tjabatjenahallå

saker gjorda: varit på 40årskalas, åkt tillbaks till sthlm, plockat nässlor, packat, rotat grejer
dagens fråga: har besatthet någonsin lönat sig?
dagens låt: tjabatjenahallå - nicke och nilla
dagens känsla: stressad, med stora bokstäver
dagens citat: "Carrie: When it comes to relationships, maybe we're all in glass houses, and shouldn't throw stones. Because you can never really know. Some people are settling down, some are settling and some people refuse to settle for anything less. Than butterflies..."


jo, men visst. jag rullar ut i skog och mark och plockar nässlor. i förrgår mobbade mamma mig för att jag tänkte ha handskar på mig.
- meeen små nässlor bränns inte..
ähum? jasså? efter att ha lidit och insett att blåsorna på tummen inte var inbillning utan nässlors otyg så gick jag in till min telefonpratande mamma och ylade att jag behövde henne.
- jahahaha, leo har bränt sig på nässlor. och nu står hon här och stampar och säger att hon behöver sin mamma. hur är det med dina barn förresten?
så jag tackade för hjälpen och lommade surt iväg. men sen fick jag iallafall äggvita på fingrarna och dagen efter var jag helt återställd.

men idag. ack, idag var jag så pass klok att jag lyssnade på mig själv.
32472-207 här fick minsann diskhandskarna åka på... för nässlan är den nyttigaste växt vi har. (säger mamma) så jag plockade för att torka, för att kunna ha i té, grytor, bröd eller gröt. vi får väl se. förra sommaren gjorde jag iallafall eget té som blidde strålande gott.

annars har vi varit ute i stugan en extra gång. brorsan har tydligen bestämt sig för att sälja den, så vi packade med lite saker hem. jag passade på att sno lite larssontidningar. eftersom jag inte har nog med sånt :) men mest har jag bara legat på soffan och varit trött, inte ens orkat se på tv. utan bara legat där och slumrat och lyssnat på mamma som läste högt ur nån året runt.
- "om du vill att kaksmeten ska bli riktigt jämn och fin så kan du använda potatispressen"
- ähum, vad är det för fel med elvisp?
- ja, jag vet. det är så dumt.
och nån efterlysning. nån stackare som efterlyste sin vakstuga som hade blivit stulen. helt hysteriskt lustigt att nån ödslar energi på att stjäla en vakstuga...

fast en dag bakade jag 4 olika sorters sockerkakor och ett gäng muffinsar. hehe, stoppade pollysar i muffinsmitten. har ingen aning om om det var en bra idé eller inte.en grop blev det när de var klara. men, men.

men visst börjar mina föräldrar gå mig lite på nerverna vid det här laget, men det är ändå skönt, jo, de följde med till sthlm för att lämna kläder till hemlösa och barnen i ryssland. och för att jag behövde hjälp med en tavla som rasat ner och inte kände för att betala 2tusen igen för en ny ram.

hann även med lite promenader och spanande på blommor och finheter

32472-209 vitsippor, tussilago, blåsippor, påskliljor och scilla överallt. dock har jag gått de där vägarna upp och ner ett par gånger, så jag har som inte så mycket mer att hämta där. dvs fotomässigt. har snart fotat varenda sten. men, men... jag är ju dock mest besatt av närbilder, men det är tydligen alla i början... men nån gång ska jag köpa en ny kamera. en systemkamera istället. min är nåt mellanting bara och jag blir lite irriterad över att det inte går att flytta fokus eller bestämma storlek på fokuset. jag vill ha ett litet plus i bilden som jag kan flytta fram och tillbaks. men det blir en senare fråga. för jag har bestämt mig för att köpa en platt skärm till datorn och ja, införa köpstopp.

fick bara 738 spänn typ i restskatt, men så såg jag att stånk, det saknas ju massa inkomst på mig, så det blir väl de vanliga 4,5 tusenlapparna. får ringa och hojta med dem på skatteverket på måndag. eftersom jag inte orkar leta bland mina egna papper för att ta reda på fakta :) när jag liksom har en telefon...

på tisd är det konsert, den 2a är det spelning plus att pappa ska opereras, sen var det en till spelning nån gång... och den 16e maj är det en begravning, plus att det verkar bli en tripp till lund snart men det känns skönt om det inte är nåt jag glömt där i slutet av april iallafall...

har glömt bort att ringa och fråga om den där smyckesmideskursen. men jag tror att den var i tumba och jag vet inte riktigt om jag vill åka till tumba. tumba ligger på ett av mina benhårda off-områden. för många sjuka våldtäkter och annat där. och särskilt om det är kvällstid. men jag tänkte att det går ju att ringa och fråga om de inte råkar ha tänkt sig att ha den någon annanstans. för det vore väl häftigt att smida sina egna smycken?!

ja, nä, nu ska jag sluta att mala och lägga mig och sova istället.
puss och kram!

Andra bloggar om: , , , , , , ,


Kommentarer
Tinnitussan

ÅÅÅÅ, härliga bilder :-) Nässelsoppa som är så gott. Speciellt med kokta ägghalvor i!

Och bvitsippormna är här!

Nu fick jag lust att baka sockerkakor med :-)

2007-04-14 @ 23:24:36
URL: http://tinnitussans.blogspot.com
leopardia

tinnitussan: soppan vet jag inte om jag ger mig på, men nåt blir det till slut iaf :) sockerkakorna, jag roade mig med att lägga kiwi och andra frukter i botten, det var mest det som var de olika varianterna...

2007-04-14 @ 23:46:14
Panki

Oj, vad har hänt ,med tavlan?

2007-04-15 @ 01:50:05
leopardia

panki: men det är inte frankotavlan, det är en gammal, där ramen är för smal för krokarna typ. ja, den rasar iallafall ner. tur nog går inte glaset sönder, men nu är det dags att fixa..

2007-04-15 @ 18:09:34


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0