udda uddar

Här om dagen var vi i Jakriborg en sväng. Det är ett skapat bostadsområde. Eller ja, alla bostadsområden är väl skapade, men det här är byggt med medeltiden i bakhuvudet... Jag vet inte, men vi var inte ensamma om att turista dit, bara för att glo.



För mig är det ju då kanske lite mer intressant ur ett konstnördigt perspektiv. Inte just arkitektoriskt, utan mer kombinationerna som dyker upp.



Vad sker när detta 'gamla' möter det nya. Byggt på nytt sätt. Och plaststolar, palmer, gungor, stuprännor, svenska flaggan och allt det där i ett möte med det medeltida.... Och det är naturligtvis rätt smaklöst, samtidigt som det är intressant och ja, mycket märkligt på något sätt. Stadsplanering är oxå oerhört intressant...  Jaja...

Jag har tydligen lyckats övertyga folk om att vi ska åka förbi Ullared när vi far hemåt på tisdag... Jag har ju egentligen ingenting alls, som jag behöver handla... Eller jo, två stora ramar. En till min Duchamp och en till min Lars Norrman, men jag är inte säker på att jag köper nya ramar, kanske försöker hitta lite äldre på någon loppis istället...

Puss och kram



Kommentarer
zarah

ullared kan man väl åka till även om man inte ska ha något speciellt. inte varit där sen det byggdes om, hur ser det ut? är det fortfarande massor med folk som är där?

2009-08-03 @ 17:54:20
URL: http://muppmulle.blogg.se/
Maria Byström

Ullared! Och jag som klagar bara jag tänker på IKEA ;-) Jag blir impad vad du pallar med :-)

2009-08-03 @ 20:57:03
URL: http://tinnitussans.blogspot.com
dess

haha underbart med den där staden haha.



jag har mailat inst. sekret. på konstvetenskapen nu iaf....



har ju faen heller fått någe brev ännu!!!!

2009-08-04 @ 11:02:37


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0