Ljus, lyse och ledlampor

Jag har blivit ombedd att skriva en recension på ljustema.se's hemsida. Ljustema är en nätbutik som säljer ledlampor.
 
Som ni säkert vet håller de gamla glödlamporna på att sorteras bort ur handeln pga de miljövänligare alternativen, som till exempel LEDlampor. LED står för Light Emitting Diode, och innebär att lampan är uppbyggd av lysdioder. Fördelen med lysdioder är att de har längre livslängd, samt mindre värmeutveckling och därmed mer energisnåla.
 
På ljustemas hemsida finns de flesta varianter av ledlampor att tillgå. Även, passande nog, julbelysning. Du har en tydlig meny i vänsterkanten på sidan, vilket gör att det är lätt att överblicka vad som finns att köpa.
Det finns även menyflikar i överkanten på sidan, där du kan läsa lite mer fakta om ledlampor, hur du får rabatter och köpvillkor med mera.
Ett intressant tilltag är detta med rabatter, som du kan få om du gillar ljustema på Facebook eller länkar till dem. Jag tycker personligen alltid att det är en fördel när företag inser vikten av olika sociala medier och att de anstränger sig för att hänga med i den utvecklingen. Sen kanske 5% i rabatt inte är så mycket att hurra för, men med tanke på hur mycket ledlampor kostar, så ska man köpa till ett helt hus så blir den rabatten ändå en hel del.
 
Ja, priset ja, en ledlampa hos Ljustema i storleken E27, vilket man väl kan kalla standard, kostar från 199 kr för 240 lumen till 720 lumen. Samma storlek med en ljusstyrka på 400 lumen, kan du få på ett av våra möbelvarhus för 99 kr. Och jag vet att jag baxnade lite över priset när jag köpte min första ledlampa. Men å andra sidan räknade jag snabbt ut att vi pratade om en livslängd på flera, flera år. Samt just detta att ledlampor inte blir varma och därmed inte missfärgar lampskärmarna på samma sätt.
Det som skulle väga upp priserna hos Ljustema är att de nu i November har fri frakt. Och att du kan köpa alla dina ljuskällor på samma ställe. Dock är det ju bara en tidsfråga innan du kan det precis överallt, så hur Ljustema ska vinna i längden kanske blir svårare.
 
 
En annan fördel är att de satsat på att ha ledlampor som har det där varmvita ljuset istället för det mer kalla vit/blå ljuset och oftast är det ju det varmvita ljuset man är ute efter. Själv vill jag dock kanske faktiskt ta mig till varuhuset och testa lamporna innan. Nu erbjuder ljustema 30 dagars öppet köp och två års garanti, men man vill ju ändå slippa krånglet att kanske få en lampa som inte fungerar eller som inte alls var vad man tänkte sig och så ska man returnera och hålla på. Men det mest avgörande är nog priset. Även om andra ledlampor har en livslängd på 20tusen timmar i jämförelse med Ljustema, som lovar 30-50tusen timmar är det ju här och nu du betalar.
 
Men oavsett är det ledlampor jag ämnar att köpa i fortsättningen.
 
re
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0