egentligen borde jag plugga

Små funderingar som upptar mina tankar just nu är bland annat, varför är ett tangentbords konstruktion så som det är? Jag tänker då främst på sifferdelen... Varför börjar det med 7 och inte med 1, så som telefoner, fjärrkontroller, miniräknare och precis allt annat gör...? Vem har kommit på detta och varför? För övrigt är det ytterst irriterande...Kommentarer
Anna (Sthlm)

Haha, det har jag aldrig ens tänkt på! Men antar att det är för att man kanske använder de lägre siffrorna mer?? Eller så känns det normalare för de som kan touch type (= inte jag)?? Det kanske såg ut så på räkningsmaskiner redan innan datorn fast då ställer man sig ju frågan varför var det så då?? :)

2009-09-09 @ 15:57:14
URL: http://annafairandtrue.blogspot.com
liv

varför finns siffrorna på två ställen. och varför ligger bokstäverna i den ordningen de gör?varför säger man att man sitter "i nåns knä"???ha en trevlig helg

2009-09-11 @ 10:55:26
URL: http://longgone.blogg.se/
Sandra

Haha "egentligen borde jag plugga" rubriken säger ju allt o hur ofta händer det inte att man fastnar i sådana tankegångar när man borde plugga.. ha en trevlig helg!

2009-09-11 @ 15:55:10
URL: http://viktigtstrunt.blogg.se/
leopardia

*anna: 5an är ju markerad för att man ska veta vart man har fingrarna, men så är det på räknemaskiner oxå och den jag använde när jag jobbade var 1an först... men sanningen är att det är mest för att när jag använder koddosan till banken, du vet, så slår jag fel för att siffrorna sitter olika...liv: haha, ja, sitta på nåns lår, kanske... det samma!sandra: hehe, vi pratar samma språk!

2009-09-12 @ 11:20:38


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0