ännu en frökupp under lupp

först och främst. idag går en av de bästa filmerna någonsin på tvåan. kvart över nio kan ni se "tala med henne". gör det!

annars var jag nyss nere på netto. det var 25% på allt. så jag köpte, eh, 55 fröpåsar. ähum, att jag aldrig kan behärska mig. men, men. 75 öre styck, jag tänkte att jag kan förse hela mammas och pappas kvarter med lite fröer. eller nåt. köpte även lite fler dadlar och ett stycke chokladpudding. men när jag stod där och grävde bland fröerna, som står utanför affären, så kom det en familj, som oxå började gräva. och under tiden var det nån som snodde deras mat. helt bisarrt. och fräckt. och en aning vågat, med tanke på att det kryllade av folk runtomkring.
nåväl, imorn är det 50% på allt och om jag orkar tänker jag kila ner och kolla om det finns öl kvar. nog för att jag är rätt osäker på om de får rea ut öl så där, men iallafall. inte för att jag brukar sitta och slurpa folköl el lättöl, men pappa brukar. så jag brukar alltid se till att ha lite öl hemma. ja, han dricker ju bara 1 till maten, inte så där slurpar som jag skulle göra. han dricker de dessutom varma.

min bror är knäpp. hans mediaspelare är paj och inne på lagning och nu gnäller han över att han inte har nåt att titta på. så jag sa att han kunde ju ta sin bärbara dator och ställa på bordet framför soffan och ligga i soffan och glo. men icke sa nicke, det gick ju inte att lägga huvudet på sne och se på "tv". ja, ni fattar, eftersom bilden inte följer med. det blev visst konstigt då. så kunde man inte se på tv. man måste ju se bilden åt rätt håll. så att säga. dummskalle.

männen, kärleken? män har en förmåga att säga att de har diskat när de har tryckt på en knapp på en maskin, kallad diskmaskin.

ja, som ni märker är det ingen vaccination idag heller. jag övertalade mig själv att det är ju sååå mycket folk inne i stan på en lördag. och nu när jag såg att sthlm marathon ska gå så kanske jag inte var så dum iallafall. inte för att jag har koll på rundan what so ever, men, men, det låter bra så iallafall.

har fått brev från försäkringskassan, som vill träffa mig. nåt som heter pilaprojektet. som jag har fattat det när jag surfar runt är det företag som köper tjänster av arbetsförmedlingen/försäkringskassan och de levererar sjukskrivna till dessa tjänster. men jag kan ha fel. för det låter enormt krasst och kränkande. nå, summan av kardemumman är ju att ge stöd till långtidssjukskrivna så att de kan komma ut på arbetsmarknaden. dock skulle man typ jobba pila i två veckor för att sen jobba på sin ordinarie arbetsplats.
jag har en kompis som var sjukskriven och fick gå nån teaterkurs. nu var det inget hon ville, utan var tvungen att göra. jag vill måla tavlor. jag vet inte, jag tycker ju som alltid att försäkringskassan sköter sitt jobb under all kritik. helt plötsligt får man ett brev från nån okänd människa och ingen handläggare har hört av sig. och grattis, vi börjar utreda dig mitt i semestrarna.

så här fungerar jag. jag bestämmer mig för att åka in och vaccinera mig på torsdag. när torsdagen slår upp sina blå är jag så sjukt trött att det är lönlöst. på fredagen är det bättre, men förvirringen sitter i och tröttheten. på lördagen börjar de där tankarna "jag är värdelös som inte kommer iväg" att komma. och jag hittar på ursäkter för att motivera min värdelöshet. och på måndagen kanske jag kommer iväg. på tisdagen är jag då halvt medvetslös eftersom jag tillbringat flera dagar med att vara kreativt okreativ. om jag gör saker trots att jag är så här trött så slutar det antingen med att jag 1. blir totalt olycklig. 2. att jag går upp i varv några dagar för att sedan krascha. nu menar jag inte att min plan är att ge upp, för man kan aldrig förutse framtiden, så det gäller att försöka och försöka. dock är ju att åka och vaccinera sig en rätt banal grej. vid ett jobb skulle ångesten för att man ställer till för andra äta upp mig. och jag skulle heller inte tillåta mig att visa nåt för andra utan bara gå runt tyst tills jag fick självmordstankar som jag sen började skrika ut till höger och vänster. så mitt existensberättigande är inte direkt på plus. jag tänker dock vägra fortsätta vara så här. däremot ställer ett pilaprojekt till det i mina planer. eftersom det tar lång tid för mig att vänja mig vid tanken på att jag kanske faktiskt kan någonting. men vem vet, det kanske blir skitkul, trots allt självhat.
hallå! vi negativa människor måste oxå få finnas.


men nu ska jag fylla tvättmaskinen och äta frukost.

puss och kram

jag har förresten funderat på att byta och börja blogga hos blogspot.com istället. har redan skaffat ett konto där. och en fin rosa blogg. dock kan man inte importera där. det kan man hos wordpress. jag har inte heller kunnat jämföra utrymmestillgång nånstans. eller kollat om man kan spara ner bloggen på datorn. eftersom jag har tänkt göra det så småningom.


Andra bloggar om: , , , , ,


Kommentarer
Hanna

Det är lurigt det där med att byta blogg. Själv föredrar jag blogg.se före blogspot. Tycker .se ändå har lite större fördelar i användandet. Men det är väl en vanesak också.

2007-06-10 @ 20:39:16
URL: http://hannasplats.blogg.se
leopardia

hanna: jag gillar webblogg. men det har varit lite strul med att folk inte kan kommentera och problem att ladda upp bilder och liknande... plus att jag inte klarar av att redigera, hehe. jag vill ju kategorisera upp länkarna, men ja...

2007-06-10 @ 21:36:13


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0