Loppis och Lady Di

Det regnar lite ute, skulle man kunna säga. Men det är ju bara vatten, tänkte jag och trampade iväg till loppisen. Kunde bara inte motstå denna mugg;

 

Det är ju som så knasigt kitschigt med en bröllopsmugg med prins Charles och Lady Di...

Nåväl, på fredag ska jag på anställningsintervju. Kul. Och ja, på ett ställe där jag vill jobba. Jag är ju inte riktigt helt arbetslös, pluggar ju, men det vore så skönt att få lite rutin och inspiration i vardagen. På det där sättet ett kul jobb kan ge. Och så gäller det deltid, så jag håller tummarna.

 

Om jag tycker att Kinapuffar-påsen är rasistisk? Jag tycker att all användning stereotyper är onödigt, däremot kanske jag inte reagerat så starkt på just denna påse. Jag tycker tex att det är mer märkligt att det är helt naturligt att kalla en person med Downs syndrom för mongoloid. (Det hela kommer från att man förr i tiden ansåg att de utseendemässigt var lika mongoler...) Men jag tillhör inte dem som envetet hävdar att "Det har alltid hetat negerboll, jag kommer alltid kalla det för negerboll" och så vidare... Jag bryr mig inte om vad saker alltid har hetat, jag kan lika gärna kalla det för chokladboll eller whatever. Däremot berättade Caroline Giertz en gång att hon fikat på något café - för länge sedan - och skulle beställa just en negerboll. Sagt och gjort och någon knackar henne på axeln. Där står en jätte till svart man och säger:
- Do you know why they call them negerballs?
- No...? svarar hon, lite så där ertappad med handen i kakburken...
- 'Cos they taste so nice!
På tal om ingenting.

Ciao


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,


Kommentarer
Far Lars

lycka till

2011-09-22 @ 18:31:06
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

Nope..har aldrig gillat second hand eller begagnade kläder..lika lite som jag gillar att låna böcker på bibblan.

Tycker alltid det luktar smuts och känns smutsigt i second handbutiker...pryttlar och vixxa möbler kan jag dock köpa second hand.

2011-09-23 @ 23:49:13
URL: http://pyttis.blogg.se/
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

ingen aning, inte hört så mycket alls om boken mer än att den döpts om här i sverige, i usa heter den The Help.

2011-09-28 @ 10:55:09
URL: http://pyttis.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0