Smultronplock och auktionsinköp

Jag befinner mig i Bergslagen på grönbete. Jag gör väl inte så där jättemycket om dagarna, men jag har iallafall hunnit med några loppisar och en bondauktion. Mamma och pappa har även två stora snedgarderober som man kan gå in i. Så en dag släpade jag och mamma ut allt som fanns i den ena garderoben och satte pappa i jobb med att tapetsera garderoben och lägga nytt golv. Så nu ska vi gå igenom allt, rensa bort och bära tillbaks. Började nyss med garner. Oj, vad tanten har garner. Jag passade på att rensa bort massa rutor jag virkat och stickat nån gång i tiden - ja, när jag var barn. Har ingen aning om vad jag skulle ha rutorna till - om jag trodde att jag skulle göra ett lapptäcke eller nåt. La dem i en påse som jag tänker skicka vidare till en lokal konstnär, så får hon slänga dem om hon vill eller använda till nåt. Eftersom ja, jag har svårt att slänga saker som kanske kan komma till användning. (Javisst, jag kommer att sluta som dem ni ser i dokumentärer på tv!)
Hittade mitt gamla 80talsgarn. Grisrosa och ljusblott - funderar på om det är nåt för Pannkakan att kanske sno ihop nåt av istället för att det ligger här... Nåväl.

På bondauktionen ropade jag endast in en liten låda för 30kr. Det var helt ogenomtänkt. Hade varit där i flera timmar utan att ropa in något och fick för mig att det fanns nåt i lådan jag ville ha. Det fanns det inte. Men, men, nu har jag iallafall en lite naggad gräddkanna i pressglas iallafall.

Efter auktionen landade vi mitt bland smultronen i skogen. Vi plockade gott och väl två liter på vad som kändes som kanske en halvtimme. Trots att det gick fort tröttnade jag efter kanske 3 minuter. 29 grader varmt och bromsar som surrade... och så jag som lät likt en 5-åring; "när är vi klara? ska vi åka hem snart? hur mycket måste vi plocka?"

Igår var vi förbi en stadsauktion och kikade på visningen, men jag gav med mig och stannade inte på auktionen. Dock lade jag 18 st bud på diverse saker. Skambud på, ja, allt. Men man kan ju ha tur. Och sen kan det ske, det där som brukar ske lite för ofta - att man får rop man bara skambudat på bara för att och som man egentligen inte vill ha...Situationen är att jag har en Poängfåtölj från Ikea, som jag, ja, hyser lite agg emot. Så jag är lite på jakt efter en drömfåtölj. Så såg jag den här, som är lite gubbig, lite 60tal och som var i fint skick. Summan av kardemumman är att jag tänkte att 'jaja, jag kan ju ha den här så länge - jag lägger 25pix, får jag den så får jag den, får jag den inte så är det lika bra det med'.

Men nu ska sluta babbla och fortsätta pyssla här i småstan istället.

Ciao
Andra bloggar om: , , , ,Kommentarer
Panki

Oh, garn- jag vill ha :-)

Shit, 2 liter smultron- LYX!!!

Njut av ditt grönbete och samla massa ny kraft så hoppas jag att vi ses snart!

Puss fina du!

2011-07-17 @ 10:20:54
URL: http://pancake.webblogg.se/
leopardia

Och garnet är ju naturligtvis ljusblÅtt och inget annat :) Jag tar med det till Sthlm och dig då :)

Puss!

2011-07-17 @ 11:40:54


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0