Angående tanken och hjärnan och minnet

För ett tag sedan läste jag om Callisto Utrianien, förvisso var det i tidningen Blossom, men jag tycker att både den tidningen och hemsidan är lite sisådär. Ja, det är trevligt att tidningen inte är ett glossigt magasin, utan mer känns som att den är gjort på returpapper, men annars är artiklarna om intressanta saker endast som små korta halvsidesnotiser. Nåväl. Tillbaks till Callisto;

För ännu ett tag sedan läste jag någonstans om vikten av, framförallt för äldre personer, att bryta rutiner. Små enkla saker som att inte alltid sitta vid samma plats vid köksbordet osv. Detta hjälpte till att hålla hjärnan aktiv och därmed förebygga demens. Nu vet jag inte om det är sant eller inte, men efter att ha läst mer och funderat över det, så låter det väldigt logiskt att alla borde försöka bryta rutinerna lite. Just för att hålla hjärnan aktiv och för att utveckla hjärnan.

Det finns fler exempel, till exempel så enkelt som att ta en ny väg till jobbet, torka höger fot först istället för vänster när man kliver ur duschen och så vidare.

När det gäller att minnas sifferkoder kan det vara att ge varje siffra en bild istället. Om du har en pinkod som är 1234 så kan till exempel 1 symbolisera en chokladkaka, 2 en skata, 3 en bil, 4 en svan och så vidare. För att hjälpa minnet.

Läs mer om Callisto.


CiaoKommentarer
Panki

Framförallt så ska man ändra sina små & stora rutiner lite nu och då för att få inspiration till att upptäcka och göra nya saker.

2011-06-15 @ 19:48:56
URL: http://pancake.webblogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0