saker som är plättlätt

Hmm, vardagens glädjeämne var en liten promenad och det glittrande nöjet var tydligen en tupplur på soffan, som varade hela eftermiddagen.

Imorgon är planen yoga med uppstigning klockan sju. Dock har jag fått mens och jag vet inte riktigt om jag vill stå i träningsbrallor och böja mig fram och tillbaks med arslet i vädret då, men vi får väl se vad som sker.

Det här med att ändra lagen om ofrivilligt sex. Det här miljöpartiet nu lägger fram som förslag och som, i min värld, borde vara helt självklart för alla. Jag har nu surfat runt lite och läst i olika bloggar om att de tycker det är lite luddigt hit och dit och att det finns tillfällen när 'tjejer får skylla sig själva' tex att lägga sig naken bredvid någon ger vissa signaler. Alltså, jag kommer aldrig att förstå det här när det gäller våldtäkter och sex... Om man nu tycker att saker och ting är luddiga - fråga först! Hur jävla svårt ska det vara?! Och vill man inte fråga, låt blir att stoppa in den vid de tillfällena då. Hur svårt ska det vara?! Det är så jäkla tröttsamt. Och signaler hit och dit - jag utgår inte från att folk vill ligga med mig om de inte visar det först, så jag har inte för vana att gränsla folk hit och dit, mot deras vilja. Och det är inte ett dugg svårt. Försök. Jag lovar, det är plättlätt!

Våldtagna är inga idioter
, men tyvärr verkar 43% av aftonbladets läsare vara det. Som anser att det krävs att kvinnan gör motstånd för att det ska räknas som våldtäkt.


Nu ska jag iallafall torka håret och glo klart på Bones.

Puss och kram

Andra bloggar om: , , , ,



Kommentarer
Petra

ja, det är helt galet. jag är på din sida.

2008-09-06 @ 00:17:15
URL: http://www.metrobloggen.se/petra
scaber nestor

Vart ska man dra gränsen?



Ågren dagen efter, ska det räknas som våldtäkt?



Ett nej är ett nej, men då ska det uttalas också.





Våldtäkt är ett av de vidrigaste brotten en människa kan utsättas för, men det är också ett av de absolut svåraste att bevisa.



Så frågan är, hur många oskyldiga är man beredd att skicka i fängelse för att få fast de riktiga våldtäktsmännen?



1 av 10?

1 av 100?

1 av 1000?

2008-09-06 @ 08:58:13
URL: http://scabernestor.blogg.se/
leopardia

petra: jag oxå :)



scaber nestor: ett nej är ett nej, men ett samlag är två personers ansvar, vi kan ju skifta ansvarsbördan till männen ett litet tag och som sagt - fråga först...

det där med oskyldiga i fängelset, jag vet inte, men idag kanske det är runt 5% av alla anmälda våldtäkter som ens leder till rättegång, så ågren dagen efter passerar liksom inte det filtret.

Jag får nog upprepa att Våldtagna är inga idioter. Och icke våldtagna är det inte heller. I just våldtäktsfall verkar det helt ärligt mest vara män som är idioter... hmm...



pöss på er båda!

2008-09-06 @ 10:58:32
leopardia

http://www2.amnesty.se/ap.nsf/0/F9EE10E4475696C2C12571450052C749?opendocument

2008-09-06 @ 10:59:22
VEB

"Om man nu tycker att saker och ting är luddiga - fråga först! Hur jävla svårt ska det vara?!"



Det där är ett fullkomligt OÄRLIGT argument.



Varenda studie på området visar att ett av kraven kvinnor generellt har på att ha sex med män är att mannen inte är tydlig gällande att de skall ha sex och att kvinnan själv inte behöver vara det. Det skall "bara hända" det skall kännas "rätt"



Det är lustigt, alla låtsas kvinnor vill ha sex med män som är tydliga och respekterar nej bara för att de är så livrädda att nån skall anklaga dem för att tycka våldtäkter är ok om de nämner att kvinnor faktiskt föredrar män som är otydliga.



Realismen på området kan sammanfattas med den artikel jag läste där en kvinnlig relationsexpert skulle ge killar råd om raggning. När kvinnan skulle beskriva hur hon tyckte män skulle ragga tog hon som exempel hur en man som hon aldrig hade sex med gjorde.



Vad kan få en kvinna som haft sex med 20 killar att ta ingen av dem som exempel på hur man raggar upp henne?



PS personangrepp eller antydningar som svar undanbedes (men är väntade)

2008-09-06 @ 23:41:10
leopardia

VEB: jag tycker nog det är rätt 'oärligt' att hänvisa till studier, eller förlåt, till 'varenda studie' och inte ge ett enda exempel.

nå, om man bortser från det så är det inget som utesluter det ena från det andra, man kan fråga först och låta saker 'bara hända' och kännas 'rätt' efter det. plättlätt.



så vitt jag vet är det ingen som låtsas något. personligen står jag för vad jag säger och tycker iallafall. nå, men för att flytta oss framåt lite i utvecklingen, till idag 2008, så tror jag nog att kvinnor är rätt bra på att ta eget initiativ. så att vänta är ju att föredra framför att våldta någon - kan jag tycka iallafall.



och som tillägg kan jag ju kanske påpeka att i relationshandböcker av tex dr phil, deborah tannen osv så tror jag att de nånstans nämner att för att en relation ska fungera så krävs - just det - kommunikation!!!

svårare än så är det inte.



mig raggar man för övrigt upp med intelligens och sunda värderingar, samt en smula bra humor. nog för att jag inte har sex, men om jag hade så förstår jag inte varför jag inte skulle kunna ta dem som exempel...

2008-09-07 @ 00:06:46
Getingen Arne

säger du ja om du inte menar det så kan du ivf inte komma sen och säga att det var en våldtäkt...



så som lagen är nu, att man ska gå på offrets linje, är helt barock. Jag vill inte hamna i fängelse för att nå fruntimmer får lite ågren dagen efter

2008-09-07 @ 00:18:36
VEB

"jag tycker nog det är rätt 'oärligt' att hänvisa till studier, eller förlåt, till 'varenda studie' och inte ge ett enda exempel."



Jag förstår vad du menar men jag tycker inte man skall behöva uppfinna hjulet en andra gång.



"Observations from pubs and clubs in the field, suggest that pretending to reject (token resistance) is a normalized part of women’s strategies."



Spelets Regler - Hans Anderson, Umeå univ.





"nå, om man bortser från det så är det inget som utesluter det ena från det andra, man kan fråga först och låta saker 'bara hända' och kännas 'rätt' efter det. plättlätt."



Nej, du ignorerar att vad män kan göra bestäms av vad kvinnorna genom egna val ser till fungerar. Män kan inte göra vad som inte funkar.



"så vitt jag vet är det ingen som låtsas något. personligen står jag för vad jag säger och tycker iallafall."



Att du tycker män kan göra det gör det inte mer framgångsrikt för män att faktiskt göra det.



"nå, men för att flytta oss framåt lite i utvecklingen, till idag 2008, så tror jag nog att kvinnor är rätt bra på att ta eget initiativ."



Ja och detta är alltså inte sant utan visar bara hur beskriver kvinnor. När verkligheten inte stämmer med idealen är det lögn lögn och lögn som gäller.



"Despite all the talk about sexual equality over the last few decades and the wide-spread notion that women “take their share” on the same terms as men, reality is different. Women’s strategies in relation to men are grounded in a waiting and choosing approach"



"så att vänta är ju att föredra framför att våldta någon - kan jag tycka iallafall."



Att våldta är inte ens ett alternativ, vad vi pratar om är män som har sex med kvinnor som vill ha sex men säger de inte vill som strategi för att gynna sig själva.



"och som tillägg kan jag ju kanske påpeka att i relationshandböcker av tex dr phil, deborah tannen osv"



För det första är Dr Phil ingen auktoritet på vetenskapligt beprövad kommunikation utan en TV-kändis i underhållningsbranschen vars roll är att säga vad folk tycker känns bäst.



För det andra pratade vi inte om relationer, vi pratade om sex som kanske eller kanske inte leder till relation senare



"så tror jag att de nånstans nämner att för att en relation ska fungera så krävs"



Att mannen lyssnar på kvinnan. Vilket inte är konstigt då de för kvinnor är vad porr är för män.



"just det - kommunikation!!! svårare än så är det inte."



Huvuddelen av all kommunikation sker genom kroppspråk och tonläge, inte vad man säger.



"mig raggar man för övrigt upp med intelligens och sunda värderingar, samt en smula bra humor. nog för att jag inte har sex, men om jag hade så förstår jag inte varför jag inte skulle kunna ta dem som exempel..."



Orsaken du inte kan ta dem som exempel är väldigt enkel. Det finns ingen garanti de saker du tror dig falla för är de saker du faller för. Därmed kan man inte ta reda på vad kvinnor gillar bäst genom att fråga dem, det enda sättet att ta reda på vad kvinnor gillar bäst är genom att titta på hur det går för vilka killar.

2008-09-07 @ 15:03:34
VEB

Problemet är väldigt enkelt, det finns en stor skillnad mellan vilka män kvinnor säger sig gilla bäst och vilka män som de väljer att ha sex mest med.

2008-09-07 @ 15:08:38
leopardia

VEB: "Att våldta är inte ens ett alternativ, vad vi pratar om är män som har sex med kvinnor som vill ha sex men säger de inte vill som strategi för att gynna sig själva. "



jag förstår faktiskt inte det här uttalandet i samband med att skärpa lagen så att ofrivilligt sex räknas som våldtäkt...



jag vet inte heller om du tror dig kunna övertyga mig om att jag inte alls föredrar att en kille frågar först, om jag vill ha sex eller inte...? det känns som att jag vet bättre vad kvinnor vill än vad du vet i det här fallet.. med tanke på att jag själv är kvinna... och således egentilgen inte heller behöver redovisa till studier.



ang dr phil så är han, bortsett från tv-kändis, just doktor. psykolog. på samma sätt som hasse från umeå univ är en man med en studie.



"Despite all the talk about sexual equality over the last few decades and the wide-spread notion that women “take their share” on the same terms as men, reality is different. Women’s strategies in relation to men are grounded in a waiting and choosing approach"

jag ser faktiskt inte det här som någon anledning till att ha ofrivilligt sex med kvinnor. jag ser inte heller det som någon anledning till att inte fråga först om man är osäker. jag ser det inte heller som att kvinnor inte tar ansvar för sin egen sexualitet, snarare att de helt enkelt väntar tills de är helt säkra. något män kanske borde testa.



sex är en relation.



min fråga varför jag inte skulle kunna ta mina historier som exempel på hur man raggar upp just mig, var retorisk och betydder mer att - jo, just det kan man. att någon relationexpert inte gjorde det kanske berodde på att hon inte ville blottlägga sitt privatliv...



"Problemet är väldigt enkelt, det finns en stor skillnad mellan vilka män kvinnor säger sig gilla bäst och vilka män som de väljer att ha sex mest med."

har du någon gång försökt agera efter det någon kvinna sagt sig gilla? det känns ju kanske lite knepigt att diskutera med någon som antar en massa om vad kvinnor vill istället för att lyssna på det kvinnor säger...



uppenbarligen har du iallafall fel fel fel, vad det gäller mig och de kvinnor jag känner.



sen kan jag acceptera att vissa saker kan te sig annorlunda ifall personerna i fråga är i yngre tonåren, där kommunikation kanske kan kännas 'pinsamt', men är det inte då bättre att folk lär sig just vikten av kommunikation.



(getingen arne får inget svar, för jag vet vem du är, din bråkstake ;))

2008-09-07 @ 15:34:34
VEB

"jag förstår faktiskt inte det här uttalandet i samband med att skärpa lagen så att ofrivilligt sex räknas som våldtäkt..."



Vad förslaget innebär är att vi struntar i om det faktiskt var ofrivilligt sex eller inte.



"jag vet inte heller om du tror dig kunna övertyga mig om att jag inte alls föredrar att en kille frågar först, om jag vill ha sex eller inte...?"



Alltså det spelar faktiskt ingen som helst roll för mig som kille hur du som kvinna tror kvinnor agerar. Du vet inte hur det är att som kille ragga på kvinnor du kan inte veta det. Läs boken "förklädd till man" där en kvinna testade att vara man och ragga på kvinnor. Skillnaden mellan hur hon trodde kvinnor betedde sig när män gick fram och vad kvinnor gjorde när hon förklädd till man gick fram var enorm.



"det känns som att jag vet bättre vad kvinnor vill än vad du vet i det här fallet"



Jag har aldrig ens pratat om vad kvinnor vill. Jag har förklarat att som man måste man rätta man sig efter vad kvinnor väljer.



"..med tanke på att jag själv är kvinna... och således egentilgen inte heller behöver redovisa till studier."



Just pga att du är kvinna behöver du inte ha korrekt kunskap på ämnet. De enda som drabbas om vad du säger inte stämmer är killar.



"ang dr phil så är han, bortsett från tv-kändis, just doktor. psykolog. på samma sätt som hasse från umeå univ är en man med en studie."



Nej, på samma sätt som poliser som missköter sitt jobb inte är poliser för att de en gång var det är Dr Phil efter att ha misskött sitt jobb inte Psykolog för att han en gång var det. Hans kunskap kommer inte ens från psykologiklasserna, hans kunskap kommer från denna kvinna.



http://www.choicesseminars.com/



"jag ser faktiskt inte det här som någon anledning till att ha ofrivilligt sex med kvinnor."



Det sade jag inte heller. Vad jag sade var att kvinnor tar inte de inititiv det sägs de gör. De som säger kvinnor tar initiativ tar sällan själva initiativ. De säger det finns "andra" kvinnor som gör det.



"jag ser inte heller det som någon anledning till att inte fråga först om man är osäker."



Orsaken till det förklarades också i studien



"Det största tabuet är att vara för tydlig. Det gäller att behärska kodernaoch kunna läsa mellan raderna, säger Hans Anderssson."



http://marianova.com/kultur/tjejer-raggar-battre-visar-ny-forskning-7-tips-for-att-lyckas



"jag ser det inte heller som att kvinnor inte tar ansvar för sin egen sexualitet, snarare att de helt enkelt väntar tills de är helt säkra. något män kanske borde testa."



Kvinnor väntar inte tills de är säkra på att mannen vill ha sex. De väntar tills de är säkra på att de själva vill ha sex. Vid en studie i USA av Charlene Muhlenhard visade sig att 98% av kvinnorna och 94% av männen hade oönskade sexuella aktiviteter. Dvs kvinnor är inte bättre på att vänta än män.



"sex är en relation."



Sex är kommunikation som kan leda till relation. Att jag har sex med dig innebär inte vi automatiskt är ihop.



"min fråga varför jag inte skulle kunna ta mina historier som exempel på hur man raggar upp just mig, var retorisk och betydder mer att - jo, just det kan man."



Orsaken du inte kan ta upp dina historier är att det finns ingen garanti en de är korrekta.



"att någon relationexpert inte gjorde det kanske berodde på att hon inte ville blottlägga sitt privatliv..."



Det var inte vad hon gjorde som diskuterades utan vad killen gjorde. Att beskriva hur killen gjorde för att få henne att ha sex är hans privatliv, inte hennes.



"har du någon gång försökt agera efter det någon kvinna sagt sig gilla?"



Ja det har jag, jag har även försökt agera efter det kvinnor sade sig inte gilla. Det lustiga är att det kvinnor säger gillar beskriver väldigt bra vad de vanligen väljer. Rätt logiskt, en kvinna som inte är mycket med arroganta killar hatar inte arrroganta killar.



"det känns ju kanske lite knepigt att diskutera med någon som antar en massa om vad kvinnor vill istället för att lyssna på det kvinnor säger..."



Jag antar inte vad kvinnor vill, jag använder vad kvinnor väljer som mätare på vad kvinnor vill. Varför skulle jag inte göra det?



"uppenbarligen har du iallafall fel fel fel, vad det gäller mig och de kvinnor jag känner."



Det spelar ingen roll om jag har fel beträffande dig och några kvinnor du känner eftersom jag inte pratar om dig utan om kvinnor generellt.



"sen kan jag acceptera att vissa saker kan te sig annorlunda ifall personerna i fråga är i yngre tonåren, där kommunikation kanske kan kännas 'pinsamt'"



Det är inte en fråga om vad som känns pinsamt. Det är en fråga om vad som får kvinnor själva tända. Kvinnor blir avtända av tydlig kommunikation och straffar tydliga män. Män blir det inte. Om en snygg kille och en snygg tjej går runt kvarteret och frågar personer de möter av motsatt kön om de vill ha sex får tjejen 75% ja, och killen 0% ja.



"men är det inte då bättre att folk lär sig just vikten av kommunikation."



Jovisst, och då undrar jag, vad kommunicerar det om jag klär av mig och lägger mig i din säng? Om vi bortser från ideologi och rättsfallet och fråga och helt krasst säger jag klär av mig och lägger mig i din säng



Vad kommunicerar det?

2008-09-07 @ 17:32:45
leopardia

om du pratar om kvinnor generellt, så underlättar det ju om det stämde på kvinnan du pratar med, eller iallafall någon i hennes omgivning, annars kan jag som inte se hur det skulle kunna vara 'generellt', eller hur?



jag fortsätter hävda att sex är en relation, även om jag med det inte menar ett förhållande.



nej, förslaget innebär absolut inte att vi struntar i om det var ofrivilligt sex eller inte. det förslaget innebär att kvinnan i en situation av vanmakt inte ska behöva motivera vad hon gjorde där och vad hon gjorde i den situationen. att helt enkelt fastslå att en våldtäkt är en våldtäkt oavsett om du slogs för ditt liv eller inte. att döda myten kring hur våldtäkter 'måste' gå till. så att i förlängningen män faktiskt inser när de våldtar.

det är det förslaget handlar om. de som tror att det handlar om att massa oskyldiga män ska bli dömda, kanske snarare borde se över sin egen kvinnosyn.



"Orsaken du inte kan ta upp dina historier är att det finns ingen garanti en de är korrekta. " ah, du menar så, att saker och ting kan ändras. naturligtvis. men jag kommer aldrig att på något sätt finna det osexigt eller avtändande med en kille som frågar 'vill du?' innan en sexakt.



att beskriva hur en kille gjorde för att ragga upp henne är bådas privatliv.



"Det lustiga är att det kvinnor säger gillar beskriver väldigt bra vad de vanligen väljer"

jag antar att det saknas något ord i den här meningen, annars känns det som att du tycker som jag...



"då undrar jag, vad kommunicerar det om jag klär av mig och lägger mig i din säng? Om vi bortser från ideologi och rättsfallet och fråga och helt krasst säger jag klär av mig och lägger mig i din säng "



om du helt plötsligt klär av dig och lägger dig i min säng så skulle jag utgå från att du var trött och ville sova...

(fast ärligt, skulle jag nog egentligen tycka att du var smått dryg som gjorde det utan att säga nåt först)



"Om en snygg kille och en snygg tjej går runt kvarteret och frågar personer de möter av motsatt kön om de vill ha sex får tjejen 75% ja, och killen 0% ja."

jag skulle väl kanske vilja påstå att det till mångt och mycket kanske beror på det mansförtryck som finns - att män bara ska vilja ha sex i tid och otid, utom när det är os på tv...



"Vid en studie i USA av Charlene Muhlenhard visade sig att 98% av kvinnorna och 94% av männen hade oönskade sexuella aktiviteter. Dvs kvinnor är inte bättre på att vänta än män."

mm, just det, vilket säger emot det du tidigare sa om att kvinnor inte tar det initiativ de säger att de gör...

nu anser jag förvisso att man inte kan överföra usa på sverige, men ja...

så vore det inte bättre om alla frågade innan?

för mig är det så självklart.



2008-09-07 @ 18:15:38
leopardia

"Dels att kvinnor själva tenderar att bli aggressiva när andra kvinnor erbjuder killar sex för lättvindigt. Det kanske du märkt, att kvinnor som exempelvis Natasha Peyre blir utstötta?"

inte i min omgivning, subkultur, eller vad du nu vill kalla det. nu har jag ingen koll på natasha p, som person alls, men om folk gör det så skulle jag mer kunna tänka mig att man rent allmänt tycker att folk bör prestera nåt för att väcka beundran. jag skulle kunna jämföra med carolina gynning, som folk istället då beundrar. men nåja.



"Orsaken tjejer inte gör så beror antagligen dels att att killar tenderar straffa tjejer som gör så genom att i lägre grad hamna i relation med de kvinnorna."

det har jag inte heller märkt något av i min omgivning.



naturligtvis har jag hört talas om båda fenomenen, men bara som snack från media och ja, sådana som dig. jag har aldrig upplevt det irl.



"Skulle män ha samma mentalitet som kvinnor skulle mängder av kvinnor hamna i fängelse för våldtäkt. 46% av kvinnorna och 63% av männen hade haft samlag de betraktade som oönskade."

nä, för skulle män ha samma mentalitet som kvinnor så skulle inte våldtäkter begås. det är män som våldtar och det är inget man kan blunda för.



"Och vad är en våldtäkt? Jo påtvingat sex. Inte oönskat sex utan påtvingat sex. "

en våldtäkt är när någon ofrivilligt blir penetrerad, är förslaget. som jag då håller med om.



men det verkar som att du tror att massa kvinnor okynnesanmäler män för våldtäkter dagarna i ända, vilket mer gör att jag tycker att du ska fundera på varför du tror så...

bara 1 av de män jag känner, känner oro inför att bli oskyldigt anklagad, de andra vet att något sådant aldrig skulle ske...



för övrigt så har jag en 'lumparpolare' som både sovit naken med män utan att sex förekommit. trots att det varit 'följa med hem från krogen'-situation. hon har även avbrytit samlag mitt i genom att säga 'sluta' eller 'nä, jag vill inte längre' eller 'nä, du måste gå nu'. och ingen av männen i någon av situationerna har försökt att tvinga sig på henne alt haft någon form av ofrivilligt sex med henne. varför? kanske för att dessa män inte är våldtäktsmän. plättlätt att ta reda på vad som gäller. plättlätt att förstå vad som gäller när någon säger ifrån.



"Om jag ville sova skulle jag lägga mig i en säng där jag var ensam. Om jag envisas med den säng där nån annan ligger så är nog inte sömn det enda jag tänker på (jag säger inte hans handlande var annat än idiotiskt, jag säger bara att det finns få orsaker att göra så om sömn är det enda man vill ha)"

jag tycker världen känns enormt fyrkantig om inte två vuxna människor ska kunna sova i samma säng utan att det ska betyda sex. nu vet jag att det går, då jag gången jag senast sov borta sov i samma säng som min polares syrra utan att någon av oss trodde något annat...



"Förslaget innebär att vi struntar i om kvinnan som säger nej vill ha sex eller inte. "

om du ser det så, så struntar vi redan i att om kvinnan som säger nej vill ha sex eller inte. eftersom ett nej räknas som nej idag, bortsett från det helt galna domen i mölndal...

2008-09-08 @ 00:24:23
leopardia

jag kan bara beklaga att du upplever världen som om den utspelas sig i 50-talets amerika. och jag kan bara beklaga att det verkar oerhört mycket som att du kämpar för att det ska fortsätta vara så.



2008-09-08 @ 18:33:57
VEB

Fråga



Hur kan du anklaga mig för att uppleva världen som 50-talets amerika när forskningen inte kommmer därifrån vilket visar att du med största sannolikhet inte vet ett smack om hur amerika såg ut på 50-talet? Kan du något om femtiotalets amerika eller var det kanske bara fördomar istället för fakta?



Hur vore det om du istället för att byta ämne svarade på inlägget jag skrev på sakfrågan?

2008-09-08 @ 19:58:34
leopardia

nu tar vi det lite lugnt va. jag vet inte hur du kan se det som någon form av anklagande i den bemärkelsen, att det gör att du måste fara ut så.



jag kände inget behov av att svara, helt enkelt.



jag kan säga att jag skulle förstå dig om du hävdade att förslaget innebar ett paradigmskifte av hotbilden och att det på något sätt var orättvist. Med tanke på att kvinnor levt med hotbilden att bli våldtagna typ alltid och nu män då uppenbarligen, enligt dig, upplever det här förslaget förstärka någon form av hotbild att bli oskyldigt åtalad för våldtäkt.

det jag kan säga om det är att jag kanske anser att det är dags att ta till en hotbild. att stampa foten i marken och säga 'sluta våldta oss nu'.

vidare kan jag säga att jag inte håller med det man kan ana under ytan av dina ord - dvs att män är idioter som, när det kommer till sex, inte kan tänka. de kanske inte har behövt tidigare, men det är dags nu.



nå, god natt och pöss på dig.

2008-09-08 @ 20:07:05
VEB

Att påstå jag upplever världen på det sättet som påstods är en anklagelse med betydelsen bakåtsträvande, vad skulle det annars tolkas som?



"jag kan säga att jag skulle förstå dig om du hävdade att förslaget innebar ett paradigmskifte av hotbilden och att det på något sätt var orättvist"



Du förstår tydligen inte alls, det verkar som om du har köpt nån slags rättviseteori som får dig att jubla över saker som drabbar män oavsett hur dumt det är, bara det känns bättre. Förslaget påverkar inte hotbilden för kvinnor ett smack, det träder i kraft efter att kvinnan är våldtagen redan. Den enda hotbild som påverkas är den mot män som inte våldtar.



"Med tanke på att kvinnor levt med hotbilden att bli våldtagna typ alltid"



Ja vad? Låt mig gissa: Med tanke på att kvinnor levt under hot från våldtäktsmän skall kvinnor få hota män så de får känna hur det känns?



Så med andra ord, resonemanget bygger på den mest idiotiska teori som existerar. Nu får de känna hur vi har det, då kommer de att bli snällare?



Ungefär lika intelligent resonemang som att hävda eftersom västvärlden får leva under hot från islamska fundamentalisters terrorism så måste vi få bomba civila muslimer så de får känna hur det känns.



"och nu män då uppenbarligen, enligt dig, upplever det här förslaget förstärka någon form av hotbild att bli oskyldigt åtalad för våldtäkt."



Män upplever inte att detta förslag förstärker hotbilden. Det är fakta att den gör det oavsett om de upplever det så eller inte. Vad du dock missar är att detta förslag även förstärker hotbilden mot kvinnor.



"det jag kan säga om det är att jag kanske anser att det är dags att ta till en hotbild. att stampa foten i marken och säga 'sluta våldta oss nu'."



Förslaget drabbar män, det är våldtäktsmän som våldtar kvinnor, för dem blir det ingen skillnad och "ni" som i ni kvinnor blir generellt inte våldtagna. Några få våldtäktsmän våldtar kvinnor, några få kvinnor våldtas. Färre kvinnor våldtas dock inte genom att ni attackerar män generellt för män generellt skyddar kvinnor mot våldtäktsmän.



"vidare kan jag säga att jag inte håller med det man kan ana under ytan av dina ord - dvs att män är idioter som, när det kommer till sex, inte kan tänka."



Män är det inte, vissa män är det (det är så biologin fungerar med män, fler genier, fler idioter). Alla män är inte likadana men att klä av sig och lägga sig naken hur som helst med en man är just att förutsätta att alla män är likadana, eller kan tvingas bli det.



"de kanske inte har behövt tidigare, men det är dags nu."



Alla män är inte likadana och alla män kan inte tvingas att tänka likadant. Du kan (som kvinna) inte veta vilka män som tänker på vilket sätt i förhand så det är först när du redan är våldtagen diskussionen uppstår.



Hur kan det leda till färre våldtäkter?

2008-09-08 @ 22:56:06
leopardia

"Hur kan det leda till färre våldtäkter?"

först när män inser att våldtäkter även är ett mansproblem inte bara ett kvinnoproblem, så kan det leda till färre våldtäkter. det handlar om människors värderingar och inställningar.

detta förslag är ett gott steg på vägen att öppna ögonen på er män.



"Ja vad? Låt mig gissa: Med tanke på att kvinnor levt under hot från våldtäktsmän skall kvinnor få hota män så de får känna hur det känns?"



du citerade något som var taget ur sitt sammanhang, något som vad menat som en förklaring vilka hotbilder jag pratade om som kanske skiftat lite.



"Alla män är inte likadana" gott. men när du pratar om kvinnor så generaliserar du konstant.

ang dina andra argument kring det jag skrev; läs igen. du har missuppfattat. men det var inte så otippat då du helt missuppfattat förslaget. ingen är ute efter män, så som du verkar tro.



jag kan ju även passa på att nämna att den här lagen även gäller kvinnor, men oj vad få kvinnor man ser är upprörda över att de kanske skulle bli åtalade för våldtäkt.



"Förslaget drabbar män, det är våldtäktsmän som våldtar kvinnor, för dem blir det"

nej, förslaget drabbar våldtäktsmän. det är våldtäktsmän som blir dömda för att ha haft ofrivilligt samlag.

ofrivilligt samlag är inte okej. så enkelt är det. även om du verkar tycka att det är heeelt i sin ordning, för kvinnor säger nej, men menar ja...



du behöver inte svara, jag har själv tänkt lägga ner den här debatten iallafall. jag har funderingar kring om jag inte diskuterat med dig förut i ett forum då du under ett annat nick ansåg i stort sett samma saker... oh well, ha det gott.



2008-09-08 @ 23:16:23
VEB

"först när män inser att våldtäkter även är ett mansproblem inte bara ett kvinnoproblem, så kan det leda till färre våldtäkter."



Att göra våldtäkter till ett mansproblem kommer att skada fler män (få eller inga våldtäktsmän) men inte skada mindre kvinnor. Det är i grunden det kommunistiska synsättet att alla skall ha det lika dåligt för att undvika orättvisa.



"det handlar om människors värderingar och inställningar."



Nej, det handlar om att vissa personer tror det, ingen har kunnat bevisa det. Ingen statistik bekräftar det.



"detta förslag är ett gott steg på vägen att öppna ögonen på er män."



Män våldtar inte kvinnor, våldtäktsmän våldtar kvinnor. Män hindrar våldtäktsmän från att våldta kvinnor.



"du citerade något som var taget ur sitt sammanhang, något som vad menat som en förklaring"



Ärligt talat, till och med Doris Lessing (fd feminist och nobelpristagare) anser detta. Att modern feminism handlar om att hämnas.



"Alla män är inte likadana" gott. men när du pratar om kvinnor så generaliserar du konstant."



Jag generaliserar både män och kvinnor. Vet du vad en generalisering är för någonting? Män våldtar inte kvinnor, där har du en generalisering.



"ang dina andra argument kring det jag skrev; läs igen. du har missuppfattat. men det var inte så otippat då du helt missuppfattat förslaget. ingen är ute efter män, så som du verkar tro."



Det är helt oväsentligt om nån är ute efter män eller inte. Avsikt bestämmer inte resultat.



"jag kan ju även passa på att nämna att den här lagen även gäller kvinnor men oj vad få kvinnor man ser är upprörda över att de kanske skulle bli åtalade för våldtäkt."



Tja du sade ""en våldtäkt är när någon ofrivilligt blir penetrerad, är förslaget""



Sedan när hamnar kvinnor då i riskzonen? Det är för övrigt lika som med JämO, när män anmäler är det bara att ignorera deras anmälningar. Jämställt i teorin, kvinnofavorisering i praktiken.



"nej, förslaget drabbar våldtäktsmän. det är våldtäktsmän som blir dömda för att ha haft ofrivilligt samlag."



Ofrivilligt dvs påtvingat samlag är redan olagligt. Problemet är att de är svåra att bevisa. Så man måste ha en lag som tillåter fällande dom även när man inte kan bevisa det. Det gör man genom omvänd bevisbörda.



"ofrivilligt samlag är inte okej. så enkelt är det. även om du verkar tycka att det är heeelt i sin ordning, för kvinnor säger nej, men menar ja..."



Om kvinnan menar ja är det inte ofrivilligt samlag så det där är en självmotsägelse. För att samlag skall vara ofrivilligt måste hon mena nej



Beträffande att kvinnor säger nej men menar ja så är det vad kvinnor själva sagt i publicerade studier (till andra kvinnor). Det är ett välkänt fenomen att många kvinnor ger män s.k. token resistance. Man har även frågat tusentals kvinnor om orsakerna till denna.

2008-09-09 @ 00:46:41


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0