det var nåt med ägg


saker gjorda: blivit förälskad och intellektuellt stimulerad
alkoholintag: drack en smoothie på skeppsholmen
dagens fråga: undra varför lirarn i täby var ute och sköt. har missat det?
dagens låt: moviestar - ååh, vad heter de, det är ett dubbelnamn... hmm... magnetic fields
dagens känsla: uppe i varv och nöjd med dagen
dagens citat: Ab ovo - Från ägget,från allra första början. (Horatius)


har haft en helt underbar dag idag. såg paul mccarthy-utställningen på moderna museet. det är en skam att jag trots efter alla år i stockholm faktiskt aldrig tagit mig ut till skeppsholmen överhuvudtaget. men nu var det en helt underbar upplevelse. det är inte bara vackert det finns massor att se. överallt typ. mina ögon tindrade som ett barns på julafton.

om paul mccarthy. kukar överallt. stympning överallt. utklädda människor överallt. galna skulpturer överallt. grymt snygga foton överallt. ok, jag gör en buttpluggstol genom att limma fast en löskuk på en stol. tyvärr var informationen bristfällig där, så jag vet inte om det var en avgjutning av hans egen... hur som, jag fattar greppet att han ger en känga till komersen, till hollywood och att han vill skapa reaktioner. få folk att tänka över hur våld osv påverkar och hur saker ses som olika och vilken kultur vi lever i osv. jag förstår själva greppet och jag gillar det. jag gillar det mycket faktiskt. vissa saker kanske var lite för sjuka för att jag skulle förstå. de där utklädda till myrslokar, typ, med rumpan bar... men det var intressant och hans konst påminner om det jag gillar när det gäller det skrivna ordet. däremot kanske man faktiskt inte ska ta med barn på den utställningen, så som vissa gjorde. hade jag varit fyra och sett allt det där och alla läten hade jag blivit skitskraj. näää, jag är i-inte fjompig ;)

ok, nu lite bilder. de här kanske inte är av bästa kvalitet eller på de bästa konstverken. det första. hmm, tänk uppochner... (pop-up)

                                       

hur som, nu minns jag inte riktigt exakt, men låt oss säga att det var lite bruna plastskulpturer, stora. en pirat med en kuk i ögat, ett äpple till huvud, två ben och en blå kuk ner till marken och sen två av michael jackson och bubbles. hmm... nu tyckte jag att mamman då sa till sin fyra-åriga dotter att de här, en svart och en vit, michael jacksson-skulpturerna såg ut som kokostoppar. "titta, det ser ut som koksostoppar", eller så pekade hon på tomten med kuken i näven. förstår fortfarande inte varför man tar med sitt barn dit, men, men. de vill väl vara tuffa eller nåt.

fick en dos andy warhol oxå, så nu måste jag gå tillbaks dit för att se de permanenta utställningarna. köpte en tomatsoppeburk a la warhol oxå. bara för att den var lite röd och tuff. sen var jag ärlig. köpte den och 3 små julklappar och 5 vykort.
- 70 kronor.
mhm, tänkte jag och t ä n k t e först gå, men så tänkte jag äsch, jag får bara dåligt samvete...
- men så billigt kan det nog inte bli. - tittade på kvittot - jag tror inte att korten gick in va?!
50 kronor till. men jag vill vara ärlig, även om de aldrig någonsin hade märkt eller saknat det.

och så ringde jag polisen två gånger idag och tipsade om vart det stod folk och bedrev spel. alltså, bricker man flyttar snabbt och så ska folk satsa pengar och gissa på rätt bricka. först för att jag kommer ihåg att jag läste förra året att de typ samarbetar med ficktjuvar och jag tänkte att det var lite trist för folk om de skulle bli av med sina plånböcker. sen för att jag tänkte att fan, kriminalitet drar ju annan kriminalitet till sig, så väck med dem. förövrigt fattar jag inte vad det är för puckon som satsar en hundring på att peka på en bricka, så där på stan. lagom seriöst liksom.

hur som, jag kom inte ihåg numret till polisen så jag ringde 112, bad om ursäkt och ja, blev kopplad till polisen. gång två, bad om ursäkt och sa att jag ville bli kopplad till polisen och
- är det livshotande?
- nä, då får du ringa någon annanstans
- men har du nåt nummer jag kan ringa då?
-- nä. *klick*

så ringde jag nummerupplysningen och bad om numret till vakthavande i närheten av gamla stan.
- surr surr surr?
- ja, eller nånstans dit jag kan ringa och lämna ett tips iallafall...
och så fick jag ett nummer till nån som var på semseter. vet inte riktigt vem eller vart.... eftersom det var svårt att ge mig växelanknytningen kanske... nåväl, vet faktiskt inte varför de inte sa 11414, men jag hittade det på hitta.se eftersom jag kom på att jag kan webba liksom. seghuve!

och sen sprang jag på en poet där i gamla stan. hade iofs varit förbi hans jobb och letat, men det var stängt...

männen, kärleken? robbie williams ÄR rätt jävla underbar iallafall...
men hur som. tycker vi kommer bra överens nu. när vi kommunicerar via telefon istället. vet inte varför vi pratar, men det vet jag ju aldrig. kanske för att det är sommar och vi har gemensamma minnen... men jag har släppt taget. jag har inte samma behov av saker längre. jag är och förblir förälskad i skeppsholmen. jag har mött mitt livs kärlek där. iallafall tills jag får läsa om någon brutal våldtäkt som skett där, för det kommer säkert att ske.... :(

och så mötte jag tanter, ni vet, från jobbet. och de var sammanlagt 4 delat på två grupper. som frågade varför jag var sjukskriven. alltså, jag skulle aldrig fråga någon som var sjukskriven om varför. och påtal om att slänga saker i ansiktet på folk så sa jag som det var, för jag visste inte vad jag skulle säga riktigt. förut har jag sagt stress och sånt, men jag kom inte på nåt nu, så...

och en drog skämtet;
- ha en fin sommar nu och ta hand om dig gumman.
- ja, ha det så bra själv (jag)
- ja, jag har iallafall inte blivit våldtagen. fast ibland önskar man ju... höhö...

haha, helt bisarrt!!!

nåväl, tjipp och puss!!Andra bloggar om: , , , ,

Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0