tidvattnet är högt, men inte jag

saker gjorda: sovit
alkoholintag: vatten
dagens fråga: vad var det första skrivna ordet?
dagens låt: the tide is high, tack vare will och grace, mm...
dagens känsla: hyperstressad
dagens citat: "kan du säga det utan ironi? - ja, det kan jag..."



har varit helt död idag. deckat hela tiden om och om igen. så jag har levt på mackor, de gånger jag vaknat en längre stund. dvs 2 ggr.

fick böcker på posten, som jag hade glömt bort. gick med i en bokklubb för att få en rosa klocka *snark*. varför gör jag sånt? jaja, nu måste jag bara komma ihåg att gå ur.

förresten gillar jag inte försäkringskassan som bara "jag ska få nya arbetsuppgifter, din nya handläggare blir NN, jag vill att du ringer henne för att planera..." alltså, visst, det ligger i mitt intresse oxå, men är det inte deras jobb att ringa mig?! blir så trött på sånt. jag har dåligt minne, ska jag komma ihåg det då?!

angående will och grace, så fick jag veta att hon som spelar karen har gett ut två skivor. alltså; hon pratar inte så där på riktigt. lite roligt och fascinerande att nån kan föreställa rösten så.

männen, kärleken? orkar inte ens. blir så trött. nämnde, eftersom han sa att fido var snygg, vilket hon är, att hon nog tyckte rätt illa om honom. bjäbb bjäbb, vet hon hur du har betett dig då. typ. men alltså, killen har mer el mindre psykiskt misshandlat mig och hans respons var "du förtjänade det väl då" så jag sa att om det var så han tyckte, så kunde han dra åt helvete. nog för att allt är gammalt och han varit hur bra som helst senaste tiden, men vadå, jag kan ju inte hänga med någon som faktiskt anser att det är rätt att behandla mig så som han har gjort, att jag har förtjänat det. jag menar, killen har snällt, upprepade gånger, talat om att jag är värdelös osv. och bara för att jag har försvarat mig betyder det inte att jag har förtjänat det. visst, jag kanske har trissat upp situationen, men va fan, jag har ju blivit attackerad och kränkt. jaja, det är som det är och det är tröttsamt, för det är samma visa om och om igen. jag får väl ta på mig ansvaret då, jag bryr mig inte längre.

jag gillar min advokat, för hon liksom visar ett engagemang och omtanke och att hon bryr sig, trots att hon konstant jobbar med just sådana här fall. fast kanske mer när det gäller yngre offer och förövare. det är liksom fascinerande att hon inte har blivit blasé och utbränd på nåt sätt.

har inte hört nåt från polisen, så jag misstänker att bilderna fortfarande är borta. men nu ska jag inte tänka på det, för jag är skiträdd. gaaa.

det är synd att jag inte gillar kaktusar, att jag vill ha blommor och massa blad på mina växter, annars skulle jag ju ha kaktusar, men, men. de jag har nu får väl stå tills de vissnar ner helt.

såg en debatt på något gymnasium, mellan lars ohly och lars lejonborg. tror inte att någon går hem där, men jag tror att ohly har ett bättre språk för att nå förstagångsväljare så att säga, men vad vet jag. det är så komiskt att han står där inför massa invandrare, lasse l, och vill införa språktest. nu anser ju jag att det är att peka ut invandrare som problemet, när problemet egentligen ligger hos samhället. inte bara segregreringen och integreringen, utan hur bra fungerar egentligen sfi. man kanske behöver mer att erbjuda och mer förväntingar. för problemet är mer svenskar som prompt ska bo i innerstan. osv. som inte vill beblanda sig. inte lära ut utan bara anser att ta seden dit du kommer. jag menar, om jag flyttade till thailand skulle jag tycka att de var fåniga om jag skulle vara tvungen att behöva lära mig thailändska när jag kunde klara mig hur bra som helst ändå. så det är ju nån form av rasism. att hela tiden skilja på och anse sig vara bättre. förövrigt ett av de stora problemen när det gäller barnsexhandeln. för de som åker just till thailand, skulle ju kanske inte ge sig på svenska barn, utan där får man göra så, för det är ju "dem".
jaja, nog om det.
folkpartiet har sina fina sidor, det är jag säker på, kontra kommunismen. men som sjukskriven kan jag ju inte sabba för mig själv och rösta blått. så är det ju bara. jag vill inte ha sänkt bidrag.

nu vill ju vänsterpartiet införa feministiskt självförsvar i gymnasieskolorna. jag är lite emot det eftersom jag anser att problemet inte är att kvinnor inte kan försvara sig, utan att män överfaller. men samtidigt kan det säkert ge ett självförtroende som är så viktigt, samt att det kanske skickar ut signaler att vi är förbannat trötta på att våldtas. sluta med det.
samtidigt är jag emot ett ordningsomdöme, som folkpartiet vill införa. dvs att man sätter betyg på eleverna. vilket känns som ett rent maktmissbruk. för lärare favoriserar rätt hårt. och bland det viktigaste skolorna ska lära ut är att ifrågasätta, tycker jag då. och hur bra ordningsomdöme får man ifall man ifrågasätter lärare.... eller folk med damp tex... nä, det är bara gammaldags och förlegat och hemskt.

folkpartiet har rätt bra åsikter när det gäller trygghet och brottsbekämpning, men det har liksom alla partier. alla partier vill väl typ ha fler poliser och nolltolerans mot kvinnovåld och trafficking.
jag vill däremot inte ha det här skumma samarbetet med eu, som jag tror att högern står för. någon slags europapolis. nu är jag inte så insatt, eftersom det var ett tag sedan jag hörde talas om det, men det lät rätt ogenomtänkt och bara, som allt är, onödigt.

jaja.. ska sluta älta politik på puckonivå och glo på will och grace istället, hehe, vilket kanske förklarar puckonivån. och jag fick godis av sossarna, så jag ska rösta på dem i kommunvalet. så det så. nä, inte därför, utanför att de sitter nu och det är väl helt ok här, så...



Andra bloggar om: , , , , , ,


Kommentarer
Anonym

jag håller
med till 1000 procent
hehehe

2006-09-05 @ 08:37:58


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0