Dopelidop

Jag har tillbringat dagen påandra sidan stan för att närvara vid ett dop. Mamman är en kvinna som har en stark personlighet, får man nog lov att säga. Och hon har förbjudit rosa. Och nu slog det mig; jag är lite förvånad över att de väljer att döpa dottern... i kyrkan... Men, men... Det var jättetrevligt. Resan dit var ju lite rolig... Jag drog till Pannkakan och hennes darling för att ta sällskap med dem... För kyrkan låg ju bara "två busshållplatser" från deras hem... Så vi sitter på bussen och Panki
- här ska vi av
- men det här är ju J-kyrka, vi ska ju till V-kyrka..?!
- Nä, men vadå, här är det ju... det kanske är samma...
och jag som har noll koll tänkte att jaja... Så vi börjar ringa runt till folk för att få reda på vilken kyrka vi ska till och det var V, så det blir till att ringa taxi och till att komma för sent... Men jag tror inte att det märktes... Så här i efterhand ångrar jag lite att jag sa något, för det hade ju varit kul att se när vi brakade in i J-kyrka och det pågick något helt annat med massa folk vi inte känner... Nåja, det får bli en annan gång...

Lite tårtbilder då'ra...





Fast tårtan var lila.. Inte blå...

På vägen hem såg jag stålmannen. Han hade sprungit Stockholm Marathon... Undra varför han inte flög...

Nu är det dags att ta ut linserna.

Puss och kram


Förresten, om någon undrar vad vi hade köpt i doppresent så är svaret;

          

Klicka för större bilder...






Kommentarer
Panki

Alla dessa kyrkor, man har ju ingen koll hahaha.

2009-05-30 @ 23:17:43
Tina

Hej,

vad fin din tavla är, skulle vilja gå på Hallundas vårsalong och se den på riktigt!

Hur länge pågår vårsalongen - om man händelsevis hamnar i Sthlm nån helg. (osannolikt men man vet ju aldrig!!)

Och du borde ju ställa ut här hemma nånstans, du är ju lokal, finns ju både konstklubbar och gallerier som ställer ut lokala konstnärers verk!!



Ha det bra, det är supergött ute idag,



kram Tina

2009-05-31 @ 09:57:48
Tina igen

Förresten, vet du, jag såg C J Vallgren på Lerbäcks visfestival igår, tänkte på dej då!!! (att du skrivit om honom här...) Det var ju asbra, gillade hans egen favvo, Välkommen hem till provinsen, och kände mig hemma. Fast han var lite hård mot vapenddragaren Patricio, även om också han fick lite confetti på sig.

2009-05-31 @ 10:05:22
Anonym

Panki: ;)



Tina: Den pågår till den 13e juni, har jag för mig...

Jag hänger inte riktigt med i konstscenen där hemma, den enda jag känner till är hon, som dekorerar på biblioteket, vad hon nu heter.. Monica eller nåt...

Vad KUL att du såg CJ! Haha, han brukar berätta om de andra musikernas stackars liv... (Kommer du ihåg 'en skärva av samhällets krossade lerkärl'?)

kraaam!

2009-05-31 @ 10:48:23
Tess

ÅÅååååh! Vilka coola presenter. Coolaste tjejen i stan! :)

2009-05-31 @ 11:46:09
URL: http://tessconfidential.blogspot.com
Anna (Sthlm)

Coola presenter. Jag är iofs lite tveksam mot döskallar på barnkläder och -grejer men så länge föräldrarna tycker det är okej så är det ju det.

Jag tycker definitivt man kan vara både troende och feminist! Finns ju faktiskt en modern strömning inom kyrkan och en modern tolkning av kristendomen. Man behöver ju inte acceptera all dogma direkt, tycker jag i alla fall...

2009-06-01 @ 16:00:31
URL: http://annafairandtrue.blogspot.com
leopardia

Tess: meningen var ett par doc martens, men det gick inte att hitta, men S verkade nöjd ändå :)



anna: jag förstår vad du menar, men om föräldrarna har en viss musikstil så blir det lätt dödskallar till barnen :)

aah, men jag tror inte att hon är feminist, inte det jag menade, mer bara att hon avskyr allt rosa och puttinuttigt och är väldigt självständig och att jag därför har svårt att se henne som troende, inte menat att troende inte kan vara självständiga, men ja, det finns ju vissa personligheter som det bara inte går ihop med, du vet...

2009-06-02 @ 13:21:49
Ulla

Först kommentar till show and tell-inlägget: jag har lite samma känsla som du, ibland känns det dumt att bara upprepa vad alla andra sagt i sina kommentarer - och jag är ofta rätt sen med mina kommentarer....men ajg antar från egen erfarenhet att en kort intetsägande kommentar är bättre än ingen alls :).

Sen måste jag säga att jag svalde hårt då jag såg presenterna :) - min pojke fick en turkos t-skjorta med vit dödskalle till 3-årspresent och jag var jätteohyfsad...sa direkt att jag inte tycker om den. Jag förstår att din väninna är lite annorlunda, men för mig är dödskallar symboler för döden och det är verkligen ingenting jag förknippar med små barn - ser det absolut inte som cool, men så är jag ju redan "till åren kommen". Men kan förstå att någon annan tycker om det, jag vill bara inte se mitt barn iklätt sånt (inte än i varje fall, misstänker att sen när han blir större vill han ändå ha skallarna, suck). Blev lite långt :)

2009-06-02 @ 21:08:06
URL: http://www.jemaya.blogspot.com
Anna

Tycker nog det låter som hon är feminist! :) Och för mig är det positivt! Jag är definitivt feminist!!

2009-06-02 @ 22:11:44
URL: http://annafairandtrue.blogspot.com/
leopardia

jemaya: fast jag tycker inte att det var så jätteohyfsat att säga att man inte gillar en sån present, det måste ju få vara upp till var och en :)

och jag förstår vad du menar, men om man vill se det som symboler för döden så finns det ju massa ritualer och traditioner där man använder sig av dödskallar för att hylla de döda... jag skulle väl kanske däremot protestera om det var tryck med politiskt innehåll eller aik eller någon annan lagtröja... kanske..



anna: hehe, jo, men jag är dunderfeminist och jag älskar rosa ;) men na, jag tror inte hon är det, hon är bara ja, hon... helt enkelt... jag skulle tippa att pappan är punkare, även om han isf kanske kallas kostympunkare :) och hon gillar väl blandning så där goth och synth och därför kanske det finns lite agg mot just färgen rosa..

2009-06-02 @ 22:52:07
Anna

Jo, där håller jag med dig. Man kan vara feminist och gillar rosa! Min blogg har alltid gått i rosa även om den är mer vit nu. Men jag kommer inte vilja att min framtida dotter inte har så mycket rosa, i alla fall inte för gulliga grejer. Hellre cerise, eller pastellrosa på en pojke!

2009-06-04 @ 22:16:15
URL: http://annafairandtrue.blogspot.com/
leopardia

anna: jo, ja, nä, men nu har inte jag funderat så mycket på eventuellt egna ungar, det finns en klar risk att mina skulle få 70talskläder, eftersom jag själv älskar dessa gamla barnkläder, men man får nog vara lite på sin vakt ändå, det är ju så lätt att trilla i fallgroparna och behandla ungarna olika beroende på vad de har på sig...

2009-06-05 @ 00:29:38


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0