innan jag får en paddel i skallen


Dagens dilemma är av ett annat slag: Om man ska plugga i 3 år eller mer, ska man ändå vara med i facket och a-kassan? Alltså, jag kan vara lite solidarisk och vara med i facket. Men hur fungerar det med a-kassan, när man tar studenten och om man inte får jobb? Det är ju regler om att man ska ha jobbat si och så, men än så länge är jag ju tjänstledig och räknas högskole studier som jobb, det gör det ju hos försäkringskassan? Eller ska jag gå ur a-kassan nu? Försökte maila facket och fråga, men de ville inte svara... Får väl göra ett försök till att ta reda på hur det fungerar... Jaja.

Men nu ska jag nog faktiskt se till att plugga i en timme iallafall. Sen äta frulle. För just nu är jag bra osugen på frukost. Just nu så fryser jag bara.

Puss och kram

Andra bloggar om: , , ,



Kommentarer
E

Facket brukar ju ha lägre pris om man är studerande medlem. A-kassan däremot, jag har varit med sen 2004 och får inte ett skit för det. Det är dessutom dyrare att vara med i a-kassan än facket. Men jag är inte bitter:P

2008-04-08 @ 12:05:47
URL: http://pelin-pelin.blogspot.com
Elisabet

Jag är inte med i något, facket har aldrig lyft ett handtag för mig när jag behövt dem och pluggar man får man ju ingen a-kassa ändå, är man villig att ta ett lite sämre jobb finns det ju alltid något att få om man inte får jobb direkt efter skolan med det man utbildat sig till. Ditt pris är i alla fall äntligen skickat, du borde ha det i morgon, sorry med allt strul. Jag har köpt den ombord och öppnat den och luktat då jag först tänkte behålla den själv men den passade inte mig så bra, så den är helt ny, bara det att jag tagit av plasten!

2008-04-08 @ 14:52:56
URL: http://stenvreten.blogg.se
leopardia

jag kom på att jag får ju min hemförsäkring via facket... och jo, jag betalar lite mindre, men ökar det igen över sommaren nu? jag kanske borde ringa dem med mina frågor istället, haha..
och elisabet, det är lugnt, jag är ju glad att jag vann liksom :)

2008-04-08 @ 16:37:52
bluie

när jag pluggade fick jag fylla i en speciell blankett vilket gjorde att jag betalade mindre i avgift under studietiden, (omkring 100kr totalt, facket, htf) oavsett vad de nu ger dig för information så ska du veta att många fackförbund numera tillämpar regler som säger: 'ej fullständiga betyg vid examen = ingen A-kassa. detta gäller även icke avslutade x-jobb. normalt är det här inget man informerar om förrän efteråt... om du ska fortsätta betala, se till att du har slutfört alla eventuella resttentor och examensarbeten vid examensdagen.

2008-04-08 @ 17:13:17
leopardiab

bluie: jo, jag betalar sänkt avgift tom maj, sen vet jag inte hur det blir över sommaren, men, men. än så länge har vi ju bara hemtentor, så då är det ju som lite enklare att tenta om, så att säga. antar att man bara behöver komplettera om så vore fallet, men det är klart att jag ska ha slutfört allt :) jag älskar ju det här...

2008-04-08 @ 19:16:35


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0