ifall nån trodde nåt annat


okej, var det nån som trodde att jag inte skulle surfa in här och gnälla över studier idag? hum hum. okej, nästa tisdag har jag uppkörning i bergslagen. jag har nu insett att eftersom jag inte kört på en evighet så lär jag behöva en enorm potion tur för att det ska gå vägen, och nåt sånt har jag inte sett till sen franco dog. men, men, jag tänker iallafall göra det. det här gör att jag missar föreläsningen på måndagen, eftersom jag måste hem och ta nån lektion. och den glada nyheten är då, att tills nästa tisdag ska jag skriva 4 pm, eller rättare sagt, fyra st analyserande referat. ett ska alla skriva, en slags jämförelse av hamsun och strindberg och deras individ i staden, så det gnäller jag väl inte över. men de här tre andra jag åkte på. som jag trodde kunde räcka med ett sammanslaget referat, men nejdå, här skulle analyseras alla texter grundligt så att jag bevisade att jag förstod. ähum, det är ju på föreläsningarna, framförallt, som allt brukar klarna, men, men det är bara att bita i det sura äpplet. tur nog är en av texterna nån feministisk vinkling på, så där kanske det inte är så svårt att hitta en frågeställning iallafall...

men nu ska jag åter igen hylla mitt fik. min älskade förortscafeteria. de är bara bäst. jag köpte med mig linssoppa och kaffe. "det är så gott med mycket citron till den här, så du får hela"... sen medan jag står och tar mig mitt kaffe kommer han med en fruktsallad - till efterrätt. "ibland behöver man små överraskningar". i löv him! så nu skäms jag över att jag köpte äckligt kaffe i pressbyrån här om dagen. mc donalds och pressbyrån, fattar inte hur två ställen kan misslyckas så med sitt kaffe. oh well...

så jag är iallafall skitglad att jag har läst färdigt svält iallafall. som det blir föreläsning om på onsdag, så att jag kan idag kanske få ett referat skrivet. ett referat om simmel. mycket intressant essä, faktiskt, den vi ska läsa, dock får man ju ha i beaktning att han inte skriver om just sverige, för jag kan tycka att stockholm skiljer sig lite från övriga storstäder. alltså, stockholm idag. men det kanske bara är naivt att tro.

det finns en kille i min klass som är närmare ett geni. inte bara att han verkar kunna latin och har rest en massa och har koll på en massa filosofiska begrepp. han verkar förstå alla texter på samma sätt som vår professor gör. vilket gör att deras kommunikation inte går att bräcka, han lär ju tycka att han är omgiven av ett gäng idioter. särskilt jag, som envetet tar upp den komiska aspekten på alla texter istället för deras egentligan innehåll. jaja.

nå, jag måste verkligen få referaten skrivna, helst tills på onsdag, så att jag kan roa mig med strindberg på bussen hem sen. eller den där otroligt intressanta boken om borgerlig offentlighet.... dagens föreläsning var iallafall väldigt abstrakt enligt mig, så jag vet inte om jag blev så mycket klokare. jag får låtsas att jag är journalist och sätta igång kaffebryggaren och slita mitt hår.

får se om vi får flyga ballong eller inte. haha, D, en av mina kursare, berättade om sin erfarenhet i fredags. åka till sickla för att få veta - nej, vi ska flyga i kungsängen, för där är det sol. ähum, nä, sa hon, jag kom precis därifrån. så de skumpade i nån militärlastbil till kungsängen för att titta på regnet och konstatera att det blev inget flygande av... men hon fick en plastballong med korg iallafall.

märk väl, inte ett ord om datorer...

puss och kram

Andra bloggar om: , , ,


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0