andra saker jag funderar på ibland

eftersom jag håller på att läsa platon så började jag fundera på en målning av magritte;

image460

det står något i stil med 'det här är inte en pipa', vilket stämmer eftersom det är en bild av en pipa. om någon nu undrar vad det är jag lär mig för nåt på min utbildning... och platons idé går väl ut på att efterbildningen inte visar verkligheten eller sanningen, utan bara skenbilder. om jag nu fattat det rätt. och det är är enligt platon då inte ens en bild av en pipa utan en bild av bilden av pipan. 3e steget från gud. typ. nåväl.

efter denna tanke, började jag fundera på favoritfotografer. det finns många; corbjin, mann och endel mindre kända och kända. hur som så pga magritte så var det rätt naturligt att börja fundera på man ray. tror han föddes typ 1890 eller nåt sånt och på nåt sätt blir jag mer impad av fotografier innan photoshop och all teknisk utrustning, när det var mer av ett äkta hantverk, sa hon, den dära bakåtsträvaren. nå, lite smakprov då kanske.

image461 det här är väl iofs mer än bara ett fotografi.


image462






























image466
den här är så cool, det är
duchamp, som transa. fast det var säkert inte meningen att de skulle vara könsöverskridande, eller så var det just det det var. duchamp är förresten en stor idol.

image464
jag tycker mig se marilyns läppar...

image465

jaja, det var bara lite tankar...

nå, puss och kram, snart är det profiler!


Andra bloggar om: , , , ,


Kommentarer
anna

hehe ja jag har ju läst politiskt filosofi..estetik och annan filosofi..statsvetenskap..och alltid dyker platon och pipan upp..hehe

kram!

2008-01-23 @ 01:21:34
URL: http://pyttis.blogg.se
Malin

"bara lite tankar" ? intressanta och roliga sådana, tycker jag. Blir så nyfiken på vad du pluggar, har av dina texter antagit kultur/film/litteraturvetenskap eller idéhistoria. Kanske?

2008-01-23 @ 10:36:52
URL: http://mollysgrove.com/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0