ännu ett i-landsproblem


upptäckte nåt skumt när jag var inne i vi-butiken nyss. jag hittade ingen tidningshylla. antingen har de gömt den väl, eller så har de helt enkelt ingen. måste utforska det närmre nån gång, jag tänkte nämligen kolla efter nåt glossigt magasin att sukta efter. jajo, jag har ju inte direkt tid eller någon anledning att köpa nåt, när jag ska skriva tenta och har ett gäng veckotidningar här hemma, som jag inte har läst än.

jag har valt det här citatet att svamla kring och runt "vad som blir lidande i den tekniska reproducerbarhetens era, det är konstverkets aura.". av walter benjamin. dock använde jag ytterst lite sekundärlitteratur och texten citatet står i är kanske 35sidor eller nåt, så det känns kanske lite tunnt... jag vet inte...
som uppgift 2 väljer jag mellan dessa citat;

"Populärkulturen är pluralistisk och tolerant, den högre kulturen beroende av det absoluta."
Horace Engdahl

"Alla funktioner upphävda i en enda dimension, vilken är kommunikationens. Detta är kommunikationens extas. Alla hemligheter, rum och scener är upphävda för att uppgå i en enda informationsdimension. Detta är obscenitet."
Jean Baudrillard

dock måste jag se till att sluta svamla mina egna tankar och få med lite av kurslitteraturen, man kanske måste det... vi har ju en huvudbok, man kanske måste hänvisa till den. jag är oxå helt förvirrad vad det gäller saker man lärt sig på föreläsningarna, om det inte är rena citat, för måste man ange källan, jag menar nu är ju jag källan, för jag har ju lärt mig det... nåja. förhoppningsvis kan jag iallafall börja på andra uppgiften idag, så att jag blir klar i tid. det vore inte dumt, skulle jag vilja påstå.

såg en limpa till salu, som var bakad den 30november. alltså jag avskyr den här vi-butiken, den är helt kass. jag vill ha färskt bröd, det är mitt i-landsproblem. hmm...

måste nog se till att få in alla papper i pärmar oxå. suring, eftersom jag åker bort över julledigheten, men, men... Fasiken vad jag gnäller över plugg, nu tänkte jag skriva att nästa kurs drar igång och helgen måste tillbringas med att läsa till den. jag ska aldrig halka så långt efter igen. gnäll gnäll gnäll och faktum är ju att jag älskar detta.. ja, inte att läsa, det hatar jag. men jag älskar lektionerna, jag är helt lycklig över att kunna ta mig dit och få vara med om en intressant föreläsning.

men nu ska jag peta in mitt körkort i min nya plånbok och glo lite på diagnos mord, om det visas idag. dick van dyke går inte av för hackor liksom. sån ja, sån knepig serie att man bara måste se den när tillfälle ges.

puss och kram


Andra bloggar om: , , , , ,


Kommentarer
anna

det är ju lite av en dröm att ha en egen "tag" i nacken på kläderna jag säljer...en dag kanske...

det syntes inga pengar på mitt konto idag..så jag har inte kunnat köpa t-shirtsen..ty jag har bara 100 kronor på egna kontot..hoppas de kommit in imorrn så jag kan köpa dem innan jag sticker.

kram!

2007-12-05 @ 19:33:46
URL: http://pyttis.blogg.se
panki

Alltså jag förstår noll av va du skriver när du skriver om vad det e du pluggar. reproducerbarheten, eh, what?
Hahaha jag e så lost.

2007-12-05 @ 22:43:06
URL: http://pancake.webblogg.se/
panki

Alltså jag förstår noll av va du skriver när du skriver om vad det e du pluggar. reproducerbarheten, eh, what?
Hahaha jag e så lost.

2007-12-05 @ 22:43:20
URL: http://pancake.webblogg.se/
panki

Alltså jag förstår noll av va du skriver när du skriver om vad det e du pluggar. reproducerbarheten, eh, what?
Hahaha jag e så lost.

2007-12-05 @ 22:44:06
URL: http://pancake.webblogg.se/
leopardia

panki: men det är ju gubbar som gillar att stajla, man blir så trött på dem. jag får ju saker förklarade för mig på föreläsningarna, annars skulle jag ju inte ens kunna gissa. men han menar att iochmed tekniken och förmågan att reproducera så förlorar konsten sin aura. sitt "här och nu", sin originalitet. typ. om man tex tar en livekonsert så finns det ju ett här och nu, man är där, sen om samma konsert säljs på skiva, så lyssnar man på den hemma i ett vanligt rum, samt att ljudet inte är det samma osv och då kan man diskutera ifall det är en kopia av originalet vi hör bla bla bla bla bla...

2007-12-05 @ 22:50:43


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0