förkortat

Jag skäms lite över att erkänna det här, men jag har gått runt i flera veckor och funderat över förkortningar i svenska språket. Dvs det verbala språket. Varför vi inte har lika coola och praktiska förkortningar som i USA... jag menar SOB, OD, DB osv... Det enda jag kommer på är PK... och för all del SÄPO. Det sistnämnda fick mig att även att fundera över varför de inte valt ett mer internationellt gångbart 'namn'... Meeen, det kanske är bra om spioner inte kan uttala säkerhetspolisen... Hmm..

Och nu är det Ernst på tv.

Kopplade förresten in min dvd - igen. Och nepp, helt plötsligt läser den inte skivor den tidigare läste... Fast den läser för all del vissa vanliga dvd-filmer. Vissa. Suck. Vad gör jag för fel liksom, haha..
Eller jag?! Nänä, alla dvd-tillverkare kan ju ta och ge mig lite pengar till taxi, så ofta som jag får byta ut mina spelare!! Jepp!
Apor!

Puss och kramKommentarer
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

ja just det ja..Jösses..varför glömde jag helt av det..eller var det inte en med rödvinsglas i handen du ville ha..?

hmm..2008-11-03 @ 21:55:56
URL: http://pyttis.blogg.se/
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

tror det var denna

http://pyttis.blogg.se/2007/july/axelryckning.htmlkram

2008-11-03 @ 22:13:56
URL: http://pyttis.blogg.se/
veronica

tack för ditt bidrag, nu får du hålla tummarna, på fredag presenteras vinnaren :)//Veronica

2008-11-03 @ 22:20:49
URL: http://humlisen.com
Maria Byström (Tinnitussan)

Hahahahaha. Ernst ;-)

2008-11-04 @ 09:06:58
URL: http://tinnitussans.blogspot.com
dr. no

Fan, att döpa sitt barn till Ernst borde vara straffbart; den enda Ernst som inte är fullkomligt förtappad är ju Ernst från Övre Kågedalen.Att vi inte har massa fåniga förkortningar i svenskan (än) är väl ändå någonting att tacka våra lyckliga stjärnor för; herregud vad fånigt att slänga ur sig någon jävla förkortning istället för en svordom (vilket antagligen från början uppkommit för att ta sig igenom det allomfattande moraltäcke som kväver staterna).Och PK är ett jävla töntigt uttryck.

2008-11-04 @ 09:18:58
URL: http://omniaabsurdumest.blogg.se/
Susan

BOB=bära och betala

En förälder med sportande barn. Själv en stolt BOB till en hockeymålvaktstalang på 8år

2008-11-04 @ 12:06:30
URL: http://praktmorsorna.blogg.se/
Susan

Den mest andvändbara och använda förkortningen hos Praktmorsorna är BPS=brist på sex.

Förklarar irriterade sinnestillstånd coh griniga karlar mm. Bra att ha förkortningar när kidsen snart fattar all engelska!

2008-11-04 @ 12:11:33
URL: http://praktmorsorna.blogg.se/
Anonym

maria: och ernst tyckte, i vanlig ordning att saker var härliga ;)dr no: nej, du har missuppfattat det hela, barn SKA heta ernst, basta! pk är ju nästan en svordom... jag skulle gärna säga att nån dog av en öd ist för överdos, eller att jag har hittat en dk ist för död kropp... eller din std ist för din son till en djävul... jupp, bra praktiskt, bra norrländskt att dra ihop ord, fråga ernst...susan: säger man b o b då? så att man inte förkortar det bob, som släden... eller saften... aaah, då kan jag vara en sob iallafall - shoppa och betala...

2008-11-04 @ 15:32:59
dr. no

såånt'ndjäv'ln är helt okej, om du talar om att dra ihop på norrländskt manér. Då blir det visserligen son till Djävulen, men det kan jag tycka är bättre också. Smådjävlar är inte så coola.Och du har rätt, Ernst är ett coolt namn. Men alla som heter Ernst i mediasverige av idag släpar det ju i smutsen så djävulusiskt att man snart heller döper eventuella söner till Saloth, Adolf eller Josef.Vad jobbar du förresten med om du hittar döda kroppar överallt och folk dör av överdoser till höger och vänster? Sidekick till Beck?Jag känner bara en som dött på det viset, och jag är ändå ondskefull diktator!

2008-11-06 @ 13:53:29
URL: http://omniaabsurdumest.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0