Så var man bitter och förkyld

Jag har inga problem med att kritisera uttalanden som sprids i feminismens namn. Absolut inte. Till exempel uttalanden som att 'ha sex med en man är könsförräderi' är inte feminism och sådana uttalanden från sk feminister skadar den viktiga processen som förhoppningsvis går framåt. Men jag är feminist. Utan tvekan. Och jag tänkte först låta bli att kommentera Kadhammars dagboksanteckning i Saftonbladet ett tag, men...

”Att tala mycket, vara högljudd, ha bestämda åsikter och en egen klädstil är faktorer som få manliga politiker bedöms utifrån.”
Ett sådant påstående är omöjligt att försvara sig emot, särskilt när min kolumn efterlyste just en bestämd åsikt i stället för tomma fraser. Och har någon på denna sida första världskriget dömt en kvinnlig politiker efter kläderna?

Jahapp, så Mona Sahlin är ingen kvinnlig politiker med korta kjolar och dyr väska? Något som tydligen stack i ögonen på mediadrevet med flera.... Det är ju så det är, att förneka det blir ju bara löjligt, Kadhammar. Särskilt när vi kan läsa om i din egen tidning om Sahlins lila sjalar och svarta kavajer och så vidare....

Jag hade kunnat accepterat Kadhammars lilla kolumn ifall den åtminståne hade varit bearbetad och språkligt genomtänkt, men det är ju en 5-minuterstext som respons på att någon vågar kritisera det stora journalistlejonet.

Att sen läsa kommentarerna under kolumnen gör ju att man undrar ifall världens befolkning kan tänka i fler steg än ett.... Är inte ni och Kadhammar också trötta på alla stereotypa könsroller? Och om du inte vet vad jag pratar om, så gör en övning och lista olika egenskaper du tycker är manliga respektive kvinnliga och sen värdera dem... Det är ju liksom kanske inte så trevligt att vara en surgubbe, Kadhammar, men det är iallafall lite bättre än att vara en surkärring... Och helt plötsligt är det skitbra att vara en karla-karl i jämförelse med att vara en kvinno-kvinna. Tack Kadhammar.

 

Ciao

 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,Kommentarer
Eriiza

Tack, tänkte dock ändra designen lite... Kanske... Om jag kommer på hur. ;D

Vad bra att du tyckte om det ! =)

2011-10-07 @ 13:52:33
URL: http://eriiza.webblogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0