så yrar jag lite igen

Graciela Iturbide är vinnare av hasselbladspriset. Fotografi. Har kollat på hennes bilder och jag fascineras alltid över hur dessa fotografer vet att de är färdiga med bilden. När de känner sig nöjda och hur och varför. För det handlar ju inte alltid om enbart motivet, utan lika ofta om ljuset. Och hur mycket av magin som sker vid själva kameraklicket och hur mycket sker vid efterarbetningen. Det är hur som ett mycket spännande medium.

Nu har jag varit trött i flera timmar och borde verkligen ha gått och lagt mig för länge sen, men så sitter man ett tag och så helt plötsligt sitter man kvar. Jag skyller på den där lepriconen som bor på min axel ;)

Om jag skulle ge en glimt av vem jag är baserat på ting eller val eller smak;
Duran Duran är en grupp vars medlemmar fortfarande lyckas vara både sexiga och karismatiska och yes, de gör naturligtvis så bra musik som det faktiskt går att göras. Såg dem på cirkus här för nåt år sen och den spelningen, my god, jag är så lycklig att jag var där. En hel konsert som bara var bra hela tiden, hur sällsynt är inte det?! Såg att killen bakom mig/oss spelade in och jag är så ledsen att jag inte haffade tag i honom så att jag kunde fått fatt i en liveinspelning, jag har inte hittat nån när jag har surfat runt på nätet.

Vispopartisten Toni Holgersson är husgud. Alla andra i all ära, men Toni, det är livet det! Han finns på myspace, men jag orkar inte länka, men ni som vill kan hitta honom där. Det känns långt, allra längst in, i bröstet när man hör honom live.

Filmen Chocolat. Choklad gör mig lycklig. Inte marabou mjöklchoklad, utan mörk, exklusiv choklad. Och jag behöver inte äta den ens, det räcker med doften och ja, det räcker med att bara få se på choklad för att jag ska känna välbefinnande. Choklad är en underbar krydda i livet!

Om jag skulle säga den allra bästa bok jag har läst så är det Inte som andra döttrar, om Nancy Spungen, men det är kanske 18 år sedan jag läste den och idag kanske jag inte skulle tycka samma sak.

Jag är kär i mode, men med mode menar jag inte kläder a la de som tex Paris Hilton bär, utan jag menar de chaneldräkter som Jackie O bar. Men visst finns det designers idag som gör underbara saker oxå. Jag gillar till exempel Alexander McQueen, för hans lekfullhet och futuristiska fetischkänsla.

Den mobiltelefon jag senast var nöjd med var min nokia 3310, hette de väl?! Sen dess har det ju bara producerats skit och jag har hatat alla jag haft efter det. Dock har jag blivit bestulen på hmm, 2 mobiltelefoner iallafall och med tanke på hur värdefull info man lägger in i mobiltelefonen och ingen annanstans (jag tänker på telefonnr) och hur handikappad man är utan mobiltelefon, så är det snudd på att jag tycker att det borde införas dödsstraff på mobiltelefonstölder från privatpersoner.

De uttryck jag använder mest är nog "jajamensan", "banne mig", "janä" och naturligtvis är det nåt där jag inte kommer på. "Typ" och "liksom" gills ju inte.

Just nu tycker jag att det roligaste ord som finns är är "smisk". Det är så otroligt fult - Nu ska du få smisk. Liksom.

Nä, nu är det dags att sova. Puss och kram!


Andra bloggar om: , ,



Kommentarer
anna

tack gumman! haha ja du var med från start and way before that too..hihi
kram!

2008-03-07 @ 01:46:01
URL: http://pyttis.blogg.se
Maria

Vem vet, kanske kanske? ;) Skulle inte va helt fel, haha! Skulle behövas fyllas upp med lite skor här! Hoppas du får en underbar dag :)

2008-03-07 @ 06:38:47
URL: http://mariapettersson.blogg.se
Helle

hoppas du har kollat upp.. men du är vinnare igen av en tävling: http://hummingbird.blogg.se/

det lönar sig att inte plugga xD haha

2008-03-07 @ 09:25:22
URL: http://heellee.blogg.se
Maria

Titta in på min blogg, du kanske har vunnit något ;)

2008-03-07 @ 13:32:30
URL: http://mariapettersson.blogg.se
leopardia

haha, japp, jag är en tävlingsoholic tydligen ;)
tack maria!

2008-03-07 @ 14:39:37


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0