Pressfrukost

Idag fick jag ta del av ett uns historia. Eller rätt mycket historia. Och en once in a lifetime-upplevelse. Om man nu är nördig nog att uppskatta det.

Jag var på Nordiska Museet och mässan Grand Antiques;Lyssnade lite på Bo Knutsson, som guidade runt och det hela var naturligtvis så där trevligt som det är när man får lyssna på någon som brinner för det den gör.
Men den där upplevelsen var en silverterrinen från 1759, gjord i Stockholm efter ritningar av Jean Eric Rehn och i samma finländska familjs ägo i 200 år och varit för oss utanför familjen, helt okänd. Och nu finns den här och vi hoppas på att den hamnar hos Nationalmuseum. 5,6 kilo väger den och betingar ett pris på 3,5 miljoner kr. OCH jag har hållt i den. Och det var dagens nörderier. Nu är jag inte sådan att jag bryr mig så där jättemycket om kulturarv och vart i världen saker befinner sig, det är mer att ting finns bevarade och hur välarbetade och smarta de är i sin funktion. Hur modernt något så gammalt kan te sig. Och alla festligheter denna terrin fått vara med om. Och helt i hemlighet. Det är sådana saker jag finner spännande. Men för att stödja den goda sakens skull, eller ja, de som brinner för det de gör, så hoppas jag också på att NM kommer att vara köparen.

Puss och kram
Kommentarer
Linda

halloj gullunge!

2010-11-15 @ 18:47:21
URL: http://hummingbird.blogg.se/
smyckestokig

Fynda fina personliga julklappar hos mig ! säljer jättefina unika namnarmband/budskapsarmband där du kan välja din egna text om du vill. tex ditt namn.barnets, älsklingens mm för endast 79 kr ! Finns även andra smycken till kanon priser välkommen in att fynda. ( ber om ursäkt om du ej vill ha reklam radera bara detta då ) men de är helt klart värda att kolla in. Dessutom perfekta personliga julklappar utan att man behöver bli ruineradmvh malinhttp://smyckestokig.blogg.se/

2010-11-16 @ 03:39:35
URL: http://smyckestokig.blogg.se/
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

maila mig din adress babe ty u are the winner i bohemian luxurytävlingen!kram

2010-11-19 @ 13:32:38
URL: http://pyttis.blogg.se/
Garderobsgrubbel&Byråbekymmer

hoppas du har en fin första advent leopardiajosgos!

2010-11-28 @ 11:51:04
URL: http://pyttis.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0