Snart dags att söka jobbSnart är det ju slut på studierna för min del. Det innebär ju att det är dags för mig att åter ge mig in i arbetsvärlden. Passande nog blev jag ombedd att skriva ett blogginlägg om Spray Jobb, som är en internetsajt full med nyttiga små tips kring just detta med att söka jobb och att skriva CV och så vidare.

Jag är verkligen så långt från expert på detta område, som man kan komma. Det här med att skriva en jobbansökan och ett CV. Jag skulle nog vilja påstå att jag endast har fått komma på 4 anställningsintervjuer i hela mitt liv, via mina inskickade jobbansökningar. Så man kan säga att jag behöver all hjälp jag kan få för att göra mig så attraktiv som möjligt, för arbetsmarknaden, via skrift.

Ett tips som finns på Spray Jobb, angående hur man skriver sitt CV, är att ta med något man är stolt över att man har presterat. Du kanske till exempel har fått ett stipendium eller avslutat någon icke-akademisk kurs, men som ändå är värd att nämnas. Det här gör ju att ditt CV blir mer personlig. Jag ska nog till exempel skriva dit att jag volontärarbetat åt en välgörenhetsorganisation. Även om jag naturligtvis volontärarbetar för att jag vill bidra till att göra världen till en bättre plats och inte för att jag är stolt över att jag gör det. Men ändock...

Jag kommer definitivt att titta närmare på Spray Jobb och gå igenom alla söka-jobb-tips de har på den sidan. Bland annat har de artiklar om hur man blir headhuntad av ett rekryteringsföretag. Det är ju något som jag antar alla skulle tycka kändes bra - det där att bli tillfrågad och eftersökt istället för att aktivt söka upp.

Det jag kanske tycker är något sämre med Spray Jobb är deras jobbfinnare, som saknar en fritextmöjlighet och som även är lite väl snäv i sitt urval. Till exempel sökte jag på Kultur och konst och fick 0 träffar. När jag sökte kategori enbart Kultur, så fick jag 2 träffar... Vilket kanske kan leda till att det blir lite tidskrävande om man ska söka igenom kategorier i flera omgångar.

CiaoKommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0