oj, vad tiden går, tur att dörren är låst

saker gjorda: har en maskin med tvätt att hänga, oj vad tiden går fort, även när man har tråkigt...
dagens fråga: hur får man ordning i kaos?
dagens låt: under pressure - queen
dagens känsla: helt okej idag
dagens citat: "Carrie: You think it's as simple as my dad walked out therefore I'll always be screwed up about men?
Miranda: My father came home at seven on the button every night and I still have no clue."


nyss tittade jag på klockan och då var den strax efter tolv, nu är den tio i tre... vad hände liksom?

32472-166 mitt internationella kvinnodagsfirande... mammas lussebullar och varmchoklad tillsammans med mitt dåliga samvete. hade just lovat att jag skulle bli lite petigare när jag köpte frukt och grönsaker, men så inhandlade iag iallfall vindruvor från sydafrika. och jag tror inte att de båtar och bilas hit utan jag tror nog att de flygs till holland direkt. pjuh. dåligt av mig. men nu är det som det är. attans oxå.

har slarvat lite med det där att göra juicer, så min råsaftcentrifug tvivlar nog på min kärlek, men älskling, det är du och jag. ikväll så.

min mamma ringer och tjatar. nä, inte tjatar, men hon tycker att jag ska röja upp i mitt hem och sen fota, så att jag senare i livet kan sitta och titta hur jag bodde nu/då, vilka möbler jag hade osv... men jag vet ju inte vart jag ska göra av alla grejer, snälla nån - ge mig en billig trea.

32472-168 ja, här är då en del av mitt vardagsrum med några av dess bokhyllor. trappmaskin, hantlar, pyttlar och kassar. vart ska man liksom börja? ni förstår kanske mitt dilemma. de där bokhyllorna har varit sorterade en gång för 2 år sen, men så rycker man och drar och lider av nån tvångstanke som gör det omöjligt att lägga tillbaks saker på samma plats som man tog dem. ena kassen tror jag innehåller böcker, den andra bergslagsstenar och den tredje är skit som jag slänger ner när jag städar undan. ja, mc donaldsmuggarna är rena och oanvända tänkta till nån kitchig konst nån gång, men ey, jag sitter ju tydligen framför datorn istället... kassen som hänger på bokhyllan innehåller godispapper, till en av mammas väninna, som samlar på sånt. och det är så jag är uppvuxen, med samlandet omkring mig. kanske därav orsaken till att jag inte kan slita mig från saker och ting...

ska nog sätta upp den här bilden på toalettdörren så att jag ser hur jag lever och inser att jag kanske är så jäkla trött för att all kaos suger musten ur mig, hehe... så som lindersbergskvinnor även kan göra ;)

männen, kärleken? jag tror att han verkligen gillade E rätt mycket för nu har han pratat om hennes kropp flera gånger. och vad svarar jag kan man undra? hmm, jag skrattar nog mest bara och säger ja, hon är fin... otur för honom att han inte skötte det bättre kan man säga.

har lagt ner planerna på dietistprogrammet eftersom jag inte orkar läsa in naturkunskapen nu och eftersom det inte fanns i den här stan utan jag skulle vara tvungen att flytta till umeå eller pendla till uppsala... nog för att alla jag någonsin har träffat eller haft att göra med, som varit från umeå varit sjukt trevliga och sköna människor, men nja, jag älskar ju min lägenhet, mitt kaos.

och idag fyller fidosötsnosan år. grattis till henne!

nej, nu ska här hängas tvätt och slängas reklam.

puss och kram på er!




Kommentarer
Hanna

Jag måste säga att du är värd en liten eloge att du äter lussebullar fortfarande. Snacka om att ta tillvara på resurser - om de nu inte är bakade nyligen förstås :-) Mina ligger fortfarande i frysen och väntar på att bli fågelmat/slängas.

2007-03-09 @ 16:02:05
URL: http://hannasplats.blogg.se
Anna

tyckte att det såg helmysigt ut med hyllorna o alla grejer =)

hmm kanske att du o jag kan leka satc nr jag kommer till sthlm den 21 mars?
kram på dig miranda!

2007-03-09 @ 17:49:48
URL: http://pyttis.blogg.se
Lotta

Om du menar allvar med att rensa, så finns det en bra bok RensaIRöran av KarenKingston. Den är så inspirerande. Jag har snart gått igonom hela mitt hus, det tar ett tag...
Jag har sett väskor av kaffepåsar men vad gör man av mcdonalds muggar? Nyfiken.

2007-03-09 @ 18:14:35
URL: http://l8.zoomin.se/blogg.html
Blackart

Men hur skapar man ordning av kaos? Man tjackar sig ett billigt, snyggt tyg (helst enfärgat eller väldigt diskret mönstrat) och med en häftpistol häftar man fast det framför röran! (alternativt fixar nån vajer eller nåt, men då blir det genast ett större projekt...)

Okej, det är värsta fejkordningen, men seriöst - syns inte finns inte! Eller...? Så funkar det i min värld, iallafall.

Och PS; jag heter BlackART inte BlackHEART även om det andra stämmer precis lika bra som det första... Och HETER är för övrigt en sanning med modifikation, det är inte det som står på mitt körkort om man säger så.

2007-03-09 @ 18:58:18
URL: http://blackart.blogsome.com
leopardia

Blackart: oups, snabb i fingrarna och långsam i tanken, du vet... därför det blev galet...
har funderat på att drapera, men då skulle hela lägenheten försvinna, hehe...

lotta: har faktiskt den boken, fast som märkes så är den oläst...
de där muggarna har jag ingen speciell tanke med, gillar bara färgerna... men ett collage kanske man kan knåpa ihop nån gång...

2007-03-09 @ 19:09:07
leopardia

anna: klart vi ska leka satc :)

2007-03-09 @ 19:09:50
Tinnitussan

Känner igen "kaoset". Brukar också ha det så även om jag fick ett ryck förra veckan att göra i ordning i mitt eget bibliotek!

Kul med bergslagsstenar! är du intresserad av geologi?

2007-03-09 @ 21:41:03
URL: http://tinnitussans.blogspot.com
leopardia

tinnitussan: njae, inte alls faktiskt... det där bergslagsstenarna plockade jag längs nån väg nån sommar när jag var i bergslagen. hade tänkt dekorera med dem, men tyvärr är de inte så fina, men, men... nån kanske det blir nån gång... det är ju ändå så "hemma"..

2007-03-09 @ 21:44:28
Fröet

Jag är från Umeå, har även läst på Umeå Universitet (fast jag nu bor och pluggar i Uppsala). Universitet där är super, bättre än Uppsala tycker jag, sen är Umeå en trevlig stad med ung befolkning. Fast jag kanske är lite partisk;)

2007-03-09 @ 22:13:22
URL: http://litenfro.blogg.se
Pumans dotter

Mammor tjatar, det är deras uppgift här i livet! ;D
Men jag förstår inte riktigt logiken: Om du ska ta bilder på hur du bodde för att komma ihåg det senare, varför ska du röja upp först? Det stämmer ju inte riktigt då...

2007-03-10 @ 10:05:15
URL: http://pumansdotter.blogspot.com
leopardia

fröet: det är ju det jag säger, folk från umeå ÄR trevliga ;)

pumans dotter: hehe, jag tror att hon vill förneka sanningen, hon är rätt bra på sånt..

2007-03-10 @ 10:14:12
Myra

Jag var också en hamster innan. Sparade på precis allt. Mamma gör ju det. Mormor gör det. Och Farmor gör det.
Så varför inte jag...? ;)

Men då vi flyttade utomlands och inte kunde få med oss mer än som fick plats i de två små lastbilarna vi hade, då var det bara att rensa.
Och jäklar vad jag rensade då jag väl kom igång. *s*

Men nu har jag börjat samla på mig saker igen, men inte lika mycket.

Du hade rätt om filmen, förresten. ;)

2007-03-10 @ 13:14:28
URL: http://myrasmysterier.blogg.se
Annika

Jamen vad mysigt att ni ska leka SatC snart...Skulle ju jag också vilja göra, ju...
Den där Karen Kingston boken har jag också, och ja, den hjälpte mig. Jag rensade i röran och jag mådde faktiskt väldigt bra efteråt.
NU, ett år senare skulle jag behöva göra om det igen, men jag orkar inte då det är ett STORT projekt. Sen hatar jag att städa...blä.
Mysigt med alla böcker dock!!!

2007-03-10 @ 15:01:05
URL: http://kankaglenreston.blogspot.com
leopardia

annika och myra: hehe, tro det eller ej, men jag har faktiskt rensat rätt mycket, men jag spar ju tydligen alldeles för mycket ändå... får nån känslomässig relation till mina saker...

2007-03-10 @ 17:43:19
//D.D\\

Åh, vad jag känner igen mig! Nu har jag dock hittat en sambo som har lite koll på läget och som är igång och tjatar när det blir lite väl mycket. Fast det kanske inte kan räknas som tips direkt? Själv insåg jag precis när jag satt och funderade på om jag hade något tips att jag nog kör med omvänd psykologi på mig själv. *hmm* Hursa om jag inte ska ta och skriva ett blogg-inlägg om det... Ja, imorgon... om jag hinner! Har jag inte skrivit om det inom en vecka kan väl någon påminna mig? *kram*

2007-03-13 @ 20:39:59
URL: http://t4nk3bubbl0r.blogg.se/
leopardia

//DD\\: sambo sökes! haha, får man välja fritt oxå?
jag ska hålla koll efter dina tips...

2007-03-13 @ 22:10:13


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0