just idag

Janä, det blev inte mycket gjort igår. Slocknade vid 18-snåret och vaknade runt halv 9 i morse. Stressad och för all del försenad, med tanke på att jag normalt går upp vid 7, men jag hann till föreläsningen iallfall. Och nu gäller nya tag.

Naturligtvis var min grupp tvugna att få frågorna gällande den längsta texten, men det kanske är lika bra, annars kanske jag inte skulle ha läst den förrän till tentan, som är alldeles för snart... Var iallafall duktig och lånade en av texterna på biblioteket, så att jag fick den på svenska, istället för att ladda ner den och sura över att den var på engelska. Och tydligen hade jag blivit bortsorterad ur bibliotekets katalog, pga att jag lånar alldeles för sällan. Där ser man. Men då hade jag chans att hitta en tävling under tiden de fixade nytt kort. En text man skulle säga vem det är som har skrivit och det roliga är att jag känner igen den, jag har läst den förut. Men ja, nä, jag kan naturligtvis inte komma på vart eller vem som skrivit det, men jag fick nåt att klura på iallafall. Jag skulle vilja säga Anyuru, men han skriver ju dikter, så det är ju inte han.

"Jag satt på en parkbänk i närheten av en pil. Jag tänkte på något som Rahim Khan hade sagt alldeles innan han la på, nästan som om han kom på det i sista stund. Det finns ett sätt att ställa allt tillrätta. Jag tittade upp på de båda drakarna. Jag tänkte på Hassan. Tänkte på Baba. Ali. Kabul. Jag tänkte på det liv jag hade levt fram till vintern 1975, vintern som förändrade allt. Och gjorde mig till den jag är i dag."

Nä, dags att laga lite soppa och rosta lite mackor och se vad resten av dagen har att erbjuda.

men först; tävling hos Sabrina Tonårshäxan ;) en dkny-parfym står på spel. Tills idag kl 18:00 kan ni delta.

Andra bloggar om: , ,


Kommentarer
Fidolin

Khaled Hosseini ;)

2008-04-16 @ 16:20:13
leopardia

fidolin: du menar att det är från 'flyga drake'? men jag har inte läst den, fast jag vill göra det, jättegärna... måste kolla om vi haft nåt utdrag ur den i nåt kompendie...

2008-04-16 @ 16:26:41
Alexandra och stella

Idag har Stella varit hos frissan och fått ny frisyr :) /alexandra, triquetra

2008-04-16 @ 18:52:53
URL: http://pudelnstella.blogg.se
-> JOSFIN

Jobbigt med stress, men ändå härligt att du fick sova så länge :)

2008-04-16 @ 19:56:50
URL: http://josfin.blogg.se
Anonym

alexandra och stella: hehe, sluta skratta åt henne då ;)

josfin: tror minsann att jag skrev josefin sist, sorry, nu ser jag ju att ddet står JOSFIN :) sova är skönt, jupp ;) kanske bara lite snopet då...

2008-04-16 @ 21:24:11


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0