Mera spel

Tidigare blev jag tillfrågad om jag kunde skriva lite om hasardspel, så som till exempel Casino, Blackjack och Roulette. Det finns ju ett casion här i Stockholm, men jag har aldrig varit där. Jag tänkte förut att man kanske borde gå dit och ta sig en titt, så där av intresse för sitt yrke,
men det blev aldrig av. Jag är ju inte heller så där galen i spel,
men jag och en vän kunde, ibland, när vi var ute lägga någon
tjuga i JackVegas-maskinerna på krogen. De som senare bytte namn
till MissVegas, för att även tilltala oss fruntimmer... Nåväl, vi stod där
och spelade för 50 öre klicket och samtalade samtidigt. Jag kan ju inte påstå att vi vann några fantasisummor, men ibland fick vi jackpotten, men när man satsat 50 öre per drag så kanske vinsten var runt en hundring, men det var ju kul att vinna ändå.

BlackJack har jag bara spelat en endaste gång. Även det på en krog. Jag satsade en tjuga och blev jätteglad, för jag fick 21. Kruxet var att även banken fick 21, så det blev ingenting med det. Men jag brukar alltid bli smått fascinerad över tanken på att det kanske finns folk, som kan räkna kort. Eller iallafall har lite koll och inte bara kör med chansningar. Nu är det väl förbjudet att räkna kort, om jag har förstått det rätt, men ändock.


Roulette ja, det jag bara spelat som barn. Ni vet, så där på skoj, som familjespel utan instatser. Men jag tror aldrig att jag riktigt förstod skillnaden i att satsa på rött 8 eller bara på rött. Om nu röd 8 finns.... Men jag kan berätta att det första Roulettehjulet användes i Paris 1796.


(bilder lånade från hasardspel.com)

Puss och kram





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0