så var det igång igen

Jag börjar bli lite uttråkad av att bara fota blommor.



Funderar på om jag ska rensa ur min garderob idag. Men jag är lite trött efter gårdagens utflykt. Har vunnit två auktioner på tradera nyss. En röd klänning i frotté. Jag gillar frotté, så jag hoppas att den passar.

Lösa förbindelser orsak till allt fler våldtäkter.
Färre våldtäktsmän känner offret.

Surfade runt lite på DN och läste ovanstående artiklar. Så ni som undrar varför antalet våldtäkter har ökat - så ger ju DN svaret. Själv kan jag väl känna att det är lite mer komplext än så. Tanken slog mig lite att får män lära sig att ta ansvar för sin sexualitet, eller uppfostras de till att det är självklart att de är konstant kåta, det kan de ju inte rå för... Även om jag aldrig nog kan påpeka att sex och våldtäkt är två vitt skilda saker. Makt och våldtäkt däremot. Och att det här hotet om potentiella våldtäktsmän måste finnas för att bevara den patriarkala samhällsstrukturen. Vi lever i den strukturen, vi bidrar till den, alla på vårt egna sätt. Jag är rädd. Jag bidrar.

Men annars, det verkar bli allt vanligare att män, iallafall vad jag utgår är män när jag läser i bloggar och kommentarer, tycker lite att 'vaddå, så svårt är det väl inte att undvika att bli våldtagen?!' som till exempel Illwill i sin kommentar hos Tiarafeministen påpekar. Problemet är väl att våldtäktsmän ännu inte har fått sina knän krossade av Gud, så de haltar inte... Så vi kan inte se vilka de är. (det är en parallell dragen till ett irländskt ordspråk det där med haltning och Gud). Vi kan naturligtvis peka ut olika folkgrupper till höger och vänster och som DN - lösa förbindelser... Men kommer våldtäkterna att sjunka om vi undviker utpekade grupper och lösa förbindelser? Och om det är så, finns det någon annan biverkning? Jag känner att det hela tiden handlar om att kontrollera de 'svaga' i samhället. Kvinnor och utpekade grupper, för inte är det så att någon pekar ut vita, medelklass män som denna grupp. Och kontroll handlar om makt och våldtäkt handlar om makt. Och sen säger jag ingenting mer.

Nä, dags att äta frukost kanske...

Puss och kram


Andra bloggar om: , , , , , , , ,



Kommentarer
E

Skönt att någon annan än jag har störda frukostvanor:)

2008-06-16 @ 16:40:59
URL: http://pelin-pelin.blogspot.com
leopardia

E: nu förstår jag nog inte vad du menar... vadå störda frukostvanor? ;)

2008-06-16 @ 19:06:59
panki

Vampyrfilmer äger!

2008-06-16 @ 21:47:59
URL: http://pancake.webblogg.se/
panki

Vampyrfilmer äger!

2008-06-16 @ 21:50:43
URL: http://pancake.webblogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0