Tjäna pengar på din blogg

Jag har blivit ombedd att skriva ett inlägg om hur man tjänar pengar på sin blogg. Det finns flera olika affiliatenätverk där ute på Internet, ett av dessa är Adtraction.
 
Olika nätverk fungerar på olika sätt, men oftast kan man själv välja vilka annonser man vill ska visas på ens blogg. Alternativt att man kan blocka de annonser man känner att man kanske inte riktigt står för. Hos just Adtraction fungerar det som i det första alternativet.
 
Vad får du då som bloggare betalt för?
Även här kan det variera mellan olika nätverk. Hos en del får du några ören för varje klick annonsen i fråga genererar. Det alternativ som Adtraction däremot använder sig av är att du får provision på det någon av dina läsare köper via den länk de just klickat på.
Fördelen med Adtraction är då snarare de varumärken de representerar. För ska du som bloggare tjäna pengar så är det ju en fördel om reklamen kommer från företag som är attraktiva och som leder till att folk handlar. Några exempel på dessa företag är  Sportamore, Interflora, Stayhard, Bubbleroom, Linas Matkasse, Halens och Cellbes.
 
Men du får inte enbart provision på det som dina läsare shoppar, du kan även värva andra bloggare/webbplatser så får du även en liten provision på det deras läsare köper via deras länkar. Ungefär som ringar på vattnet.
 
Adtraction har även ett verktyg så att du kan bygga egna banners för de produkter du vill promota eller tipsa om.
 
Nåväl, det här är ett av de sätt som du kan använda dig av för att tjäna pengar på din blogg.
 
 


Kommentarer
Elias på sportamore

Hej. Bra beskrivning över hur man kan tjäna pengar på sin blogg.Tänkte pass på att tipsa om att vi på http://www.sportamore.se/ har en adtailor-tävling för tillfället: http://blogg.adtraction.com/sportamore-och-adtraction-anordnar-adtailor-tavling

Mvh/Elias på Sportamore

2012-11-06 @ 16:53:42
URL: http://www.sportamore.se/
Stina Boudoir

Super godbeskrivelse. Men skal der ikke meget trafik til på ens side, før man tjener noget?

/Stina

2012-11-23 @ 20:18:59
URL: http://www.boudoirstudio.dk


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0