Lördag idag

Jodå, jag släckte lamporna. Och jodå, jag har missat hela konståknings-vm förutom lite av herrarnas kortprogram. Får kika på det lilla svt behagar lägga ut på nätet... Såg dock på svts hemsida att Brian J inte tog guld... Synd...

3 rader har jag kommit på tentan. Hatar att man inte bara kan få svara utan måste referera till litteraturen hela tiden.

Vad mer... hmm.. jo, fyndade lite böcker på biblioteket igen. "Svenska kärleksbrev" med brev av Strindberg, Lagerlöf, Fröding, Hjalmar Bergman osv...

Till Siri von Essen

"Förlåt!!!!!!
     Söndag morgon!
     Jag vill, jag vill vara galen!
Nu har jag talat om allt! Vem för? För våren, för solen, för ekarna, för sälgblommorna, för blåsipporna, och klockorna sjöngo det och lärkan sade: "gör det!" Vad har jag talat om? - Jag älskar Er!!! Och jag går fram på gatorna så stolt som en kung och jag ser medlidsamt på pöbeln - varför fallen iI icke på Edra smustiga ansikten för mig! Veten I icke att hon älskar mig? Vem? - Prinsessan min prinsessa, den skönaste kvinna i Sverige, hon, som har de blåaste ögonen, de minsta fötterna, det gullgulaste håret, den vackra pannan, de finaste händerna - I ären icke värdiga att höra det!!! Hon med det ädlaste hjärtat, det stoltaste sinnet, de noblaste känslorna, de vackraste tankarna! Min, min älskade - och hon älskar mig usling. - Om hon icke snart överger mig blir jag högfärdsgalen!
"

Hmm, undra om det skrivs kärleksbrev idag, 2009... Hehe, okej kanske inte om att man ser medlidsamt på pöbeln, men... Alltid denna pöbel...

Jag är lite sugen på att gå och spå mig... Skulle behöva lite glädjeämnen i min vardag känner jag. Och att spå sig är bra spännande och roligt. Men ja, påtal om glädjeämnen, jag har ju sökt 10 extrakurser till hösten, vem har tid med glädjeämnen?! Näää, man får inte gå alla heller... Men jösses vad mycket intressant det finns att plugga... Hur ska man ha tid? Varför började jag inte med det här för tio år sen?
Men nä, jag skulle behöva lite kärleksbrev i vardagen... Undra om man kan gräva upp Herr Strindberg och sätta honom mittemot en vid köksbordet lagom till morgonkaffet...?
Jag fick iallafall inte jobbet på turistbyrån i Bergslagen... Lite synd, för det hade varit skönt med en sommar där...

Puss och kram


Kommentarer
//D.D\\

Ja, här släcktes det också ner... Endast tre värmeljus som sken... Fast okej då :$ Vi fuskade lite iom att en dator fick vara på, då vi lekte gitarrgudar.Kram.

2009-03-28 @ 23:19:26
URL: http://t4nk3bubbl0r.blogg.se/
Anonym

//D.D\\: Det var ju bara lamporna de bad om, jag hade oxå datorn igång, eftersom det är lite svårt att göra nåt annat i skenet av stearinljus.. inte direkt så att man sätter sig och läser böcker direkt...

2009-03-29 @ 10:38:59
louise

vi hade oxå släckt men ingen annan hade det:( inte så det märktes iaf. tråkigt. hade varit lite coolt om man kikade ut över gården o alla höghusen var släckta.

2009-03-29 @ 11:01:55
URL: http://sessanlouise.webblogg.se/
louise

10 kurser, vad duktig du är:) vad blir det för intressant?

2009-03-29 @ 11:03:28
URL: http://sessanlouise.webblogg.se/
Birgitta

Vi släckte allt utom Robinson ;) Men såg över hos grannen, som hade hela huset tänt både på övervåningen och undervåningen. Det var lite fräckt! Att plugga är intressant, och du det är aldrig försent. Man blir aldrig för gammal för det ;-) Kram Birgitta

2009-03-29 @ 14:17:45
URL: http://birgittagh.blogg.se/
leopardia

Louise: jag kikade oxå ut lite här, men det var mest mörkt faktiskt, fast det kan ju även betyda att folk inte var hemma helt enkelt... jag har sökt lite allt möjligt, de hade bland annat en kurs i att redigera foton och på Örebros universitet fanns det en distanskurs om Astrid Lindgren, så det är lite sånt - töntkurser, som bara mest är på skoj...birgitta: Jag har läst lite i olika bloggar om att de skulle vägra släcka för att de tyckte att det var så fjantigt och menade att man ska agera konstant eller att miljöhotet är påhittat eller att ifall alla släckte och tände samtidigt skulle elverken sättas ur spel osv... så det finns väl fler sidor av samma mynt, men jag släckte iallafall :)

2009-03-30 @ 00:53:09
louise

det är juh sånna kurser som är skoj:) lite "onödig" men intressanta kurser. jag vill plugga men vet inte vad. måste juh bli något så jag kan få ett jobb sen så jag kan dra in lite pengar till barnen:) o alla onödiga kläder man köper.

2009-03-30 @ 09:33:16
URL: http://sessanlouise.webblogg.se/
leopardia

Louise: sök sök sök, man behöver ju som inte tacka ja, bara för att man har sökt... surfa in på su.se eller sh.se och kolal vad de har för kurser helt enkelt :)

2009-03-30 @ 17:47:09
louise

har du koll på var man hittar kurser så man kan studera på distans? nån bra hemsida eller något.

2009-03-30 @ 20:44:17
URL: http://sessanlouise.webblogg.se/
leopardia

Louise: eftersom man ändå söker via studera.nu, så

https://www.studera.nu/studera/1738.html

funkar :)

2009-03-30 @ 20:53:17
louise

tack!!!

2009-03-30 @ 21:06:07
URL: http://sessanlouise.webblogg.se/
Ulla

Wow, vilket kärleksbrev, skulle man få ett sådant i dag skulle man tro att någon drev med en :). Jag gick så tidigt i säng så jag hade "earth hour" helt automatiskt. Jag tar till medier alltid då jag känner att jag är "stuck", oftast vet man själv redan vad de säger, men det hjälper ändå, tycker jag! ha det gott!

2009-03-31 @ 19:26:50
URL: http://www.jemaya.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0