en ny liten leksak

saker gjorda: träffat R, lämnat blommor, lagat mat, slukat tårta
dagens fråga: varför pluggar jag inte?
dagens låt: na na na na na na na batman!! doink
dagens känsla: småtrött är man ju faktiskt... men va' fasiken, jag har ju körkort :)))
dagens citat: "Jane: I once went on holiday and pretended to be twins. It was amazing fun. I invented this mad, glamorous sister and went around really annoying everybody. And d'you know, I could get away with anything when I was my crazy twin Jane.
Sally: But you're Jane.
Jane: Kinda stuck. It's a long story.."


var och lämnade en liten blomma till bilskolan här i stan oxå. och fick tillbaks pengarna för körlektionen jag hade kvar. det var schysst. sen träffade jag R för nästan sista gången :( men fågelungar måste lära sig flyga sa hon. och att jag borde göra ett schema och det borde jag verkligen. två timmar i veckan avsatt för pysselaktiviteter. det verkar bra att göra så. ordning och reda, strukturerat.

fick present för att jag tagit körkort. en tårtspade i form av en högklackad sko. helt underbar:

image394

och om ni kollar i bakgrunden så ser ni en ljusstake i form av en lussebulle, som jag bara var tvungen att köpa på julmarknaden jag var på. den liksom ropade mitt namn. mm, ni förstår kanske varför...

ma och pa är hos nån släkting och hälsar på, men jag orkade inte följa med. jag tänkte plugga, men jaja... det är som det är med det. tentan består av tolv citat varav vi ska välja två och skriva om. förklara, analysera och argumentera kring. jag har inte valt citat än, nix...

ja, nä, förresten så blev det inget föredrag om strindberg igår. jag och pa åkte och köpte oss varsin kamera istället. jag köpte mig en canon powershot s5is. ingen system, men den ska gå och ta micropix och leka bra med ändå. det är så att jag var ute efter den vridbara skärmen. tror att det är min grej att ha en sån... så en systemkamera får vänta ett tag, men nån gång...

sen har jag hittat plastfickor jag vill ha, men nähä, då måste man ha ett företag och org.nr, för att kunna beställa därifrån. jäkla rackare. nå, det var plastfickor, bälgfickor med metallskena i ryggen. suring. får leta vidare helt enkelt. oh well. nu ska jag iallafall lägga mig på soffan och häva i mig massa vatten, för jag är supertörstig.

puss och kram


Andra bloggar om: , , , , , , , ,

hoppsan, en tenta till


på lördag åker mina föräldrar hem och då ska jag sätta mig med lite glögg och pepparkakor och läsa bloggar! och det är någonting jag verkligen ser fram emot.

idag är frågan om jag ska kila iväg på ett föredrag om strindberg och hans kvinnor, eller inte. jag är lite trött, det blidde dubbel föreläsning idag. sen fick vi den nya tentan oxå. fast jag har inte tittat på den än. hum hum, jag trodde att det var en vecka kvar, men nähäpp. nåväl, får försöka ta tag i det i helgen oxå. jag har ju, som sagt, inte läst särskilt noggrant. haha, påtal om det så stod det på den senaste att det märktes att jag läst mycket noggrant och uppmärksamt, så vi säger väl så då ;)

nu ligger det iallafall lussebullar i frysen. och julmusten står under köksbordet.

ja, nä, jag har inget att skriva om just nu, jag bara tänker på att jag har körkort.

puss och kram och massa kärlek till er!

det gällde och smällde


som i inlägget nedan sa.

jag vet inte vad jag ska säga. jag fick till och med beröm. och nu har jag KÖRKORT! bara så ni vet. men jag lovar, jag ska tala om varje gång innan jag ger mig ut på vägarna ;)

image393

och andra tentan fick jag G på iallafall. så nu tänker jag slappna av några sekunder på vägen till sthlm, innan jag ska rita nån knepig karta.

puss och kram

Läs även andra bloggares åsikter om ,

ack, ljuvliga kanel


okej, idag smäller det. idag gäller det.

hupp, igår testade jag att baka gaffelkakor och ha i kanel.

200 g smör eller margarin

4 msk socker
1½ dl havregryn
3 dl vetemjö

Sätt ugnen på 200°C.
Rör samman matfett och socker. Tillsätt havregrynen och mjölet. Forma degen till runda kulor. Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper. Platta till dem med en gaffel.
Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter.

dock kan jag väl säga att 2tsk kanel kanske var lite för lite. det funkar, men ja. sen vill jag ju personligen ha mer socker i, men, men...

har nu sett en sminkspegel med lampa runt. bara 845spänn på eleven. fasiken oxå. jag vill verkligen ha en sån. behöver ju inte vara just den, men en lika praktisk. dock var det den enda jag hittade och jag tycker att det är märkligt att det inte finns massor med sådana. nåja.

idag ska jag rita en karta över tv-landskapet på 90talet i sverige. jag liksom kommer inte ihåg 90talet, men, men. antar att det inte behöver vara så jätteseriöst.

nu är det kaffe med dopp här. puss och kram på er!


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

det har blitt råare i samhället!


jo, jag sa ju att jag skulle skriva om trygghetsnarkomani. men jag gör mest så här. kolla upp david eberhards föredrag på den här länken. ett mycket intressant sådant. eftersom allt jag skriver tydligen handlar om vad jag vill ha...
lite lustigt konstaterar han att av alla som röker, hur många får lungcancer.... ?! jo, mindre än en procent. osv osv... men han tar upp många andra grejer. jag vill stoppa huvudet i sanden, för att jag tänker så mycket som han påpekar. hua. haha.

annars var jag just ute och körde i snön för första gången. påtal om lite trygghetsnarkomani - det varrrr lite läskigt... man såg ju för 17 ingenting.

köpte med mig lite margarin hem, för jag tänket baka lite småkakor. det var planen. ska ut och köra igen på eftermiddagen. borde naturligtvis plugga. har skrivit lite på läxan, men ja, jag har nog inte tagit det så seriöst, trots allt. mer bara att lämna in nåt för att visa lite engagemang.

väckte mamma i morse. kröp ner i hennes säng och försökte få plats i hennes famn. vilket naturligtvis är omöjligt då hon är 150 cm lång och jag 168 cm, men där låg jag och så fick hon berätta när hon var 14 och jobbade som hembiträde i sthlm, där hon inte kände en kotte. och så pratade vi om barnarbete osv.

nä, baka lite kanske vore nåt.

idol, just ja. vad hände liksom?? jag var faktiskt tvungen att köpa saftonbladet dagen efter bara för att se om det hela inte var något skämt eller någon form av kupp för att öka tittarsiffrorna. nå, nu hoppas jag att andreas vinner, så att idol som koncept sitter fast där med andreas, som är helt självgod, rör sig som en dansbandssångare med ischias, men sjunger bra gör han väl. kanske inte bättre än jon bon jovi, men visst...

puss och kram på er


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

den här bloggerskan vill ha!


okej, det här börjar bli en blogg över saker jag vill ha, men, men.. det är min blogg och jag är narcissist om jag vill det...

image391

alltså, nej jag är inte ute efter en brud, eller ja, så kanske man iofs kan se det, för jag vill ha den där tröjan!!!! gaaah, en tröja med lilla my liksom. hur många gånger har man inte blivit liknad vid denna lilla... hmm... ilskna fröken då?! så om nån vet vart den går att få tag i så hojta till. den är av märket only, så om nån sett den i tex nån vero moda-butik - säg till. för jag hittade den inte i butiken som hade reklamen...

jag hade faktiskt tänkt skriva ett inlägg om trygghetsnarkomani, om idol och om massa annat, men nu sitter mina små föräldrar och är hungriga, så jag måste kila och laga mat till dem... de små trollen.

puss och kram

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

smyckesfrossa

jag är lite slarvig alltså. internetar knappt nånting. nåväl. jag är i bergslagen och övningskör helt enkelt. och gratulerar mamma, som fyllde här om dagen.

nu tänkte jag bara kika in här för att nämna att jag fick det här tipset. snygga smycken!

såg ni idol igår? amandas örhängen. så jäkla snygga. jag vill ha.

image388

eller vad sägs om detta sjukt coola halsband;

image389

eller kanske det här, som ser så läckert ut att man vill äta upp det...

image390

oh well, nu ska jag äta frukost och sen ska jag åka på julmarknad. coolt. jag återkommer.

puss och kram!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

4 minuter senare

jag har ungefär 4 minuter på mig innan jag bör resa på mig, rulla ner för trappen och ut genom dörren för att övningsköra. är i vanlig ordning sjukt trött och längtan efter att få sova är enorm, men, men...

okej, camilla läckberg. jag är ledsen, men isprinsessan fascinerade mig inte ett dugg, som jag redan nämnt nån gång. men vem är det på svt som hatar camilla så mycket att de gjort århundradets sämsta produktion baserat på hennes böcker? alltså, jag blir helt förbannad när jag ser dessa skådisar agera. jag vet ju att de kan, men nä... jag blir helt provocerad av alla usla kameravinklar, ljussättningen, scenografin. okej, jag vet inte, det kan vara något slags avant gardistiskt grepp att hey vi går tillbaks till 70talet för vi är så balla. men jag tvivlar. de har helt enkelt tagit skattebetalarnas pengar och gjort bajs av. jag pratar om tv-produktionen av isprinsessan och predikanten. en tv-serie-film som övergår mitt förstånd i kasshet.

och så sa svt här om dan att de är sån public service-kanal som helt enkelt ger tittaren det de tror att tv-tittaren vill ha. så jobbar de. jahupp.

nä, nu måste jag dra på mig mina för tighta jeans och springa iväg.

puss och kram

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

en plugg i ett plugg


jag plitar väl ner några rader innan jag springer till bussen för att uppleva en föreläsning om televisionen. lite intressant var det att nån från svenskan, idag på morgonen i nyhetsmorgon, kritiserade svt för att inte alls vara fri television och jag kände att han hade rätt många rätt. inte alla, men så som hon från svt svarade så undrade jag ifall hon verkligen var så naiv att hon trodde på det hon sa. han tog bla upp pingu och att hela programmet var reklam. dvs det är inte själva programmet som är det som ger pengar utan att det är gjort (och inköpt) för att sälja pinguleksaker. och det stämmer ju rätt jäkla helt och fullt, men så vill inte svt se det, för för svt är svt den sista utopin. jojo.

men det är bla lite sånt vi talar om. och att nu heter alla program serie; livsstilsserie, hälsoserie, dokumentärserie osv. att det är del 3 av 14 osv. för att saker ska ingå i block, eller hur man nu ska förklara. kolla dagens tv-tablå och se hur många serier det finns. något som man inte trodde skulle ske på 70talet. oh well.

nu måste jag springa iväg.

puss och kram!

däcken rullar runt

alltså, det är inte ett dugg synd om mig, men jag har insett att jag de senaste nätterna tagit med mig stressen in i sömnen och panikvaknat flertalet gånger under nätterna. men inget ont som inte har nåt gott med sig - jag menar att få somna om och faktiskt få somna om är ju inte så illa det heller.

ojdå, nu kom pappa in i dörren och ifrågasatte varför jag fortfarande befinner mig i soffläge. men jag håller med, jag håller på och bräcker mitt höjden i lathet-rekord här. istället för att gå till sovrummet, till den stationära för att läsa mailet han fått - utan jag bad honom maila det vidare så att jag kunde läsa det här, via min egen mail, på den bärbara, liggandes i soffan. oh well.

jodå, körde 8 i morse. hatar att köra bil. blä blä blä. men, men, nu är det gjort iallafall.

har funderingar på en tidningspren. till mamma i julklapp. har kikat lite på nån konst/kulturtidning med feministisk inriktning. tänkte att den iallafall kanske innehöll lite artiklar. men nu ska jag ta mig en titt igen. på vad det finns att välja på alltså. lite surt är det att man inte kan bläddra i dem.

annars har jag tillbringat dagen med att hämta böcker hos Ka, fikat på ikea, kollat gummistövlar, köpt en klänning med kassettband på och en tröja med gitarrer på. och naturligtvis handlat lussebullar.

annars så, nix, det blev ingen rosa kappa för min del.

nä, nu ska jag sätta igång och gå igenom lite grejer och sen finner jag förhoppningsvis ro till att plugga. det känns mycket bättre idag. bara jag lyckas få ett körkort nån gång så att jag slipper må illa av att ta mig till körskolorona nå mer. buhuhu.

puss och kram på er sötsnosar!

Andra bloggar om: , , , ,

god jul, sa oldsberg

jag var ungefär så här nära *visar med tummen och pekfingret* att skolka idag, för att jag var så jäkla trött. men så tänkte jag att jag lär ju inte bli piggare för att jag är hemma, så det är lika bra att gå upp och ge sig iväg. en trevlig föreläsning om televisionen och om flödet och hittan och dittan.

ska övningsköra 8 imorn bitti och jag fattar inte hur det ska gå till riktigt. är det inte rusningstrafik då? kommer jag verkligen att vakna utan att kräkas? nåväl, pappa är här så jag lär ju inte komma undan... uuuh, vill verkligen inte, men, men...

på onsd. em åker jag till bergslagen. då ska det banne mig pluggas ordentligt. har försökt lite nu, men ja... av nån anledning blir jag bara stressad och hur hanterar jag stress - jo, jag somnar.

funderar på om jag ska köpa mig en rosa ullkappa. alltså jag har ju vinterjacka och så, men inte en rosa kappa, frågan är om jag verkligen vill ha en rosa. för jag passar inte särskilt bra i rosa...

funderar fortfarande på julklapp till mamma. köpte lite strumpor och trosor här, men jag överlät dem till pappa. så att han har nåt att ge...

ligger lite efter med bloggandet, läsandet, kommenterandet och svarandet av kommentarer, men ja, jag är inte helt i form här... och jag vill inte identifiera känslan som ångest, jag föredrar att leva i förnekelse.

så, roligare än så här blir det inte.

Andra bloggar om: , , , , ,

mörker


uh, ingen trevlig helg alls. den har tillbringats med slutna ögon i en soffa. det är allt.

puss och kram

jag säger bara; stackars er!

alltså, jag vet att det här är en blogg och inte ett biktbås. jag vet att ni inte är påven utan bara några stackare som råkat surfa in här och läsa dessa pinsamheter jag vräker ur mig med jämna mellanrum, men jag började böla till idol idag. som jag sa till pannkakan: det är faen mer pinsamt än att böla till oprah, och visst är det så. men jag blev så berörd av juryns hyllning av amanda. alltså, sånna som mig vid sånna här tillfällen, ja, det borde vara skottpengar på oss. jag känner för 17 inte ens människan. en paddel i huvudet, tack!

nåväl, surfade runt lite bloggar och hittade den här trevliga tävlingen hos olga. (ni kan ju naturligtvis oxå vara med och tävla...
en goodiebag är nog egentligen just vad jag behöver just nu. man kan liksom googla sin väg hit till denna blogg genom att googla på "fettknöl i pannan" ni fattar hur tragiskt det är va?! och jag är verkligen i behov av att färga håret och plocka ögonbrynen. det här är alltså första gången på över 10 år, som jag har min naturliga hårfärg helt och hållet. visst, det var väl lite trevligt att jag inte var gråhårig, även om det är just så jag skulle vilja beskriva min urtrista hårfärg. nä, måste ta mig i kragen. rött ska det bli, rött ska det vara!

ja, nä, nu är det nog dags för idolresultatet, puss och kram

Andra bloggar om: , , , , ,

jag kan inte gäspa utomhus på vintern

saker gjorda: haft föreläsningar och ja, inte mycket mer
dagens fråga: undra om man kanske borde börja praktisera det där att inte tänka högt?
dagens låt: a pain that i am used to - depeche mode
dagens känsla: trött, fundersam
dagens citat: "Jane: I don't like to label everything in my medicine cabinet. You'd never have any surprises.
Steve Taylor: This week's top tip from Children's Hour."


men seriöst, finns det folk som tror att i homosexuella par så är det en som antar den sk traditionella mansrollen och en som intar den lika sk traditionella kvinnorollen? jag fick frågan idag om det var det jag trodde bara för att jag ansåg att även homosexuella lever efter normer. det är ju inte så att manligt och kvinnligt är utsuddat bara för att man är homosexuell. men det är klart att jag inte tror att de anammar varsin roll i en relation. finns det nån som tror det liksom..

en svår och jobbig grej med winnerbäck borde spelas nu... mm..

eftersom jag är för trött för att egentligen skriva något så slänger jag väl in en fredagsfyra. en gammal sådan.

   

1. Skriv en skandalblaskerubrik som handlar om dig.
galen stalker talar ut om svartsjukedramat; - jag såg rött

2. Vilken skandal skulle du mest troligt orsaka?
jag vet inte, jag skulle kunna göra det mesta, men om jag var med i bb så skulle det vara att jag ljög hela tiden, om mig själv, om andra, ja om allt. fast det är väl ingen direkt skandal, men jag skulle helt enkelt påstå saker, som att jag var tillsammans med patrik arve eller nåt...

3. Vilken medlem av kungahuset (svenskt eller utländskt) skulle du synas umgås med regelbundet?
aah, jag skulle nog hänga med nån av grace kellys ungar, okej inget kungahus, men nära... monaco verkar bra.

4. Vid vilket generande tillfälle skulle en paparazzo fotografera dig?
fyllebilder är väl aldrig särskilt smickrande, men ja, vid nåt tillfälle när jag inte visar civilkurage...

--

den var nog lite för klurig för mig, den där fredagsfyran.

man skulle ha köpt sig lite lussebullar.

puss och kram

Andra bloggar om: , , ,

fast av nån anledning började jag sjunga nu

saker gjorda: inte mycket, inte mycket alls. slagit in nån julklapp, somnat i soffan, pratat i telefon, glott på tv
dagens fråga: undra vad det blir för väder på tisdagmorgon?
dagens låt: allways look on the bright side of life - monty python
dagens känsla: lidande, haha
dagens citat: "Sally: "Room in your cupboard for one more"? You said that?
Jane: Yeah. I really thought I'd gone to his house, you know, to 'heal our spiritual divide', but it turns out I was just gagging for a shag. Those two are so similar!"


nä, men det här med att plugga kanske är nåt jag borde ta tag i - imorn... det har inte blitt nåt av med det idag - heller... slog dock in sista julklappen. för den här omgången vill säga. det här gäller då julklapparna till far och bror.
image387

de kallar mig shoppinggalen, jag kallar dem för bortskämda... iallafall brorsan. tror att det är 17st paket där. och säkert har jag glömt nåt nåntsans... nåväl...

till helgen är det iallafall megaplugga, megastäda och mega-låta-bli-titta-på-dåliga-serier-på-tv:n-och-somna-i-soffan, som gäller. det är planen. och så tänkte jag vinna den här tävlingen hos Lipstick jungle. tävla ni med...

pappsen tror att han kommer upp på måndag, så då ska det hämtas grejer hos Ka, som har haft flyttrensning. och kanske en tripp till sollentuna, vem vet... plugga bör man ju göra förstås då.. i vanlig ordning är det nånting jag borde göra och nåt jag aldrig gör. jäklars vad den här kursen kommer att gå åt helvete, men, men. det är som det är med det...

puss och kram och heja er!

Andra bloggar om: , , ,

men vi var nog fyra sockerbagare minsann

jag vaknade av att telefonen ringde kl 10. bilskolan som undrade om jag kunde gå ut om tio minuter, för att köra. jag tackade nej. dumt att vara en hungrig, kaffesugen trafikfara på hal väg, resonerade jag.
nu har det visst gått en och en halv timme och jag har inte gjort nåt annat än gått till posten och hämtat en bankdosa, fått lite kaffe i handen och surfat lite. jag tror inte att tiden är statisk, jag tror att ibland så speedar den på... och inte så lite heller...

har superont vid vänster skulderblad. sov väl som en krumelur i natt. känns som mega muskelinflammation, men men, man får försöka stretcha ut det... det viktigatste är ju trots allt att få bort gruset i ögonen...

jag saknar mina vänner. det var så skönt att träffa Ka. alltså, jag gillar mina kursare, men de är ju inte riktigt lika vana vid mig, som mina darlingar. det är så skönt att bara kunna vara i trevligt sällskap och slappna av och folk tar en som man är. okej, jag vet att man inte behöver vräka ur sig massa konstigheter, som om man helt saknar spärrar, men det är skönt att få göra det oxå. så jag sitter här och tänker på när vi bakade lussebullar hemma hos pannkakan... och pepparkakor.

image380 tror du att detta är en mikrofon?? hon sjöng säkert brolle jr. heartbreak city, eller vad den heter... det ser så ut..

image381 klart man har en brödkavel hemma...

image382 själv satt jag mest och drack glögg medan de andra slet med baket...

image383

image384 dekorerade pepparkakor gjorde jag dock... det var ju lite roligt eftersom vi fått fatt i glasyr från usa, sånt där som inte får säljas här där färgglatt = farligt...

image385

image386 pör dök upp och han visade sig vara en fena på lussekatter...

jaja, nu ska jag sluta härja med bilder och fundera på frukosten. är dock lite orolig för att mjölken ska ta slut, så det blir nog smoothie utan mjölk idag...

puss och kram

Andra bloggar om: , , , , ,

dags att se stå-up


alltså, jag skulle mycket väl kunna tänka mig att ha annonser på min blogg. alltså, jag har ju en liten snutt med textannonser här bredvid, men ja... men just nu är jag student och desperat efter att spara ihop pengar till sommarlovet. hoppas ni inte stör er på det ifall jag nu skulle råka ha turen att nån vill köpa annonsplats... well, well...

heroes, kan en serie bli bättre?
jo, ja, satc finns ju, men ja, nu då...

har iallafall kommit fram till att jag kan ställa ut tidningarna i tidningshållarna, ja, ställa ut dem i bokhyllorna i förrådet istället. så blir det en hylla till ledig - för framtida bokköp. är ruggigt sugen på att ta en tripp till sollentuna och den här loppisen. de säljer böcker; 4st för 10kr. så ifall nån av er jag känner letar efter nåt så kan ni ju hojta till kan jag hålla ögonen öppna...

längtar sjukt mycket efter jullovet. och efter att skaffa mig lite diciplin, så att jag kommer igång med allt ordentligt. både friskhet och plugg. kan inte tro att jag får muskler av att gå i mbt-skor längre. man måste kombinera det med lite ryggövningar oxå. måste få ordning på ryggen. oh well, ska inte gnälla över det, jag bangade just massage på tisdag...

brorsan ska operera synen nästa vecka.... uuuuh, aj aj aj. men det är nog smart. har oxå funderat på det, men å andra sidan har jag ju tio par galsögon, så jag kan ju avvakta ett tag... förvisso är jag trött på alla och tycker att alla är tråkiga alt jobbiga. vill ha nya. snygga.

okej, håll tummarna nu för att jag ska vakna pigg och full av energi imorn, så ska jag göra samma sak för er!

puss och kram

Andra bloggar om: , , , , , ,

sluta upp med att orka


återigen en mycket intressant föreläsning, som dissekerade bergmans smultronstället. hur han arbetade med tiden. hur han använde spegeln. den religiösa anspelningen när isak skadar handen på en spik osv. dömd till skuld osv. att en linje som går genom någons huvud (alltså i bakgrunden, en horisontell linje) symboliserar bekymmer hos personen, situationen. typ. för det finns ju ett språk i filmen som är gemensamt för filmer. synd att det ska vara så tråkigt att läsa och man inte bara kan få gå på föreläsningar hela tiden.

naturligtvis håller jag på att somna nu, men jag tänkte att jag skulle se bert karlsson hos roomservice och heroes. borde naturligtvis läsa och slå in julklappar och ringa bilskolan, men jag vill varken eller. det är vinter, det är kallt och det är snö ute. och jag lever i tron att imorn kommer jag att vakna pigg som en mört.

mamma ringde och läste högt ur aftonbladet för mig. det stod om persbrant på nyhetssidorna. att han, och vad hon nu heter, lundell, hade hållt handen på fotbollsgalan och gett varandra kärleksfulla blickar. alltså tänk om man öppnade tidningen och fick läsa om sig själv att man hållt handen och gett varandra käleksfulla blickar, det finns inte ord för hur fånigt jag skulle tycka att det var. och efter tionde gången skulle jag vara sååå trött på allt vad som kallas 'journalistik'.

fick veta att jag hade en britney-tröja på mig idag. så när jag återkommer nån gång ska jag ha gjort ett tant-test.

och vidare vad det gäller aftonbladet, det här i jönköping, eller vart det var. det här äcklet som mördade madeleine och sen som de tror försökte ha sex med henne när hon var död... och som sen hoppade ut genom balkongen. men orka ens hitta på nån story att det kom in en främmande man som tvingade honom att försöka strypa henne... bara ge upp. erkänn. orka hålla på liksom! jaja... jag menar han kommer ju ändå aldrig gå fri.

nä, nu kallar soffan. puss och kram

Andra bloggar om: , , , , , ,

snodde den här


jag ska snart dra till skolan, men ja, jag börjar dagen med en lista, som jag snodde hos lillhedda.


Vad blir ditt namn baklänges:
aidrapoel
Platt eller lockigt hår?
rakt och trassligt
Har en dröm gått i uppfyllelse:
inte någon sovadröm... hmm... och nä, det är fortfarande inte fred på jorden...
Vad har du för startsida på internet:
Google.
Vem ringde du senast:
mamma
Tycker du att sengångare är söta:
lite
Har du haft vattenkoppor:
jupp och ärr i gommen efter en sådan rackare
Har du någon gång testat karate:
nix, men jag har sett karate kid
Vilken mobilsingnal har du:
har vibratorn igång, endast
Morötter eller pommes frites:
morötter
Vad längtar du mest till just nu:
lov lov lov
Vilken tv-serie är bäst:
sex and the city
Kan du gå ner i spagat:
nä, knappast
Vad är du mest rädd för i hela världen:
att någon i min omgivning ska dö
Har du varit kär i en kändis:
oja, det är jag hela tiden. jämt.
Läser du på baksidan av mjölkpaketen:
här står mjölken aldrig framme, så nope
Vad ska du döpa dina barn till:
Flina-Lite, tyckte jag var ett bra namn faktiskt... och Benny-Björn kan killen få heta.
Sol eller snö:
det kvittar. fast sol vid snö kan vara jobbigt för ögonen.
Snyggaste läraren:
kan ju inte börja skriva ut namn... men vi hade TA som vikarie i gympan på högstadiet. tror alla var kära i honom då. och nån jag inte har haft är fidos lejonmanslärare MM, så det får nog vara dem.
Är du mörkrädd:
mja, jo.
Ljust eller mörkt när du ska sova:
det kvittar...
Godaste drickan till frukost:
kaffe
Duscha eller bada:
duscha går ju snabbare
Kan du ditt mobilnr utantill:
Ja.
Sjunger du på toan:
haha, nä, jag har respekt för grannarna
Är du höjdrädd:
beror på
Vilket land vill du åka till:
till usa, ny och åka taxi. låter lite konstigt, men det är nåt jag är rädd för...
Vad var det senaste som fick dig att skratta:
hmm, minns inte, men det var nåt jag läste... jag skrattar hela tiden nästan...
Vad tänker du göra nu:
surfa in på högskolans hemsida och se ifall det är någon schemaändring...


puss och kram

 
Andra bloggar om:

det är det jag undrar


först ska jag gnälla lite. lussebullarna från pressbyrån var visserligen alldeles nybakta, men inte perfekta. inte så mycket saffransmak. och för er som ska baka lussebullar för första gången så kan jag lämna tipset att stöta saffranen i en mortel innan. så kommer smaken fram mmmycket mer.

bergmanfilmen var väl sisådär. jag är väl inget riktigt bergmanfan, men, men. dock kan jag inte peka ut några specifika saker. än. men efter föreläsningen imorn så kanske jag är helt lyrisk - igen. fåglarna var ju inte heller nån favoritfilm och nu vill jag bara se om den. men det ska jag inte göra, jag ska kolla om det inte är äntligen hemma på tv:n.

jag somnade naturligtvis när jag försökte läsa det vi ska läsa tills imorn. och jag ligger väl redan en sisådär 2 böcker efter eller så. problemet är att jag skulle somna även om jag låg på en spikmatta, så jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på för att sluta somna när jag läser kurslitteraturen...

nåväl, slog in lite fler julklappar idag. men jag är lååångt ifrån färdig. dock har jag inga julklappar till mamsen. vad ger man liksom en mamma som inte önskar sig något och som har fullt med grejer hemma?

ska ta och kolla ifall jag har några hundkort hemma. såg att det var nån på blocket som ville ha och ja, det är ju lite dumt ifall de ändå så bara ligger hemma hos mig och skräpar. ifall ni ville veta så har jag två skokartonger med vykort som står. den ena är förvisso bara reklamvykort, men ja. det är ju inte så att man skickar flera hundra varje år... nåja.

dags att fixa lite mat i magen och kolla tv:n. försöka vakna till liv lite... så att jag inte somnar under desperate housewives, menar jag...

puss och kram

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

wow wow wow, det är så här det ska vara

i särklass den intressantaste föreläsningen ever. att plocka isär hitchcocks fåglarna och se saker man aldrig har sett förut. okej, jag har inte läst filmvetenskap eller något liknande tidigare. jag antar att de som har det har lite mer öppna ögon när de tittar på film. visst lägger jag märke till detaljer, men det rör sig om helt andra detaljer än hur herr hitchcock tex jobbade med de vertikala linjerna. konflikten och samarbetet mellan tal och motrorik. och jag har inte hört talas om den här plot-axeln. att ungefär var 7e minut så händer det något och vad det gäller skräckfilmer iallafall så sker konfliktne mellan antagonisten och protagonisten ca 25minuter in i filmen och där efter börjar akt 2. det var ju verkligen skitintressant att se och jag är helt lyrisk över skillnaderna mellan handlingsbaserad och tillståndsbaserad film. eller ja, bara över hela föreläsningen.

nä, men oj, de ringde från bilskolan när jag hade föreläsning. ringde upp, men icke nån lektion för mig. de hade redan gett bort den till nån annan då. jaja.

jag ska försöka ta mig i kragen och se bergmans smultronstället ikväl. dricka lite varm choklad, hoppa i mysdressen och äta lussebullar. jupp, jag köpte på pressbyrån. visst vill jag baka egna, men när ska jag ha tid med det. pratade med mamma om det imorse. skillnaderna mellan hennes och min generation. att vi i min generation alltid tjatar om att vi inte har tid eller inte hinner och ändå finns det inga som gör så lite som vi, om man jämför... mamma fördömde internet. och det gör nog jag med. nästan iallafall.

nåväl, nu ska jag sätta i mig lite micromat. cannelloni. gott gott.

puss och kram

Andra bloggar om: , , , , , ,

brum brum brum, låter bilen


ringde bilskolan - igen. de ska ringa upp. jodå. det händer ju ofta att de ringer mig. jag känner mig helt mobbad av bilskolorna i landet. pengar spelar ingen roll, bara de slipper köra med mig... jag lär ju köra som en kratta. de lär ju vara rädda att åka med mig eller nåt. jag är mobbad och utfrysen.

sitter här och bannar mig själv lite för att jag inte läst nåt i boken som är huvudboken för den här kursen. det är kasst av mig. faktiskt. för jag vet inte hur jag tror att jag ska plöja igenom några hundra sidor text på engelska, när jag ska göra examensuppgiften.

och ljuden jag hör utanför. jag tror hela tiden att det är en tankbil som fyller på olja i huset. och det finns ingen logik bakom det antagandet. jag har aldrig hört hur nåt sådant skulle låta och de lär ju knappast köra med oljeuppvärmning i hyreshus.

nä, jag ska väl trycka i mig frukost och dra till plugget.

Andra bloggar om: , , , ,

julbök och födelsedagsstök


så jag dammsög lite. sen fick jag för mig att börja slå in julklappar.

image379

och mitt i allt julbök så började jag göra mammas födelsedagshalsband... och sen hände inte så mycket mer än att jag upptäckte att det inte var det lättaste, utan det blidde ett rätt fult halsband, men, men... jag får väl göra om det så småningom... nu sitter jag här och funderar på om jag ska orka slå in fler julklappar eller om jag ska lämna det där hän och kanske se en film. javisst, borde jag läsa, visst borde jag det... och det ska jag, men ja... det är mycket man borde helt enkelt...

Andra bloggar om: ,

jag har bestämt mig


den här tito beltran-historien, världsartist som hittats nu i sydamerika. jag tycker den visar rätt mycket på hur våldtäktsmän och pedofiler lever i sin självförnekelse. som normal människa så förväntar man sig ju att folk som begått övergrepp ska visa ånger och skam, eller iallafall erkänna och stå sitt kast. men det sker aldrig. för de har ju inte gjort något. och det är klart att man inte vill identifiera sig själv med våldtäktsmän. det är ju 'dom där' läskiga gubbarna. 'jo, hon sa nej, men det var ändå ingen våldtäkt' kan de resonera.

nå, jag har gått ut med soporna iallafall. spolat upp diskvatten och sett klart Fönstret åt gården. jag funderar lite på vad det är vi ska titta på. trickfilmandet? studiofilmandet? för det lär ju inte vara storyn eller regin, som är det intressanta, utan det lär ju vara nåt amerikanskt grepp. på nåt sätt. somnade igen när jag försökte se klart fåglarna. så jag missade väl kanske de sista 10 minuterna. får ge mig på det lite senare. borde läsa oxå, så där plugga på riktigt, men samtidigt vill jag städa lite.

haha, pratade med brorsan. vi kom fram till att jag var familjens svarta får och att han hela tiden snodde den position jag hade tänkt inta. det var jag som skulle vara konstnären, det var jag som skulle vara fotografen, det var jag som skulle vara studenten - nu jobbar han heltid och studerar halvtid vid universitetet. han bara glider in och norpar allt hela tiden... - kan du inte vara lite mer som din bror...

såg att canon har nån drive att de ger pengar tillbaks om man köper nu. jag har ju bestämt mig för en powershot, men det var ju ifall jag klarade körkortet. så jag kan ju som inte fuska och beställa en i förväg. hmm... vet inte heller om det gäller ickesystemkameror. nåväl...

nä, dags att sätta igång och diska lite då. äta lite frukost och sånt.

puss och kram

Andra bloggar om: , , , , , ,

det får bli fåglarnaskådning idag

saker gjorda: vaknat, det räcker väl?
dagens fråga: hmm, undra vilka det är som läser min blogg?
dagens låt: alltså, jag blir inte av med den här toyotareklamsnutten, tänker på den varje dag... my toyota is fantastic bipp bipp bipp.
dagens känsla: är sjukt trött, fast det är bra ändå. jag är mer bara trött på det där sättet som man är som nyvaken
dagens citat: "Jeff: Do you know what would be the best way to wipe out all of human kind? [...] Make all women telepathic because if they suddenly found out about the kind of stuff that goes on in our heads they'd kill us all on the spot. Men are not people. We are disgustoids in human form!"



drömde om spindlar i natt. stora galna feta spindlar. imse vimse spindel hello. och de var ute efter mig. jag var en mumsbit för dem. och man kan säga att jag inte kände mig smickrad över det. sen vet jag inte hur det gick till, men helt plötsligt hade mamma, eller om det var fido, gjort drinkar av dem. med deras 'innehåll' i drinken. det såg ut som en grön drink med vindruvor i. den skulle vi dricka, men jag var skeptisk.

det blev inget fåglarnaskåda igår. jag hittade ugly betty på tv:n istället. och lite senare hittade jag morden i midsomer, som jag somnade ifrån förvisso. så jag vet inte vem mördaren var. jag tror jag gör det varje gång jag ser det. så får jag ringa pappa och fråga vem mördaren var och varför...

nu sitter jag här och surar över att det är snö på marken och jag inte får nån körtid. jag har ju betalat liksom.
men jag får ju skylla mig själv. ja alltså inte att det är snö ute.

kanske att man borde gå en promenad. röra på sig.

förresten, nån som såg första andra tredje, nu sist? den här kent från lindesberg... vilken snål jävla skit liksom. han hade sålt korv på nån auktion och så var det nån pappa som ville ha krov till barnen, men så visade det sig att han inte hade några pengar, så då sa kent
- ge mig skylten då...
så utan skam i kroppen tar han det de har ropat in på auktionen som betalning för 4-5 korvar till barn. inte efterskänka mat till barn inte. nej, nej, han tar en skylt och säljer den sen vidare för två och ett halvt tusen, eller vad det var... och det här berättar han som en rolig historia. nej kent, den var inte särskilt kul alls.

nähä, kanske dags att sätta lite fart. puss och kram! hoppas ni får en härlig lördag... vad har ni för lödrdagsplaner förresten?

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

jag vet vem som vinner idol


ååh, fikade på fåtöljen och åt deras goda toast. och drack deras goda kaffe. i sällskap av goda Ka. och jag är sjukt sugen på att dyka. med silvio. jupp.

nåväl, när jag ändå inte gör nånting så skulle jag ju kunna titta på fåglarna och få det överstökat. så ja, jag får väl ta och göra det.

annars får jag lätt lite mindervärdeskomplex av vissa av mina klasskamrater, men när läraren ställer en fråga rakt ut i luften och ingen svarar, så känner jag att fasiken vad ointresserade vi verkar, så jag säger nåt för att bryta tystnaden, sen... sen visar det sig att folk har ju hur kloka saker som helst att säga...

ringde bilskolan. inte hade de nån tid, men de skulle ringa.. jo, säääkert... får väl ringa imorn em igen och kolla...

försöker fortfarande klura ut hur jag ska försörja mig i sommar. och vart i landet jag vill göra det jag skulle vilja ha ihop nån tusentapp iallafall. för att betala hyran och så. men Ka berättade om mitt gamla jobb och det lät ju no fun at all, liksom. plus att ja, jag vill inte jobba natt och kväll och sånt.

inte för att gnälla, men jag måste verkligen se till att fixa axlarna. kruxet är att jag inte tror att det är spända muskler, så jag tror inte att massage hjälper. och om inte massage hjälper så vet jag inte vad som skulle hjälpa. men jag får som tillfälliga nackspärrar fast i axlarna. när jag vrider huvudet, så hugger det till. ibland. jaha, träna var det nån som sa. jaja.

påtal om ingenting och idol. jag missade lite. för jag hängde inte med på vad hon menade att mattias skulle öva sig på att säga T. alltså hur han sa sina T:n mot hur de ska sägas. jag hörde inte vad hon sa från början eller ja, nånstans missade jag iallafall det hon sa. så om nån vet så kan ni ju hojta till.

måste se till att sätta mig och göra ett halsband till mamma oxå. och nu får pappa vara tyst. men jag har köpt en berlock iform av muminmamman, som jag tänkte göra halsband av. och jag väljer på att göra ett enkelt halsband, ett snyggt halsband, eller ett halsband så att det syns att det är jag och min design. om det går. måste kolla så jag har grejer hemma oxå. grejor.

ja, jag är nöjd som singel, men en liten flirt kanske skulle vara kul. alltså inte en flirt man hänger med utan en avståndsflirt. lite så där.

förresten ville nog han på teknikmagasinet inte alls följa med mig hem. trots allt. jag såg honom för nån vecka sen med två ungar...

nå, vi tittade iallafall på huset dit Ka ska flytta. jäklars vilket läge. och ett stenkast därifrån låg en second hand-bokhandel, som rensar bland sina osålda böcker genom att låta dem stå ute på natten och så får folk gå och ta sig en gratis bok. asbra ju. jättetrevliga var de oxå. där ska jag handla nån gång. och kanske skänka bort några böcker. om det låg lite mer på turistkartan så skulle det ju ha varit suveränt. så där som i thailand, att de säljer vidare folks gamal böcker så att man kan hitta böcker på alla språk, och bli av med dem man släpat med sig... nu är iofs kanske inte sthlm någon slapparstad...

annars köpte jag tre röda plastkrokar. sånna man bara klistrar upp på väggen. för jag tänkte att 'när jag flyttar kan det ju vara bra att kunna täcka över hålen efter de krokar jag tar med mig'.. mm, för jag ska ju flytta snart - nej! men tanken var ju bra..

puss och kram.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

plugghäst är oxå ett djur


kollade på antikdeckarna, som är ett av mina favoritprogram. jag vill oxå kunna säga vem som designat vad genom att bara titta på det... det är en riktig talang. fick genast lust att åka till finland... är förövrigt jättesugen på att resa. något jag aldrig varit tidigare. har alltid hatat att resa. men ack, det är ju plugga som gäller. har väl läst 60 sidor idag iallafall. ur något som påminner om en barnbok och som handlar om fotografiet. men ja, jag ska väl läsa tills profiler börjar. får se om jag lyckas läsa ut den. det vore bra, kan man säga. eftersom jag inte har läst de där 146 sidorna i den andra boken.

vet inte om jag har nämnt att vi ska se film på måndag. hur som kan man se den hemma och sen åka på föreläsningen bara. jag vet inte riktigt vilken film vi ska se eller hur vi ska få reda på det, men vi ska iallafall se fönstret åt gården eller fåglarna. jag vill verkligen inte se fåglarna. jag kommer bli rädd för fåglar då. djur i film. djur som går till attack i film, jag klarar inte av det. det har tagit en sisådär hundra år att sluta vara livrädd för hundar efter att jag såg jurkyrkogården. men nu är jag nästan botad. nu vill jag bara kela med hundar hela tiden. för nån vinter sen var det annorlunda. då gick jag omkring på söder och det kom en stooor schäfer emot mig. ja, hans husse och matte kom oxå emot mig, men dem var jag inte rädd för. den här schäfern bar på en kartongbit och var okopplad och jag höll upp händerna i brösthöjd och försökte krypa mot husväggen, men hunden skulle fram till mig. då säger husse:
- ja, han vill bara ge dig kartongbiten. för han tyckte så synd om dig som inte hade nån pulka att åka på.
de kom från parken där ungarna höll på att åka ner för backen. och då blev jag kär i den schäfern. hur söt kan en hund liksom bli då...

har kokat linssoppa idag. minsann. slängde i lite potatis i den oxå den här gången och det är så gott. klart en favorit. och snabbt går det att göra. det ska ju bara koka ca 10 minuter. glömde säga det när jag lämnade receptet.

har inte ringt bilskolan idag nej, jag oooorkar inte prata med dem. men jag måste väl göra det imorn då... suck. jaja.

puss och kram!

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

som feminist blir man iallafall jäkligt glad


eftersom jag försöker hitta sätt att undvika pluggandet så kör jag en liten lista;

Välj ett band/artist och besvara frågorna med dess låttitlar


Toni holgersson - Louise och kärleken & första låten på Zigenaren i månen

Är du kvinna eller man? Louise och kärleken
Beskriv dig själv: Om du vore här
Vad tycker folk om dig? Droppar av stearin
Vad tycker du om dig själv? Det finns här
Vad vill du vara? Marias visa
Var vill du vara? En dröm mellan 4:00 & 5:00
Vad vill du ha? Galenskap & Larm
Vad vill du göra? Hand till hand
Hur lever du? Över ängarna
Hur älskar du? Ett sista brev till Louise
Visdomsord: Visa vid midsommartid
Beskriv din flickvän/pojkvän eller ditt ex: Låt trummorna tala

jag hittade den mest bisarra sajt ever igår. jag vet inte om det är ironi, försäljningstrick eller om de är helt seriösa... sen kände jag mig hur gammal som helst, för vad betyder HB när det gäller att betygsätta folks utseende? eller flake, eller FR's, eller massa andra förkortningar. nåväl, det är skönt att veta att det finns bakåtsträvare iallafall... för det vore ju hemskt om det gjordes lite humana framsteg i den här världen...

nä, frukost och plugg. så får det blir. måste komma ihåg att posta jox oxå. kanske jag ska göra på en gång förresten. en promenad innan frukost. köpa soppa och skippa frukosten. kanske... jaja.

puss och kram!


Andra bloggar om: , , ,

är sugen, sugen på kaffe


jahaja, flera timmar senare sitter jag fortfarande här. inte har jag pluggat, inte har jag ätit, inte har jag sett någon film. jag har bara suttit och klickat med klickverktyget. påtal om ingenting så skulle min mamma nån gång berätta om nån jukebox. fast i hennes värld heter det musikapparat.

schemat stämmer inte, kompendiet saknar texter, kompendiet har med texter som inte finns med i detaljschemat. det är så som det ska vara - informationsbrist. så där så att man känner sig hemma och förbereds inför arbetslivet. jag som har arbetat vet ju att det är ju så här det är på arbetsplatserna. olika nivåer inom hierarkin kommunicear inte med varandra. det är så... myspysigt på nåt sätt... eller..

morgonens göra-lista består av att läsa, ringa bilskolan, tvätta... det var inte så mycket faktiskt... det råder nog brist på drama i mitt liv. var iofs nån som addade mig på msn:en och frågade om jag var en dominant sak. tog för givet att det var J, men sen blev jag osäker... så jag blockade människan... kanske jag inte skulle ha gjort. hade kanske kunnat bråka med han/hon/det istället... nä.

Andra bloggar om: , , ,

vill ha vill ha vill ha

jag har nog bestämt mig för att ge mig själv en canon powershot i present. det är ingen systemkamera dock, men den har en vridbar skärm och det är jag lite ute efter... så om jag ger mig själv den och sedan kollar hur mycket jag egentligen gillar att fota så kanske det blir en systemkamera så småninom...

intressant föreläsning idag iallafall. vi pratade om fotografier. eller inte vi, hon gjorde det.

funderar på att avsluta mitt facebookkonto. mest för det där med rättigheterna vad det gäller bilder. och sen för att ja, jag gillar inte sidan helt enkelt. den går bort.

ikväll är det heroes, äntligen. hittade även profiler på 9:an. en gammal favoritserie. fast den här gången upptäckte jag att  julian var med...  nåväl.

puss och kram

jag vill fortsätta sova


egentligen är jag rätt övertygad om att det står fel tid i dagens schema, men det är ju inte mycket att göra nåt åt annat än att följa schemat. usch, det är jobbigt att vara vuxen och för väntas ta eget ansvar för sina studier, eftersom det är upp till mig om jag vill lära mig nåt eller inte... jag är fortfarande trött, trots sovmorgon till nio.

om jag ska fortsätta gnälla om min hy så har jag helt plötsligt fått massa fettknölar. eller vad det kan tänkas vara. vita grejer som inte går att pilla bort. jag måste nog ringa och få hit anna skipper, hon verkar kunna lösa det mesta.

det finns ju en charm i moderaternas ärliga oärlighet ändå.
- ja, vi har fortfarande svart städhjälp, men det ska vi ju naturligtvis sluta med...
- ja, en kille tyckte att det var för dåligt betalt så då fick han sparken och vi anställde en annan..
jo.

ja, nä, jag borde väl äta frukost och klämma in mig i de där jeansen som är så tighta att dragkedjan inte pallar för magens tryck utan åker upp igen... jaja.

jag vill ha seeeemeeeester!

puss och kram, ha en skön dag!

det går troll i min pigghet


shit, jag har verkligen sovit hela dagen. och nu har jag det! tricket för folk med sömnproblem - kurslitteratur!
eller iallafall för dem med insomningssvårigheter. för riktigt kiviga fall - en hel kurs på recept.
jag skulle bara blunda lite liksom...

jehovas vittnen ringde på dörren nyss. fick en vakna om varför man ska tro på biblen. mm, vi säger väl så då.
mamma, som är den mest religösa i min familj och som var i luren under tiden.
- hur kommer de in genom porten???!!!
- de har väl brevbärarens kod
- det kan ju inte vara tillåtet!!!!
- men alltså, man kan ju inte förbjuda folk från att hälsa på andra...
- jooo, man ger dem inte koden.
så vad ska jag göra? ta tillbaks koden eller...

det här med telefoner och jag. jag har tre trådlösa och ibland när det ringer så hittar jag ingen telefon att svara i. just nu är min mobil på vift nånstans...

jaja. puss och kram och gäspen på er!

Andra bloggar om: , , , , ,

rysare och bokjakt

det finns ju nån störning man kan ha, som gör att man kan äta ihjäl sig... hela dagen idag har jag varit påväg att göra just det. var 5e minut har jag tänkt "jajust ja, jag måste ju äta nåt" följt av ett "hmm, just det jag, jag har ju redan ätit middag". eller hela dagen, ja, från det att jag åt vid tresnåret eller nåt. mycket märkligt.

har mailat ungefär halva världen för att få fatt på en bok som heter bild och dialektik av walter benjamin, har du den till salu så hojta till...
misstänker dock att jag får jaga den på nåt bibliotek.

och vi fick en extra bok till kurslitteraturen idag. den tackar vi för. två av böckerna är på engelska och ni kanske har listat er till vad jag tycker om att läsa facklitteratur på engelska. inte min grej. särskilt inte när de hittar på egna uttryck.

okej, nu ska jag gnälla över min hud. för den är helt skum. galet porig och finnig och så torr samtidigt som den är glansig i pannan. jag är sur. jag vill ha produkter. jag kan inte ha puder, för även om jag är glansig/oljig så har jag på puder så blir huden helt torr och fnasig. så jag surar.

såg vacancy idag. som vanligt, en rysare som man inte ser igen, men ändå känns den väl inte så där jättekasst ändå...

puss och kram

ps. de har inte ringt från körskolan än. som de skulle ha gjort förra måndagen. suck. nåväl.

Andra bloggar om: , , , ,

i morgon är det måndag


så där ja, min bokhylla är färdig. dock blev den mer eller mindre full, trots allt. ska slänga ut några fler böcker i förrådet, några som inte fick plats, helt enkelt. och två böcker ligger på sina kompisar, för jag missade dem när jag fyllde hyllan med beteendevetenskap och övernaturligt - new agetjosan och sen fick de inte riktigt plats och ja, jag orkade inte börja om helt enkelt. men man kan säga att folk får förvänta sig böcker i julklapp helt enkelt. haha. hittade fyra st som får förflytta sig hem till broren. två hyllor med kokböcker, jag vet inte, ska jag kanske lägga bibeln(läs: du är vad du äter) på nattygsbordet för att få plats med den sista muffinsboken?!

den här outfiten på britney spears(har jag stavat rätt?) jag vet inte - but why?!  jaaa, jag har googlat spears...

32472-377

hittade en annan bild där i mitt googlande;

image376

alltså, att röka när man är gravid. jag är alltid på väg att börja skälla ut folk när jag ser dem röka i ansiktet på barn eller med barn i magen... det är väl inte så att folk har missat att det är dåligt med rökning?! iochförsig så vet ju inte alla att man kan få cancer av att sola... och så finns det ju vissa män som tror att prostituerade faktiskt gillar att ha sex med dem - de stönar ju. så man ska inte vara allt för säker...

på tal om prostitution och rosa bandet. vad 17 var det frågan om, det här i kungsträdgården? en sponsor som betalade 200 spänn för varje pers som visade brösten/strippade... min pappa var helt upprörd, och jag kan säga att syftet med det hela(inte upprördheten utan eventet) är helt förlorat för mig. både jag och papsen tyckte att man kan väl ge pengar ändå.

såg licens to wed idag. trodde verkligen att jag skulle hata den, men den funkade. lättsam och lättsmält så där. fast egentligen vill jag bara se rysare hela tiden. vet inte riktigt vad jag ska titta på här näst. när det nu blir av. nu tänkte jag nog läsa lite i en bok om television. kurslitteratur är såå kul. men det är ju så där med filmer, när de kommer är man skitsugen att se dem, sen blir det aldrig av och sen har lusten försvunnit helt. jag har fortfarande inte sett capote... eller the departed... jaja.

puss och kram på er!

Andra bloggar om: , , , , , , ,

tröttare än tröttast

jag befinner mig i ett zombieliknande stadie och försöker få ordning i bokhyllorna. har flyttat filmerna till en annan hylla och försöker pussla ihop det hela så att jag har koll på vart vilken bok står, eftersom jag har dubbla rader med böcker på varje hylla. det är ett rätt svettigt jobb när man är trött, på gränsen till medvetslös, men så nån gång kanske det blir färdigt och alla staplar med böcker försvinner från golvet. nåväl, det är det min städning idag har bestått av.

hmm, köpte mineralvatten på en billighetsaffär. samma märke som jag brukra köpa i en livsmedelsaffär - grythyttans. men jösses, vad det smakade plast. huä. men jag hoppas på att det var en engångsföretelese. ja, jag vet att man ska dricka vattnet i kranen och inte miljöbova med att köpa vatten på flaska, men ...***

borde äta nåt riktigt vitaminrikt. var frisk igår, vaknade snorig idag.

och så vet jag att jag borde ringa bilskolan på måndag, men jag tycker ju inte att det är kul att köra längre, så jag drar liksom på det... nå, får väl se...

det var ett avsnitt av du är vad du äter förut, där nåt fruntimmer efter 8 veckor cyklade nåt lopp på 8,5 mil. alltså, hur lyckas man träna upp sig att orka cykla 8,5 mil på två månader?! jag tror att det var fusk!

började faktiskt läsa en bok till kommande kurs. förordet var ju iallafall intressant... och jag har en idé till en stor tavla i dadaistisk anda, fast egentligen känns det meningslöst att göra den, för jag eller nån annan har ju inte plats eller lust att hänga den nånstans... men det är lite skönt att leka med tanken iallafall...

puss och kram på er!

Andra bloggar om: , , , , , , ,

nej, jag vill inte veta var du har köpt din t-shirt


jag skulle kunna blogga om idol, men istället tänker jag blogga om t-shirtar från http://www.bubbleroom.se/
eller om ens det. jag är ingen t-shirtfantast, men lite bilder har väl aldrig skadat.

image363image364
image366image367
image368image369
image370image373

tycker att de är rätt sköna ändå...

ja, nä, ha det gott. puss och kram.


Andra bloggar om:

helt plötsligt började jag tänka på arkiv-x


jag måste bara glida in lite och kommentera dagens insider - hahahaha. ja, jo, självklart är det synd om tjejerna, inte det... men vilka jäkla nötter till spånhuvuden det finns. för det första
- så du bryr dig inte om att det laddas upp bilder på minderåriga tjejer på sajten då?
- nej.
asså, en del är ju smidigare än en husvagn får man ju säga. kan man liksom inte bara filtrera det där nejet till ett
- ja, men självklart, det ska vi genast göra nåt åt, så är det ju inte menat att vara...
för det som händer när insider får ett nej på frågan är att de ger sig inte. de jagar en. de slår läger utanför ens hem, de söker upp en på jobbet och de ringer till förbannelse. insider är alltså underhållning på hög nivå. det här avsnittet hade inte janne josefsson kunnat göra bättre.
och varför, varför köper man porr med arbetstelefonen när man jobbar åt kommunen i vetlanda??
- det var ju inte så bra...
nä, det var inte det va... jävlar, han kissade nog på sig när de ringde...

eftersom jag fick en sån trevlig kommentar idag, så måste jag ju passa på att hojta till om dessa smycken igen...
den här killen gör galet snygga smycken. faktum är att jag tänkte på honom senast i lördags när jag gick förbi silverboden i gamla stan... och jag tänkte att de borde håva in honom och sälja hans grejer innan det är för sent... alltså, egentligen vill jag ju vara jäkligt ego och vara ensam om att bära grymt snygga smycken, men eftersom jag älskar er som läser, så tycker jag att ni ska kolla in hans kollektion och skämma bort er själva med ett ursnygg halsband eller ett par örhängen. han har gjort fler saker som inte finns på hemsidan. mitt halsband tex. sen vet jag att jag blev fascinerad av ett annat, som var en tjockisgubbe.. nu minns jag inte riktigt om det var en astronaut eller nåt ditåt... well yeah...

glodde klart på zodiac och den var inte som jag trodde. det mest fascinerande var nog att jag hela tiden trodde att det var en tv-serie jag såg och blev helt förvånad över den gedigna roll-listan... tills jag kom på att ja, just ja, det är ju en hollywoodrulle... nu ska jag nog gå och se ett avsnitt av satc och sen film... kanske... kanske att jag plockar upp en bok till nästa kurs och börjar bläddra i... den där doktor glas verkar aldrig bli färdigläst... men den är bäst ändå...

puss och kram

Andra bloggar om: , , , , , ,

ja, jag citerar väl vidare då

saker gjorda: lämnat in tentan, spolat upp diskvatten utan att diskat... surfat - oh no!
dagens fråga: varför tror man att det är okej att terra folk via internet?
dagens låt: light my fire - the doors
dagens känsla: glad, happy, enjoué, achispado, allegro, heiter, iloinen, весёлый, faraxsan osv...
dagens citat: "Jill: [about the film "Lesbian Spank Inferno"] How could you possibly enjoy a film like that?
Steve: Oh, because it's got naked women in it! Look, I like naked women! I'm a bloke! I'm supposed to like them! We're born like that. We like naked women as soon as we're pulled out of one. Halfway down the birth canal, we're already enjoying the view. Look, it's the four pillars of the male heterosexual psyche. We like: naked women, stockings, lesbians, and Sean Connery best as James Bond. Because that is what being a bloke is. And if you don't like it, darling, join the film collective. Look: I want to spend the rest of my life with the woman at the end of the table here. But that does not stop me wanting to see several thousand more naked bottoms before I die. Because that's what being a bloke is. When Man invented fire, he didn't say "Hey, let's cook!" He said: "Great! Now we can see naked bottoms in the dark!" As soon as Caxton invented the printing press we were using it to make pictures of - hey! - naked bottoms. We've turned the Internet into an enormous international database of... naked bottoms. So, you see, the story of male achievement through the ages, feeble though it may have been, has been the story of our struggle to get a better look at your bottoms. Frankly, girls, I'm not so sure how insulted you really ought to be."

alltså, det här är så dumt... jag spolade upp diskvatten, tog mig en kopp kaffe och satte mig framför datorn och kollade facebook. hittade lite gamla klasskamrater och så. sen så råkade jag maila folk jag absolut inte har kontakt med. ja, faktiskt folk jag aldrig pratat med förut. så varför ska jag börja terra folk på internet liksom? helt sjukt... jag hatar facebook.

annars har ju coupling slutat sändas, så jag får väl fortsätta med lite fina citat...

ska väl ta och äta, se klart zodiac och spola upp nytt diskvatten, för det som står i hon är nog kallt nu, minsann.

och påtal om grejer att hata. bokhandeln som inte kan se till att kompendiumen finns lite innan kursstarten... nå, de ska slå igen nästa år så då vet man aldrig hur det slutar... well well..

den här dagen har bara flytit bort liksom, men vad gör väl det, jag är ju färdig med tentan för länge sen, ho ho.

E, sorry att det blev en deckare =/ hade ju ingen koll...

gjorde linssoppa igår. det tog under 20 min att göra och det är sjukt billigt.
5dl vatten
ca: 1dl röda linser
1buljongtärning utan e621
två välhackade morötter
1 hackad gul lök.
peppar, salt och paprikapulver
hade tänkt ha i lite ingerfära oxå, men jag orkade inte... hur som så kan jag tipsa om att köpa buljong på hälsokost. själv gillar jag inte knorrs grönsaksbuljong och de andra innehåller det faaaarliga ämnet e621. men jag hittade en butik vid fridhemsplan, som jag tror heter meliss. en hälsokostaffär iallafall och där säljer de superbra saker. så, så var det med det.
sen kan man ju variera sin soppa hur man vill. jag glömde dock att ha i lite citron som extra piff, men den var god ändå. så risken är att det är vad jag kommer att leva på framöver. två protioner skulle jag nog säga att det blev.

nä, nu dags för soppa och zodiac.

puss och kram

Andra bloggar om: , , , , ,

aldrig någonsin att jag trodde

jag trodde aldrig att jag skulle svära över att jag inte har eurosport, men nu gör jag det. eftersom jag hade det förra vintern så valde jag att prenumerera på mail när de visade konståkning. en privat tv-tablå helt enkelt. och så nyss droppade det in ett mail om en gala ikväll... inte rrrråligt alls, för den hade jag kunnat tänka mig att se. men nix, nu för tiden har jag tv4-sport av nån anledning, men jag kan ju se det från den ljusa sidan - jag har även kanal 8, vilket gör att jag kan se virtanen när jag vill, när som helst. allra helst när han intervjuar per morberg... stånk.

ojojoj, vad brorsan gav mig skit för mitt sätt att skriva. 'man vet ju för 17 inte när meningarna tar slut. det är ju skitjobbigt, man får ju läsa flera gånger för att fatta vad du menar'. eftersom ja, jag skriver avhugget. jo, jag mailade min hemtenta till honom, så han skulle få se; 'vem faen ska kunna svara på sånna där fråger, det är ju bara massa namedroping, snackar ni så där på lektionerna oxå?'. och jo, det gör vi väl mer eller mindre faktiskt. även fast jag kanske slängde in en teoretiker från förra kursens litteraturlista i mitt svar oxå... men sån är den, hägskolevärlden. nu gick min brorsa nån teknisk linje på högskolan, så jag antar att de inte har så mycket för det där med teorier och vem som sa vad på en sån utbildning.

nå, 1408, som jag såg, kanske inte var världens bästa film.
image362
jag vet inte vad den har fått för recensioner, men jag tror att mottagandet allmänt har varit positivt. den är dock snygg, men nu när jag surfade för att hitta bild så såg jag förklaringen till varför jag kanske inte slukades - det är stephen king. jag tycker inte riktigt att hans storys är fullt utvecklade för att funka... men i det här fallet så läser jag hellre boken än ser filmen. eller ja, jag skulle hellre ha läst boken. john cusack är dock alltid cool på nåt sätt. gillar honom. inte massa ståhej kring honom. jaja... se den om ni vill. jag började kolla på zodiac oxå och den ska jag se klart nu tänkte jag. om jag inte somnar först. eller ja, jag borde förstås sova så att jag vaknar tidigt, men, men... jag är nämligen färdig med tentan jo. om det nu inte framgick av att jag hade mailat den till brorsan... det känns jäkligt skönt, även om jag kanske borde se över hur den är skriven. nåväl. då kanske jag äntligen kan få lite ordning här hemma. måste bära ut grejer till förrådet och sånt.

tror att jag lyckades bota migränen med té. för med tabletter gick det inte, men så kom jag på att jag inte druckit kaffe på några dagar och ja, tänkte att det finns ju koffein i té, så jag tar mig en kopp. så otroligt sjukt ifall det nu skulle vara så att det var det som var orsaken. men det har varit lite jobbigt att vara förkyld, ha migrän och försöka skriva tentan... men jag ska inte gnälla. jag är glad!

puss och kram

Andra bloggar om: , ,
RSS 2.0