En sockerbagare han bakar semlor

Idag hade vi minsann föreläsning om bränder, och som hon sa - det passar ju bra när hela Australien står i brand... Ähum... Det är alltid lika roligt när hon ritar en molekyl;

http://www.utb.boras.se/uk/se/inst/naturvetenskap/kemi/teori/biokemi/socker/maltose.gif

och säger "som ni ser, en glykosmolekyl, det har ni ju alla sett förut"... Jo, men visst, så klart, givetvis... Jag fattar kemiska formler och beteckningar, men inte dessa små teckningar. Tur att det finns andra som gör det...

"Enligt Mikael Frestadius bakar Vete-katten ungefär 1 000 semlor om dagen under säsongen, vilken anses starta efter jul och pågå fram till påsk. Fettisdagen 2008 sålde de hela 12 000 semlor." Jag säger bara tralla la la lalla, hoppsan vilken dag...

Coop Sveavägen

 Pris: 12:50/st

Betyg: ••••

”Rätt snygg semla, jättegod deg och plus för mandelmassan.” Någon tyckte att den var aningen smaklös.

 
 

Thelins konditori S:t Eriksgatan
Pris: 29 kr/st
Betyg: ••

”En rätt medioker semla, med grädde som känns sliskig”, tyckte majoriteten.

 
 

Ica Sveavägen
Pris: 15 kr/st (Alimenta)
Betyg: •••

”Inte vackrast, men ser mest hemgjord ut. God bulle med mycket kardemumma. Aningen för mycket vaniljsmak, och för lite mandelmassa.”

 
 

Tössebageriet, Karlavägen
Pris: 30 kr/st
Betyg: •••••

”Ett riktigt praktexemplar. Kardemumman slår igenom, grädden är perfekt och mmm ... mandelmassan!”

 
 

Vete-Katten, Kungsgatan
Pris:  29 kr/st
Betyg: ••

”Stenhårt lock, men rätt god bulle. Grädden är ofräsch, inte trevligt. Måndagsexemplar?”

 

 

7-Eleven Vasagatan
Pris: 17:50 kr/st
Betyg:

”En katastrof. Gammalt bröd, gammal grädde, för lite florsocker. Blä.”

 

Jupp, så här ser det ut enligt Metro.

Varför jag nu tar upp det.. Mest för att jag bara ätit en semla i år och den var mammas hemmabakade, som det ska vara, känns det som... Förra året blev jag så besviken på alla semlor att jag bestämde mig för att Aaaaaldrig mer... Och jag hade hoppats på att ett semletest i nån tidning kunde guida mig rätt... Men icke, åsikterna går isär... Så jag står nog fast vid mitt Aaaaaldrig mer...

Puss och kram




Kommentarer
E

Du får komma ner till Lund och fika semla på Ramklints vid mrtenstorget. Mycket goda var dom, och jag som inte ens gillar mandelmassa!;)

2009-02-09 @ 21:52:28
URL: http://pelin-pelin.blogspot.com
Annika

JAHA!! TACK Leopardia!!! Nu frestgar du mig GRUVLIGT!!!

Tänk att Vetekatten blev lite sågade där...OCH Thelins...Vad förvånad jag blir. Man får ta sig till Tössebageriet alltså...

MUUUUUMS!!!!

2009-02-10 @ 12:52:10
URL: http://kankaglenreston.blogspot.com
Barbamorsan

Ååå semlor semlor, såå gott!! Molekylen såg ut som ett par brillor hmm inte mitt område direkt, molekyler syftar jag på då. Hej hopp o kram!

2009-02-10 @ 13:20:10
URL: http://www.barbamorsan.se
Anonym

E: jag ska ner till Lund i maj, finns det semlor kvar då? inte gilla mandelmassa! du är knasig!



Annika: haha, det var faktiskt DITT inlägg som gjorde att jag reagerade på att vete-katten fick så lågt betyg av metro...



Barbamorsan: Hehe, nä, molekyler är verkligen inte mitt område heller...*

2009-02-10 @ 18:27:15
Gregoria Preck

Du glömde att tala om i vilken stad dessa semlor finns att köpa. Här i Norrköping finns Vasagatan och Kungsgatan, men de andra gatunamnen känner jag inte igen. Alltså - skriv tydligare lilla vännen.

2009-02-11 @ 15:09:42
leopardia

gregoria peck: det finns en länk där, till metro, som testet kommer ifrån, där finns all info misstänker jag :)

2009-02-11 @ 15:52:16
URL: http://leopardia.webblogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0