas att det här inte 'trillar tillbaks' på mig vid eventuell annan anställning, men vi utnyttjade möjligheten att skicka brev gratis, så när vi satt där och drack varm choklad från automaten och blev fnittriga av trötthet så skickade vi iväg dessa dekorationer till killen, som Fido var kär i... Inte alls för att vara snälla, utan för att vi tyckte det var hysteriskt roligt och bisarrt... Han i sin tur körde ner dem i bland sina krukväxter - fick vi se sen... Han tyckte nog att de var fina... antar jag...Och så sommarkväll... Eftersom det är mdsommar och de flesta förväntar sig regn ;) Jag skulle ju vilja säga att det här är Roskilde '95, men eftersom den festivalen bestod av strålande sol och sönderbrända nästippar, så ja, Roskilde 2000 och vi leker små tussilagon, jag och Fido...Det ska vara svarta kängor i Doc Martens-stuk, de ena är nog det, de andra är nog Get a Grip, men hur som - svarta... Och vi är inte bönder... Nej, vi är på Roskilde... Om ni tycker det är kul så kan ni ju klura på vad det kan tänkas stå på min t-shirt som syns lite...

Det var det, nu ska jag återgå till att se på Mamma Mia. Jag var ju på musikalen när den var här på Cicus, den svenska versionen, så jag har inte riktigt engagerat mig i filmen... Jag har förstått att folk tycker att den är bra, men jag har känt att det känns lite märkligt att se Meryl Streep i en sån roll, men fy fasen vad hon sopar banan. Hon som spelar dottern däremot, inte så bra... Men de andra... Jepps.puss och kram

andra fredagsbloggare:


Nilla | Simone | Desiree | Annika | Anne | Petra | Millan | Anki | Marianne | Victoria | Undery ytan | Leopardia | Strandmamman | Jemaya | MiaD | Lena | Erica | Marie | Saltistjejen | Lia | Anna | Maisoui | Västmanländskan | Emma| Christel | Musikanta | Norrsken och Stjärnfall | Taina | iamannika | Inga-Britt | Minerva | Curieux |

konst i kubik

Så där bara för att visa exakt hur nördig jag är;Vad händer om en gräsklippare helt plötsligt befinner sig bland konstverken som föreställer de fyra elementen? Det är sånt jag tycker är spännande att fundera kring...Jodå, för att jag var på den offentliga visningen av den här fotoutställningen. (Ja, nu är bilderna ifrån i tisdags, därför det är sol och inte regn, som idag...) Det var jag, som var den enda besökaren som ville bli guidad. Och sen kom det två till som hakade på.... Men det var kul att ha en lite mer så där spontan visning baserat på vad vi var intresserade av... Ja, inte för att jag hade några önskemål, jag är otroligt dålig på fotografer och framför allt svenska fotografer... Men det är helt sjukt hur bilder verkligen kan bli skitsnygga konstverk bara de presenteras i rätt sammanhang, jag menar, skulle de ligga i min låda skulle de ju bara vara misslyckade semesterbilder typ... Fantastiskt intressant ju.

Och idag hakade jag på den offentliga visningen av samlingen. Det var bara jag - igen. Och samma guide. Och till slut hakade även en till ur personalen på. Det var jättekul, även om det mer blev lite av en diskussion, men det är så kul att prata med folk som direkt förstår hur man tänker... Och så var det kul eftersom det var massa konstverk som var relativt nyframhängda och som jag inte sett förut...

Och så kan jag ju säga att espressobaren på moderna - världens godaste kaffe latte. Ni vet, alltid, eller iallafall alltid nästan, när man köper latte så är de så varma att de inte går att dricka och så ska det ju inte vara...

Nä, nu är det dags att hoppa i en mysdress och kanske se lite på tv. Klockan 17 börjar något satc-marathon...

Puss och kram

jo, men jag hänger väl lite på m

0-4ebfb7c05ff616c78edf31727f6acfe3.png

jo, men jag hänger väl lite på moderna idag igen då:)

dagens lunchutsikt

7eb7fdaab7011f3fd36d5c86eb0b7d18.png

dagens lunchutsikt

spotispot

Påtal om Spotify, så såg jag igår att jag hade tio inbjudningar att dela ut, så om det är någon som mot all förmodan inte har Spotify och vill ha, så kan ni ju hojta till... Tyvärr funkar det ju inte i USA, men jag antar att man kanske kan skaffa en svensk ip-adress och få det att funka på det sättet.. Men norden, spanien, frankrike och england, tror jag fanns med på listan...

nu ska jag in till stan

puss

plask och plask

Jag är helt färdig idag. Jag vet inte om det beror på att himlen är grå som i en tecknad film. Så där att det ser ut som att det går att skära i den... Eller om mina ofrivilligt tidiga mornar har tagit ut sin rätt... Jag håller iallafall på att tappa upp ett bad, för jag tror att det skulle kännas bra... Ska nog leta på Amanda Jensen på spotify och lyssna igenom hennes platta, har inte gjort det tidigare, men jag har Do you love me, som skrålar någonstans i bakhuvudet, så det kanske är dags..

Gruppuppgiftens första del är avklarad, jag ser att jag missat på formalian, men jag tror att det funkar ändå... Jodå, det blidde visst jag som fick sitta och fnula med uppgiften i morse... Inte för att det var krävande eller att jag gnäller, det var bara otur att jag glömde vissa saker och inte hann kolla igenom stavningen, för nu såg jag att det hade visst stavats som en kratta på vissa håll...

Nä, plask plask. Puss.

söndag

Okej, jag vet att man inte ska hänga ut folk som idioter, men ibland är det bara jobbigt att diskutera med folk. Inte för att de har knepiga åsikter, utan mer för att de inte fattar vad man säger och när de väl gör det så tror de ändå inte på att det man säger är sant... Eller när man diskuterar med folk som totalt saknar begreppet kritisk granskning... Men eftersom jag inte ska hänga ut folk trots att jag förklarat samma sak sjutton gånger, och inte bara jag har gjort det, så väljer jag att hänga ut någon helt och vilt främmande person. Och dessutom vet jag inte ens om det är sant, men det spelar ingen roll, jag vill bara förklara på ett ungefär hur det känns just nu...
Jag har en polare vars flickvän var på semester i Grekland. Hon reste dit med en väninna och den här väninnan kunde inte för sitt liv förstå varför hon inte fick in Nattradion, då hon hade med sig svenska batterier...
Jag har en gammal skolkamrat som trodde att strykfritt på torktumlaren innebar att tvätten blev struken.
Jag vet inte vart det brister, om det är hos mig eller om det är hos andra... Men just nu skulle jag hellre vara i Grekland och försöka få in Nattradion...

Puss och kram

Tiden den bara går och går

Jag vet inte hur det ligger till med tiden... Finns den egentligen. Jag har varit vaken sen halv sju ungefär och först nu äter jag frukost... Och inte har jag gjort något... Eller jag har pillat lite med gruppuppgiften, men jag kan inte påstå att det är en längre stund... Hmm...
Nu är jag iallafall vrålhungrig. Havregrynsgröt med blåbärssylt.

Fick svar på mina prover förut, att de var helt normala men att jag eventuellt kunde ha haft en virusinfektion... Vad vet jag, kan man ha sådana i flera år...? Jag är ju förresten fortfarande trött... Jaja...

Puss och kram

alias marilyn monroe

Ibland när man har beställt konsertbiljetter så har det stått ens namn på dem. Undra om det är när man beställer via telefon... Hmm... Jag vet att jag iallafall alltid har haft lust att beställa i namnet Marilyn Monroe, bara för att...

Men så ni vet;Var ute i regnet en sväng och försökte njuta av det. Vände ansiktet mot himlen och svängde med armarna, men det gick inte - det var faktiskt bara irriterande!!
Men när jag kom hem hade jag fått mail om min b-uppsats - VG, jag är nöjd. "Formalia, språk och litteraturlista är utan anmärkningar. " Det där kan man säga gick bara på tur med tanke på att just formalian fixades till samma morgon som inlämning.  Pjuh och woho, ingen rest, vilket innebär att jag är friiiii! Eller skulle ha varit om jag inte anmält mig till en sommarkurs och inte lånat hem nästa termins böcker... Nåja...
Nu behöver jag bara ha förslag på vad jag ska skriva c-uppsatsen om...?? Någon?? Gärna något konstrelaterat, men det är inte så noga, det mesta kan man stoppa in inom konsten...

Min Stevia fick stå i kylskåpet i tre veckor, men nu när jag tagit fram den så har den iallafall börjat att gro, ett av fröna, eller vad vet jag, det kan ju ha varit ett ogräsfrö som följde med jorden... Iallafall hoppas jag att den tar sig, och inte ger upp..

Nu ska här skrubbas färskpotatis och ätas vitlöksbröd. Tjipp.

Puss och kram

Show and tell: halvårskoll

Jag gör en snabb liten påminnelse;
Om någon missat att pannkakan är bäst på naglar, så kan jag tala om det nu. Hon är bäst. Hur som så har nagelforum en tävling där ni kan rösta i ja, deras onlinetävling. Och det är naglar och nageldekoration, som gäller. Jag kan ju tala om att Pannkakans bidrag är nr 2, så lägg gärna det bidraget som nr 1 ;)
Och lite insideinformation, som jag inte hittade nånstans är att temat är 'sommar', något man kanske inte riktigt kunde lista sig till alla gånger...

Så var det fredag och dags för ännu ett Show and tell. Den här gången har t Annika, och Desiree, med input av Petra Holm, bestämt att vi ska välja en bild ur fotomapparna januari-juni för att visa och berätta lite kring... Så fredagtemat den här gången är: halvårskoll.

Januari:Brorsan hävdade bestämt att jag började bli gråhårig och fick ta en bild för att bevisa sitt påstående... Tur att mobilbilder aldrig har någon riktig kvalitet...

februari:Vad skulle jag göra utan föräldrar som är fulla av energi och så glatt hjälper till att fixa och dona i mitt hem. Eller så är det bara poserande för kameran...  En ny bokhylla blev det iallafall.

mars:Jodå, vi gjorde ett studiebesök på Biologiska museet, för det är ju sååå fantastiskt ur ett konstvetenskapligt perspektiv med panorama och diorama och... ähum... jodå, jääääättefantastisk... ähum... Annars, om man vill få lärare att slita sitt hår så kan man ju svara kungen på allt.
- Vart är det vi står?
- ??
- Vad är det här för mark? (och syftar på att vi står där Stockholmsutställningen höll till)
- Kungens mark??!!

april:April innebar ännu ett besök på Stockholms Stadsmuseum och utställningen Stockholm i huvudrollen. Lena Söderblom i rollen som den fantastiska Fröken April. Eller ja, i fantastisk outfit iallafall.

maj:Jag veeet, det är bra nördigt, men jag hittade ju Chanel, där i Florens...

juni:Jag har inte hunnit föra över några bilder från juni, så jag fick messa den här till min mail, eftersom jag är så lat, hehe... Hur som visar den min nya passion - vitlöksbröd!! Och min lilla insikt att det smakar mer om man värmer dem i micron istället för i ugnen.

Puss och kram

Nilla | Simone | Desiree | Annika | Anne | Petra | Millan | Anki | Marianne | Victoria | Undery ytan | Leopardia | Strandmamman | Jemaya | MiaD | Lena | Erica | Marie | Saltistjejen | Lia | Anna | Maisoui | Västmanländskan | Emma| Christel | Musikanta | Norrsken och Stjärnfall | Taina | iamannika | Inga-Britt | Minerva | Curieux |

Men nu får jag nog sluta tjata om hyllan

På hyllfronten intet nytt. Jag fnulade med det jag hänvisar till som 'min feministlitteratur', men på samma hylla står nu konspirationsteorier, nazismen i sverige och feng shui - rensa i röran mm... Jag vet inte om det är mitt undermedvetna som styrt, men jag borde få till det lite bättre... Men jag har iallafall bestämt att Ulf Lundell får nog flytta ut till hyllan i förrådet, jag ska bara orka släpa ut honom...  Det var det.

Min sommarkurs är lite segstartad, så det händer inte så mycket just nu...

Puss och kram

hylla här och hylla där


Bokhyllan är inte klar nej... Jag plockade och donade lite under reklampauserna i Anne på Grönkulla och Desperate Housewives, men ni vet hur det är - man har fyllt en hylla och så hittar man en bok till som ska in där och då är det bara att börja om och hitta på något annat trick... Eller så här det en bok som är för stor för att gå in på just den hyllan osv...  MEN, det hindrar ju inte att jag tar en promenad till biblioteket idag... Hum hum... Ska bara äta frukost först... Ligger lite efter här, men, men...

Puss och kram

Undrar fortfarande vad det är för fel med ett standardformat på böcker....

så som man lär sig att gå

Okej, det har gått lite framåt med bokhylleprojektet. Jag beslöt att bära ut kåseriböcker och dylikt till en hylla i förrådet. Dock var jag ju tvungen att spara Barbro Alvings böcker inne, så där försvann den enheten till en tvåhet. Men, man kan säga som så här att när vissa projekt hellre får en att ställa sig och diska, ja, då kanske man borde ha struntat i dem från början... Nåja, skam den som ger sig.

Men jag undrar ändå, varför kan de inte bara göra alla böcker i samma format?

Puss och kramdet går inte så där jättebra att

778c5ffd5af811af40e599d9af9cba0b.png

det går inte så där jättebra att få in böckerna i hyllan... Dags att välja vilka som ska få flytta ut i förrådet...

Röstragg

Okej, jag ska bara morna mig ett litet tag till, sen är planen att faktiskt ta och styra upp i bokhyllan. Vet inte riktigt hur det ska gå till, men skam den som ger sig...

Om någon missat att pannkakan är bäst på naglar, så kan jag tala om det nu. Hon är bäst. Hur som så har nagelforum en tävling där ni kan rösta i ja, deras onlinetävling. Och det är naglar och nageldekoration, som gäller. Jag kan ju tala om att Pannkakans bidrag är nr 2, så lägg gärna det bidraget som nr 1 ;)
Och lite insideinformation, som jag inte hittade nånstans är att temat är 'sommar', något man kanske inte riktigt kunde lista sig till alla gånger...

Puss och kram


Betnér och talet

Aaah, Magnus Betnér fick mig att skratta högt flera gånger ikväll. Jag erkänner - jag garvade när han snackade bajs, sex och matberedare, med det lilla tillägget 'ja, nä, jag ska bara förbereda en grej här'... Jag youtubade lite nyss, för att ni skulle få se vad jag menade, men så hittade jag ett annat klipp, som var mycket roligare..Det är inte så mycket det han säger, som det faktum HUR UNG han är och hur ORAKAD skalle han har och HUR UNG han är...

Nåja.

Puss och kram

dag 1 minus en picknick

Jag skulle ha gått på en schemalagd picknick idag, men efter ett par timmars messande med Dess, så kom vi fram till att vi bangar... SMHis hemsida visade ju nämligen på regn och vi såg minsann flera svarta moln. När klockan dock slog picknick så ångrade jag mig lite, för då hade jag bra tråkigt.. Eller det har jag fortfarande... Då hade jag redan gjort den första inlämningsuppgiften på sommarkursen jag läser - jo, jag skippade turkiskan, kände att jag nog inte orkar hålla på och åka till Universitetet halva sommaren... Jag vet inte, kommer väl antagligen att ångra mig, men det är som det är...
Jag har ju då inget sommarjobb, så en kurs kan jag iallafall trycka in och det är vad jag har gjort. Men det är en helt internetbaserad kurs. Lite småkul att testa på, även om jag inte bara dör över hur kul kurs det är. Jaja...

Har hunnit med en sväng till biblioteket oxå. Tog någon bok om kvinnor, konst och krig... Och en bok till brollan, hoho. Nå, förut hittade jag en av sommarkursens kursböcker där. Det var ju trevligt, slapp man låna den och hålla på...

Jag brukar ju inte direkt skriva om fildelning, för fildelning är ju olagligt, det vet ju alla :-O men hur som, jag tycker verkligen att det är jättespännande med hela processen kring, nu Piratpartiet och tidigare kring Pirate Bay. Okej, nu är Sverige ett litet skitland som inte har så mycket att säga till om i EU, men ändå - inom fildelning är vi störst i världen och nu har Piratpartiet mandat i EU-parlamentet. Jag kan inte uttrycka det på något annat sätt än att jag tycker att det är spännande. Ur ett konstvetenskapligt perspektiv.

Nä, dags för ett avsnitt av Law&order ci...

Puss och kram

seeeeeg

Lite seg är man ju fortfarande, så än så länge har dagen mest tillbringats i soffan framför Profiler.
Festen i fredags var rätt lugn och så där soft och trevlig. Till slut orkade jag dock inte hålla mig vaken längre utan somnade på min plats i soffan. Men det var bara F, D och D kvar som höll facklan högt och jag tror nog att de oxå var rätt trötta... Nu var det ju Donalds födelsedagsfest, men jag fick oxå massa fina födelsedagspresenter. Bland annat boken om Noice. Jag har ju alltid varit ett Noicefan, jag menar varför Gyllene Tider, när Noice fanns?!

Igår kom H förbi och hämtade lite böcker jag tagit åt honom på biblioteket. Naturligtvis glömde jag ett plocka fram några, men jag var trött och småbakisseg, så... Jag var nog inte världens bästa värdinna, jag tvingade honom mest att sega i soffan med mig. Gjorde strips utan någonting till och istället för att städa under väntan på att han skulle dyka upp, ja, då sov jag... Så nu fick han vatten på kvarnen till hur stökigt jag har... För här är det spår efter uppsatsskrivning, i alla dess former...

Nä, dags att dyka ner i soffan igen.

Puss och kram

Show and tell: Blågult

Pust och stånk, med en halvtimme till godo, ungefär en halvtimme, nästan 25 minuter iallafall, så lämnades uppsatsen i lådan. Okej, jag är rätt säker på att jag kommer få rest på sammanfattningen eftersom den består av en sisådär 8 rader. En kommentar om att uppsatsen är i kortaste laget, räknar jag oxå med, men jag hann inte mer. Så så var det med det.

Ikväll blir det istället fest. Oerhört länge sedan det var fest i mitt liv, men Donald fyller 30 den här månaden, så öl ska köpas och presenter är redan inköpta. Det är dags att andas ut, med andra ord.

Med fredagar så kommer ju även Show and tell och den här gången är det Annika, och Desiree, med input av Petra Holm, som står för valet av fredagstema och denna gång rör det sig om Blågult.

Jag förstår att valet av ämne är gjort baserat på att den här fredagen ligger precis i anknytning till Sveriges nationaldag, som inträffar imorgon. Jag har absolut ingen som helst relation till några nationaldagar överhuvudtaget. Jag kan inte ens påstå att jag ser poängen med att fira dem utan jag är lite mer - en nation, jaha? och?
För det enda det handlar om för mig är linjer och gemensamt språk, dvs landsgränser och i det här fallet, svenskan. Nog för att jag älskar språk så till den grad att jag kan slå i ordlistor bara för nöjes skull, men jag ser ändå ingen anledning till att vare sig gränser eller språk skulle vara så viktiga att det är värt att fira...
Däremot fick jag veta idag att om den 6e juni inträffar på en lördag, så är man ledig på fredagen på brorsans jobb. Jag får inte ihop det riktigt, innebär det att idag är nationaldagsafton?

Och påtal om nationer, det här tänket som dök upp någon gång, ja under antiken, som allt annat, men blev riktigt viktigt för identitetsprocessen här i Sverige, någon gång under senare halvan av 1800-talet, då vi, genom konsten levde på 'the nordic light' - vilket vi gör än idag, inom konsten, förvisso... Hur som, det jag skulle säga är att det kan vara rätt tydligt när alla dessa rasistiska organisationer och privatrasister härjar runt om i Sverige idag; att en nation inte alltid är synonymt med en civilisation.

Och så vill ni ha en bild förstås... Hum hum, i humlegården och gamla dammsugare, eller nya, snarare...När det gäller dammsugare skulle jag däremot vara traditionell idag och köpa de gröna...

Puss och kram

Andra fredagsbloggare:

Nilla | Simone | Desiree | Annika | Anne | Petra | Millan | Anki | Marianne | Victoria | Cecilia | Leopardia | Strandmamman | Jemaya | MiaD | Lena | Erica | Marie | Saltistjejen | Lia | Marina | Jennie | Anna | Maisoui | Ingabritt | Västmanländskan | Emma | Kristallena | Victoria | Christel | Moster Mjölgumpa | Musikanta | Norrsken och Stjärnfall | Taina | Sparkling | Marskatten | Sara | Lisa | Bollebygdsbo | Birgitta | iamannika |


blääääääärp

Man kan säga så här, om jag nu tycker att det är så här skitjobbigt att skriva en b-uppsats, så jippi vad kul jag ska ha det när det är dags för c-uppsatsen! En doktorsavhandling är inget att tänka på, känns det som... Jag vill bara kräkas på allt. Och här sitter jag mitt i natten och har fortfarande sammanfattningen kvar - inlämning imorn senast kl 13. Jag har inte heller skrivit ut fotnoterna eller litteraturlistan, det här ska bli spännande, för nu lägger jag ner. Har ställt klockan på halv åtta. Försöker räkna ut hur lång tid det tar att skriva fotnoter korrekt och fixa till layouten, men, men - i don't care. 'Dom säger att jag skiter i allt, men det skiter jag i'.

Jag har räknat ut att jag egentligen inte ens borde ha mens nu och den här kvällen har inte varit rolig med megavärk. Har legat med värmedynan på magen i nån timme tills det gick över... Fattar inte varför den knasat till sig eländet. Så spännande liv har jag att jag sitter och funderar på detta. Jaja...

Hittade en bok om Öyvind Fahlström på biblioteket idag. Även om jag är galet trött på konst just nu så tog jag med den hem. Frågan är bara när man ska hinna nöjesläsa.

Nu blev det visst bara gnäll gnäll gnäll... sorry.

Men jag är glad, jag lovar :)

Puss och kram

röstning och mammor

Så där ja, då har jag firat födelsedag, inte med bakelse, men väl med att gå och rösta i EU-valet. Naturligtvis hittade jag inte röstkortet, så de fick skriva ut ett nytt åt mig, vete fulingen vart det ligger, kanske att de försvunnit bland texterna jag strött omkring mig i mitt uppsatsskrivande...

Inte för att jag har skrivit något idag. Fick värsta mensvärken här på kvällskvisten, så jag har legat utslagen med värmedyna på magen, tittat på Knut Knutsson och lyssnat på när mamma läst högt ur aftonbladet. Hon läste om ny säsongen av Ensam mamma söker...
- en är 34, ja alla är över 30, jag ska nog anmäla dig!!
jag sa att hon nog skulle läsa vad programmet heter, en gång till eller om hon tänkt sig att jag ska dyka upp med mina dockor och kalla dem för mina barn...

Det blev ingen fil och müsli, jag hade lite för många böcker att släpa på... Jag tackar biblioteket, minsann. En salig blandning konstböcker och kul nog en biografi om Bror Hjorth - en av mina favoriter. Det var det.

Puss och kram

müsli och uppsats och konst

Jo, men visst har jag varit vaken sedan halv nio och ändå inte fått något gjort, inte ens frukost i magen... Jag tror jag skrämde blomsterbudet lite med att fortfarande vara klädd i pyjamas när han ringde på...

Nu ska jag iallafall gå till biblioteket och leta fynd och in i affären http://www.saltakvarn.se/press/documents/images/burk_300.jpg
och köpa fil och bananer så att jag har något att
 blanda med Leopardias frestelse...

För när jag kom hem från Italien så fanns den att hämta
på posten, min egna blanding från min müsli. Dyr men god.
Men nu spelade inte priset någon roll, för det var en vinst :)

Jaja, det är så långt jag har kommit än så länge,
men idag ska banne mig uppsatsen skrivas klart...

Jag har hittat en ny favoritkonstnär. Eller ny är han ju inte,
men ny för mig...
GAN. Göran Adrian-Nilsson.


Puss och kram


Tjo vad det var livat på parkeringen idag

OJ! Nu låter det, utanför, som om jag vore på stadion och något kul händer... Jäklars vilket liv! Tut tut och vrål! Det är nog ett stort gäng med glada studenter och deras familjer :) Synd att det regnar lite på dem, men om jag går efter tjuten så verkar det inte göra så mycket...

Några andra som det är rätt bra fart på är ju Gert och Robban, som glatt promenerar mellan Ystad och Haparanda. Eftersom E har bott i Luleå så kan jag ju tala om att i söndags så sände de från Nytorget i Luleå. Och på kanal 8:s hemsida så ska man kunna se gamla avsnitt... Jajo, alltså, de vandrar den här sträckan till förmån för prostatacancerforskningen och cancerfonden.

Och idag bör arbetet med uppsatsen fortsätta... Håller på att bli galen på bristen på inspiration, men, men, surt sa räven och bet ihop...

Puss och kram


RSS 2.0